| 
 
 
 | 
Hünkâr Beğendi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158523 
Gönderme Tarihi: 30.Haz.2021 
432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 Gram Kuşbaşı Et
 
3 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
 
1 Tane Biber
 
1 Tane Domates
 
1 Tane Soğan
 
1 Yemek Kaşığı kadar Salça
 
1-2 Su Bardak Su
 
Karabiber
 
Tuz
 
Beğendisi İçin:
 
3 Tane Orta Boy Patlıcan
 
1 Yemek Kaşığı Un
 
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
 
1-1,5 Çay Bardağı Süt
 
Yarım Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
 
Tuz
 
 
Öncelikli olarak patlıcanlarımız fırın içinde veya ocak üzerinde közlenir.
 
Beğendinin çekirdeksiz olması için özellikle çekirdeksiz olan patlıcanları seçelim.
 
Kabuğunu soyduğunuz patlıcanları doğrayalım.
 
Yağ ve unu tava içerisinde güzelce kavuralım.
 
Doğranan patlıcanları tavanın içerisine ekleyelim ve bir güzel ezelim.
 
Ocağın altını en kısık seviyeye getirelim ve sütü azar azar ekleyelim.
 
Güzelce karıştırdıktan sonra kaşarımızı da ilave edip ocağın altını kapatalım.
 
Kaşarımız içerisine bir güzel karışsın.
 
Yeni bir tavayı içerisine yağ koyarak ocağa alalım.
 
Tava tam ısındığında etlerimizi içerisine atalım.
 
Etler suyunu çekince ince kıydığımız soğan ve biberimizi içine atalım.
 
Biber ve soğan kavrulunca salçamızı içerisine atalım.
 
En son olarak domatesimizi ekleyelim. (Kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış olarak.)
 
Suyumuzu koyduktan sonra üzerine bir kapak örtüp etlerimizin tamamen pişmesini bekleyelim.
 
Piştikten sonra karabiberi tuzu üzerine ekleyelim.
 
Servis tabağına beğendiyi koyalım üstüne etlerimizi yerleştirelim.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158209 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2021 
278 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Etli kısım için:
 
Yarım kilo dana eti ya da kuzu eti
 
2 adet kuru soğan
 
3 adet domates
 
1 baş sarımsak
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 su bardağı su
 
1 çay kaşığı tuz
 
Beğendi sosu için:
 
3 adet patlıcan
 
1 su bardağı kaşar peynir rendesi
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı süt
 
1 yemek kaşığı un
 
1 çay kaşığı tuz ve karabiber
 
 
Zeytinyağını geniş bir tavaya alın soğanı ve sarımsakları ekleyerek pişirin. Ardından kuşbaşı doğranmış etinizi koyun. Suyunu salıp çekecek. Sonra salça, domates ve baharatları ekleyip etler pişine dek ocakta tutun. Bu sırada beğendiyi yapmaya başlayabilirsiniz. Patlıcanları güzelce yıkayıp ocakta közleyin. Patlıcanları közleme işlemini fırında ya da mangalda da yapabilirsiniz. Yumuşayıp içi pişen patlıcanları soyun. Beğendi için ocağa tereyağını eritip unu kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından sütü ekleyip krema kıvamına gelene dek pişirin. Soyup doğradığınız patlıcanları da ekleyip karıştırmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Son olarak da rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip ocaktan alın. Beğendiyi bir tabağa genişçe koyun üzerine de pişen etten orta kısımda olacak şekilde koyun ve servis edin.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157316 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2021 
340 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
700 gr kuşbaşı
 
Yarım çay bardağı sıvı yağı
 
1 adet soğan
 
1 kg patlıcan
 
1 tatlı kaşığı kaşar rendesi
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı un
 
2 su bardağı süt
 
Limon suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanları ince ince küp olarak doğrayın. Tencerede sıvı yağ ile kavurun. Daha sonra etleri ilave edin. Kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiber ekleyin. Etin hizasına gelecek kadar sıcak su koyun. Etler yumuşak kıvam alıncaya kadar orta ateşte pişirin.
 
