|
İrmik Tatlısı |
|
Yurdal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2011
Mesajlar: 61 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc76233
Gönderme Tarihi: 30.May.2012
2,236 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bardak şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
2 bardak su
1çay bardağı meyve şekerlemesi
2 bardak irmik
125 Gr Sana Hamurişi
Margarini kızdırıp üzerine irmiği katın rengi kızarana kadar karıştırıp pişirin diğer taraftasu ve şekeri kaynatıp irmiğin üzerine dökün kuru üzüm tarçın meyve karışımını katın suyunu çekene kadar karıştırıp pişirin tepsiye bastırarak dökün dolapta bekletin soğuyunca dilimleyip üzerine fıstık ve hindistan cevizi serpin sunumunuz hazır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.04.2023
|
İrmik Tatlısı |
|
çalıkuşu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.12.2007
Mesajlar: 55 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc76964
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2012
1,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
8 Yemek Kaşığı irmik
1 Paket kakaolu büsküvi
12 Yemek Kaşığı toz şeker
1 Avuç hindistancevizi
1 Avuç tarçın
1 Adet vanilya
1 Kg. süt
Soğuk sütü tencereye koyunuz, içine büsküvi ve margarin dışında diğer malzeleri ilave edip koyulaşana dek karıştırıyoruz, iyice pişmesine yakın 2 yemek kaşıgı margarin atıyoruz, eridikten sonra önceden ıslattıgımız borcama karışımın yarısını döküyoruz. Kakaolu büsküvileri de diziyoruz, kalan karışımı dökün. Soğuk olarak servis yapın. Üzerine tarcın, hindistancevizi serpiniz.
|
İrmik Tatlısı |
|
usare
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.08.2009
Mesajlar: 72 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc81578
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2012
1,738 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr Sana Klasik Kase
2 Adet vanilya
11 Çorba Kaşığı şeker
11 Çorba Kaşığı irmik
1 Litre süt
3 Çorba Kaşığı kakao
İrmik ve süt tencereye koyularak pişirilmeye başlanır. Ara ara karıştırılır.Ağırlaşmaya başladığında şeker ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.Fokurdayınca altı söndürülerek vanilya,yağ eklenip karışarak hazır hale gelir.İstenilen şekildeki kaplara boşaltılarak soğuduğunda buzdolabında da bekletilir.Servis için kabından ters çevrilerek tabağa alınır.İstenirse yarısına yada tamamına kakao karıştırılır,iki renk oluşur.Kat kat kullanılarak hoş bir görüntü elde edilir.
|
İrmik Tatlısı |
|
sunay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2012
Mesajlar: 55 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc79877
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2012
1,731 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Hamurişi
12 Yemek Kaşığı seker
1 Litre sut
9 Yemek Kaşığı irmik
TENCEREYE SÜTÜ İRMİĞİ ŞEKERİ VE MARGARİNİ EKLEYİP KISIK ATEŞTE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR PİŞİRİYORUZ.PİŞTİKTEN SONRA TEPSININ ZEMININE YARISINI BOSALTIP UZERINE KAKAOLU BİSKÜVİ YERLEŞTİRİP GERİ KALAN KISMINI DA EKLEDIKTEN SONRA BUZDOLABINA KOYUP SOGUDUKTAN SONRA YİYEBİLİRSİNİZ.
|
İrmik Tatlısı |
|
babacan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2012
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc77060
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2012
1,709 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Kg. süt
1 Su Bardağı şeker
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Su Bardağı irmik
Sütü tencereye boşaltıyoruz içine şeker ve irmiği koyup kaynatıyoruz. Sanayı ilave ediyoruz. Isıtığımız tepsiye yarısını döküp yayıyoruz. Bisküvileri diziyoruz ve üzerine kalan malzemeleri döküyoruz soğumaya bırakıyoruz.
|
İrmik Tatlısı |
|
BelmaGüngören
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 80 Şehir: Kavaklıdere ÇANKAYA |
Kısa URL: https://ml.md/lc79779
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2012
1,692 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Paket vanilya
2,5 Bardak süt
4,5 Yemek Kaşığı irmik
4,5 Yemek Kaşığı şeker
Sütün içerisine vanilya,şeker ve irmik konur ve karışıtırılır.Daha sonra bir yemek kaşığı sana klasik margarin eklenir.B ukarışım kaynayana kadar karışıtırılır.Kıvamı koyulaşınca ocaktan alınır ve bir tabağa dökülür.Soğumaya bırakılır.Soğuduktan sonra üzerine tarçın dökülüp servis yapılır.
|
|