Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Havuçlu Tarator


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Balık Salatası Tarifleri
Brokoli Salatası Tarifleri
Biber Salatası Tarifleri
Börülce Salatası Tarifleri
Buğday Salatası Tarifleri
Bulgur Salatası Tarifleri
Cacık Tarifleri
Çiğ Salata Tarifleri
Çoban Salata Tarifleri
Domates Salatası Tarifleri
Elma Salatası Tarifleri
Enginar Salatası Tarifleri
Ezme Salata Tarifleri
Etli Salata Tarifleri
Fasulye Salatası Tarifleri
Garnitür Tarifleri
Hardallı Salata Tarifleri
Havuç Salatası Tarifleri
Humus Tarifleri
Kabak Salatası Tarifleri
Kereviz Salatası Tarifleri
Kırmızı Lahana Salatası Tarifleri
Kısır Tarifleri
Lahana Salatası Tarifleri
Makarna Salatası Tarifleri
Mantar Salatası Tarifleri
Mayonezli Salata Tarifleri
Mercimek Salatası Tarifleri
Mısır Salatası Tarifleri
Nar Ekşili Salata Tarifleri
Nohut Salatası Tarifleri
Pancar Salatası Tarifleri
Patates Salatası Tarifleri
Patlıcan Salatası Tarifleri
Peynir Salatası Tarifleri
Pirinç Salatası Tarifleri
Pilaki Tarifleri
Piyaz Tarifleri
Portakal Salatası Tarifleri
Püre Tarifleri
Roka Salatası Tarifleri
Sarımsaklı Salata Tarifleri
Salatalık Salatası Tarifleri
Sebze Salatası Tarifleri
Semizotu Salatası Tarifleri
Sıcak Salata Tarifleri
Soğan Salatası Tarifleri
Sosisli Salata Tarifleri
Soslu Salata Tarifleri
Tavuk Salatası Tarifleri
Turşulu Salata Tarifleri
Yoğurtlu Salata Tarifleri
Yumurta Salatası Tarifleri
Zeytinli Salata Tarifleri
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Havuç Tarator

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179994
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2024
20 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet orta boy havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 yemek kaşığı mayonez (isteğe bağlı)
Tuz
Üzeri için ceviz içi veya taze dereotu (isteğe bağlı)

Havuçları güzelce yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra rendenin iri kısmıyla rendeleyin.
Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve rendelenmiş havuçları ekleyin. Orta ateşte havuçlar yumuşayana kadar, yaklaşık 8-10 dakika kavurun. Havuçların diriliğini kaybetmeden yumuşak hale gelmesini sağlayın, ardından ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Bir kasede süzme yoğurdu, ezilmiş sarımsakları, tuzu ve isteğe bağlı olarak mayonezi karıştırın. Mayonez, taratorun daha kremamsı olmasını sağlar ancak yoğurtla da harika bir kıvam elde edebilirsiniz.
Soğuyan havuçları yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
Havuç taratoru servis tabağına alın ve üzerini ceviz içi veya taze dereotu ile süsleyerek servis edin. Soğuk olarak servis edilen bu lezzet, mezelerin vazgeçilmezi olacaktır.


Havuç Tarator

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1577
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179414
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2024
43 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet büyük boy havuç
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı ceviz içi (dövülmüş)

Havuçları yıkayın, soyun ve rendeleyin.
Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Rendelenmiş havuçları tavaya ekleyin ve orta ateşte 5-6 dakika kadar soteleyin. Havuçlar yumuşayıp hafifçe renk değiştirdiğinde ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Bir kasede süzme yoğurdu, ezilmiş sarımsağı, tuzu ve karabiberi karıştırın. İsteğe bağlı olarak pul biber de ekleyebilirsiniz.
Soğuyan havuçları yoğurtlu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
Hazırladığınız havuç taratoru servis tabağına alın. Üzerine dövülmüş ceviz içi serpin ve zeytinyağı gezdirin.

Not: Havuç tarator, ana yemeklerin yanında garnitür olarak da sunulabilir. Ekmeğin üzerine sürerek ya da krakerlerle birlikte atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Hafif bir öğle yemeği için salataların üzerine ekleyebilirsiniz.


Havuç Tarator

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178921
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2024
129 defa indirildi / yazdırıldı




Sarımsakları ince ince doğrayın veya rendeleyin.
Yoğurdu bir kaseye alın ve içine doğradığınız sarımsakları ekleyin. Karışımı iyice karıştırın.
Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
Rendelenmiş havuçları tavaya ekleyin ve yumuşayana kadar yaklaşık 5-7 dakika kavurun. Havuçları ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Soğuyan havuçları, hazırladığınız sarımsaklı yoğurt karışımına ekleyin.
Tuzunu ekleyip iyice karıştırın.



Havuç Tarator

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177982
Gönderme Tarihi: 30.May.2024
81 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı süzme yoğurt
4 adet havuç
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
4-5 adet ceviz

Öncelikle havuçların kabuklarını soyup ve rendeleyin. Daha sonra tavaya yağ koyun ve ısıtın. Rendelediğiniz havuçları tavaya alarak pişirin. Ve soğumasını bekleyin. Bu esnada derin bir kaseye süzme yoğurdu alın. Üzerine rendelenmiş sarımsak ve tuz ekleyerek karıştırın. Havuçlar soğuduktan sonra yoğurda ekleyerek, karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine ceviz parçaları ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.


Havuç Tarator

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177418
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2024
134 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet havuç
6 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım çay bardağı çekilmiş ceviz
Tuz
Yapılışı

Öncelikle havuçların kabuğunu soyup, rendeleyin. Zeytinyağını tavaya alın ve havucu ekleyip soteleyin. Sarımsakları ekleyip biraz daha soteleyin. Havuçlar kavurulunca soğuması için kenara alın. Geniş bir kaseye havuçları alın. Süzme yoğurdu ilave edip karıştırın. Cevizleri ve zeytinyağını ekleyip tekrar karıştırın. Servis tabağına alıp, maydanozla süsleyip soğuk olarak servis edin.


Havuç Tarator

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177236
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2024
117 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet havuç
2 yemek kaşığı ceviz
Tuz
Çok az karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yoğurtlu harcı:
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
2 yemek kaşığı dolusu labne
İsterseniz 2 küçük diş sarımsak
Çok az tuz
Sosu için:
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı pul biber

Öncelikle havuçları soyup rendeleyelim.
Cevizleri de bıçak yardımıyla ufaltalım.
Tavamıza yağ ekleyip ısınmasını bekleyelim.
Havuçları, cevizi biraz tuz ekleyip tavada rengi sarılaşana kadar kısık ateşte soteleyelim.
Bu sırada yoğurtlu harcını hazırlayalım. Sarımsağı ezip yoğurt, labne ve tuz ile güzelce karıştıralım.
Havuçlar sarılaşınca ocaktan alıp servis kasesine aktaralım.
Yoğurtlu harcın yarısını aktarıp karıştıralım.
Kalan yarısını en üstte tam üstünü örtecek şekilde dökelim şekil verelim.
Sosu için minik sos tavasında/ cezvede hafif ısıtalım.
Çok ısıtmaya gerek yok baharatlar yanar.
En son sosumuzu gezdirelim.



Havuç Tarator

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176951
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2024
192 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

3 adet orta boy havuç
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
Tuz
Sıvı yağ

Öncelikle havuçları rendeleyelim.
Rendelenen havuçları, tavada sıvı yağın içerisinde kavuralım.
Havuç yumuşayınca, kavrulmuş hale gelecektir.
Sarımsağın 1 dişini, havuç içerisine; 1 dişini de yoğurt içerisine doğrayalım.
Havucun içerisine; sarımsaklı yoğurdu, ceviz içini ve dilediğimiz miktarda tuzu ekleyip karıştıralım.
Ben içerisine mayonez de ekledim, tadını güzelleştirdi. Dilerseniz, ekleyebilirsiniz.
Karıştırdığımız taratoru servise alalım.
Ben dondurma kaşığı ile şekil verdim, siz dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.



Havuç Tarator

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176821
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2024
118 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

3 adet orta boy havuç
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı ceviz içi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
Tuz
Taze nane veya maydanoz

Havuçları iyice yıkayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin.
Rendelenmiş havuçları geniş bir kaba alın.
Üzerine yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
Sarımsakları dövün veya rendeleyin, yoğurtlu havuç karışımına ekleyin.
Zeytinyağını ve limon suyunu da ekleyerek malzemeleri birleştirin.
Damak zevkinize göre tuz ekleyin ve karışımı iyice karıştırın.
İsteğe bağlı olarak ceviz içi ekleyebilirsiniz; ceviz içini iri dövülmüş veya doğranmış olarak eklemek lezzeti artırabilir.
Hazırladığınız havuç taratoru servis tabağına alın.
Üzerini taze nane veya maydanozla süsleyerek servis yapın.



Havuç Tarator

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174973
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2023
201 defa indirildi / yazdırıldı




3 tane havuç
3 diş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
2 kaşık sıvı yağ
Tuz

Yoğurt ve sarımsağı birleştirerek sarımsaklı yoğurt elde etmeniz gerekir.
Bir tavada havuçları kavurarak hafifçe pişirebilirsiniz. Pişirme işlemi bittiğinde soğumaya bırakabilir, soğuma işleminin ardından yoğurt ile birlikte bu karışımı tamamlayabilirsiniz.



Havuç Tarator

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171812
Gönderme Tarihi: 02.May.2023
251 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet havuç
4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş rendelenmiş sarımsak
5 adet ceviz
Tuz

Havucu güzel temizleyip rendeleyin.
Zeytinyağını tavaya alın ve havucu ekleyip soteleyin.
Havuçlar kavurulunca soğuması için kenara alın.
Geniş bir kasede yoğurt, sarımsak ve zeytinyağını karıştırın.
Üzerine de soğuyan havuçları ilave edip harmanlayın.
Mezeyi servis tabağına alın.
Üzerini de iri parça halinde çekilmiş cevizle süsleyip servis edin.



Havuç Tarator

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166722
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2022
245 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

4 tane havuç
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
1 kase yoğurt
Yarım çay bardağı su
Mayonez

Havuçları soyup yıkıyoruz, sonrada rendeliyoruz. Tavaya sıvı yağımızı koyuyoruz. Üzerine de sarımsakları küçük küçük doğrayıp koyuyoruz. Ocağın altını açıyoruz ve sarımsakları biraz soteledikten sonra havuçları koyup karıştırıyoruz. Üzerine su ve tuz koyuyoruz. Tavanın ağzını da kapatıyoruz. Bütün suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz. Tavanın kapağını pişene kadar açmayın, yoksa yumuşak olmaz havuçlar sert olur. Sıcaklığı gittikten sonra yoğurt ve mayonezle karıştırın.



Havuç Tarator

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164370
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2022
368 defa indirildi / yazdırıldı




3 büyük havuç
1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süzme yoğurt
1 kase dövülmüş ceviz
1 büyük diş sarımsak

Havuçları temizleyip rendeleyin.
Bir tavada yağla beraber yumuşayıncaya kadar soteleyin.
Soğuması için bekletin.
Bir kapta yoğurtları çırpın.
Sarımsakları ezerek yoğurda ekleyip karıştırın.
Havuç ve cevizleri ekleyerek iyice harmanlayın.
Üzerine zeytinyağında pul biber eritip gezdirebilirsiniz.
Servis ederken iri ceviz taneleri serpiştirin.



Havuç Tarator

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc160803
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2021
302 defa indirildi / yazdırıldı




3 orta boy havuç
1 kâse yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvıyağ

Havuç tarator tarifi için önce havuçları soyun ve rendeleyin. Ardından tencerede bir yemek kaşığı yağ ile kavurun. Eğer sarımsağın yoğurtta kokmasını istemiyorsanız havuçla birlikte sarımsağı da kavurun.
Ölen havuçları başka bir kaba alın ve birkaç dakika soğumasını bekleyin. Ardından yoğurtla bir güzel karıştırın. Sarımsağı yoğurtla sevenler yoğurda ekleyebilir.

Not: Dileyenler üzerine biber ve yağ ekleyebilir ya da cevizle süsleyebilir.



Havuç Tarator

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158291
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2021
371 defa indirildi / yazdırıldı




4-5 adet havuç
3-4 diş sarımsak
1,5-2 bardak süzme yoğurt
1 kase çekilmiş ceviz
2 kaşık zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Nane
Tuz

Havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağında havuçları kızartın. Kavrulma işlemi tamamlandığında ceviz içini de ekleyip soğuması için bekleyin. Bu esnada süzme yoğurdu ezilmiş sarımsaklar ile birlikte çırpın. Soğuyan havuç kızartması ile süzme yoğurtlu karışımı iyice harmanlayın. Üzerine karabiber, pul biber ve dilediğiniz baharatları serpin.



Havuç Tarator

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157741
Gönderme Tarihi: 17.May.2021
441 defa indirildi / yazdırıldı




Önce havuçları rendeleyin.
Ardından tencerede çok az yağla kavurun.
Havuçlar ölünce altını kapatın.
Biraz sıcağı çıkınca yoğurtla karıştırın.

Not: İsteyenler sarımsaklı yoğurt da kullanabilir ve üzerine biberli yağ da kızartabilir. Havuç taratoru istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.



Havuç Tarator

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc157705
Gönderme Tarihi: 14.May.2021
1,414 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet havuç
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı yoğurt
Tuz

Sıvı yağ genişçe bir tavaya dökülür.
Küçük doğradığımız sarımsaklar kokusu çıkana kadar kavrulur.
Son olarak rendelediğimiz havuçlar karışıma eklenir.
Havuçlar yumuşayana kadar kavrulur.
Yumuşayan havuçlar ocaktan alınır.
Soğuyana kadar bekletilir.
Soğuyan havuçlar çırpılmış ve tuz eklenmiş yoğurdun içerisine dökülür.
Servis tabağına alınarak sunuma hazır hale gelir.



Havuç Tarator

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156882
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2021
349 defa indirildi / yazdırıldı




5-6 adet rendelenmiş iri boy havuç
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 bardak yoğurt (yoğurdu sulu kullanmayın)
2 yemek kaşığı mayonez
1-2 diş rendelenmiş sarımsak
Üzeri için:
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 avuç parçalanmış ceviz

Tavaya sıvı yağ alınarak üzerine rendelenmiş havuç koyulur.Ocağın altı yakılarak yaklaşık 10 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur.
Havuç bir zaman sonra yumuşayıp diriliğini kaybedecektir.Üzerine tuzu eklenip karıştırılır.Soğumaya bırakılır.
Sosu için yoğurt, mayonez, sarımsak güzelce karıştırılır.
Soğumuş olan havuçla birleştirilir.
Üzerine yağda iyice kızdırılmış kırmızı toz biber ve ceviz karışımı dökülür.



Havuç Tarator

çevrim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.12.2020
Mesajlar: 30
Şehir: Siirt
Kısa URL: https://ml.md/lc154650
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2020
359 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

5 adet havuç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tahin
4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
Arzuya göre 1-2 yemek kaşığı mayonez
Tuz

Kabuğunu soyduğunuz havuçları rendeleyin.
Zeytinyağını tavaya alın rendelediğiniz havucu ekleyip soteleyin.
Tavayı ocaktan alıp havucu ılınmasını bekleyin.
Ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt, ceviz ve tuzu ekleyip iyice karıştırıp havuca ekleyin ve güzelce karıştırın.
Servis tabağına alın.
Üzerine iri parça halinde doğranmış cevizi toz kırmızı biberle birlikte zeytinyağında kavurup dökün.



Havuç Tarator

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc151925
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2020
388 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
3 diş sarımsak
1,5 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz

Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür. Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur. Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir. 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.

Not: Sarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir.



Havuç Tarator

beyaz yıldız
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.04.2020
Mesajlar: 21
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc150169
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2020
1,192 defa indirildi / yazdırıldı




İsteğe göre iki havucu rendeleyin ve ocakta kavurun. Havuçlar ezilince soğumaya bırakın. Bir tabakta yoğurdu sarımsakla birlikte karıştırın. Ardından soğuyan havuçları bu tabağa ilave edin. Üzerine nane kızartabilir veya taratoru ceviz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.







Havuçlu Tarator Tarifleri Kırmızı Lahana Salatası Tarifleri



(25 adet Havuçlu Tarator 227,619 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort