| 
 
 
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
vanilyalı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.04.2014 
Mesajlar: 25 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129252 
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2017 
1,448 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
Tas kebabı için:
 
250 gram kuşbaşı et
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1/2 çay kaşığı tarçın
 
Karabiber
 
Su
 
Beğendi için:
 
2 adet patlıcan
 
3 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
3 yemek kaşığı Hindistancevizi
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
50 gram kaşar peynir
 
Tuz
 
 
Et, soğan ve salça harlı ateşte 2 dakika kadar kavrulur.
 
Püre haline getirilmiş domates, tarçın, karabiber ve üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
 
Hindistancevizi rendesi bir süzgeç içinde ılık suyun içinde bekletilmeye başlanır.
 
Bu esnada patlıcanlar közlenip soyulur.
 
Patlıcanlar püre haline getirilir.
 
Un ve tereyağ rengi dönene kadar kavrulur.
 
Patlıcanlar ve tuz ilave edilir.
 
Hindistancevizi sütü ve normal süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
 
Ocağın altı kapatılıp kaşar peynir rendesi eklenir.
 
Suyunu çeken tas kebabın altı kapatılır.
 
Beğendinin üzerine tas kebap konularak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Ayşe Sude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.10.2016 
Mesajlar: 34 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc120623 
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2016 
1,436 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Eyüp Sevinç
 
 
1 kg. patlıcan
 
500 gr. kuşbaşı kuzu eti
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
2 diş sarımsak
 
2 adet tane karabiber
 
1 adet defne yaprağı
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı muskat
 
½ limonun suyu
 
2,5 çorba kaşığı margarin
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
Tuz
 
 
Patlıcanları ateşte közleyin, ayıklayın ve limonlu suda bekletin. Daha sonra sudan çıkartın ve bir tahta üzerinde kıyın. Tencereye 1,5 çorba kaşığı yağ ve un koyun. Hafifçe kavurun ve patlıcanları ilave edin. Ezerek kısık ateşte pişirin. Ayrı bir tencerede küçük küpler halinde doğradığımız soğan ve sarımsağı 1 çorba kaşığı yağ ile kavurun. Daha sonra kuşbaşı doğradığımız etleri ilave edin ve etlerin rengi dönünceye kadar kavurun. Küçük küçük doğranan domatesleri, naneyi, karabiberi ve defneyaprağını ete ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek, etler yumuşayıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Beğendi tuz ve muskatla tatlandırın. Beğendiyi servis tabağına alın, ortasını kaşık ile yuvarlak açın ve eti koyun, sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc110141 
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2015 
2,818 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Oktay Usta
 
 
250 gr Dana eti
 
3 Adet büyük boy kemer patlıcan
 
1 Adet kuru soğan
 
2 Adet domates
 
3 Adet sivri biber
 
1 Tatlı kaşığı domates salçası
 
Su
 
Tuz
 
Çiçek yağı
 
Karabiber
 
Beğendisi için:
 
Közlenmiş patlıcan
 
2 Çorba kaşığı un
 
2 Su bardağı soğuk süt
 
1 Fincan rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
Çiçek yağı
 
 
Dana veya kuzu etlerini küp küp doğruyoruz. Tenceremize koyduğumuz yağda kavuruyoruz. Üzerine kuru soğan ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra salça ve sıcak su ilave edip etleri pişmeye bırakıyoruz. Pişmeye yakın sivri biber ve domates ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini ilave ediyoruz.
 
Beğendisi için, patlıcanları közlüyoruz. Kabuklarını soyup patlıcanları küçük küçük doğruyoruz. Tencereye çiçek yağı koyuyoruz. İçerisine un ilave edip kavuruyoruz. Patlıcanları unun içerisine alıp, biraz daha kavuruyoruz. Soğuk süt ilave edip karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini ilave ediyoruz. Kaşar peynir ilave ediyoruz. Kıvamını ayarlamak için süt veya sıcak su kullanıyoruz. Servis tabağına alıp ortasını çukur haline getiriyoruz. Bu çukur kısma etli harcı dolduruyoruz. Servise hazır hale getiriyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "tarifsiz tarifler" tarafından gönderildi. 25.08.2018
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102477 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2014 
1,923 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 patlıcan
 
1 kaşık un
 
1 kaşık yağ
 
2 kaşık kaşar peyniri rendesi
 
1 bardak süt
 
1 avuç maydonoz
 
Biraz tuz
 
Biraz karabiber
 
1 kg kuşbaşı et
 
2 soğan
 
2-3 domates
 
2 kaşık yağ
 
 
İnce doğranmış soğan ve et, yağ ile kavrulur.
 
Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştırılır.
 
Su (2- 3 bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
Tuz ve karabiber atılır.
 
Etin suyu 1- 1,5 kepçe kadar olmalıdır.
 
Patlıcanlar ucundan başlayarak ocakta çevire çevire közlenir.
 
Kabukları soyulup incecik kıyılır.
 
Yağ ile un hafif pembe kavrulur.
 
Patlıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir.
 
Tuz atılır.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99799 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014 
2,400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 çorba margarin
 
3 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
3-4 adet patlıcan
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 kg et
 
2 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı un
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
 
Patlıcanları alüminyum folyo ya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin.
 
Un vesanayı kavurun.
 
Sütü azar azar yedirin.
 
Tuzu ekleyin.
 
Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın.
 
Tüm karışımı çukur bir tabağa alın. Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sana ile pişirin.
 
Unu ekleyin.
 
Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
 
Etleri bir borcama koyun. Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. Sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.
 
 
 
  
 | 
Hünkarbeğendi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92347 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2013 
1,906 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuşbaşı dana eti
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 adet küçük boy soğan
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 adet orta boy domates
 
Yeteri kadar sıcak su
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beğendi için: 5 adet patlıcan
 
2 çorba kaşığı margarin
 
2 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı rendelenmiş
 
kaşar peyniri 
 
Tuz
 
Karabiber
 
Süslemek için:
 
1-2 dal kekik
 
 
Eti bir tencereye alıp, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Üzerine margarini ve ince kıyılmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönünce salçayı ekleyin. Bir-iki dakika sonra kabuğu soyulup ince doğranmış domatesi katın. İki dakika kavurun. Daha sonra üzerini geçecek kadar sıcak su koyun. Suyu azaldıkça ilave ederek et yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın ve sıcak tutun. Diğer taraftan beğendiyi hazırlamak için patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyup ince doğrayın. Margarini bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine patlıcan ve sütü ekleyin. İki dakika sonra kaşar peynirini ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Koyulaşana kadar pişirip servis tabağına aktarın. Üzerine eti yerleştirin. Kekikle süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Hünkâr Beğendi | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87579 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2013 
2,312 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melikgazi Belediyesi
 
 
3 adet kemer patlıcan
 
½ kg kuşbaşı et
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 yemek kaşığı un
 
1 fincan süt 
 
1 fincan su
 
2 yemek kaşığı salça
 
1 baş soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
 
Etler suyunu çekene kadar pişirilir, yemeklik doğranmış soğan ilave edilir.kavrulduktan sonra salça, tuz, baharat eklenerek 1 çay bardağı sıcak su ile kısık ateşte pişirilir.közlenmiş patlıcanlar küçük doğranır tencerede sıvıyağ unla kavrulur, patlıcanlar ilave edilir. Süt ve su eklenerek pişirilir. Servis tabağına almadan önce kaşar rendesi eklenir, karıştırılır. Servis tabağına havuz şeklinde patlıcan yerleştirilir. Ortasına et yerleştirilir, servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Huriye 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76573 
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2012 
2,143 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Dana Kuşbaşı (1 kg)
 
Patlıcan (6 patlıcan, fırında közlenmiş ve ayıklanmış)
 
Soğan (1 adet)
 
Un (3 çorba kaşığı)
 
Kaşar Peyniri (1 su bardağı dolusu rendelenmiş, 200 gram)
 
Salça (2 çorba kaşık)
 
Soğuk süt (2 su bardağı)
 
Sıcak su (1.5-2 litre)
 
Sıvı Yağ (1 su bardağı kaşığı)
 
Tuz (1 tatlı kaşığı)
 
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
 
 
Etleri kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede etlerin üzerini geçecek şekilde sıcak su koyun. Etlerin rengi değişene kadar bir taşım kaynatın.
 
Haşladığınız etleri tencereden alarak soğuk suda yıkayın ve kenarda bekletin.
 
1 adet soğanı kuşbaşı biçiminde doğrayın. Tencereye 3 çorba kaşığı sıvıyağ alarak kızdırın ve kuşbaşı doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından 2 çorba kaşığı salçayı ekleyerek bir iki kez karıştırın.
 
Süzdüğünüz etleri tencereye koyarak salça ile iyice karıştırın. Etlerin üzerini bir miktar geçecek şekilde sıcak su ilave edin ve orta ateşte etler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat, etlerin pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin.
 
Sos(beğendi): Bir başka tencereye ya da derin bir tavaya, 1 çay bardağı sıvıyağ koyun. Yağ iyice kızınca 3 çorba kaşığı unu ilave ederek unun kokusu gelene kadar kavurun.
 
Önceden fırında közleyip kabuklarını ayırdığınız patlıcanları kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ardından doğardığmız patlıcanları kavurduğunuz unun üzerine ilave ederek karıştırın.
 
2 su bardağı soğuk sütü de patlıcanların üzerine ekleyin ve çırparak karıştırmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiberi de ekledikten sonra 1 su bardağı rendelenmiş kaşarı serpiştirin. Peynirler eriyene kadar 1-2 dakika karıştırın ve tencerenin altını kapatın. Böylece sosunuz (beğendiniz) hazır olacak.
 
Hazırladığınız sosu (beğendiyi) servis tabağına yayın, üzerine etleri koyarak ve etlerin sosundan da en üste bir kaç kaşık dökerek sıcak olarak servis ediniz.
 
 
Not: Etleri, önceden sıcak suda haşlayıp, soğuk suda süzerek, etlerin daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Yemeğin yanında közlenmiş domates ve biberle servis yapabilirsiniz.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
rekortmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75263 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012 
2,147 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet patlıcan
 
300 gr kuzu eti
 
3 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı kaşar rendesi
 
Bir miktar sıvıyağ
 
Bir miktar tuz
 
1 kase mantar
 
Bir miktar karabiber
 
3 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
1 adet soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 adet defne yaprağı
 
2 adet biber
 
 
Hünkar beğendi için, kuzu etini sıvı yağda kavrulmaya alın. Üzerine doğanmış soğan ve sarımsakları ilave edin. Mantar ve salçasını da ekledikten sonra bir süre daha kavurun. Daha sonra üzerine yemeği pişirebilecek kadar su verin. Bir süre piştikten sonra içerisine defne yaprağı, doğranmış domates ve biberi de ilave ederek pişrin. Beğendisi için; ilk olarak patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Unu tencereye alın biraz kavrulduktan közlenmiş patlıcanları ince doğrayıp ekleyin. Bir süre eze eze kavurun. Patlıcanlar iyice ezilince üzerine sütü ilave edin ve karıştırmaya devam edin. İyice özleşince içerisine en son kaşar peynirini ekleyerek peynir eriyene kadar karıştırın. Beğendi ve et hazırlanınca, servis tabağına beğendi yayılır. Ortası açılarak et ortasına yerleştirilerek servis yapılır.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Bennur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.03.2012 
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73777 
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2012 
2,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet közlenmiş patlıcan
 
2 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
2 su bardağı süt
 
1 çay kaşığı tuz
 
500 gr antrikot
 
1 tane iri domates rendesi
 
2 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 çay bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Antrikotlar, bir tavada altı üstü pembeleşinceye kadar çevrilir. Düdüklü tencereye alınır. Üzerine domates rendelenir. Tuz ve su ilave edilir. Düdüklünün düdüğünü indirdikten sonra 10 dk. pişirilir. Beğendinin hazırlanışı Közlenmiş patlıcanlar ince ince kıyılır. Tencereye yağ koyulur.Eriyince üzerine un ilave edilir ve kavrulur. Süt eklenir pürüzsüz bir hale getirilir. Patlıcanlar ilave edilir,güzelce karıştırılır. Kaşar peynir ve tuz ilave edilir. Kaşar peynir eriyene kadar ocakta tutulur. Daha sonra servis tabağına beğendi koyulup üzerine pişirilen etler minik parçalara ayrılıp servise sunulur.
  
 | 
HÜNKAR BEĞENDİ | 
  | 
dobra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2012 
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72895 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012 
2,404 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
400 gr kuzu kuşbaşı
 
4 adet patlıcan
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 adet domates
 
2 adet sivribiber
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 adet limon
 
75 gr margarin
 
1 çay kaşığı muskat
 
Tuz
 
Karabiber
 
BEŞAMEL SOS İÇİN:
 
500 gr süt
 
1,5 fincan un
 
1/4 paket margarin
 
 
Bir çatal yardımıyla ya da bıçağın ucuyla çeşitli yerlerinden deldiğimiz patlıcanları, közde ya da bol sıvıyağda yumuşayıncaya kadar pişirelim. Diğer yandan, bir tencereye koyup, erittiğimiz margarine ince ince kıydığımız soğanı ilave edip, pembeleştirelim. Kuşbaşı kuzu etlerini de tencereye ilave ettikten sonra, etler suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım.
 
Etler suyunu çekince, 1-2 dakika daha kavurup, salçasını, baharatını ilave ederek, karıştıralım. Yeterince sıcak suyunu koyup, kısık ateşte etlerin pişmesini sağlayalım.
 
Pişirdiğimiz patlıcanların kabuklarını incecik soyup, içinde limonlu su olan bir kapta soyma işlemi bitene kadar bekletelim. Sonra bir tokmak veya robot yardımıyla püre haline getirelim.
 
Başka bir kapta, unu, margarin yağında sarartmadan kavurup, içine sütü ilave edelim. Boza kıvamına gelinceye kadar pişirip, içine püre yaptığımız patlıcanları katalım.
 
Muskat, yeterince tuz ve karabiber ilavesiyle lezzetlendirip, muhallebiden daha koyu kıvama gelinceye kadar pişirelim.
 
Servis tabağına, 1 porsiyon kadar pişirdiğimiz beğendiden koyup, ortasına da 5-6 tane pişirdiğimiz etten koyalım.
 
Daha önceden, fırında pişirdiğimiz domatesler ve sivribiberler ile süs yapıp, sıcak sıcak servis yapalım.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
otorite 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.09.2011 
Mesajlar: 44 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc67998 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2011 
2,078 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kuşbaşı et
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
3 domates
 
1 soğan
 
3 bardak sıcak su
 
5 patlıcan
 
2 yemek kaşığı un
 
4 yemek kaşığı margarin
 
1 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı kaşar peynir rendesi
 
 
Tencereye sıvı yağ ve kıyılmış soğanları ilave edip kavurun. Üstüne eti ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Küçük küçük kesilen domatesleri de ekleyip tekrar kavurun. Üstüne su, tuz ve baharatları ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Suyunu azaltmayın sulu bir et olacak. Patlıcanlar közlenir ve kabukları soyulup ince ince kıyılır. Başka bir tencerede margarin ve un hafifçe kavrulur. Kıyılan patlıcanlar eklenir. Süt ve tuz eklenir indirmeye yakın kaşar rendesi ilave edilip tencerenin ağzı kapatılır. Kaşar peynirin erimesi sağlanır. Servis tabağına patlıcanları harç alınıp kaşığın sırtıyla tabağa yayılır.
  
 | 
Hünkarbeğendi | 
  | 
sevgi tarifleri 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2011 
Mesajlar: 68 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64913 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2011 
2,664 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 büyük boy soğan
 
750 gram kuşbaşı koyun eti
 
2 orta boy domates
 
2.5 tatlı kaşığı tuz
 
3/4 tatlı kaşığı karabiber
 
1 su bardağı sıcak su
 
6 orta boy patlıcan
 
5 yemek kaşığı margarin
 
5 yemek kaşığı un
 
2,5 su bardağı sıcak süt
 
1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş)
 
 
Önce sebzeler yıkanır. Soğan ince ince doğranıp etle birlikte tencereye konur. Kısık ateşte kendi suyu ile 40-45 dakika pişirilir. Domates yarım santim iriliğinde doğranır, 1 buçuk tatlı kaşığı tuz, karabiber ve su, etli karışıma eklenir. Karıştırılıp yumuşayıncaya kadar pişirmeye bırakılır. Patlıcanlar kurulandıktan sonra ocakta çevirerek közlenir. Kabukları soyulup sapları kesildikten sonra ince ince kıyılır. Teflon bir tencereye yağ ve un konup hafif sararıncaya değin 1-2 dakika kavrulur. Patlıcan ve kalan tuz katılır. Süt tencereye azar azar eklenerek püre sürekli karıştırılır. 7-8 dakika pişirilir. Peynir konup bir kez daha karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Beğendi servis tabağına alınır. Ortası hafifçe çukurlaştırıldıktan sonra eti konur ve et suyu gezdirilerek servis yapılır.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc61918 
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2011 
2,878 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.bosch-home.com/tr
 
 
800 gr kuzu kuşbaşı
 
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 kuru soğan
 
3 sivribiber
 
3 domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beğendi için:
 
2 orta boy patlıcan
 
1 yemek kaşığı dolusu (25 gr) tereyağı
 
2 çorba kaşığı ( 25 gr) un
 
2 su bardağı süt
 
Tuz
 
 
Derince bir sote tavasını ocağa koyup kızdırın. Kuşbaşı etleri tavaya atıp hızlı ateşte etlerin rengi dönünceye kadar çevirin. Yağı ekleyip sotelemeye devam edin. Soğanı ve domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberlerin sap kısmını kesip çekirdeklerini çıkarın ve ince halkalar halinde doğrayın. Önce soğanı ve biberi ilave edip etlerle birlikte kavurun. Etler suyunu bıraktığında tuzunu ilave edip karıştırın. Doğranmış domatesi ilave edip suyunu çekene kadar yaklaşık 30 dakika orta ateşte pişirin. Arada bir karıştırın. Patlıcanları birkaç yerinden çatalla delin. Ocağı yakıp patlıcanları ateşe koyun ve çevirerek kabukları yanıncaya kadar közleyin. Közlenmiş patlıcanları bir doğrama tahtası üzerine çıkarıp karnı yarık keser gibi kabuğunu boydan boya kesin. İki yana açıp pişmiş olan iç kısmını bir kaşıkla alıp kaseye koyun. Hemen üzerine birkaç damla süt serpiştirin. (Beyaz kalması için). Patlıcan içlerini bıçakla kıyın veya çatalla ezin. Dilerseniz el blendırı ile ezebilirsiniz. Beşamel sosu yapmak için; tereyağını ufak bir tencerede eritip unu ekleyin ve kavurun. Sütü azar azar ilave edip beşamel sos kıvamını alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tuzunu ekleyin. Ezilmiş patlıcanı sıcak beşamele ilave edip iyice karıştırın. Beğendiyi servis tabaklarına paylaştırıp üzerine 2 servis kaşığı kadar kuzu kavurma ekleyin. Sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
limon çiçeği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.12.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58646 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2010 
2,420 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 adet patlıcan
 
50 gr. un
 
100 gr. tereyağı
 
Yarım litre süt
 
100 gr. kaşer peyniri
 
Tuz
 
 
Patlıcanlar harlı ateşte pişirilir. Kabukları soyulur, bıçakla incecik kıyılır. Ayrı bir kapta 50 ram un, 50 gram tereyağı, yarım litre süt ile beyaz salça yapılır. Patlıcanlar ilave edilir. Karıştırarak 10 dakika pişirilir. 50 gram tereyağı, 50 gram rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz ilave edilir. Karıştırılır, servis tabağına boşaltılır. Ortası açılır. Hazırlanan tencere kebabı kalan 50 gram kaşar peyniri, patlıcanların üzerine serpilir.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Ayşe'm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2010 
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54314 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010 
2,585 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
2 orta boy soğan
 
1/2 kg. kuşbaşı et
 
2 orta boy domates
 
3-4 diş sarımsak
 
4-5 sivribiber
 
5 çorba kaşığı sıvı yağ veya margarin (40 gr.)
 
tuz
 
karabiber
 
Beğendi için:
 
4 orta boy patlıcan
 
1 çorba kaşığı un (tepeleme)
 
1/2 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı süt
 
1/2 limon suyu
 
75 gr. kaşar rendesi
 
tuz
 
 
Tencereye yağı alıp etleri ekleyelim, suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Küp doğranmış soğanları ve sarımsakları ekleyip 2 dk. daha kavuralım. Tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış sivribiberleri ekleyerek suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Etlerin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip ağır ateşte etler yumuşayana dek pişirelim. Bu arada beğendiyi hazırlayalım. Patlıcanları çatalla 4-5 yerinden delerek ocak ateşinde közleyelim. Kabuklarını soyup limonlu suda 5 dk. bekletelim. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra patlıcanları ince bir şekilde doğrayarak bekletelim. Tavaya yağı alalım. Unu ekleyip hafifçe sararana dek sürekli karıştırarak kavuralım. Doğranmış patlıcanları, sütü ve tuzu ekleyip karıştırmaya ara vermeden patlıcan püresi koyulaşana dek pişirelim. Kaşar rendesini ekleyip karıştırarak beğendiyi ateşten alalım. Sıcak beğendiyi servis tabağına alıp ortasını açalım. Beğendinin ortasına eti, sosu ile birlikte alarak servis yapalım.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
yeni sofra 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.12.2009 
Mesajlar: 35 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc45546 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2010 
2,811 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1/2 KG. KUŞBAŞI DANA ETİ (YAĞSIZ)
 
3/4 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
 
TUZ
 
KARABİBER
 
BEĞENDİSİ İÇİN:
 
6 ORTA BOY PATLICAN
 
2,5 ÇORBA KAŞIĞI UN (SİLME)
 
2,5 SU BARDAĞI SÜT
 
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI VEYA MARGARİN (50 GR.)
 
75 GR. KAŞAR RENDESİ
 
1/2 LİMON SUYU
 
TUZ
 
 
Tencereye sıvı yağı alalım. Etleri ekleyelim ve suyunu bırakıp çekene dek kavuralım. Etlerin üzerini 1 parmak aşacak kadar sıcak su ve tuz ekleyerek ağır ateşte etler yumuşayana dek pişirelim. Bu arada kebabın beğendisini hazırlayalım. Patlıcanları birkaç yerinden çatalla delip kabuklu olarak kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartalım. Kabuklarını soyarak limonlu suda 5 dk. bekletelim. Patlıcanları limonlu sudan alıp suyunu süzerek çok ince bir şekilde doğrayalım. Tavaya tereyağını alıp eriterek unu ekleyelim. Un hafifçe sararana dek sürekli karıştırarak kavuralım. Sonra kıyılmış patlıcanları, tuzu ve sıcak sütü ekleyip çırpma teli ile sürekli karıştırarak beğendi koyulaşana dek pişirelim. Ateşten almadan 1 dk. önce kaşar rendesini ekleyip karıştıralım. Beğendiyi servis tabağına yayıp ortasını açalım. Ortasına kebabı boşaltıp dereotu ve biber dilimleri ile süsleyerek servis yapalım.
  
 | 
HÜNKÂR BEĞENDİ | 
  | 
yedek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.07.2009 
Mesajlar: 28
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc38021 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2009 
2,934 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet patlıcan
 
50 gr. kaşar peyniri
 
75 gr. yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
35 gr. un
 
500 gr. kuşbaşı et
 
1/2 litre süt
 
1,5 limon suyu
 
1 çorba kaşığı domates ezmesi
 
1/2 bardak zeytinyağı
 
 
Bir kap içinde limon suyu ve zeytinyağını beraberce karıştırınız.
 
Patlıcanları hafif ateş üzerinde kabukları siyahlaşıncaya kadar pişiriniz.
 
Sonra kabuklarını soyunuz, yıkayınız, suyunu sıkınız, sap kısımlarını kesiniz, yukarda hazırlanan limon, ve zeytinyağı karışımı içine atınız.
 
Bir kap içinde püre haline getiriniz (Havanda döverek veya mikserde).
 
Diğer tarafta bir kap içinde 100 gram yağı eritiniz, un ilave ediniz biraz pembeleşince 1/2 litre sütü ilâve ediniz.
 
Daha önce ayıklanmış ve püre haline getirdiğiniz patlıcanlın ilâve ediniz.
 
Bir iki taşım kaynatınız, tuz, karabiber atınız karıştırınız.
 
Servis tabağına koyunuz ortasını havuz biçiminde açınız.
 
Etleri tencere kebabı biçiminde pişirilmiş domates salçalı hazırlanmış olarak ortasına yerleştiriniz.
 
Etin kendi yağından ve sosundan püre üzerine gezdiriniz, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilâve ediniz.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36631 
Gönderme Tarihi: 19.May.2009 
2,918 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
½ kg kuşbaşı kuzu eti
 
6 adet patlıcan
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
1 su bardağı süt
 
3 bardak su
 
5 yemek kaşığı yağ
 
1 kahve fincanı kaşar peynir
 
2 yemek kaşığı un
 
5-10 sap maydanoz
 
Tuz, karabiber
 
 
1 kaşık yağda çentilmiş soğan ve kuşbaşı etleri birlikte kavrulur. Küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilerek biraz daha kavrulur. Tuz ve karabiber katılarak, 3 bardak su konur ve kaynamaya bırakılır. Patlıcanlar alevli ateşte ya da ocakta çevrilerek her tarafı eşit pişirilir. Sonra kabukları soyularak, içi çıkarılır mikserden geçirilir. Kalan yağda un hafifçe kavrulur. İçine patlıcanlar ve süt ilave edilir. Tuzu da konur. Kıvamlı bir hal alıncaya kadar pişirilir. İndirmeye yakın, kaşar peynir ilave edilir. Servis tabağına patlıcanlı karışım konur. Ortasına da sıcak pişmiş et konur. Sıcakken servis yapın.
  
 | 
Hünkarbeğendi | 
  | 
bohem 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2009 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc33067 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2009 
3,460 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler:
 
1 kg. kuzu eti
 
2 adet domates
 
2 baş büyük soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
tuz
 
karabiber.
 
Beğendi için:
 
4 büyük boy bostan patlıcanı
 
100 gr. tereyağı
 
4 çorba kaşığı un
 
3 su bardağı süt
 
4 çorba kaşığı kaşar rendesi
 
tuz.
 
 
Etler taskebabı gibi pişirilir. Patlıcanlar çok kızgın ateşte çevrilerek közlenir. Yumuşayınca ateşten alınıp ikiye bölünür ve kaşık ile içleri çıkartılır. Bir tencerede yağ eritilir. Eriyen yağin içine un ilave edilerek pembe renge dönüşünceye kadar kavrulur. Un kokmaya başlayınca süt ilave edilir. Hazırlanan beşa-mel salçasının içine içleri çıkartılmış patlıcanlar, tuz ve kaşar peşniri katılarak iyice ezilip püre haline getirilir. Servis tabağına yayılan beğendi, üzerine tas kebabı koyularak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |