Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kremalı Çorba Tarifleri > İrmik Çorbası (22 adet - 1,158,170 defa bakıldı)

İrmik Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İrmik Çorbası

aymelek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.04.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc133181
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2018
658 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı irmik
1 çorba kaşığı salça
1 tutam tuz
Aldığı kadar su

Tenceremize tereyağını alıp eritelim ve irmiği salçayı ekleyelim. Karıştırarak 2-3 dakika kavuralım. Daha sonra aldığı kadar su dökelim. Tuzunu ekleyip 1-2 taşım kaynatalım ve ateşten alıp servis yapalım.



İrmik Çorbası

ayol
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.07.2016
Mesajlar: 27
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc118460
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2016
858 defa indirildi / yazdırıldı




8 bardak et suyu
100 gram ince irmik
125 gram süt
3 yumurta sarısı
Tuz

Bir tencereye et suyunu koyarak kaynamaya bırakın, Kaynadıktan sonra irmik ile tuzu serpmek suretiyle ilâve edin ve iyice karıştırdıktan sonra çorbayı 15 dakika kadar daha kaynatmaya devam edin. Öteyanda, bir kabın içine 3 yumurtanın sarısını kırarak, buna sütü de ilâve edin ve telle veya çatalla birbirleriyle iyice halloluncaya kadar çırpın. Sonra da bu yumurtalı sütü kaynamakta olan çorbaya katarak iyice karıştırın ve tencereyi hemen ateşten alarak servis yapın.


İRMİKLİ ÇORBA

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc102028
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014
2,349 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı irmik
3 adet domates
4 su bardağı et suyu veya su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz

İrmiği tereyağında kavurun. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve ayrı bir kapta yağ ilave etmeden beş dakika kavurun. Üzerine kaynamış et suyu veya su ilave edin. Salça ve kavrulmuş irmiği ekleyerek 10 dakika kaynatın. Tuzunu ayarlayıp çorbayı ateşten alın.


İrmik Çorbası

aman avcı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2013
Mesajlar: 30
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc94467
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2013
2,063 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı irmik
3 adet orta boy domates
8 su bardağı et suyu
1 kaşık salça
Tuz
Terbiyesi için:
1/2 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı

Bir tencerede margarini eritin, irmiği ekleyin. İrmiğin rengi değişmeye başladığında rendelenmiş domatesleri ekleyip bir-iki dakika kavurun. Et suyu, salça ve tuz ekleyip 10 dakika pişirin. Sütle yumurta sarılarını karıştırın. Azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp sıcak servis yapın.


İrmik Çorbası

kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc74087
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012
2,401 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı irmik
3 adet yumurta
100 gr margarin
1 adet et bulyon
Yeterince su
Tuz

Margarini bir tencerede eritin, ocağın altını kapayıp yumurtaları ve irmiği ekleyip sert bir hamur kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Ardından bir çay kaşığı yardımıyla şekillendirerek, tablet et bulyon attığınız suya atarak tencerenin kapağı kapalı olarak irmikler iyice kabarana kadar kaynatın.


İrmik Çorbası

Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc65130
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
2,258 defa indirildi / yazdırıldı




2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı irmik
3 adet domates
4 su bardağı et suyu veya su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz

Bir kabın içinde margarin ve irmiği kavurun. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Ayrı bir kapta yağ ilave etmeden, domatesleri 5 dakika kavurun. Üzerine kaynamış et suyu veya su ilave edip salça ve kavrulmuş irmiği ekleyin. 10 dakika kaynatıp tuzunu ayarlayın.


İRMİK ÇORBASI

sabaat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc56448
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2010
2,294 defa indirildi / yazdırıldı




Bu da, kuvvetli midelere, kuvvetli çorbalardandır. Besili tavuk ve hindi sulariyle güzel olur. Bir tencerede yağlı tavuk suyu kaynadığı sırada, istenilen miktar irmiği, azar azar tavuk suyuna dökerek iyice yedirmelidir.
İrmiklerin, top top olmaması için de, un çorbasında olduğu gibi, devamlı karıştırılarak çorbayı pişirmelidir.
Bu çorba, terbiyeli salça kabul ettiği gibi, üzerine dövülmüş tarçın dahi serpilerek içilir.


İrmik Çorbası

nükhet koç
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.09.2010
Mesajlar: 29
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc56137
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2010
2,512 defa indirildi / yazdırıldı




4 çorba kaşığı irmik
4 su bardağı et suyu veya su
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta sansı
1 çay kaşığı silme zencefil
Tuz
Karabiber

Tencerede kızdırılmış yağda irmiği rengi dönene dek kavurun. İçine salçayı ilave edin. İrmiği 1-2 dakika daha kavurun. Et suyunu veya suyu ekleyin. İrmik yumuşayana dek pişirin. İnmesine yakın süt ve yumurta sarısını iyice çırpın. İçine çorbadan 2-3 kaşık alıp, karıştırın. Daha sonra çorbanın içine azar azar akıtarak karıştırın. Bir taşım kaynatın ve zencefil, tuz, karabiber ekleyip, ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.


İrmik Çorbası

hayriyeaydin
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 25.06.2008
Mesajlar: 18
Şehir: çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc40335
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2009
2,381 defa indirildi / yazdırıldı




İrmik, etsuyu, yumurta, limon ve tuzdan oluşan çorba malzemesidir. Kaynayan et suyuna azar azar irmik ilave edilir. Peşinden yumurta limonla çarpılıp ilave edilir. Et suyunun piştikten sonra ilave edildiği de görülür,


İRMİK ÇORBASI

azimet
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.02.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Tunceli
Kısa URL: https://ml.md/lc33403
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009
2,575 defa indirildi / yazdırıldı




2000 gram et suya (8 bardak)
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
750 gram domates (5 orta) ya da 150 gram tuzsuz domates salçası
180 gram irmik (3 1/4 kahve fincanı)
Tuz
ARZUYA BAĞLI OLARAK:
325 gram süt (1 1/4 bardak)
3 yumurta sarısı

1 Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı margarin koyarak az kızdırmak, sonra buna üç bir çeyrek kahve fincanı orta incelikte irmik ilâve ederek, durmadan karıştırmak suretiyle 4 dakika kadar kavurmalıdır.
2 Sonra kavrulmuş irmikleri hazırlanmış 8 bardak et suyu, kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış ve yağsız pişirilerek püre haline getirilmiş 5 orta domates veya bir buçuk kahve fincanı konserve tuzsuz domates salçası ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, tencerenin kapağım kapatmalı ve küçük ateşte 5 - 10 dakika arasında pişmeye bırakmalıdır.
3 On dakika sonra çorbayı kâseye alarak servis yapmalı. Çorbada yumurta ve süt kullanılacaksa; o takdirde, bir kuşaneye 3 yumurta sarısı ile bir çeyrek bardak süt koyarak çatal ve telle bir dakika çırpmalı, sonra da bu sütlü yumurtaları kaynamakta olan çorbaya katarak, iyice bir karıştırdıktan sonra çorba tekrar kaynamaya kıvamına gelinceye kadar bir dakika daha ateşte bırakmalı ve kâseye alarak servis yapmalıdır.


İRMİK ÇORBASI

Satı Karakoç
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 31.01.2009
Mesajlar: 18
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc33331
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
2,518 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
1 küçük su bardağı irmik
4 bardak et suyu
1 limon
3 yumurta
tuz
biber

Hazırlanışı:
Tencerede su veya et suyunu kaynatın. İrmiği azar azar dökerek yedirin. Tuzuna bakıp top top olmaması için pişinceye kadar karıştırın. Diğer tarafta bir tencereye 3 yumurtayı limon suyu ile ateşte , çalkalayıp et suu ile sulandırın. Çorbaya azar azar yedirin. 2-3 dakika ¥ sonra çorbanın tadına bakıp kıvamını bulmuşsa ateşten indirip servis yapın.


İRMİK ÇORBASI

sarpa
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc26645
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2008
2,574 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME:
100 gram ince irmik
8 bardak et suyu
3 fincan süt
3 adet yumurta
tuz

HAZIRLANIŞI:
Et suyu biraz tuzla bir tencereye konur, ateşe oturtulur. Kaynamaya başlayınca bir yandan karıştırıp, bir yandan irmik yavaş yavaş tencereye dökülür. Bütün irmik konduktan sonra 15 dakika kaynatılır. Bu müddetin sonunda başka bir kabın içine yumurtaların sarıları konur, bir çatalla vururken içine yavaş yavaş süt ilâve edilir, sonra kaynayan çorbaya döküp iyice karıştırılır.


İrmik Çorbası

sait
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc24081
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
2,828 defa indirildi / yazdırıldı




4-5 adet olgun domates
10 su bardağı et suyu
Tuz
3 çorba kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı irmik
1 su bardağı süt
4 yumurta sarısı

Domatesleri rendeleyip, küçük bir tencerede bir bardak et suyu ve tuz ekleyerek hafif ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Tel süzgeçten geçirerek çorba tenceresine alın.
Kalan et suyu ve tereyağını domatesin üzerine ilave ederek, irmik serpin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca, ateşin altını kısıp yarım saat daha pişirin.
Sütü ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın. Ocaktan indirdiğiniz kaynar haldeki çorbaya karıştırarak servis kasesine boşaltın.


İRMİK ÇORBASI

sedan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23258
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
2,620 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
3 kahve fincanı irmik
5 orta domates
tuz
kırmızı biber
1 fincan sıvı yağ
8 bardak etsuyu, yahut su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 bardak süt
yumurta

Yapılışı:
Bir tencerede yağı kızdırın sonra irmiği koyup 4 dakika kadar kavurun. Kavrulmuş irmiğe kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri ilave edin. Tuzu ve suyunu koyup 10 dakika kadar pişirin. Yumurta ve sütü iyice karıştırıp ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.


İRMİK ÇORBASI

kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63
Şehir: Turgutlu
Kısa URL: https://ml.md/lc22587
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2008
2,500 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
6 su bardağı et suyu
1 su bardağı irmik
2 yumurta sarısı Tuz

Yapılışı:
Kaynayan et suyuna irmiği azar azar ilâve edin. Top top olmaması için sürekli karıştırın. Tuzunu ilâve edin. İrmik kokusu gidinceye kadar kaynatın. Tencereyi ateşten alın ve iki yumurta şansını çorbaya yavaş yavaş ilâve edin.


İRMİK ÇORBASI

Elvin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc20155
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007
2,513 defa indirildi / yazdırıldı




4 Su bardağı et suyu
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Çorba kaşığı irmik
1 Su bardağı süt
1 Yumurta
1/2 Çorba kaşığı tereyağı

İrmiği tencereye koyunuz. Karıştırarak et suyunu ilave ediniz. Tuz atıp hafif hararetli ısıda 15 dakika pişiriniz. Yumurta sarısı ile sütü karıştırınız. Ilıklaştırarak yağ ile beraber çorbaya katınız. Bir taşım kaynatıp çorba kâsesine boşaltınız. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.


İRMİK ÇORBASI

Şükran Arık
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.06.2007
Mesajlar: 25
Şehir: Kayseri
Kısa URL: https://ml.md/lc16525
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
2,418 defa indirildi / yazdırıldı




2 Su bardağı irmik
1 Çay kaşığı tuzsuz salça
10 Su bardağı et suyu
3 Yumurta sarısı
1 Çay bardağı süt, tuz.

İrmiği yağda kavurun, et suyu, küçük doğranıp pişirilerek püre haline getirilmiş domates, tuzsuz salça ve biraz tuz katıp 5 -10 dakika kaynatın. Yumurta sarılarını sütle çırpıp, azar azar kaynar çorbaya karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten indirin. Sıcak servis yapınız.


İRMİK ÇORBASI

Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc9884
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
2,946 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme :
3 veya 4 kaşık irmik
10 bardak tavuk suyu
2 çay kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Yağlı bir tavuk 4 litre kadar suda kaynatılır, köpüğü alındıktan sonra içine üç bütün soğan, bir iki adet karanfil bir kaç sap kereviz ve maydanoz kökü ilave edilip 15 dakika daha kaynatıp tuzunu da ilave ederek bir taşım daha kaynattıktan sonra etleri ayırıp süzülür. İrmik, azar azar ve top top olmaması için devamlı karıştırılarak katılır ve irmik kokusu kayboluncaya kadar ortalama 45 dakika kaynatılır. Ve zeytinyağı kıvamına gelince ateşten alınıp kaselere tevzi edilir ve üzerine tarçın serpilerek servis yapılır.


İRMİK ÇORBASI

ananas
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
Kısa URL: https://ml.md/lc7967
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
3,044 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
4 su bardağı su veya et suyu
3 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı katıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Yeterince tuz, biber.

YAPILIŞI:
Yağı ve suyu (Veya et suyunu) orta büyüklükte bir tencereye koyunuz. Karıştırıp kaynatınız. Su iyice kaynayınca içine üç çorba kaşığa irmiği atınız. Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırınız. Bir süre sonra bir bardak içinde domates salçasını, sıcak çorba suyuyla eritip, kaynayan çorbaya katınız. Çorba arzuladığınız kıvama gelince ateşten indiriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz. Arzu edenler bu çorbaya sütlü terbiye yapabilirler.
Sütlü terbiye: Bir yumurta sarısını bir bardak sütle çırparak karıştırınız. Kaynamakta olan çorba suyundan bir iki kaşık alıp bu karışımı ılıklaştırınız. Çorbayı ateşten indirmeden çorbaya katıp, bir taşım kaynattıktan sonra ikram ediniz.


İrmik Çorbası

Hakime
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.10.2006
Mesajlar: 26
Kısa URL: https://ml.md/lc7911
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006
2,821 defa indirildi / yazdırıldı




4-5 olgun domates
10 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı irmik
1 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
tuz

HAZIRLANIŞI:
Domatesleri rendeleyip küçük bir tencerede bir bardak et suyu ve tuz ekleyerek hafif ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Tel süzgeçten geçirerek çorba tenceresine alın. Kalan et suyu ve tereyağını domatesin üzerine dökün, irmik serpin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca, ateşin altını kısıp yarım saat daha pişirin. Sütü ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın. Ocaktan indirdiğiniz kaynar haldeki çorbaya karıştırarak servis kasesine boşaltın.






İrmik Çorbası Tarifleri Kremalı Çorba Tarifleri



(22 adet İrmik Çorbası 1,158,170 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort