| 
 
 
 | 
Hindi Kızartması | 
  | 
adda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2016 
Mesajlar: 70 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119529 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2016 
1,459 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 bütün hindi
 
1 adet soğan
 
10 cl zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Bir bütün hindiyi, içi tamamen temizlendikten sonra, üzerinde ince tüyleri varsa ocakta tütsüleyin. Derisini yıkadıktan sonra, zeytinyağıyla her tarafım yağlayın. Tuz serpişitirin ve fırın kabına yerleştirin. Bütün soğanları parçalayarak hindinin içine doldurun. Hindiyi 160 derecede ısınmış fırına atın, yaklaşık iki saat pişirin. Hindiyi fırından çıkarıp, tabağa alın, garnitür olarak tereyağında hafifçe kavrulmuş lahanayla servis yapın.
  
 | 
Kızarmış Hindi | 
  | 
serinsu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.08.2014 
Mesajlar: 35 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100675 
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2014 
2,180 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hindi eti
 
yarım limonun suyu
 
4 yemek kaşığı sana yağ
 
1 yemek kaşığı sirke
 
yeteri kadar tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı köri
 
 
Eti temizleyip limon suyu, köri, sirke, tuz, karabiberle marine edip 15 dakika bekletin. Marine edilmiş etleri bir tavada kızdırılmış yağda etlerin her iki tarafını 3-5 dakika kızartın. Kızaran etlerimizin yanına yeşillikler çok yakışıyor yada pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
  
 | 
Hindi Kızartması (Fırında) | 
  | 
Mersiye Şükrani 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.07.2010 
Mesajlar: 91 Şehir: Şiraz | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53396 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2010 
2,939 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Temizlenmiş bir hindiyi parçalayınız. Tuz, biber, biraz soğan suyu, baharatla karıştırıp dibi tereyağlı bir tepsiye döşeyiniz. Üstüne bir kepçe su gezdirip orta ısıda bir fırına sürünüz. Pişerken suyu çekildikçe üzerine kaşık kaşık ve sıcak kaynamış ve süzülmüş domates suyu gezdiriniz. Yalnız indireceğiniz zaman suyunun az kalmasına dikkat ediniz.
  
 | 
Hindi Kızartması | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8033 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006 
2,731 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet hindi
 
1 adet küçük kereviz
 
1 adet iri soğan
 
3 çorba kaşığı yağ
 
1 adet iri havuç
 
Tuz
 
 
Bir tencere içinde temizlenmiş, tuzlanmış hindi 3 kaşık yağla hafif ateşe konur. Ağzı kapanır, kendi suyu ile pişmeğe başlar. Yarı pişmiş iken soğan, havuç, kereviz konur ve böylelikle ağır ağır pişmiş olur. Hindi piştikten sonra salçası süzülür ve arzu edilen garnitür yanına konur. Eğer hindi yaşlı olursa tarif üzerine hazırlanır. Domates salçası, su ilâve edilerek pişirilir.
  
 | 
Hindi Kızartması | 
  | 
Rana 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2006 
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8032 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2006 
2,889 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet genç hindi
 
Tuz
 
3 çorba kaşığı yağ
 
 
Temizlenmiş, iki üç gün bekletilmiş, genç hindi tuzlanıp iki kaşık yağla pişecek kaba konup fırına sürülür, ağır ateşte pişmeye başlar. Hindi bir kepçe ile daima yağlanır, arasıra altüst edilerek böylelikle iki saatte pişmiş olur. Ya da; hindi tuzlanır, her tarafına bol yağ sürülür. Yağlanmış yağlı kâğıda sarılır, pişecek kaba da yağ konur. Hafif ateşli fırında pişirilir. Arzu edilen garnitür yanına konur.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |