| 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | Hiç Kimse Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.02.2006
 Mesajlar: 771
 Şehir: Bahçelievler/ANKARA
 | Kısa URL: https://ml.md/lc1223 Gönderme Tarihi: 13.Mar.2006
 5,138 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı tahin
 2 limon suyu
 Yarım kahve fincanı zeytinyağ
 2 kahve kaşığı kimyon
 3 diş sarımsak
 1 kahve kaşığı tuz
 1 kahve kaşığı acı kırmızı biber
 
 Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır.
 Azar azar limon suyu, zeytinyağı ve sonra da tuz ilave edilir. (Sertleşmemesi için tuz en son konur.)
 Tabağa alınıp kalan zeytinyağı üzerine gezdirilir.
 Turşu zeytin v.s. ile süslenir.
 
 
 ML® Hibeş için tıklayın
 ML® Hibeş Videosu
 
 
 
   Fotoğraf "şenel" tarafından gönderildi. 10.10.2019
 
 
 | 
| Hibeş | 
|  | zumZUM Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.04.2006
 Mesajlar: 150
 Şehir: Sivas
 | Kısa URL: https://ml.md/lc5276 Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006
 5,157 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gr açık tahin
 2 adet limonun suyu
 6 iri diş dövülmüş sarımsak
 3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
 3 çay kaşığı kimyon
 2 çay kaşığı toz karabiber
 2 çay kaşığı acı pul biber (isot olmaz)
 1 çay kaşığı tuz
 1 su bardağı ılık su
 
 Tahinin tamamı derince bir kaba konur. Sayılan baharatlar ve tuz eklenir. Önce limon suyunun yarısı eklenerek tahta kaşıkla iyice karıştırılır. Hibeş koyu bir hal alınca ılık su yavaş yavaş eklenerek karıştırılır.  Böylece hardal kıvamı elde edilmeye çalışılır. Bunun için limon ve ılık sudan yararlanılır. Tahinin yağı hibeşin üzerinde yüzmememelidir. Damak zevkinize göre daha fazla sarımsak, limon ve acı pul biber konabilir.
 
 ML® Cive (görsel)
 
 
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | DeliKız Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 20.03.2006
 Mesajlar: 109
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc8809 Gönderme Tarihi: 21.Kas.2006
 4,244 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 çay bardağı tahin
 1 çorba kaşığı limon suyu
 Yarım çorba kaşığı kimyon
 1 diş dövülmüş sarımsak
 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
 1 çorba kaşığı su
 Kızarmış ekmek dilimlerj
 Tuz
 
 Tahin, limon suyu, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, 1 çorba kaşığı su ve yeteri kadar tuzu bir kabın içinde karıştırın. Servis tabağına alın. Kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis yapın.
 
 
 ML® Ülübü Salatası için tıklayın
 ML® Ülübü Salatası Videosu
 
 
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | Cemile Super MOD
 
  
 Kayıt: 10.11.2006
 Mesajlar: 123
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc11190 Gönderme Tarihi: 14.Oca.2007
 4,061 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 200 gr tahin
 1-2 çorba kaşığı su
 1,5 çay bardağı limon suyu
 1 baş sarımsak
 Kimyon
 Karabiber
 Acı kırmızıbiber
 Tuz
 
 Tahin bir kasenin içine konulup bir iki  çorba kaşığı su katılarak karıştırılır.
 Tuzla ezilmiş sarımsakla kimyon, karabiber, acı kırmızı biber karışımı konularak iyice hal edilir. Bu karışıma limon suyuda yavaş yavaş ilave edilerek tamamen eritilir servis tabağına konularak üzeri maydonozla süslenip servis yapılır.
 
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | hedef21 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.11.2008
 Mesajlar: 30
 Şehir: Denizli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc30622 Gönderme Tarihi: 24.Kas.2008
 4,083 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı tahin
 6 diş sarımsak
 1 çorba kaşığı kimyon
 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 2 adet limon
 1 tatlı kaşığı tuz
 2 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 Tahinin üzerine kimyon, toz biber, ezilmiş sarımsak konur. Azar azar limon suyu katılarak karıştırılır. Önce katılaşır gibi olabilir ama limon suyu ilave ettikçe yumuşayacaktır. Çatalla tutulabilir kıvam alınca olmuş demektir. En son tuz ve zeytinyağı eklenir. Ekmek dilimlerine sürülerek servise sunulur.
 
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc31385 Gönderme Tarihi: 20.Arl.2008
 4,229 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Malzemeler:
 1 su bardağı tahin
 3 diş sarımsak
 1 tatlı kaşığı kimyon
 1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
 1 çay kaşığı tuz
 2 limonun suyu
 1/2 su bardağı su.
 
 Tahin dövülmüş sarımsak, kimyon, acı kırmızıbiber ve tuz ile karıştırılır. Llimon suyu azar azar eklenip iyice yedirilir. Boza kıvamına gelene kadar su ilave edilir. Tabaklara servis yapıldıktan sonra zeytinyağında hafif kızartılmış acı biber ilave edilir.
 
 
   Fotoğraf "L.L" tarafından gönderildi. 27.05.2020
 
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc53574 Gönderme Tarihi: 14.Tem.2010
 3,742 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Sarımsak dövülüp limonsuyu, kimyon, tuz ve tahinle iyice karıştırılır. Servis yapılırken üzerine zeytinyağında acı biber dökülür.
 
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc54352 Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010
 4,058 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı tahin
 1 su bardağı su
 1 adet limonun suyu
 Kimyon
 Kırmızıbiber
 
 Bir kapta tahin ile limon suyu karıştırılır Su ilave edilerek iyice karıştırmaya devam edilir Kimyon ve kırmızı toz biber eklenir, servis tabağına alınır Üzeri kimyon ve kırmızı toz biber ile süslenerek servis edilir.
 
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | Berna Avar Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 17.03.2016
 Mesajlar: 25
 Şehir: Eskişehir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115860 Gönderme Tarihi: 02.Nis.2016
 2,921 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 Tahin: 1 su bardağı
 Sarımsak: 3 diş
 Limon: 2 adet
 Kimyon: 1 tatlı kaşığı
 Kırmızı toz biber (acı): 1 kahve kaşığı
 Tuz: 1 kahve kaşığı
 
 1.Çukur bir kap içine tahini, ezilmiş sarımsak dişlerini, kimyonu, kırmızı biberi ve tuzu koyunuz. Çırparak karıştırınız.
 2.Limon suyunu azar azar ekleyip, karıştırarak tahine yediriniz. Boza kıvamı bir karışım tutturunuz. Karışım fazla yoğun ise, ½ veya 1 kahve fincanı suyu azar azar ekleyip, karıştırarak kıvam tutturunuz.
 3.Hibeşi servis kabına aktarıp, sofraya veriniz.
 
 Not: Hibeş hem salata hem de sos olarak Antalya sofralarında yer alır. Örneğin; haşlanmış patates, taze veya kuru fasulya üzerine gezdirilir. Farklı lezzetler elde edilir. Bazı uygulamalarda inceltme işi su yerine zeytinyağı kullanılarak yapılmaktadır. İstiyorsanız hibeşe ilave olarak karabiber koyabilirsiniz. Ünlü Arap mezesi humusun, Antalya uygulamasını elde etmek istiyorsanız hibeşe haşlanmış veya ezilerek püre haline getirilmiş nohut katınız. Hibeş adı altında humus tatmış olursunuz. Çok ekşi sevmiyorsanız limon miktarını azaltabilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | pembe yanak Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 29.04.2016
 Mesajlar: 23
 Şehir: Bursa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116641 Gönderme Tarihi: 04.May.2016
 2,193 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı Tahin
 2 diş sarımsak
 4 adet limonun suyu (Limonlar orta boy olmalı)
 Yarım çay bardağı ılık su
 1 tutam Tuz
 3-4 Tatlı kaşığı kimyon
 2 Tatlı kaşığı Kırmızı acı biber yada pul biber
 
 1 su bardağı tahinimizi mümkünse robota döküp 1 kaşık margarin, yarım su bardağı ılık suyuda ekliyor ve karıştırıyoruz. Tahin toparlanacaktır. Biz yinede çırpabiliriz. 4 adet limonun suyunu sıkıp yavaş yavaş tahine ilave ederken tahin yumuşayacaktır. Limon suyunu ilave ederken bir tarafdan çırpma işlemine devam edelim. Sarımsağı dövüp ilave edelim. Baharatlarımızıda katıp iyice karıştıralım.
 
 Not: Hibeş, cips le beraber atıştırma sosu olarak bile kullanılabilir. Sabah kahvaltılarında ekmek üstüne sürülebilir.
 
 
  
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | deli-dolu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 30.09.2016
 Mesajlar: 45
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc120027 Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2016
 2,088 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı tahin
 2 su bardağı su
 1 adet limonun suyu
 1 tutam kimyon
 1 tutam kırmızı tozbiber
 1 kase kiraz domates, salatalık dilimleri
 1 tatlı kaşığı yağ
 
 Tahini bir kaba döküp limon suyunu ekleyin. İyice karıştırıp suyu ilave edin ve çırparak yedirin. Karışım tam kıvamını alınca kimyon, yağ ve kırmızı tozbiber serpip çırpmaya devam edin. Kiraz domates ve salatalık dilimleriyle süsleyip servis yapın
 
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | ilgi Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 18.10.2016
 Mesajlar: 30
 Şehir: Yalova
 | Kısa URL: https://ml.md/lc120785 Gönderme Tarihi: 05.Kas.2016
 2,125 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Eyüp Sevinç
 
 1 su bardağı tahin
 2 adet limonun suyu
 6 diş dövülmüş sarımsak
 3 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
 3 çay kaşığı kimyon
 2 çay kaşığı toz karabiber
 2 çay kaşığı acı pul biber
 1 çay kaşığı tuz
 1 su bardağı ılık su
 Kızarmış ekmek dilimleri
 
 Tahinin tamamını derince bir kaba koyun. Baharatları ve tuzu ekleyin. Önce limon suyunun yarısını ekleyin ve tahta kaşıkla iyice karıştırın. Hibeş koyu bir hal alınca ılık suyu yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Bu şekilde hardal kıvamı elde edin. Bunun için limon ve ılık sudan yararlanın. Servis tabağına alıp, kızarmış ekmek dilimleriyle birlikte servis yapın.
 
 
  
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | güllülokum Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.03.2019
 Mesajlar: 28
 Şehir: Giresun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc141159 Gönderme Tarihi: 12.Mar.2019
 869 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Dünden Bugüne Antalya
 
 50 gr limon tuzu
 70 gr pul biber
 20 gr toz biber
 30 gr kimyon
 3 su bardağı su
 2 diş sarımsak
 6 su bardağı tahin
 
 3 bardak sıcak suda 50 gr limon tuzu ve pul biber eritilir.
 Soğuyunca içine kırmızı toz biber, kimyon, sarımsak atılır.
 6 su bardağı tahin ilave edilerek karıştırılır.
 
 
  
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc145793 Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2019
 951 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gram tahin
 Yarım su bardağı su
 4 adet limonun suyu
 3 tatlı kaşığı kimyon
 4 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber
 1 tatlı kaşığı karabiber
 6 diş sarımsak
 1,5 tatlı kaşığı tuz
 
 Tahini çukur bir kaseye alıp içine suyu ekleyin.
 Bir yandan tahta kaşıkla karıştırıp bir yandan limon suyunu ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar bu işlemi sürdürün.
 Sarımsakları tuzla havanda iyice dövün.
 Sarımsakları ve baharatları da tahine ekleyip iyice karıştırın.
 Hemen tüketebileceğiniz gibi bir kavanoza doldurup buzdolabında da saklayabilirsiniz.
 
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc157700 Gönderme Tarihi: 13.May.2021
 716 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1,5 su bardağı tahin
 5 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber
 3 diş sarımsak
 2 adet limon
 5 yemek kaşığı zeytinyağı
 2,5 tatlı kaşığı kimyon
 1,5 tatlı kaşığı tuz
 
 Evinizde rondonuz varsa 2 limonun suyunu sıkıp tüm malzemeleri limonun yarısıyla rondodan geçirebilirsiniz.
 Kalan limonu da tadına bakarak ekleyebilirsiniz.
 Rondo kullanmadan yapacaklarsa sarımsakları rendeleyip diğer malzemeleri karıştırıp birbiriyle özleşene kadar karıştırmaya devam etmelisiniz.
 Tuz, limon ayarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
 Ekmeklerin üzerlerine sürerek de servis edebilirsiniz.
 
 
  
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc176308 Gönderme Tarihi: 06.Şub.2024
 241 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı tahin
 3 diş sarımsak
 2 adet limonun suyu
 1 tatlı kaşığı kimyon
 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
 1 çay kaşığı tuz
 
 Sarımsağı ezin.
 Derin bir kasede tahin, sarımsak, kimyon, kırmızı biber ve tuzu karıştırıp çırpın.
 Bir yandan karıştırmaya devam ederken bir yandan limon suyunu azar azar ekleyin.
 Boza gibi bir kıvama geldiğinde hazır.
 
 Not: Eğer fazla yoğunsa içine biraz su ilave edebilirsiniz. Hibeşi dilerseniz sos olarak salatalara ve yemeklere de ekleyebilirsiniz.
 
 
 | 
| Hibeş (Antalya) | 
|  | Çetin Ceviz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 26.05.2005
 Mesajlar: 3262
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc184567 Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2025
 78 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım su bardağı tahin
 1–2 diş sarımsak (ezilmiş)
 Yarım çay bardağı limon suyu
 Yarım çay bardağı su (gerekirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
 1 tatlı kaşığı kimyon
 Tuz
 
 Derin bir kasede tahini, ezilmiş sarımsağı ve limon suyunu karıştırın.
 Kıvamını açmak için azar azar su ekleyin ve pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpın.
 Üzerine kimyon ve tuz ekleyerek karıştırın.
 Servis tabağına alın; dileyen üzerine zeytinyağı gezdirebilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |