|
|
Hurmalı Pay |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109669
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2015
1,591 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
Çeyrek su bardağı tozşeker
90 gram yumuşak tereyağı
1 su bardağından iki parmak fazla un
Yarım kaşığı kabartma tozu
Harcı için:
1 su bardağı çekirdeği çıkartılmış küçük küçük doğranmış hurma
1 su bardağı krema
1 tatlı kaşığı muskat
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
125 gram tereyağı
1/3 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta sarısı
2 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yumurta ve toz şekeri koyulaşana dek çırpın. Oda sıcaklığında bırakılarak yumuşatılmış tereyağını ilave edin. Tekrar karıştırın. İçine un ve kabartma tozunu ilave edin. Yoğurarak bir hamur elde edin. 20 dakika buzdolabında bekletin. Merdaneyle açıp, 23 cm. çapında bir pay kalıbına yerleştirin. Hurma ve kremayı karıştırıp, ocağın üzerinde kaynama derecesine gelene dek ısıtın. İçine baharatları ekleyin. Ara sıra karıştırarak, soğutun, tereyağı ve şekerleri birlikte çırpın. Yumurta sarılarını içine teker teker ekleyin.
Un ekleyip, tekrar çırpın. Cevizi ekleyin. Bu karışımı hamurun üzerine yayın.
180 derece ayarlanıp, önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Isıyı 160 dereceye indirin. 40 dakika daha pişirin. Pay piştiğinde sert olmalıdır. Eğer kenarları zamanından önce fazla kızarmışsa alüminyum folyoyla kaplayın. Pay piştikten sonra ılık veya soğuk kremayla servis yapın.
|
|
Hurmalı Pay Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|