Daha sonra patlıcanları birkaç yerinden delin. Ocak üzerinde her iki tarafını da közleyin. Sonrasında kabuklarını soyun. Limonlu suda yaklaşık olarak 10 dakika bekletin. Sonra sudan süzün ve ince ince doğrayın. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Un ile beraber kavurun. Sonra patlıcanları ilave edin. Sütü de azar azar dökün. Sürekli karıştırmaya devam edin. Koyulaşınca kaşar rendesi ilave edin ve iyice karıştırın. Servis tabağına ilk önce eti koyun, kenarlara da hünkar beğendiyi ekleyin. Sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkâr Beğendi | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157218 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2021 
470 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Orta büyüklükte patlıcan
 
800 gr koyun eti
 
1 kahve fincanı un
 
2 adet soğan
 
2 su bardağı süt
 
2 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
 
7 çorba kaşığı tereyağı
 
1 iri domates(veya domates salçası)
 
2 tatlı kaşığı karabiber
 
2-2,5 su bardağı su
 
Yeteri kadar tuz
 
 
Bir tencereye 5 çorba kaşığı tereyağı ve 1 kahve fincanı un, kısık ateşte unu karartmadan 3 dakika kadar kavrulur. Sonra ateşten indirilir.
 
5 patlıcan, ocakta kabukları kavruluncaya kadar pişirilir.
 
Patlıcanların yanmış kabukları yukarıdan aşağı doğru çekilir ve soyulur.
 
Soyulan her patlıcan kavrulmuş unun içine atılır ve çatalla, dövercesine ezilerek karıştırılır( bu işlemi mikser yardımı ile de yapabilirsiniz).
 
Patlıcanların tamamı temizlenip unlu yağa katılınca bir süre ezilerek hepsi birbirine iyice yedirilir.
 
Sonra ocağa konur. Yeteri kadar tuz ve 2 su bardağı sıcak süt karıştırılmakta olan patlıcanlara azar azar dökülerek yedirilir.
 
Patlıcanlar koyu bir bulamaç durumuna gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir.
 
Sonra rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri eklenir.
 
Peynir de karıştırılmakta olan sütlü patlıcana yedirildikten sonra ateşten indirilir.
 
Diğer yandan 2 çorba kaşığı margarin veya tereyağı, 2 adet soğan bir tencereye konarak orta ateşte, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.
 
Sonra kuşbaşı kesilmiş 800 gr et tencereye atılır ve soğanla birlikte 4-5 dakika daha kavrulur.
 
Tencerenin kapağı kapatılır ve et, suyunu salıp tekrar çekinceye kadar, arada bir karıştırılarak orta ateşte pişirilir.
 
Suyunu çekince etlere gereği kadar tuz ve karabiber serpilir. Küçük parçalara doğranmış domates ve üç defada 2,5 su bardağı sıcak su katılarak etler yumuşak bir hal alıncaya kadar, yani 2-2,5 saat ateşte pişirilir.
 
Tas kebabı pişince sıcak bir yerde tutulan patlıcan beğendi tabaklarına bölünür.
 
Patlıcan beğendinin üzerine tas kebabı konularak sıcak sıcak servis yapılır.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154627 
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2020 
454 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuzu kuşbaşı
 
2 adet kuru soğan
 
3 adet sivri biber
 
3 adet domates
 
Beğendi için:
 
1 kilogram patlıcan
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Patlıcanları ocağın üzerinde közleyin ve kenara alın.
 
Kuşbaşı eti tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
Bu esnada soğanları ve biberleri yemeklik doğrayıp etlere ilave edin.
 
Soğanlar kavrulurken domatesleri de küp küp doğrayıp tencereye ekleyin.
 
Tuzu ve pul biberi de ekleyip iyice pişirin.
 
Közlediğiniz patlıcanları soyup ince ince doğrayın.
 
Tereyağını tencerede eritip unu ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
 
Sütü de ekleyip çırpma teliyle karıştırın.
 
Tuz ve karabiber de ekleyip boza kıvamına gelince patlıcanları içine ekleyin.
 
Beşamel ile patlıcanları özleşene kadar karıştırıp servis tabağına alın.
 
Etleri üzerine yayıp sıcak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153163 
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2020 
432 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Et için:
 
600 gram kuzu but (arzuya göre dana eti)
 
2 adet orta boy kuru soğan
 
4 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 adet orta boy domates
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
2 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı tuz
 
Beğendi için:
 
4 adet orta boy patlıcan
 
1,5 su bardağı süt
 
1,5 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
 
 
4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve  fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.
 
Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.
 
Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
 
4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.
 
Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.
 
2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
 
Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
 
Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin.1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.
 
Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
 
Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152915 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2020 
360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
Eti için:
 
4 dolu yemek kaşığı (100 ml) yağ
 
2 adet soğan
 
1 kg kemiksiz kuşbaşı doğranmış kuzu but eti
 
2 diş sarımsak
 
1 adet dolmalık biber
 
2 adet domates
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
3 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
3 bardak su
 
Beğendi için:
 
1 çay bardağı (100 ml) yağ
 
3 yemek kaşığı tepeleme un
 
1,5 kg bostan patlıcanı
 
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
 
1 tutam tuz
 
1 tutam rende muskat
 
2,5 bardak ılık süt
 
 
İlk olarak sarımsakları ince ince kıyın ve biberleri irice kesin.
 
Ardından soğanları küp küp doğrayın ve tavanın içerisinde yağı öldürünceye kadar döndürün.
 
Soğanların üzerine etleri ilave edin. Orta ateşte suyunu bırakıp tekrar çekene kadar pişirin.
 
Önce sarımsakları, sonra irice doğradığınız biberleri tencereye ekleyin. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayın, suyunu çeken etin üzerine ekleyin.
 
Domates salçası, tuz, karabiber ve 3 bardak suyu da tencereye ilave edin ve iyice karıştırıp kaynadıktan sonra altını kısın.
 
Tencerenin kapağını kapatıp 1 saat kadar pişirin.
 
Beğendi kısmı için; tencereye yağı ve unu ekleyip, ağır ateşte altın rengine dönene kadar karıştırın ve ateşten alın.
 
Patlıcanları kürdan ile delin ve direkt ateş üzerinde pişirin. Dışı iyice pişen patlıcanları, kabuklarını soyduktan sonra tenceredeki unlu karışıma atın.
 
Tencerenin altını tekrar yakın, ağır ateşte karışımı ezerek hepsini birbirine iyice yedirin. Kaşarı, tuzu, rende muskatı ve ılık sütü ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
 
Son olarak kenarda dinlenmeye bırakın. Servis tabağına önce beğendiyi, daha sonra etleri koyarak bekletmeden servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Ahben 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2020 
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148949 
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2020 
447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
500 gr kuşbaşı kuzu eti
 
1 kg patlıcan
 
2 soğan
 
2 domates
 
3 sivri biber
 
30 gr tereyağı
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı limonsuyu
 
1 tutam muskat
 
3 diş sarımsak
 
3 defneyaprağı
 
Karabiber
 
Nane
 
Tuz
 
 
Eti zeytinyağı ve defne yaprağı olan bir kaba alın. Ağzını streçlediğiniz kabı dolapta sotelenmeye bırakın.
 
Hünkarın patlıcanlı beğendisini hazırlamaya başlayın.
 
Patlıcanları közleyin. Közlenmiş patlıcanları kabuklarını ilk sıcağı çıktıktan sonra soyun. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
 
Patlıcanları ince ince doğrayın.
 
Geniş bir kaba tereyağını alın. Erimiş tereyağına unu katın ve kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından sütü ve patlıcan ezmesini kaba ekleyin.
 
Son olarak muskat, karabiber ve tuzu ekledikten sonra karışımı püre kıvamına gelene kadar karıştırın.
 
Ayrı bir tencereye ince doğranmış soğanları, sarımsağı ve sotelenmiş eti ekleyin.
 
Kızgın ateşte eti kavurduktan sonra ocağın altını kısın ve ince doğranmış sivri biber, domates, nane ve suyu ekleyin. Ağzını kapatıp pişmeye bırakın.
 
Soğumuş patlıcanlı beğendiyi sunum tabağına alın. Üzerine pişmiş eti ekleyin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc147357 
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2019 
1,043 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
Beğendi İçin:
 
4 adet közlenmiş patlıcan
 
2 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı kadar süt
 
½ su bardağı rendelenmiş kaşar
 
Tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Arzuya göre muskat rendesi
 
Et Sote İçin:
 
400 gr kuşbaşı et
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
3- 4 diş sarımsak
 
2-3 adet sivri biber
 
Domates salçası
 
Tuz
 
 
Etleri kısık ateşte suyunu salıp geri çekene kadar pişirin. Yumuşayınca biraz sıvıyağ ekleyin. Etin üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Soğanlar da iyice kavrulduktan sonra doğranmış sivri biberleri, onlar da bir müddet kavrulduktan sonra doğranmış veya rendelenmiş domatesleri ekleyip kavurun. En son salçayı, tuzu ve karabiberi ilave edin. Üzerini geçecek kadar su ilave ederek pişirin. Beğendi için de önce beşamel sos hazırlayın. Birkaç yemek kaşığı tereyağında unu kavurun. Un güzel bir koku verince küp küp doğradığınız köz patlıcanları ve tuzu da ilave edip karıştırın. Biraz kavrulduktan sonra üzerine soğuk sütü ve rendelenmiş kaşarı ilave edin. Beşamel sosa biraz muskat rendesi ilave edin. Beğendinin kıvamına göre biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Tabağa önce bir miktar patlıcan beğendi, üzerine de hazırladığınız et soteden koyarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
altın çilek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.10.2019 
Mesajlar: 22 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146108 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2019 
921 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr kuşbaşı kuzu eti
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
10 adet arpacık soğanı
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Beğendisi için;
 
3 adet közlemelik patlıcan
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
 
Etler yıkanıp, tencereye alınır. Kendi suyuyla pişirilir. Suyunu çekince tereyağ ilave edilir. Kavrulan etlere arpacık soğanlar eklenip iyice sotelenir. Tuz ve karabiber ilave edilip karıştırılarak, ocağın altı kapatılır. Beğendi için patlıcanlar közlenip soyulur. Çatalla ezilir. Tavaya tereyağ alınıp, un kavrulur. Közlenmiş patlıcanlar ilave edilerek birlikte biraz daha kavrulur. Soğuk süt ilave edilip karıştırılır ve tuz, karabiber eklenir. Beğendi servis tabağına alınır. Ortasına etli harçtan konup sıcak olarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145293 
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2019 
898 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilogram kuşbaşı et
 
1 kilogram patlıcan
 
2 adet soğan
 
3 adet biber
 
3 adet domates
 
Beşamel sos için:
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Patlıcanları tepsiye dizin, ardından 180-190 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
 
Etleri iyice haşlayın. Soğanları küçük doğrayıp kavurduktan sonra biberleri doğrayıp ilave edin. Domateslerin kabuklarını soyun ve ilave edin. Tuzunu ve pul biberini ilave edin. Piştiği zaman altını kapatın
 
Beşamel sos için tereyağını eritin. Unu ilave edin ve kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Sütü ilave edip çırpma teli ile karıştırın. Koyu olursa biraz daha süt ilavesi yapın. Tuzunu, karabiberini varsa çok az muskat rendesini ekleyin. Boza kıvamına gelen beşamel sosu fırında pişirip küçük doğradığınız patlıcanlar ile harmanlayın.
 
Servis tabağınıza alın. Ortasını biraz çukurlaştırıp domates soslu karışımı dökün. En üste haşlayıp tereyağı ile biraz kavurduğunuz kuşbaşı etleri koyun. Hünkar beğendi yemeğiniz hazır.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144491 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019 
832 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuzu eti
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 adet soğan
 
1 yemek kaşığı sirke
 
2 adet domates
 
2,5 su bardağı sıcak su
 
5 adet patlıcan
 
1,5 yemek kaşığı un
 
1,5 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Kekik
 
 
Etleri tencerede suyunu çekene kadar kavurun. Ardından tereyağını ve küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 yemek kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana kadar pişirin.
 
Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin ve suyunu süzün. Keskin bir bıçakla çok ince doğrayın.
 
Tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu ekleyin. Sararana kadar kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce doğranmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyin. Hızlıca karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
mel tem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2019 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143222 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2019 
665 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 THY Skylife
 
 
600 gram kuzu eti
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 orta boy soğan
 
2 orta boy domates
 
1 yemek kaşığı sirke
 
2 bardak sıcak su
 
4 orta boy patlıcan
 
2 yemek kaşığı un
 
1,5 su bardağı süt
 
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
 
Tuz
 
Kekik
 
 
Kuzu eti suyunu çekene dek kavrulur. Soğanlar küçük olarak doğranır ve bir yemek kaşığı tereyağı ile beraber ete eklenir. Yaklaşık beş dakika sonra sirke ilave edilir. Daha sonra, rendelenmiş domates ile sıcak su eklenir ve kavurmaya devam edilir. Kekik ve tuz ilave edilen etler yumuşak bir kıvam alana kadar pişirilir. çatalla farklı yerlerinden delinen patlıcanlar ateşte közlenir. Kabukları soyulur ve limonlu suda birkaç dakika bekletilir. Limonlu suyu süzülen patlıcanlar ince ince doğranır. Kalan tereyağı tavada eritilir, un eklenir. Un sarı renk alana kadar kavrulur. Karıştırmaya ara vermeden süt ilave edilir. Karışım koyulaşınca ateşten alınır. Közlenen patlıcan, rendelenmiş kaşar peyniri tuz ile karıştırılır. Servis tabağına alınır. Akabinde önceden hazırlanmış etler beğendinin üzerine konularak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
cin mısır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141548 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2019 
988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
Et için:
 
50 gram tereyağı
 
250 gram kuşbaşı dana eti
 
1 soğan
 
1 su bardağı su
 
1 defne yaprağı,
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beğendi için:
 
30 gram tereyağı
 
2 adet patlıcan
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt,
 
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Patlıcanların üzerini çatalla birkaç yerinden delin ve fırın ızgarasında közleyin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyarak bir kaseye alın. Tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Yavaş yavaş süt ekleyerek karıştırın. Ardından patlıcanı ekleyin ve karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi de ekleyerek ocaktan alın.
 
Ayrı bir tencerede yemeklik doğradığınız soğan, kuşbaşı et, sarımsak ve defne yaprağını kalan tereyağı ile kavurun. Salça ve su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine etleri yerleştirerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140948 
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2019 
1,802 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo dana kuşbaşı
 
2 adet domates
 
1 adet kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı salça
 
5 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Beğendisi için:
 
4 adet patlıcan
 
1 yemek kaşığı un
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı süt
 
Bir tutam rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
 
Et düdüklü tencereye konur. Pim çıktıktan sonra 20 dakika pişirilir.
 
Bir tavaya sıvı yağ konur, biraz ısınınca doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenerek kavrulur.
 
Üzerine kabukları soyularak çok küçük doğranmış domates, domates salçası eklenir, tuz ve karabiber katılır.
 
En son düdüklüden aldığımız pişmiş etler ve yarım bardak su katılır, beraberce sote edilir.
 
Beğendi için, patlıcanlar yanmaz bir tavada arada bir çevirerek her tarafı közlenir. Sıcakken kabukları soyulur. 
 
Bir tavaya tereyağı alınır, eriyince un katılarak kavrulur. Üzerine doğranarak küçültülmüş közlenmiş patlıcan eklenir, kavrulur.
 
Biraz kavrulunca üzerine 1 bardak süt katılır, karıştırılarak sütün çekmesi beklenir.
 
Süt tamamen çekince bir tutam kaşar eklenir, iyice yedirerek erimesi sağlanır. Ocak kapatılır.
 
Düz bir tabağa beğendi konur, tabağın yüzeyine yayılır, üzerine et konarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hünkarbeğendi | 
  | 
alagöz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2019 
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140284 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019 
1,013 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 kg kuzu veya dana kuşbaşı
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
2 çorba kaşığı salça
 
2 adet domates
 
Yeteri kadar su
 
2 adet defneyaprağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Beğendi için;
 
6 adet patlıcan
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
2 su bardağı süt
 
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
 
Patlıcanları közleyip, kabuklarını ayıklayın.
 
Kuşbaşı et, domates, soğan, 3 yemek kaşığı yağ ve suyla tas kebabı gibi pişirin.
 
1 kaşık yağı 1 kaşık unla pembeleşinceye kadar kavurun ve 2 bardak sütü yavaş yavaş üzerine ilave edin.
 
Suda bekleyen patlıcanları süzerek alın ve çatalla iyice ezdikten sonra sütlü karışımı ilave edin.
 
Kaşar peyniri rendesini de içine ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın ve etle birlikte sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
nazo can 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.05.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133947 
Gönderme Tarihi: 08.May.2018 
810 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 Patlıcan
 
1 çorba kaşığı un
 
1 çorba kaşığı yağ
 
2 çorba kaşığı kaşar rendesi
 
1 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı maydonoz
 
Tuz
 
Karabiber
 
KEBAP İÇİN:
 
1 kg kuşbaş et
 
2 soğan
 
2 - 3 domates
 
2 çorba kaşığı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Soğanı ince ince doğradıktan sonra et ve yağ ile kavurun. Soyulmuş ve doğranmış domatesle karıştırın. 2 - 3 sb su ilave edin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Baharatlandırın. Bu arada ocakta patlıcanları közleyin.Közleme işleminden önce birkaç yerinden delin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup limonlu suya atın ki patlcanlar kararmayıp olabildigince açık renkte kalsın. 10 dk sonra limonlu sudan aldıgınız patlıcanları yıkayın ve ince ince kıyın. Yag ve unu hafifce kavurun.Patlıcanları,sütü ve rende kaşarı ekleyip pişirin.Baharatlandırın ve daha sonra püre ve kebabı tabağa yerleştirip servis yapın.
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
çintar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131605 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2018 
954 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
50 g Margarin
 
250 g kuşbaşı dana eti
 
1 soğan
 
1 su bardağı su
 
1 defne yaprağı
 
Yarım yemek kaşığı salça
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Krabiber
 
Beğendi için:
 
30 g Margarin
 
2 patlıcan
 
1 yemek kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Bostan patlıcanların üzerini çatalla birkaç yerinden delin ve Fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin. Hafif soğuyunca kabuklarını soyun ve bir kaseye alın. Yağı eritin.
 
Unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sütü azar azar ekleyip karıştırın. Patlıcanı ilave edip karıştırın.
 
Rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan, kuşbaşı et, sarımsak ve defne yaprağını kalan yağ ile kavurun. Salça ve suyu ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine etleri yerleştirip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
neva'da 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.01.2014 
Mesajlar: 38 Şehir: Sinop | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130542 
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2017 
1,061 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://yemek.name
 
 
Tas kebabı için:
 
250 gram kuşbaşı et
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 tatlı kaşığı
 
Domates salçası
 
1/2 çay kaşığı tarçın
 
Karabiber
 
Su
 
Beğendi için:
 
2 adet patlıcan
 
3 yemek kaşığı un
 
2 yemek kaşığı tereyağ
 
2 su bardağı süt
 
50 gram kaşar peynir
 
Tuz
 
 
Et, soğan ve salça harlı ateşte 2 dakika kadar kavrulur.
 
Püre haline getirilmiş domates, tarçın, karabiber ve üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir.
 
Bu esnada patlıcanlar közlenip soyulur.
 
Patlıcanlar püre haline getirilir.
 
Un ve tereyağ rengi dönene kadar kavrulur.
 
Patlıcanlar ve tuz ilave edilir.
 
Süt ilave edilerek hızlıca karıştırılır.
 
Ocağın altı kapatılıp kaşar peynir rendesi eklenir.
 
Suyunu çeken tas kebabın altı kapatılır.
 
Beğendinin üzerine tas kebap konularak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hünkar Beğendi | 
  | 
Vanya Dayı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.02.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129507 
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2017 
988 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg patlıcan
 
1 tutam muskat
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
30 gr tereyağı
 
1 çorba kaşığı un
 
1 su bardağı süt
 
2 soğan
 
3 diş sarımsak
 
500 gr kuşbaşı kuzu eti
 
1 defne yaprağı
 
3 sivri biber
 
2 domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
Nane
 
 
Patlıcanları yıkayıp kurulayın ve birkaç yerinden kürdanla delin. Közleyip kabuklarını soyup kararmaması için bütün olarak limonlu suda yarım saat kadar bekletin. Daha sonra limonlu sudan çıkarıp püre haline gelinceye kadar kıyın. Tereyağının yarısını eritip unu kavurun. Patlıcan ezmesini ve azar azar sıcak süt ekleyerek kısık ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp muskat, tuz ve karabiberle tatlandırın. Soğanlar ve sarımsakları soyup kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip doğrayın. Kalan tereyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Eti ilave edip 5 dakika kavurun. Sivri biberler ve domatesleri ekleyip hafif suyunu çekene kadar 1-2 dakika daha kavurun. Nane, defne yaprağı ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocağın altını kısın ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Beğendiyi servis tabağına yayın, üzerine etli karışımı dökün. Sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |