| 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | LED Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.02.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140534 Gönderme Tarihi: 14.Şub.2019
 674 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 3 su bardağı un
 2 su bardağı şeker
 1 paket kabartma tozu
 1 çay bardağı hindistancevizi
 
 Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürüne dek çırpalım. Süt ve sıvı yağı ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu, hindistan cevizini ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşatıp 190 derece ısılı fırında pişirelim. Keki kalıbı içinde soğutup arzuya göre kek dilimleri üzerine hindistan cevizi serperek servis yapalım.
 
 
  
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156182 Gönderme Tarihi: 19.Şub.2021
 368 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Keki İçin:
 3 adet yumurta
 2 su bardağı şeker
 2 su bardağı süt
 4 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 Üzeri İçin:
 1 su bardağı şeker
 2 su bardağı hindistancevizi
 1 paket vanilya
 Sosu İçin:
 1 paket süt kreması (Sahne) 200 gr
 150 gr tereyağı
 
 Yumurtalar ve şeker derin bir kapta mikserle birlikte yaklaşık 10 dakika çırpılır.
 Beyaz kabarık bir krema halini aldığında içerisine süt dahil edilip, tekrar çırpılır.
 En son un ve kabartma tozu ilave edilip iyice çırpılır.
 Yağlamış büyük boy fırın tepsisine hamur yayılır.
 Ayrı bir kapta hindistan cevizi, vanilya ve şeker iyice karıştırılıp, tepsideki hamurun üzerine eşit bir şekilde yayılır.
 190-200 derece önceden ısıtılmış (alt-üst) fırın ayarında kek pişmeye bırakılır.
 Bu esnada küçük bir sos tenceresinde krema ve tereyağı ısıtılır.
 Üzeri iyice kızarmış olan kek yaklaşık 20-25 dakika sonra fırından alınır.
 Sıcak olan kek, hiç kuru yeri kalmayacak şekilde ısınmış sosla ısıtılır.
 Oda ısısında soğuduğunda servise hazırdır.
 
 
  
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156198 Gönderme Tarihi: 20.Şub.2021
 382 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Keki İçin:
 3 adet yumurta
 2 su bardağı şeker
 2 su bardağı süt
 4 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 Üzeri İçin:
 1 su bardağı şeker
 2 su bardağı hindistancevizi
 1 paket vanilya
 Sosu İçin:
 1 paket süt kreması 200 gr
 150 gr tereyağı
 
 Yumurtalar ve şeker derin bir kapta mikserle birlikte yaklaşık 10 dakika çırpılır.
 Beyaz kabarık bir krema halini aldığında içerisine süt dahil edilip, tekrar çırpılır.
 En son un ve kabartma tozu ilave edilip iyice çırpılır.
 Yağlamış büyük boy fırın tepsisine hamur yayılır.
 Ayrı bir kapta hindistan cevizi, vanilya ve şeker iyice karıştırılıp, tepsideki hamurun üzerine eşit bir şekilde yayılır.
 190-200 derece önceden ısıtılmış (alt-üst) fırın ayarında kek pişmeye bırakılır.
 Bu esnada küçük bir sos tenceresinde krema ve tereyağı ısıtılır.
 Üzeri iyice kızarmış olan kek yaklaşık 20-25 dakika sonra fırından alınır.
 Sıcak olan kek, hiç kuru yeri kalmayacak şekilde ısınmış sosla ısıtılır.
 Oda ısısında soğuduğunda servise hazırdır.
 
 
  
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160988 Gönderme Tarihi: 02.Kas.2021
 300 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kase yoğurt
 3 yumurta
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı hindistancevizi
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 
 Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıp, önceden 180 derece ısıtılmış fırında ortalama 25 dk kadar pişiriyoruz.
 
 Not: Klasik kek tariflerinden hariç, toz şeker yerine pudra şekeri kullanılarak da yapılabilir. İsteğe göre yağ daha az kullanılabilir.
 
 
  
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164114 Gönderme Tarihi: 08.Nis.2022
 339 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 tane yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı un
 1 su bardağı Hindistan cevizi
 Bir avuç ufalanmış fındık
 100 gram rendelenmiş sütlü beyaz çikolata
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 Üzeri için;
 100 gram sütlü beyaz çikolata
 4 yemek kaşığı süt
 Kalıp için;
 Biraz tereyağı
 2 yemek kaşığı hindistancevizi
 
 Her şeyden önce kek kalıbınızı yağlayın ve Hindistan cevizi serpiştirin.
 Karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın.
 Üzerine süt, sıvı yağ, çikolata, fındık ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
 Ardından, un ve kabartma tozunu da ekleyerek spatula yardımıyla çırpmaya devam edin.
 Son olarak Hindistan cevizini ekledikten sonra bir kez daha karıştırın ve kek kalıbına karışımı boşaltın.
 Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirdikten sonra keki çıkarıp soğumaya bırakın.
 Dilerseniz sunum için; beyaz çikolatayı benmari usulü eritip üzerine süt ekledikten sonra keke sos olarak dökebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184059 Gönderme Tarihi: 25.Tem.2025
 36 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2,5 buçuk çorba kaşığı margarin
 Yarım su bardağı tozşeker
 1 paket vanilya l 1 tutam tuz
 2 adet yumurta l 100 gram rendelenmiş hindistancevizi
 5-6 çorba kaşığı süt
 2,5 buçuk su bardağı un
 l Yarım paket kabartma tozu
 Sosu için:
 100 gram çikolata
 Hindistancevizi
 50 gram krema
 
 Margarin, tozşeker, vanilya ve tuzu bir kaba alıp çırpın.
 Üzerine yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın.
 Hindistancevizi ve sütü ilave edin.
 Un ve kabartma tozunu karıştırıp harca ekleyin.
 Hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına boşaltın.
 Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50 dakika pişirin.
 Pişmesine 10 dakika kala kekin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
 Pişirip kenara alın.
 Sosu hazırlamak için, çikolatayı benmari usulü eritip kremayı ekleyin ve 1-2 dakika sonra ocaktan alın.
 Kek tam soğumadan servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin.
 Hindistancevizi serperek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |