|
Hibeş |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc5276
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
5,009 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr açık tahin
2 adet limonun suyu
6 iri diş dövülmüş sarımsak
3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı toz karabiber
2 çay kaşığı acı pul biber (isot olmaz)
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Tahinin tamamı derince bir kaba konur. Sayılan baharatlar ve tuz eklenir. Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır. Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır. Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır. Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmememelidir. Damak zevkinize göre daha fazla sarımsak, limon ve acı pul biber konabilir.
ML® Cive (görsel)
|
Hibeş (Antalya) |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1223
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2006
4,977 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tahin
2 limon suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
2 kahve kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı acı kırmızı biber
Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır.
Azar azar limon suyu, zeytinyağı ve sonra da tuz ilave edilir. (Sertleşmemesi için tuz en son konur.)
Tabağa alınıp kalan zeytinyağı üzerine gezdirilir.
Turşu zeytin v.s. ile süslenir.
ML® Hibeş için tıklayın
ML® Hibeş Videosu
Fotoğraf "şenel" tarafından gönderildi. 10.10.2019
|
Hibeş (Antalya) |
|
DeliKız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2006
Mesajlar: 109 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc8809
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2006
4,122 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı tahin
1 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çorba kaşığı kimyon
1 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı su
Kızarmış ekmek dilimlerj
Tuz
Tahin, limon suyu, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 çorba kaşığı su ve yeteri kadar tuzu bir kabın içinde karıştırın. Servis tabağına alın. Kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis yapın.
ML® Ülübü Salatası için tıklayın
ML® Ülübü Salatası Videosu
|
Hibeş (Antalya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31385
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
4,113 defa indirildi / yazdırıldı
|
Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Malzemeler:
1 su bardağı tahin
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
2 limonun suyu
1/2 su bardağı su.
Tahin dövülmüş sarımsak, kimyon, acı kırmızıbiber ve tuz ile karıştırılır. Llimon suyu azar azar eklenip iyice yedirilir. Boza kıvamına gelene kadar su ilave edilir. Tabaklara servis yapıldıktan sonra zeytinyağında hafif kızartılmış acı biber ilave edilir.
Fotoğraf "L.L" tarafından gönderildi. 27.05.2020
|
Hibeş (Antalya) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54352
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010
3,931 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tahin
1 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Kimyon
Kırmızıbiber
Bir kapta tahin ile limon suyu karıştırılır Su ilave edilerek iyice karıştırmaya devam edilir Kimyon ve kırmızı toz biber eklenir, servis tabağına alınır Üzeri kimyon ve kırmızı toz biber ile süslenerek servis edilir.
|
Hibeş (Antalya) |
|
hedef21
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2008
Mesajlar: 30 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc30622
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2008
3,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tahin
6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tahinin üzerine kimyon, toz biber, ezilmiş sarımsak konur. Azar azar limon suyu katılarak karıştırılır. Önce katılaşır gibi olabilir ama limon suyu ilave ettikçe yumuşayacaktır. Çatalla tutulabilir kıvam alınca olmuş demektir. En son tuz ve zeytinyağı eklenir. Ekmek dilimlerine sürülerek servise sunulur.
|
Hibeş (Antalya) |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc11190
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2007
3,919 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr tahin
1-2 çorba kaşığı su
1,5 çay bardağı limon suyu
1 baş sarımsak
Kimyon
Karabiber
Acı kırmızıbiber
Tuz
Tahin bir kasenin içine konulup bir iki çorba kaşığı su katılarak karıştırılır.
Tuzla ezilmiş sarımsakla kimyon, karabiber, acı kırmızı biber karışımı konularak iyice hal edilir. Bu karışıma limon suyuda yavaş yavaş ilave edilerek tamamen eritilir servis tabağına konularak üzeri maydonozla süslenip servis yapılır.
|
Hibeş (Antalya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53574
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2010
3,628 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sarımsak dövülüp limonsuyu, kimyon, tuz ve tahinle iyice karıştırılır. Servis yapılırken üzerine zeytinyağında acı biber dökülür.
|
Hibeş (Antalya) |
|
Berna Avar
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.03.2016
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc115860
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2016
2,789 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
Tahin: 1 su bardağı
Sarımsak: 3 diş
Limon: 2 adet
Kimyon: 1 tatlı kaşığı
Kırmızı toz biber (acı): 1 kahve kaşığı
Tuz: 1 kahve kaşığı
1.Çukur bir kap içine tahini, ezilmiş sarımsak dişlerini, kimyonu, kırmızı biberi ve tuzu koyunuz. Çırparak karıştırınız.
2.Limon suyunu azar azar ekleyip, karıştırarak tahine yediriniz. Boza kıvamı bir karışım tutturunuz. Karışım fazla yoğun ise, ½ veya 1 kahve fincanı suyu azar azar ekleyip, karıştırarak kıvam tutturunuz.
3.Hibeşi servis kabına aktarıp, sofraya veriniz.
Not: Hibeş hem salata hem de sos olarak Antalya sofralarında yer alır. Örneğin; haşlanmış patates, taze veya kuru fasulya üzerine gezdirilir. Farklı lezzetler elde edilir. Bazı uygulamalarda inceltme işi su yerine zeytinyağı kullanılarak yapılmaktadır. İstiyorsanız hibeşe ilave olarak karabiber koyabilirsiniz. Ünlü Arap mezesi humusun, Antalya uygulamasını elde etmek istiyorsanız hibeşe haşlanmış veya ezilerek püre haline getirilmiş nohut katınız. Hibeş adı altında humus tatmış olursunuz. Çok ekşi sevmiyorsanız limon miktarını azaltabilirsiniz.
|
Hibeş (Antalya) |
|
pembe yanak
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.04.2016
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc116641
Gönderme Tarihi: 04.May.2016
2,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı Tahin
2 diş sarımsak
4 adet limonun suyu (Limonlar orta boy olmalı)
Yarım çay bardağı ılık su
1 tutam Tuz
3-4 Tatlı kaşığı kimyon
2 Tatlı kaşığı Kırmızı acı biber yada pul biber
1 su bardağı tahinimizi mümkünse robota döküp 1 kaşık margarin, yarım su bardağı ılık suyuda ekliyor ve karıştırıyoruz. Tahin toparlanacaktır. Biz yinede çırpabiliriz. 4 adet limonun suyunu sıkıp yavaş yavaş tahine ilave ederken tahin yumuşayacaktır. Limon suyunu ilave ederken bir tarafdan çırpma işlemine devam edelim. Sarımsağı dövüp ilave edelim. Baharatlarımızıda katıp iyice karıştıralım.
Not: Hibeş, cips le beraber atıştırma sosu olarak bile kullanılabilir. Sabah kahvaltılarında ekmek üstüne sürülebilir.
|
Hibeş (Antalya) |
|
ilgi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2016
Mesajlar: 30 Şehir: Yalova |
Kısa URL: https://ml.md/lc120785
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2016
1,997 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
1 su bardağı tahin
2 adet limonun suyu
6 diş dövülmüş sarımsak
3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
3 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı toz karabiber
2 çay kaşığı acı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
Kızarmış ekmek dilimleri
Tahinin tamamını derince bir kaba koyun. Baharatları ve tuzu ekleyin. Önce limon suyunun yarısını ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın. Hibeş koyu bir hal alınca ılık suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Bu şekilde hardal kıvamı elde edin. Bunun için limon ve ılık sudan yararlanın. Servis tabağına alıp, kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis yapın.
|
Hibeş (Antalya) |
|
deli-dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2016
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc120027
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2016
1,955 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tahin
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu
1 tutam kimyon
1 tutam kırmızı tozbiber
1 kase kiraz domates, salatalık dilimleri
1 tatlı kaşığı yağ
Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin. Karışım tam kıvamını alınca kimyon, yağ ve kırmızı tozbiber serpip çırpmaya devam edin. Kiraz domates ve salatalık dilimleriyle süsleyip servis yapın
|
Hibeş (Antalya) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145793
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2019
827 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tahin
Yarım su bardağı su
4 adet limonun suyu
3 tatlı kaşığı kimyon
4 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber
6 diş sarımsak
1,5 tatlı kaşığı tuz
Tahini çukur bir kaseye alıp içine suyu ekleyin.
Bir yandan tahta kaşıkla karıştırıp bir yandan limon suyunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar bu işlemi sürdürün.
Sarımsakları tuzla havanda iyice dövün.
Sarımsakları ve baharatları da tahine ekleyip iyice karıştırın.
Hemen tüketebileceğiniz gibi bir kavanoza doldurup buzdolabında da saklayabilirsiniz.
|
Hibeş (Antalya) |
|
güllülokum
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.03.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc141159
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2019
748 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dünden Bugüne Antalya
50 gr limon tuzu
70 gr pul biber
20 gr toz biber
30 gr kimyon
3 su bardağı su
2 diş sarımsak
6 su bardağı tahin
3 bardak sıcak suda 50 gr limon tuzu ve pul biber eritilir.
Soğuyunca içine kırmızı toz biber, kimyon, sarımsak atılır.
6 su bardağı tahin ilave edilerek karıştırılır.
|
Hibeş (Antalya) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157700
Gönderme Tarihi: 13.May.2021
579 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı tahin
5 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
3 diş sarımsak
2 adet limon
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2,5 tatlı kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı tuz
Evinizde rondonuz varsa 2 limonun suyunu sıkıp tüm malzemeleri limonun yarısıyla rondodan geçirebilirsiniz.
Kalan limonu da tadına bakarak ekleyebilirsiniz.
Rondo kullanmadan yapacaklarsa sarımsakları rendeleyip diğer malzemeleri karıştırıp birbiriyle özleşene kadar karıştırmaya devam etmelisiniz.
Tuz, limon ayarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Ekmeklerin üzerlerine sürerek de servis edebilirsiniz.
|
Hibeş (Antalya) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176308
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2024
100 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tahin
3 diş sarımsak
2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Sarımsağı ezin.
Derin bir kasede tahin, sarımsak, kimyon, kırmızı biber ve tuzu karıştırıp çırpın.
Bir yandan karıştırmaya devam ederken bir yandan limon suyunu azar azar ekleyin.
Boza gibi bir kıvama geldiğinde hazır.
Not: Eğer fazla yoğunsa içine biraz su ilave edebilirsiniz. Hibeşi dilerseniz sos olarak salatalara ve yemeklere de ekleyebilirsiniz.
|
|