| 
 | 
| İrmik Tatlısı | 
|  | Yurdal Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.12.2011
 Mesajlar: 61
 Şehir: Rize
 | Kısa URL: https://ml.md/lc76233 Gönderme Tarihi: 30.May.2012
 2,361 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bardak şeker
 1 çay bardağı  kuru üzüm
 1 çay kaşığı tarçın
 2 bardak su
 1çay bardağı  meyve şekerlemesi
 2 bardak irmik
 125 Gr Sana Hamurişi
 
 Margarini kızdırıp üzerine irmiği katın rengi kızarana kadar karıştırıp pişirin diğer taraftasu ve şekeri kaynatıp irmiğin üzerine dökün kuru üzüm tarçın meyve karışımını katın suyunu çekene kadar karıştırıp pişirin tepsiye bastırarak dökün dolapta bekletin soğuyunca dilimleyip üzerine fıstık ve hindistan cevizi serpin sunumunuz hazır.
 
 
   Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.04.2023
 
 
 | 
| İrmik Tatlısı | 
|  | çalıkuşu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.12.2007
 Mesajlar: 55
 Şehir: Uşak
 | Kısa URL: https://ml.md/lc76964 Gönderme Tarihi: 19.Haz.2012
 2,027 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 8 Yemek Kaşığı irmik
 1 Paket kakaolu büsküvi
 12 Yemek Kaşığı toz şeker
 1 Avuç hindistancevizi
 1 Avuç tarçın
 1 Adet vanilya
 1 Kg. süt
 
 Soğuk sütü tencereye koyunuz, içine büsküvi ve margarin dışında diğer malzeleri ilave edip koyulaşana dek karıştırıyoruz, iyice pişmesine yakın 2 yemek kaşıgı margarin atıyoruz, eridikten sonra önceden ıslattıgımız borcama karışımın yarısını döküyoruz. Kakaolu büsküvileri de diziyoruz, kalan karışımı dökün. Soğuk olarak servis yapın. Üzerine tarcın, hindistancevizi serpiniz.
 
 
 | 
| İrmik Tatlısı | 
|  | babacan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.06.2012
 Mesajlar: 41
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc77060 Gönderme Tarihi: 21.Haz.2012
 1,813 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 1 Kg. süt
 1 Su Bardağı şeker
 1 Paket kakaolu bisküvi
 1 Su Bardağı irmik
 
 Sütü tencereye boşaltıyoruz içine şeker ve irmiği koyup kaynatıyoruz. Sanayı ilave ediyoruz. Isıtığımız tepsiye yarısını döküp yayıyoruz. Bisküvileri diziyoruz ve üzerine kalan malzemeleri döküyoruz soğumaya bırakıyoruz.
 
 
 | 
| İrmik Tatlısı | 
|  | BelmaGüngören Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.05.2005
 Mesajlar: 80
 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc79779 Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2012
 1,788 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
 1 Paket vanilya
 2,5 Bardak süt
 4,5 Yemek Kaşığı irmik
 4,5 Yemek Kaşığı şeker
 
 Sütün içerisine vanilya,şeker ve irmik konur ve karışıtırılır.Daha sonra bir yemek kaşığı sana klasik margarin eklenir.B ukarışım kaynayana kadar karışıtırılır.Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır ve bir tabağa dökülür.Soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra üzerine tarçın dökülüp servis yapılır.
 
 
 | 
| İrmik Tatlısı | 
|  | sunay Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.08.2012
 Mesajlar: 55
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc79877 Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2012
 1,834 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 50 Gr Sana Hamurişi
 12 Yemek Kaşığı seker
 1 Litre sut
 9 Yemek Kaşığı irmik
 
 TENCEREYE SÜTÜ İRMİĞİ ŞEKERİ VE MARGARİNİ EKLEYİP KISIK ATEŞTE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİYORUZ.PİŞTİKTEN SONRA TEPSININ ZEMININE YARISINI BOSALTIP UZERINE KAKAOLU BİSKÜVİ YERLEŞTİRİP GERİ KALAN KISMINI DA EKLEDIKTEN SONRA BUZDOLABINA KOYUP SOGUDUKTAN SONRA YİYEBİLİRSİNİZ.
 
 
 | 
| İrmik Tatlısı | 
|  | usare Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 22.08.2009
 Mesajlar: 72
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc81578 Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2012
 1,856 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 125 Gr Sana Klasik Kase
 2 Adet vanilya
 11 Çorba Kaşığı şeker
 11 Çorba Kaşığı irmik
 1 Litre süt
 3 Çorba Kaşığı kakao
 
 İrmik ve süt tencereye koyularak pişirilmeye başlanır. Ara ara karıştırılır.Ağırlaşmaya başladığında şeker ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.Fokurdayınca altı söndürülerek vanilya,yağ eklenip karışarak hazır hale gelir.İstenilen şekildeki kaplara boşaltılarak soğuduğunda buzdolabında da bekletilir.Servis için kabından ters çevrilerek tabağa alınır.İstenirse yarısına yada tamamına kakao karıştırılır,iki renk oluşur.Kat kat kullanılarak hoş bir görüntü elde edilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |