| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hurmalı Pay | 
 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2246 
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2006 
2,734 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
125 gr. margarin
 
1 adet yumurta sarısı
 
1 çay fincanı esmer şeker
 
Yarım çay fincanı dövülmüş ceviz
 
15-16 adet hurma
 
1 su bardağı un
 
125 gr. krem peynir
 
1-2 çorba kaşığı pudra şekeri
 
 
Hamur için eritip soğuttuğunuz margarin ile şekeri krema haline getirin. Yumurtayı ekleyip çırpın. Cevizi ve unu karıştırıp, elinizle yoğurun. Top haline getirip, streç filmle sarın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küçük bir kata üzerine çıkana kadar su koyup, bir taşım kaynatın. Hurmaları blendırdan geçirip, krema haline getirin. Krem peynir ile iyice karıştırın. Hamuru buzdolabından çıkarın. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tepsinizi alüminyum folyo ile döşeyin. Hamurun yarısını bu kaba alın. Üzerine hazırladığınız peynirli hurmalı karışımı aktarın. Diğer hamur parçasını da üzerine yayın. Sonra ısıtılmış fırına koyun. Pembeleşinceye kadar pişirin. Çıkardıktan sonra pudra şekeri serpip, servis yapın.
 
 
 ML® Hurmalı Muska için tıklayın
 
  
 | 
 
Hurmalı Pay | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc109669 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2015 
1,691 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet yumurta
 
Çeyrek su bardağı tozşeker
 
90 gram yumuşak tereyağı
 
1 su bardağından iki parmak fazla un
 
Yarım kaşığı kabartma tozu
 
Harcı için:
 
1 su bardağı çekirdeği çıkartılmış küçük küçük doğranmış hurma
 
1 su bardağı krema
 
1 tatlı kaşığı muskat
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
 
125 gram tereyağı
 
1/3 su bardağı tozşeker
 
4 adet yumurta sarısı
 
2 çorba kaşığı un
 
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
 
 
Yumurta ve toz şekeri koyulaşana dek çırpın. Oda sıcaklığında bırakılarak yumuşatılmış tereyağını ilave edin. Tekrar karıştırın. İçine un ve kabartma tozunu ilave edin. Yoğurarak bir hamur elde edin. 20 dakika buzdolabında bekletin. Merdaneyle açıp, 23 cm. çapında bir pay kalıbına yerleştirin. Hurma ve kremayı karıştırıp, ocağın üzerinde kaynama derecesine gelene dek ısıtın. İçine baharatları ekleyin. Ara sıra karıştırarak, soğutun, tereyağı ve şekerleri birlikte çırpın. Yumurta sarılarını içine teker teker ekleyin.
 
Un ekleyip, tekrar çırpın. Cevizi ekleyin. Bu karışımı hamurun üzerine yayın.
 
180 derece ayarlanıp, önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Isıyı 160 dereceye indirin. 40 dakika daha pişirin. Pay piştiğinde sert olmalıdır. Eğer kenarları zamanından önce fazla kızarmışsa alüminyum folyoyla kaplayın. Pay piştikten sonra ılık veya soğuk kremayla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hurmalı Pay Tarifleri Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |