| 
 
 
 | 
Yufka Mantısı | 
  | 
gülbank 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2014 
Mesajlar: 36 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129221 
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2017 
1,457 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 yufka
 
300 gr kıyma
 
1 soğan
 
1 çay bardağı ayran
 
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
4 diş sarımsak
 
250 gr yoğurt
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Kuru nane
 
Kırmızı pul biber
 
 
Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Yufkaları ortadan ikiye bölüp 8 yarım yufka elde edin. Kıymayı 8e bölün. Bir yufkayı tezgaha yayın. Üzerine fırçayla önce ayran sonra ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarını hafif içe doğru kıvırın. Kıymadan bir parça alıp yufkanın geniş kenarına serin. Rulo yaparak yufkayı sarın ve 2şer cm genişliğinde kesin. Tüm yufkaları ve kıymayı aynı şekilde hazırlayın. Yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine ayçiçeği yağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber ve nane ilave ederek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hazır yufka mantısı | 
  | 
allı turna 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.11.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30291 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2008 
2,700 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
250 gr kıyma
 
1 adet kuru soğan
 
Sıvıyağ veya tereyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
2 adet et suyu tableti
 
Su
 
Yoğurt
 
Sarımsak
 
Sıvı yağ
 
Pul biber veya kırmızı toz biber
 
 
Yufkalar ortadan ikiye bölünür. Yağlanır. Soğan rendelenip kıymaya karıştırılır. Tuz ve karabiber eklenir. Yarım yufkanın kenar kısmına kıyma serilir. Rulo şeklinde sarılıp şeritler halinde kesilir. İşlem diğer yufkalara da yapılır. Yağlanmış fırın tepsisine konur. Üzerlerine yağ sürülür. Fırında iyice kızarana kadar pişirilir. Bir tencereye 5 bardak su konup kaynatılır, içine 2 tablet et suyu atılıp biraz daha kaynatılıp ocaktan alınır. Biraz soğumaya bırakılır. Fırından çıkan böreklerin üzerine et suyu dökülür. Biraz çekip ılıyınca sarımsaklı yoğurt gezdirilir. Üzerine yağda kızdırılmış biber gezdirilir.
 
 
 ML® Yağ Mantısı için tıklayın
 
  
 | 
MANTI (HAZIR YUFKADAN) | 
  | 
MelisU. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20754 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2008 
2,972 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 yufka
 
1/2 kg. kıyma
 
1 orta boy soğan
 
1 yumurta
 
1/2 demet maydanoz
 
1 çay kaşığı tuz
 
1/2 çay kaşığı karabiber
 
2 çorba kaşığı sıvıyağ
 
üstü için :
 
2 diş sarımsak
 
1 Çay kaşığı kırmızıbiber
 
2 su bardağı yoğurt
 
1/2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Kıymanın içine yumurta, rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp karıştırınız.
 
Yufkanın birini masaya yayınız. 1/3 kıymayı yufkanın kenarlarından birer parmak içeriye daire şeklinde yerleştiriniz. Ortadan 2 eşit parçaya bölünüz. Kıymalı yerden başlayıp (şekilde görüldüğü gibi) yufkayı ortaya doğru sararak df.z rulo haline getiriniz. Diğer parçayıda aynı şekilde sarınız. Ruloları iki oarmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye yan yana sıralayınız. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayınız.
 
Üzerlerine fırça ile yağ sürüp orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz. Sıcak olarak yemek tabaklarına servis yapıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, kırmızıbiberli tereyağı gezdiriniz.
 
 
 ML® Tembel Mantısı için tıklayın 
 
ML® Tembel Mantısı (görsel)
 
  
 | 
HAZIR YUFKADAN MANTI | 
  | 
Cemile 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.11.2006 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc13244 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2007 
8,668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
4 yufka
 
yarım kg kıyma
 
3 baş kuru soğan
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
arzu edilirse 1 tatlı kaşığı pulbiber
 
1 su bardağı mısır özü yağı
 
1 kase sarımsaklı yoğurt
 
2 yemek kaşığı tereyağında kızdırılmış 1 tatlı kaşığı pulbiber
 
 
hazırlanması:
 
1. kıymayı, ince doğranmış soğan, karabiber, tuz ve isterseniz pulbiber ile yoğurup mantının içini hazırlayın.
 
2. her bir yufkayı sekize bölüp tüm üçgenleri üstüste koyun. kıymalı içten ceviz büyüklüğünde bir parça alıp yufkanın geniş tarafına yayın. üçgenlerin kenarlarını içe doğru kapatmadan sarın ve üzerlerine fırça ile su sürün. daha sonra her bir ruloyu içe doğru kıvırarak sarın. tüm üçgenleri tamamlayıp bir tepsiye dizin.
 
3. mısır özünü tavada kızdırıp  mantıların her iki yanını kızartın. sarımsaklı yoğurt ve pulbiberli sos ile servis yapın.
 
 
 ML® Sosyete Mantısı için tıklayın
 
 
  
 | 
Hazır yufka mantısı | 
  | 
DARI 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.03.2007 
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12661 
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2007 
2,997 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler: 
 
4 adet yufka, 
 
350gr. Kıyma, 
 
2 adet soğanın rendesi, 
 
tuz, karabiber, 
 
kırmızı toz biber , 
 
yarım su bardağı sıvı yağ 
 
Sosu için; 
 
1 litre et suyu, 
 
1 çay bardağı sıvıyağ, 
 
1 tatlı kaşığı salça, 
 
1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 
 
500 gr. yoğurt, 
 
3-4 diş sarımsak, tuz.
 
 
İç malzemesini hazırlamak için: kıyma, soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarm. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin. Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar firma sokun. Demlenmesi için. 10 dk finn içinde bekletin. Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt, sanmsak, tuz ile derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın. Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |