| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yufka Mantısı | 
 
  | 
gülbank 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129221 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017 
1,457 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 yufka
 
300 gr kıyma
 
1 soğan
 
1 çay bardağı ayran
 
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
4 diş sarımsak
 
250 gr yoğurt
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Kuru nane
 
Kırmızı pul biber
 
 
Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye bölüp 8 yarım yufka elde edin. Kıymayı 8e bölün. Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine fırçayla önce ayran sonra ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarını hafif içe doğru kıvırın. Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo yaparak yufkayı sarın ve 2şer cm genişliğinde kesin. Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine ayçiçeği yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hazır yufka mantısı Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |