|
Yufka Mantısı |
|
gülbank
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2014
Mesajlar: 36 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129221
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017
1,354 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yufka
300 gr kıyma
1 soğan
1 çay bardağı ayran
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
4 diş sarımsak
250 gr yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Kırmızı pul biber
Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye bölüp 8 yarım yufka elde edin. Kıymayı 8e bölün. Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine fırçayla önce ayran sonra ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarını hafif içe doğru kıvırın. Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo yaparak yufkayı sarın ve 2şer cm genişliğinde kesin. Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine ayçiçeği yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.
|
Hazır yufka mantısı |
|
allı turna
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc30291
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2008
2,583 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Sıvıyağ veya tereyağı
Tuz
Karabiber
2 adet et suyu tableti
Su
Yoğurt
Sarımsak
Sıvı yağ
Pul biber veya kırmızı toz biber
Yufkalar ortadan ikiye bölünür. Yağlanır. Soğan rendelenip kıymaya karıştırılır. Tuz ve karabiber eklenir. Yarım yufkanın kenar kısmına kıyma serilir. Rulo şeklinde sarılıp şeritler halinde kesilir. İşlem diğer yufkalara da yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine konur. Üzerlerine yağ sürülür. Fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Bir tencereye 5 bardak su konup kaynatılır, içine 2 tablet et suyu atılıp biraz daha kaynatılıp ocaktan alınır. Biraz soğumaya bırakılır. Fırından çıkan böreklerin üzerine et suyu dökülür. Biraz çekip ılıyınca sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Üzerine yağda kızdırılmış biber gezdirilir.
ML® Yağ Mantısı için tıklayın
|
MANTI (HAZIR YUFKADAN) |
|
MelisU.
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2007
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20754
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2008
2,857 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yufka
1/2 kg. kıyma
1 orta boy soğan
1 yumurta
1/2 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
üstü için :
2 diş sarımsak
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
2 su bardağı yoğurt
1/2 çorba kaşığı tereyağı
Kıymanın içine yumurta, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp karıştırınız.
Yufkanın birini masaya yayınız. 1/3 kıymayı yufkanın kenarlarından birer parmak içeriye daire şeklinde yerleştiriniz. Ortadan 2 eşit parçaya bölünüz. Kıymalı yerden başlayıp (şekilde görüldüğü gibi) yufkayı ortaya doğru sararak df.z rulo haline getiriniz. Diğer parçayıda aynı şekilde sarınız. Ruloları iki oarmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye yan yana sıralayınız. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayınız.
Üzerlerine fırça ile yağ sürüp orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz. Sıcak olarak yemek tabaklarına servis yapıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, kırmızıbiberli tereyağı gezdiriniz.
ML® Tembel Mantısı için tıklayın
ML® Tembel Mantısı (görsel)
|
HAZIR YUFKADAN MANTI |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13244
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2007
8,493 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
4 yufka
yarım kg kıyma
3 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
arzu edilirse 1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı mısır özü yağı
1 kase sarımsaklı yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılmış 1 tatlı kaşığı pulbiber
hazırlanması:
1. kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile yoğurup mantının içini hazırlayın.
2. her bir yufkayı sekize bölüp tüm üçgenleri üstüste koyun. kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin.
3. mısır özünü tavada kızdırıp mantıların her iki yanını kızartın. sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli sos ile servis yapın.
ML® Sosyete Mantısı için tıklayın
|
Hazır yufka mantısı |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12661
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2007
2,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
4 adet yufka,
350gr. Kıyma,
2 adet soğanın rendesi,
tuz, karabiber,
kırmızı toz biber ,
yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
1 litre et suyu,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 tatlı kaşığı salça,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
500 gr. yoğurt,
3-4 diş sarımsak, tuz.
İç malzemesini hazırlamak için: kıyma, soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarm. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin. Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar firma sokun. Demlenmesi için. 10 dk finn içinde bekletin. Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt, sanmsak, tuz ile derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın. Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.
|
|