Kısa URL: https://ml.md/lc118460
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2016
858 defa indirildi / yazdırıldı
8 bardak et suyu
100 gram ince irmik
125 gram süt
3 yumurta sarısı
Tuz
Bir tencereye et suyunu koyarak kaynamaya bırakın, Kaynadıktan sonra irmik ile tuzu serpmek suretiyle ilâve edin ve iyice karıştırdıktan sonra çorbayı 15 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin. Öteyanda, bir kabın içine 3 yumurtanın sarısını kırarak, buna sütü de ilâve edin ve telle veya çatalla birbirleriyle iyice halloluncaya kadar çırpın. Sonra da bu yumurtalı sütü kaynamakta olan çorbaya katarak iyice karıştırın ve tencereyi hemen ateşten alarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc133181
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2018
658 defa indirildi / yazdırıldı
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı irmik
1 çorba kaşığı salça
1 tutam tuz
Aldığı kadar su
Tenceremize tereyağını alıp eritelim ve irmiği salçayı ekleyelim. Karıştırarak 2-3 dakika kavuralım. Daha sonra aldığı kadar su dökelim. Tuzunu ekleyip 1-2 taşım kaynatalım ve ateşten alıp servis yapalım.