| 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Günseli Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2005
 Mesajlar: 77
 Şehir: Kıyık/EDİRNE
 | Kısa URL: https://ml.md/lc10800 Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
 4,084 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1/2 kg hindistancevizi
 150 gr tereyağı
 25 gr patates nişastası
 4/5 su bardağı un
 1+1/4 su bardağı tozşeker
 7 yumurta
 1/2 paket kabartma tozu
 200 gr badem
 4-5 acıbadem
 yeteri kadar şeftali veya kayısı marmelatı
 Tuz
 
 Bu kek sıcakken çok kolay dağılabildiğinden, açılabilir kenarlı kalıp kullanmalı veya soğuyuncaya kadar dağılmamasına dikkat edilmelidir. Uygun bir kalıp seçilip yağlandıktan sonra unlanır. Unun her yana iyice yayılması için, kalıp sağa sola çevrilir. Hindistancevizi çok çabuk nemlendiğinden, keki yapmaya başlamadan önce, sıcak fırında birkaç dakika tutulup nemi alınmalıdır. Hindistancevizinin 300 gr'ı yoğurma mermerinin üzerine yayılır ve un ilave edilerek karıştırılır. Ortası çukurlaştınlıp 2 yumurta, 3/5 su bardağı tozşeker ve küçük küçük doğranmış yağ konur ve iyice karışıncaya kadar yoğundur. Hamur hazırlandıktan sonra yuvarlanıp yağlı kâğıda sarılır ve buzdolabına konur. Her iki cins badem de kaynar suya atılıp ıslatılır. Sudan alınıp kabukları ayıklanır. Rengi değişmeyecek kadar fıranda tutup kuruttuktan sonra 10 tanesi ayrılır, kalanı makinede çekilir veya havanda dövülür. Kalan yumurtaların sarısı büyük bir porselen kâsede kalan tozşekerle birlikte çırpılır. Şeker eriyince, çırpmaya ara vermeden içine nişasta ile kalan hindistancevizi, dövülmüş badem ve kabartma tozu katılır. Başka bir kapta yumurta akları bir tutam tuzla iyice çırpılarak köpük haline getirilir ve yumurta sarısı karışımına azar azar katılır. Buzdolabında dinlendirilen hamur çıkarılır ve oklavayla kalıbın dibini ve kenarını kaplayacak büyüklükte açılır. Açılan hamur yağlanıp unlanmış kalıba yerleştirilir. Üzerine marmelat dökülür ve spatulayla yayılır. Marmelatm üzerine de porselen kâsedeki karışım boşaltılır ve spatulayla düzeltilir. Ayıklandıktan sonra ayrılmış bademler doğranarak üzerine serpilir ve kızgın fınnda (180°C) pişirilir. Hindistancevizli kek, fırında 1 saate yakın bir süre pişirilmelidir. Kekin piştiği kibrit çöpü batırılarak anlaşılabilir. Kibrit çöpü hamurlu olarak çıkarsa, henüz pişmediği anlaşılır. Pişince çıkarılır, kalıbın kenarları gevşetilip açılır. Kek iki spatula veya geniş ağızlı servis kürekleriyle kalıptan alınıp servis tabağına yerleştirilir ve soğumaya bırakılır. Kekin üzerine isteğe bağlı olarak pudraşeker veya hindistacevizi parçalan serpildikten sonra servis yapılır.
 
 
 | 
| HİNDİSTANCEVİZLİ KEK | 
|  | Othello Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.12.2009
 Mesajlar: 29
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc44479 Gönderme Tarihi: 13.Arl.2009
 3,284 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1/2 kg hindistancevizi
 150 gr tereyağı
 25 gr patates nişastası
 200 gr buğday unu
 325 gr tozşeker
 7 yumurta
 1/2 paket kabartma tozu
 yeteri kadar tuz
 200 gr tatlı badem
 4-5 tane acıbadem
 yeteri kadar şeftali veya kayısı marmelatı
 
 Kek kalıbının içi iyice yağlandıktan sonra üzerine un serpilir ve bu unun kalıbın her yanına iyice yayılmasını sağlamak için kalıp evirip çevrilir. Hindistancevizi çok kolay rutubet kaptığından, işe başlamadan önce sıcak fırına yayılıp birkaç dakika tutulur ve böylece nemi alınır sonra bunun 300 gramı çalışma tezgâhının üstüne yayılır; buna kalan buğday unu da katılır. Tam orta yerine bir havuz açılıp 2 yumurta, 150 gr tozşeker ve küçük parçalara bölünmüş kalan yağ konur. Karışım iyice karışıncaya kadar yoğrulur. Sonra yuvarlanıp bir top haline getirilir ve yağlı kâğıda sarılıp buzdolabına kaldırılır.
 Tatlı ve acıbademler kaynar suya atılıp ısıtılır. Sonra kabukları ayıklanır. İyice kurutulduktan sonra bunlardan 5-10 tanesi bir kenara ayrılıp kalanı ya makinede kıyılır ya da kıyar gibi ince ince doğranır.
 Kalan yumurtaların sarıları büyük bir porselen kâsede kalan tozşekerle birlikte iyice çırpılarak karıştırılır, çırpmaya ara verilmeden içine nişasta ile kalan hindistancevizi unu, kıyılmış badem ve kabartma tozu ilave edilir.
 Beride yumurtaların beyazları bir tutam tuzla iyice çırpılarak beyaz bir köpük haline getirilir. Sonra bu köpük, bozulmadan karıştırılmakta olan yumurta sarısı karışımına azar azar ilave edilir. Buzdolabında dinlendirilmekte olan hamur çıkarılır. Sonra oklavayla hamur açılır (hamur, kalıbın dibini ve kenarını kaplayacak kadar açılmalıdır).
 Açılan hamur, önceden içi yağlanan ve unlanan, kenarları çıkabilen bir kalıbın dibine ve kenarlarına yayılır. Sonra kalıba marmelat dökülür ve ince bir tabaka olarak yayılır. Bunun üzerine de porselen kâsedeki karışım boşaltılır ve gene bir spatulayla düzeltilir. Bir kenara bırakılmış olan bademler de yuvarlak yuvarlak doğranıp kalıbın üstüne serpilir ve kalıp kızgın fırına sürülür.
 Hindistancevizli kek, fırında bir saate yakın bir süre pişirilir. Kekin pişip pişmediğini anlamak için keke bir kibrit çöpü batırılır. Kibrit çöpü hamurlu olarak çıkarsa daha tam pişmemiştir. Çöp kuru olarak çıkarsa pişmiş demektir. Kek pişince kalıp fırından çıkarılır; kenarları gevşetilir, açılır. Kek iki spatula yardımıyla kalıbın dibinden kaldırılarak yayvan bir servis tabağının içine yerleştirilir ve soğumaya bırakılır.
 Kekin üstüne isteğe göre bir miktar pudra şekeri veye hindistancevizi parçaları da serpildikten sonra servis yapılır.
 
 
 | 
| HİNDİSTANCEVİZLİ KEK | 
|  | muzaffer Aşçı
 
  
 Kayıt: 09.12.2009
 Mesajlar: 19
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc44344 Gönderme Tarihi: 09.Arl.2009
 2,794 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 225 gram (15 çorbakaşığı) tereyağı veya margarin
 225 gram (1 su bardağı) tozşeker
 225 gram (2 su bardağı) un
 4 yumurta
 50 gram hindistancevizi
 450 gram krema
 Bir kaç dilim ananas
 
 1 Fırını 180 derecede ısıtın. Şeker ve yağı mikserde karıştırın. Yumurtaları ilave edip yeniden karıştırın. İyice yumuşak bir karışım elde edince unla hindistancevizini ekleyin. Metal bir kaşıkla dairesel hareketler çizerek karıştırın.
 2 İki adet yuvarlak kek kalıbının dibine yağlı kağıt yerleştirin. Hamuru iki eşit parça halinde kalıplara boşaltın. Önceden ısıttığınız fırında 35-40 dakika pişirin.
 3 Kapları fırından çıkarın ve 5 dakika soğutun. Daha sonra kalıpları ters çevirin ve yağlı kağıtları çıkarın. Kremanın içine dilimlenmiş ananasları katın ve yarısını keklerden birinin üzerine sürün. Diğer keki de yerleştirdikten sonra kalan kremayı kekin çevresine ve üzerine sürün.
 
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | sengül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 15.09.2007
 Mesajlar: 40
 Şehir: Gümüşhane
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17752 Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2007
 2,696 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 8 kişilik Gerekli malzeme:
 3 yumurta
 1.5 su bardağı kekun
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 1 su bardağı pudra şekeri
 1  çay bardağı hindistancevizi rendesi
 2  çorba kaşığı süt kreması
 Krema için:
 1  çorba kasesi doğranmış çilek
 2  su bardağı pudra şekeri
 1 kahve fincanı tereyağı
 1 su bardağı süt kreması
 1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi
 
 Yumurtaları mikserle iyice çırpın. Kekun, kabartma tozu, yumurta ve pudra şekerini ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar mikserle çırpın. Hindistancevizi ve süt kremasını ekleyip karıştırın.
 20 cm çapındaki iki yuvarlak fırın kalıbını yağlayın. Hamuru kalıplara eşit olarak paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp 5 dakika ılınmaya bırakın ve kalıpları ters çevirip kekleri çıkarın.
 Kremayı  hazırlamak için doğranmış çilekleri çatalla ezin. Pudra şekeri, tereyağı, süt kreması ve hindistancevizi rendesini derin bir kaba alın. Mikserle yumuşak bir krema kıvamını alana kadar iyice çırpın.
 Hazırladığınız kremanın 2 çorba kaşığı kadarını çilek püresi ile karıştırın. Keklerden birinin üzerine çilekli kremayı sürün. Kalan sade kremayı iki eşit parçaya ayırıp birini çilekli kremanın üzerine yayın. Üzerine diğer keki kapatıp kalan kremayı sürün. Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
 
 
 | 
| Hindistancevizli kek | 
|  | cavidan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.09.2007
 Mesajlar: 51
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17691 Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2007
 2,639 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2,5 su bardağı uzun rendelenmiş taze hindistancevizi,
 1 çorba kaşığı tereyağı,
 yarım kg az tuzlu beyaz peynir,
 200 gram labne peyniri,
 1 paket vanilya,
 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı tozşeker,
 4 çorba kaşığı un
 1 tutam tuz
 2 adet yumurta,
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı şekersiz krema
 
 Beyaz peyniri bir gün suda bekletin. Hindistancevizini önce yüksek dereceli fırında kızartın. Sonra iki bardak kadarını beyaz peynir ve labne peyniri ile geniş bir kapta karıştırın. Ardından vanilyayı, 1 su bardağı tozşekeri, unu ve tuzu ekleyin. İyice karıştırın. Yumurtaları ilave edin. Düşük hızda yumurtalar karışımın içinde kaybolana dek çırpın. Sütü ekleyin.
 20-22 cm'lik kelepçeli bir pasta kalıbını yağlayın. Hamuru içine boşaltın.
 250 derece fırında üzerini kızarana dek pişirin.
 Kremayı, 1 çorba kaşığı şekerle çırpın. Fırından çıkardığınız kekin üzerini bu krema ile kaplayın. Kızarmış, rendelenmiş hindistancevizi ile süsleyin.
 
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | gülnar Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.09.2007
 Mesajlar: 38
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc17787 Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2007
 2,594 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı pudra şekeri,
 7 çorba kaşığı margarin,
 2 adet yumurtanın sarısı,
 alabildiğince un,
 1 su bardağından 2 parmak eksik hindistancevizi,
 1/3 su bardağı ahududu reçeli
 
 Pudra şekerini, 7 çorba kaşığı margarini, umurta sarılarını ve hindistance-vizini bir kaba aktarnı. Bu malzemeye gerektiği kadar un ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 15-20 dakika buzdobalmda bekletin. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Bir parçayı oklava yardımıyla 1 cm kalınlığında olacak şekilde açan. Küçük bir yuvarlak kalıp yardımıyla hamuru kesin. Bu yuvarlakların ortasına birer çay kaşığı ahududu reçeli koyun.
 Hamurun diğer yarısını da aynı şekilde kesin. Reçel koyduğunuz yuvarlak hamurların üzerine yerleştirin. Çatal yardımıyla kenarlarına şekil vererek kapatın.
 Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Dilerseniz üzerine reçel koyarak servis yapın.
 
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Hale Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 13.05.2006
 Mesajlar: 33
 Şehir: Berlin
 | Kısa URL: https://ml.md/lc18790 Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2007
 2,538 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1,5 su bardağı şeker
 1 su bardağı hindistancevizi
 4 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
 Yarım paket tereyağı
 1 paket vanilya
 2 çay kaşığı karbonat
 1 çay bardağı su
 3 su bardağı un
 
 Peynir akşamdan ıslatılır. Ertesi günü iyice ufalanır. Yumurta ve şeker mikserle 5-6 dakika çırpılır. Üzerine peynir ve diğer malzemeler eklenir. Yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirilir. Ilıyınca servis tabağına ters çevrilir.
 
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | buz kalıbı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.06.2010
 Mesajlar: 38
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc52878 Gönderme Tarihi: 19.Haz.2010
 2,506 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı un
 3 çorba kaşığı margarin
 2 çorba kaşığı esmer şeker
 1 paket kabartma tozu
 1 su bardağı un daha
 2 adet yumurta
 1 su bardağı esmer şeker
 Yarım çay bardağı şekersiz vanilya
 Yarım hindistancevizi
 
 Fırını 350 dereceye ayarlayarak, ısıtın. 1 su bardağı unu, 3 çorba kaşığı margarini, 2 çorba kaşığı esmer şekeri ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu karıştırın, tyice özleş-tikten sonra hazırladığınız karışımı 18-20 cm çapındaki yuvarlak bir kalıba boşaltın. Fırında 10 dakika pişirin. Diğer tarafta hindistance-vizini ince dilimler şeklinde doğrayın. Ayrı bir kapta 1 su bardağı unu, yumurtaları, şekeri, vanilyayı ve kalan kabartma tozunu hamur haline gelene dek karıştırın. İnce dilimler şeklinde doğradığınız hin-distancevizinden bir miktar ayırın. Kalanını hamurun içine ekleyin ve karıştırın. Bu hamuru fırından çıkardığınız sıcak hamurun üzerine ilave edin. Ayırdığınız hindistance-vizini üzerine serpin. 10 dakika 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Sonra fırının derecesini 150'ye düşürün. Üzeri altın sarısı gibi bir renk alana dek pişirin. Fırın ızgarasının üzerinde soğuttuktan sonra dilimleyin.
 
 Not: Şekersiz vanilyayı aktarlarda bulabilirsiniz. Saf vanilya olduğu için az miktarda kullanılması gerekir.
 
 
 | 
| Hindistan Cevizli Kek | 
|  | Itrı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.09.2011
 Mesajlar: 41
 Şehir: İzmit
 | Kısa URL: https://ml.md/lc68226 Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011
 2,503 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 bardak pudra şekeri
 1 paket margarin
 2 adet yumurta akı
 2 adet yumurta sarısı
 1 paket kabartma tozu
 2.5 bardak un.
 1 paket vanilya
 3 kaşık hindistancevizi
 
 Margarini, vanilyayı, yumurta sarılarını ve pudra şekerini yoğurun, unu, kabartma tozunu ekleyin, gerekirse bir miktar daha un kullanabilirsiniz. Hamurdan parçalar alıp yuvarlayın, şekillendirerek önce yumurta akına sonra da cevize bulayın. Yağlı tepsiye dizerek 170derecede 20dk pişirin.
 
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Kimya Hatun Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.02.2011
 Mesajlar: 31
 Şehir: Konya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc73695 Gönderme Tarihi: 14.Mar.2012
 2,353 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 adet yumurta
 1.5 su bardağı şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı yoğurt
 1.5 su bardağı hindistancevizi
 2 su bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 
 Karıştırma kabına 2 yumurta ve şekeri ekleyip çırpın. Sıvıyağ ve yoğurduda ekleyip,çırpmaya devam edin. Hindistancevizi, un,vanilya ve kabartma tozunu ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın. Bütün malzemeyi birbirine iyice yedirdikten sonra, kaşıkla muffin kalıplara harçtan koyun ve muffinlerinizi 170 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
 
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | beyzam nur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 03.01.2012
 Mesajlar: 54
 Şehir: Antalya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc71336 Gönderme Tarihi: 03.Oca.2012
 2,162 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı sıvı yağ
 3 su bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 çay bardağı Hindistancevizi
 1 adet limon kabuğu rendesi
 
 Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri yaklaşık 5 dakika kadar çırpın. Yumurtaların rengi beyazlaşınca içine sıvı yağ koyup karıştırmaya devamedin. Vanilya, kabartmatozu ve unu ekleyip karışıma yedirin. Son olarak limon kabuğu rendesini ve hindistancevizini de ekleyip, boza kıvamındaki harcı, yağlanmış unlanmış kek kalıbına boşaltın. 180 derecedeki fırında 45 dakika kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın ve dilimleyerek servis yapın.
 
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | sarnur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 21.08.2013
 Mesajlar: 30
 Şehir: Sakarya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc91599 Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2013
 2,158 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 adet yumurta
 1 bardak süt
 1 bardak şeker
 1 bardak hindistancevizi
 150 gr tereyağı
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 1 bardak un
 
 Yumurta ve şekeri çırpalım yağı ve sütü ekleyelim karıştıralım hindistancevizini unu vanilya kabartma tozunu ekleyip karıştıralım yağlanmış hindistancevizi serpilmiş kalıba döküp ısınmış fırında pişirelim.
 
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | LED Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.02.2019
 Mesajlar: 24
 Şehir: Çorum
 | Kısa URL: https://ml.md/lc140534 Gönderme Tarihi: 14.Şub.2019
 674 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 yumurta
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 3 su bardağı un
 2 su bardağı şeker
 1 paket kabartma tozu
 1 çay bardağı hindistancevizi
 
 Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürüne dek çırpalım. Süt ve sıvı yağı ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Elenmiş unu, kabartma tozunu, hindistan cevizini ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşatıp 190 derece ısılı fırında pişirelim. Keki kalıbı içinde soğutup arzuya göre kek dilimleri üzerine hindistan cevizi serperek servis yapalım.
 
 
  
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156198 Gönderme Tarihi: 20.Şub.2021
 382 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Keki İçin:
 3 adet yumurta
 2 su bardağı şeker
 2 su bardağı süt
 4 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 Üzeri İçin:
 1 su bardağı şeker
 2 su bardağı hindistancevizi
 1 paket vanilya
 Sosu İçin:
 1 paket süt kreması 200 gr
 150 gr tereyağı
 
 Yumurtalar ve şeker derin bir kapta mikserle birlikte yaklaşık 10 dakika çırpılır.
 Beyaz kabarık bir krema halini aldığında içerisine süt dahil edilip, tekrar çırpılır.
 En son un ve kabartma tozu ilave edilip iyice çırpılır.
 Yağlamış büyük boy fırın tepsisine hamur yayılır.
 Ayrı bir kapta hindistan cevizi, vanilya ve şeker iyice karıştırılıp, tepsideki hamurun üzerine eşit bir şekilde yayılır.
 190-200 derece önceden ısıtılmış (alt-üst) fırın ayarında kek pişmeye bırakılır.
 Bu esnada küçük bir sos tenceresinde krema ve tereyağı ısıtılır.
 Üzeri iyice kızarmış olan kek yaklaşık 20-25 dakika sonra fırından alınır.
 Sıcak olan kek, hiç kuru yeri kalmayacak şekilde ısınmış sosla ısıtılır.
 Oda ısısında soğuduğunda servise hazırdır.
 
 
  
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc156182 Gönderme Tarihi: 19.Şub.2021
 368 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Keki İçin:
 3 adet yumurta
 2 su bardağı şeker
 2 su bardağı süt
 4 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 Üzeri İçin:
 1 su bardağı şeker
 2 su bardağı hindistancevizi
 1 paket vanilya
 Sosu İçin:
 1 paket süt kreması (Sahne) 200 gr
 150 gr tereyağı
 
 Yumurtalar ve şeker derin bir kapta mikserle birlikte yaklaşık 10 dakika çırpılır.
 Beyaz kabarık bir krema halini aldığında içerisine süt dahil edilip, tekrar çırpılır.
 En son un ve kabartma tozu ilave edilip iyice çırpılır.
 Yağlamış büyük boy fırın tepsisine hamur yayılır.
 Ayrı bir kapta hindistan cevizi, vanilya ve şeker iyice karıştırılıp, tepsideki hamurun üzerine eşit bir şekilde yayılır.
 190-200 derece önceden ısıtılmış (alt-üst) fırın ayarında kek pişmeye bırakılır.
 Bu esnada küçük bir sos tenceresinde krema ve tereyağı ısıtılır.
 Üzeri iyice kızarmış olan kek yaklaşık 20-25 dakika sonra fırından alınır.
 Sıcak olan kek, hiç kuru yeri kalmayacak şekilde ısınmış sosla ısıtılır.
 Oda ısısında soğuduğunda servise hazırdır.
 
 
  
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154674 Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020
 348 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 3 yumurta
 1.5 su bardağı toz şeker
 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
 1 su bardağı süt
 3-4 yemek kaşığı hindistancevizi
 2.5 su bardağı un
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 
 1.5 su bardağı toz şekeri üç yumurta ile çırpalım. Sonra sırasıyla sıvı yağ, süt ve diğer malzemeleri ekleyip çıralım. Kek kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım. Kek hamurunu kalıba dökelim ve 180 derece fırında 45 dakika pişirelim.
 
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Doctor English Admin
 
  
 Kayıt: 15.01.2007
 Mesajlar: 1266
 Şehir: KKTC
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164114 Gönderme Tarihi: 08.Nis.2022
 339 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 3 tane yumurta
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı süt
 1 su bardağı sıvı yağ
 2 su bardağı un
 1 su bardağı Hindistan cevizi
 Bir avuç ufalanmış fındık
 100 gram rendelenmiş sütlü beyaz çikolata
 1 paket vanilya
 1 paket kabartma tozu
 Üzeri için;
 100 gram sütlü beyaz çikolata
 4 yemek kaşığı süt
 Kalıp için;
 Biraz tereyağı
 2 yemek kaşığı hindistancevizi
 
 Her şeyden önce kek kalıbınızı yağlayın ve Hindistan cevizi serpiştirin.
 Karıştırma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın.
 Üzerine süt, sıvı yağ, çikolata, fındık ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
 Ardından, un ve kabartma tozunu da ekleyerek spatula yardımıyla çırpmaya devam edin.
 Son olarak Hindistan cevizini ekledikten sonra bir kez daha karıştırın ve kek kalıbına karışımı boşaltın.
 Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirdikten sonra keki çıkarıp soğumaya bırakın.
 Dilerseniz sunum için; beyaz çikolatayı benmari usulü eritip üzerine süt ekledikten sonra keke sos olarak dökebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc160988 Gönderme Tarihi: 02.Kas.2021
 300 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kase yoğurt
 3 yumurta
 1 su bardağı sıvı yağ
 1 su bardağı toz şeker
 Yarım su bardağı hindistancevizi
 1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya
 
 Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırıp, önceden 180 derece ısıtılmış fırında ortalama 25 dk kadar pişiriyoruz.
 
 Not: Klasik kek tariflerinden hariç, toz şeker yerine pudra şekeri kullanılarak da yapılabilir. İsteğe göre yağ daha az kullanılabilir.
 
 
  
 
 | 
| Hindistancevizli Kek | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3233
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184059 Gönderme Tarihi: 25.Tem.2025
 36 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2,5 buçuk çorba kaşığı margarin
 Yarım su bardağı tozşeker
 1 paket vanilya l 1 tutam tuz
 2 adet yumurta l 100 gram rendelenmiş hindistancevizi
 5-6 çorba kaşığı süt
 2,5 buçuk su bardağı un
 l Yarım paket kabartma tozu
 Sosu için:
 100 gram çikolata
 Hindistancevizi
 50 gram krema
 
 Margarin, tozşeker, vanilya ve tuzu bir kaba alıp çırpın.
 Üzerine yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın.
 Hindistancevizi ve sütü ilave edin.
 Un ve kabartma tozunu karıştırıp harca ekleyin.
 Hamuru yağlanmış ve unlanmış bir kek kalıbına boşaltın.
 Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 50 dakika pişirin.
 Pişmesine 10 dakika kala kekin üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
 Pişirip kenara alın.
 Sosu hazırlamak için, çikolatayı benmari usulü eritip kremayı ekleyin ve 1-2 dakika sonra ocaktan alın.
 Kek tam soğumadan servis tabağına alıp üzerine sosu gezdirin.
 Hindistancevizi serperek servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |