| 
 | 
| İrmik Çorbası | 
|  | EnginAr Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.04.2006
 Mesajlar: 68
 Şehir: Bayrampaşa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc3461 Gönderme Tarihi: 05.May.2006
 3,058 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMELER
 8 bardak et suyu
 2 kahve fincani irmik
 1-2 yemek kasigi margarin
 1 ½ bardak süt
 tuz
 
 YAPILIŞI
 1-Et suyunu kaynamaya birakin. irmigi serpistirerek katip 7-8 dakika pisirin.
 2-Yag ve yeterince tuz koyup sütü ekleyin, 3-4 dakika sonra servis yapin.
 
 
 ML® İrmik Çorbası için tıklayın
 
 
 
 
 | 
| İrmik Çorbası | 
|  | Güzellik Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.04.2006
 Mesajlar: 76
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc5651 Gönderme Tarihi: 25.Haz.2006
 2,876 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 5 domates
 10 bardak et suyu
 2 kahve fincanı irmik
 1 bardak süt
 4 yumurta sarısı
 3 çorba kaşığı tereyağı
 tuz
 
 Domatesleri rendeleyip 1 bardak et suyuyla 5-10 dakika kaynatın, sonra süzgeçten geçirin. Et suyunun kalanını ve yağı katarak irmiğini koyun ve durmadan karıştırarak kaynatın, sonra ateşi kısıp yarım saat pişirin. Ateşten alınca, önceden çırptığımız süt ve yumurtayı katarak sofraya alın.
 
 
 | 
| İrmik Çorbası | 
|  | Hakime Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.10.2006
 Mesajlar: 26
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7911 Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006
 2,967 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4-5 olgun domates
 10 su bardağı et suyu
 3 çorba kaşığı tereyağı
 2 kahve fincanı irmik
 1 su bardağı süt
 4 yumurta sarısı
 tuz
 
 HAZIRLANIŞI:
 Domatesleri rendeleyip küçük bir tencerede bir bardak et suyu ve tuz ekleyerek hafif ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Tel süzgeçten geçirerek çorba tenceresine alın. Kalan et suyu ve tereyağını domatesin üzerine dökün, irmik serpin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca, ateşin altını kısıp yarım saat daha pişirin. Sütü ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın. Ocaktan indirdiğiniz kaynar haldeki çorbaya karıştırarak servis kasesine boşaltın.
 
 
 | 
| İRMİK ÇORBASI | 
|  | ananas Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 28.09.2006
 Mesajlar: 30
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc7967 Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
 3,187 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEMESİ:
 4 su bardağı su veya et suyu
 3 çorba kaşığı irmik
 1 çorba kaşığı katıyağ
 1 çorba kaşığı domates salçası
 Yeterince tuz, biber.
 
 YAPILIŞI:
 Yağı ve suyu (Veya et suyunu) orta büyüklükte bir tencereye koyunuz. Karıştırıp kaynatınız. Su iyice kaynayınca içine üç çorba kaşığa irmiği atınız. Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırınız. Bir süre sonra bir bardak içinde domates salçasını, sıcak çorba suyuyla eritip, kaynayan çorbaya katınız. Çorba arzuladığınız kıvama gelince ateşten indiriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz. Arzu edenler bu çorbaya sütlü terbiye yapabilirler.
 Sütlü terbiye: Bir yumurta sarısını bir bardak sütle çırparak karıştırınız. Kaynamakta olan çorba suyundan bir iki kaşık alıp bu karışımı ılıklaştırınız. Çorbayı ateşten indirmeden çorbaya katıp, bir taşım kaynattıktan sonra ikram ediniz.
 
 
 | 
| İRMİK ÇORBASI | 
|  | Seval Hoşgör Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.12.2006
 Mesajlar: 52
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9884 Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
 3,076 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme :
 3 veya 4 kaşık irmik
 10 bardak tavuk suyu
 2 çay kaşığı toz tarçın
 1 tatlı kaşığı tuz
 
 Yapılışı:
 Yağlı bir tavuk 4 litre kadar suda kaynatılır, köpüğü alındıktan sonra içine üç bütün soğan, bir iki adet karanfil bir kaç sap kereviz ve maydanoz kökü ilave edilip 15 dakika daha kaynatıp tuzunu da ilave ederek bir taşım daha kaynattıktan sonra etleri ayırıp süzülür. İrmik, azar azar ve top top olmaması için devamlı karıştırılarak katılır ve irmik kokusu kayboluncaya kadar ortalama 45 dakika kaynatılır. Ve zeytinyağı kıvamına gelince ateşten alınıp kaselere tevzi edilir ve üzerine tarçın serpilerek servis yapılır.
 
 
 | 
| İRMİK ÇORBASI | 
|  | Şükran Arık Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.06.2007
 Mesajlar: 25
 Şehir: Kayseri
 | Kısa URL: https://ml.md/lc16525 Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
 2,543 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2   Su bardağı irmik
 1   Çay kaşığı tuzsuz salça
 10 Su bardağı et suyu
 3   Yumurta sarısı
 1   Çay bardağı süt, tuz.
 
 İrmiği yağda kavurun, et suyu, küçük doğranıp pişirilerek püre haline getirilmiş domates, tuzsuz salça ve biraz tuz katıp 5 -10 dakika kaynatın. Yumurta sarılarını sütle çırpıp, azar azar kaynar çorbaya karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten indirin. Sıcak servis yapınız.
 
 
 | 
| İRMİK ÇORBASI | 
|  | Elvin Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 19.12.2007
 Mesajlar: 37
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc20155 Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007
 2,633 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 Su bardağı et suyu
 1 Tatlı kaşığı tuz
 2  Çorba kaşığı irmik
 1 Su bardağı süt
 1 Yumurta
 1/2 Çorba kaşığı tereyağı
 
 İrmiği tencereye koyunuz. Karıştırarak et suyunu ilave ediniz. Tuz atıp hafif hararetli ısıda 15 dakika pişiriniz. Yumurta sarısı ile sütü karıştırınız. Ilıklaştırarak yağ ile beraber çorbaya katınız. Bir taşım kaynatıp  çorba kâsesine  boşaltınız. Üzerine  kıyılmış  maydanoz serpiniz.
 
 
 | 
| İRMİK ÇORBASI | 
|  | kasabanınnamusu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.06.2007
 Mesajlar: 63
 Şehir: Turgutlu
 | Kısa URL: https://ml.md/lc22587 Gönderme Tarihi: 15.Mar.2008
 2,627 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 6 su bardağı et suyu
 1 su bardağı irmik
 2 yumurta sarısı Tuz
 
 Yapılışı:
 Kaynayan et suyuna irmiği azar azar ilâve edin. Top top olmaması için sürekli karıştırın. Tuzunu ilâve edin. İrmik kokusu gidinceye kadar kaynatın. Tencereyi ateşten alın ve iki yumurta şansını çorbaya yavaş yavaş ilâve edin.
 
 
 | 
| İRMİK ÇORBASI | 
|  | sedan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.04.2008
 Mesajlar: 112
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc23258 Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
 2,732 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzeme:
 3 kahve fincanı irmik
 5 orta domates
 tuz
 kırmızı biber
 1 fincan sıvı yağ
 8 bardak etsuyu, yahut su
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 bardak süt
 yumurta
 
 Yapılışı:
 Bir tencerede yağı kızdırın sonra irmiği koyup 4 dakika kadar kavurun. Kavrulmuş irmiğe kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri ilave edin. Tuzu ve suyunu koyup 10 dakika kadar pişirin. Yumurta ve sütü iyice karıştırıp ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 | 
| İrmik Çorbası | 
|  | sait Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.05.2008
 Mesajlar: 66
 Şehir: Çankırı
 | Kısa URL: https://ml.md/lc24081 Gönderme Tarihi: 27.May.2008
 2,978 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4-5 adet olgun domates
 10 su bardağı et suyu
 Tuz
 3 çorba kaşığı tereyağı
 2 kahve fincanı irmik
 1 su bardağı süt
 4 yumurta sarısı
 
 Domatesleri rendeleyip, küçük bir tencerede bir bardak et suyu ve tuz ekleyerek hafif ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Tel süzgeçten geçirerek çorba tenceresine alın.
 Kalan et suyu ve tereyağını domatesin üzerine ilave ederek, irmik serpin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca, ateşin altını kısıp yarım saat daha pişirin.
 Sütü ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın. Ocaktan indirdiğiniz kaynar haldeki çorbaya karıştırarak servis kasesine boşaltın.
 
 
 | 
| İRMİK ÇORBASI | 
|  | sarpa Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.08.2008
 Mesajlar: 22
 Şehir: Mersin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc26645 Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2008
 2,702 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 MALZEME:
 100 gram ince irmik
 8 bardak et suyu
 3 fincan süt
 3 adet yumurta
 tuz
 
 HAZIRLANIŞI:
 Et suyu biraz tuzla bir tencereye konur, ateşe oturtulur. Kaynamaya başlayınca bir yandan karıştırıp, bir yandan irmik yavaş yavaş tencereye dökülür. Bütün irmik konduktan sonra 15 dakika kaynatılır. Bu müddetin sonunda başka bir kabın içine yumurtaların sarıları konur, bir çatalla vururken içine yavaş yavaş süt ilâve edilir, sonra kaynayan çorbaya döküp iyice karıştırılır.
 
 
 | 
| İRMİK ÇORBASI | 
|  | Satı Karakoç Aşçı
 
  
 Kayıt: 31.01.2009
 Mesajlar: 18
 Şehir: Sinop
 | Kısa URL: https://ml.md/lc33331 Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
 2,634 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Malzemesi:
 1 küçük su bardağı irmik
 4 bardak et suyu
 1 limon
 3 yumurta
 tuz
 biber
 
 Hazırlanışı:
 Tencerede su veya et suyunu kaynatın. İrmiği azar azar dökerek yedirin. Tuzuna bakıp top top olmaması için pişinceye kadar karıştırın. Diğer tarafta bir tencereye 3 yumurtayı limon suyu ile ateşte , çalkalayıp et suu ile sulandırın. Çorbaya azar azar yedirin. 2-3 dakika ¥ sonra çorbanın tadına bakıp kıvamını bulmuşsa ateşten indirip servis yapın.
 
 
 | 
| İRMİK ÇORBASI | 
|  | azimet Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.02.2009
 Mesajlar: 20
 Şehir: Tunceli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc33403 Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009
 2,695 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2000 gram et suya (8 bardak)
 80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
 750 gram domates (5 orta) ya da 150 gram tuzsuz domates salçası
 180 gram irmik (3 1/4 kahve fincanı)
 Tuz
 ARZUYA BAĞLI OLARAK:
 325 gram süt (1 1/4 bardak)
 3 yumurta sarısı
 
 1 Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı margarin koyarak az kızdırmak, sonra buna üç bir çeyrek kahve fincanı orta incelikte irmik ilâve ederek, durmadan karıştırmak suretiyle 4 dakika kadar kavurmalıdır.
 2 Sonra kavrulmuş irmikleri hazırlanmış 8 bardak et suyu, kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış ve yağsız pişirilerek püre haline getirilmiş 5 orta domates veya bir buçuk kahve fincanı konserve tuzsuz domates salçası ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, tencerenin kapağım kapatmalı ve küçük ateşte 5 - 10 dakika arasında pişmeye bırakmalıdır.
 3 On dakika sonra çorbayı kâseye alarak servis yapmalı. Çorbada yumurta ve süt kullanılacaksa; o takdirde, bir kuşaneye 3 yumurta sarısı ile bir çeyrek bardak süt koyarak çatal ve telle bir dakika çırpmalı, sonra da bu sütlü yumurtaları kaynamakta olan çorbaya katarak, iyice bir karıştırdıktan sonra çorba tekrar kaynamaya kıvamına gelinceye kadar bir dakika daha ateşte bırakmalı ve kâseye alarak servis yapmalıdır.
 
 
 | 
| İrmik Çorbası | 
|  | hayriyeaydin Aşçı
 
  
 Kayıt: 25.06.2008
 Mesajlar: 18
 Şehir: çanakkale
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40335 Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2009
 2,523 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 İrmik, etsuyu, yumurta, limon ve tuzdan oluşan çorba malzemesidir. Kaynayan et suyuna azar azar irmik ilave edilir. Peşinden yumurta limonla çarpılıp ilave edilir. Et suyunun piştikten sonra ilave edildiği de görülür,
 
 
 | 
| İrmik Çorbası | 
|  | nükhet koç Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.09.2010
 Mesajlar: 29
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc56137 Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2010
 2,630 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 4 çorba kaşığı irmik
 4 su bardağı et suyu veya su
 2 çorba kaşığı salça
 1 çay bardağı sıvıyağ
 1 su bardağı süt
 2 adet yumurta sansı
 1 çay kaşığı silme zencefil
 Tuz
 Karabiber
 
 Tencerede kızdırılmış yağda irmiği rengi dönene dek kavurun. İçine salçayı ilave edin. İrmiği 1-2 dakika daha kavurun. Et suyunu veya suyu ekleyin. İrmik yumuşayana dek pişirin. İnmesine yakın süt ve yumurta sarısını iyice çırpın. İçine çorbadan 2-3 kaşık alıp, karıştırın. Daha sonra çorbanın içine azar azar akıtarak karıştırın. Bir taşım kaynatın ve zencefil, tuz, karabiber ekleyip, ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 | 
| İRMİK ÇORBASI | 
|  | sabaat Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 01.10.2010
 Mesajlar: 42
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc56448 Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2010
 2,417 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bu da, kuvvetli midelere, kuvvetli çorbalardandır. Besili tavuk ve hindi sulariyle güzel olur. Bir tencerede yağlı tavuk suyu kaynadığı sırada, istenilen miktar irmiği, azar azar tavuk suyuna dökerek iyice yedirmelidir.
 İrmiklerin, top top olmaması için de, un çorbasında olduğu gibi, devamlı karıştırılarak çorbayı pişirmelidir.
 Bu çorba, terbiyeli salça kabul ettiği gibi, üzerine dövülmüş tarçın dahi serpilerek içilir.
 
 
 | 
| İrmik Çorbası | 
|  | Ercüment Çözer Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.06.2011
 Mesajlar: 54
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc65130 Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
 2,370 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 çorba kaşığı margarin
 1 çay bardağı irmik
 3 adet domates
 4 su bardağı et suyu veya su
 1 çorba kaşığı domates salçası
 Tuz
 
 Bir kabın içinde margarin ve irmiği kavurun. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Ayrı bir kapta yağ ilave etmeden, domatesleri 5 dakika kavurun. Üzerine kaynamış et suyu veya su ilave edip salça ve kavrulmuş irmiği ekleyin. 10 dakika kaynatıp tuzunu ayarlayın.
 
 
 | 
| İrmik Çorbası | 
|  | kutsal yol Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.03.2012
 Mesajlar: 84
 Şehir: Konya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc74087 Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012
 2,529 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı irmik
 3 adet yumurta
 100 gr margarin
 1 adet et bulyon
 Yeterince su
 Tuz
 
 Margarini bir tencerede eritin, ocağın altını kapayıp yumurtaları ve irmiği ekleyip sert bir hamur kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Ardından bir çay kaşığı yardımıyla şekillendirerek, tablet et bulyon attığınız suya  atarak tencerenin kapağı kapalı olarak irmikler iyice kabarana kadar kaynatın.
 
 
 | 
| İrmik Çorbası | 
|  | aman avcı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.12.2013
 Mesajlar: 30
 Şehir: Balıkesir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc94467 Gönderme Tarihi: 14.Arl.2013
 2,195 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 çorba kaşığı tereyağı
 3 kahve fincanı irmik
 3 adet orta boy domates
 8 su bardağı et suyu
 1 kaşık salça
 Tuz
 Terbiyesi için:
 1/2 su bardağı süt
 2 adet yumurtanın sarısı
 
 Bir tencerede margarini eritin, irmiği ekleyin. İrmiğin rengi değişmeye başladığında rendelenmiş domatesleri ekleyip bir-iki dakika kavurun. Et suyu, salça ve tuz ekleyip 10 dakika pişirin. Sütle yumurta sarılarını karıştırın. Azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp sıcak servis yapın.
 
 
 | 
| İRMİKLİ ÇORBA | 
|  | AyGölgesi Super MOD
 
  
 Kayıt: 31.03.2006
 Mesajlar: 2719
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc102028 Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014
 2,450 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 çorba kaşığı tereyağı
 1 çay bardağı irmik
 3 adet domates
 4 su bardağı et suyu veya su
 1 çorba kaşığı domates salçası
 Tuz
 
 İrmiği tereyağında kavurun. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve ayrı bir kapta yağ ilave etmeden beş dakika kavurun. Üzerine kaynamış et suyu veya su ilave edin. Salça ve kavrulmuş irmiği ekleyerek 10 dakika kaynatın. Tuzunu ayarlayıp çorbayı ateşten alın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |