|
|
HÜNKAR BEĞENDİ |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1196
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2006
2,825 defa indirildi / yazdırıldı
|
PATLICAN PÜRESİ İÇİN:
6 patlıcan
1 kaşık un
1 kaşık yağ
2 kaşık kaşar peyniri rendesi
1 su bardağı süt
1 avuç maydanoz
Tuz, karabiber
KEBAP İÇİN:
1 kg. kuşbaşı et (koyun veya dana)
2 soğan
2-3 domates
2 kaşık yağ
Tuz, karabiber
1- İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
2- Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
3- Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuz ve karabiber atılır.
4- Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.
5- Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
6- Kabukları soyulup incecik kıyılır.
7- Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
8- Püre ile kebap servis tabağına isteğe göre yerleştirilip maydanoz yaprakları ile süslenir.
ML® Hünkar Beğendi (görsel)
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 25.01.2022
|
Hünkar Beğendi |
|
Gönül Hırsızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2005
Mesajlar: 66 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc622
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2005
3,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kuşbaşı et
5 yemek kaşığı margarin
2 adet domates
4 adet patlıcan
2 adet soğan
2 kahve fincanı un
3 su bardağı süt
2 kahve fincanı kaşar rendesi
tuz
limon suyu
Patlıcanları közleyip, kabuklarını ayıklayın. Bir süre limonlu suda bekletin. Bu arada kuşbaşı et, domates, soğan, 3 yemek kaşığı yağ ve suyla tas kebabı gibi pişirin. Beğendi yapmak içinse, 2 kaşık yağı 3 kaşık unla pembeleşinceye kadar kavurun ve 3 bardak sütü yavaş yavaş üzerine ilave edin, suda bekleyen patlıcanları süzerek alın ve çatalla iyice ezdikten sonra sütlü karışımı ilave edin. Kaşar peyniri rendesini de içine ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın ve etle birlikte sıcak olarak servis yapın. Hünkar beğendinin üzerine biraz da kekik serpebilirsiniz.
ML® Hünkar Beğendi için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 04.03.2019
|
|
Hünkar Beğendi Tarifleri Beyti Tarifleri
|
|