| 
 
 
 | 
Havuçlu Tarator | 
  | 
CUMA 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2005 
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc14948 
Gönderme Tarihi: 29.May.2007 
2,924 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet orta boy havuç
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
 
Tuz
 
 
Havuçları yıkayın ve kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
 
Tavaya zeytinyağını alın, havuçları ekleyerek orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5-6 dakika soteleyin)
 
Sarımsağı rendeleyin, biraz tuz ekleyerek 1 su bardağı yoğurt ile karıştırın.
 
Pişen havuçları ocaktan alın ve 10 dakika kadar soğumasını bekleyin.
 
Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu pişirdiğiniz havuçlara ekleyerek karıştırın. Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. 
 
 
 ML® Tarator için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 12.03.2024
  
 | 
Havuçlu Tarator | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96072 
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2014 
2,428 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet havuç
 
4-5 çorba kaşığı süzme yoğurt
 
2-3 diş sarımsak
 
1 su bardağı ceviz
 
 
Havuçları temizleyip rendeleyin.
 
Cevizleri robotta istediğiniz büyülükte kıyın ya da havanda dövün.
 
Sarımsakları ezin.
 
Havuç rendesi, çekilmiş ceviz, süzme yoğurt ve sarımsağı bir kabın içerisinde karıştırın.
 
Servis tabağına aldıktan sonra istediğiniz gibi süsleyerek servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
müno 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.12.2018 
Mesajlar: 22 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139328 
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2018 
1,663 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Gözde Şarküteri
 
 
½ kg. Haşlanmış Havuç
 
½ kg. Süzme Yoğurt
 
½ Bağ Dereotu 
 
3 Diş Dövülmüş Sarımsak
 
200 gr. Kırık Fındık
 
50 gr. Mayonez 
 
1 Tatlı Kaşığı Tuz 
 
 
Havuçları soyduktan sonra rendeleyin. Rendelediğiniz havuçları bir tavada, yağ ile 10 dakika kavurun. Bir kaba alarak soğumaya bırakın.
 
Soğuyan havuca ufak ufak doğradığınız dereotunu, sarımsağı, tuzu, mayonezi, yoğurdu ve en son fındığı ekleyerek karıştırın.
 
Karışımı bir kaba alarak üzerine fındık ekleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
banubanu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.11.2015 
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142859 
Gönderme Tarihi: 20.May.2019 
715 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 büyük havuç
 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 bardak yoğurt
 
1 bardak süzme yoğurt
 
1 küçük kase dövülmüş ceviz
 
 
Havuçları temizleyip rendeleyin. Bir tavada yağla beraber yumuşayıncaya kadar soteleyin. Soğuması için bekletin.
 
Bir kapta yoğurtları çırpın. Havuç ve cevizleri ekleyerek iyice harmanlayın.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145407 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2019 
671 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet havuç
 
1 bardak süzme yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
1 kaşık mayonez
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Havuçları rendeleyip zeytinyağında soteleyin. Süzme yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuzu karıştırın.
 
Havuçlar ılınınca yoğurdu üzerine döküp iyice karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
beyaz yıldız 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.04.2020 
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150169 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2020 
1,310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
İsteğe göre iki havucu rendeleyin ve ocakta kavurun. Havuçlar ezilince soğumaya bırakın. Bir tabakta yoğurdu sarımsakla birlikte karıştırın. Ardından soğuyan havuçları bu tabağa ilave edin. Üzerine nane kızartabilir veya taratoru ceviz veya dereotu ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc151925 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2020 
491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet soyulmuş rendelenmiş havuç
 
3 diş sarımsak
 
1,5 su bardağı yoğurt
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Rendelenmiş havuçları bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ dökülür. Yumuşayana kadar kısık ateşte kavrulur. Suyunu salıp tekrar çekmeye başlayan havuçların içine ince doğranmış sarımsaklar eklenir. 4 - 5 dakika daha kavrulan havuç ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Yoğurtun içerisine tuz eklenerek iyice çırpılır. Soğuyan havuçla yoğurt karıştırılır servis etmeye hazırdır.
 
 
Not: Sarımsak arzuya göre yoğurda eklenebilir. Kokusu ve tadı daha yoğun olacaktır. Arzuya göre içerisine çekilmiş ceviz ve üzerine patates cipsi koyulabilir.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154650 
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2020 
468 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
5 adet havuç
 
5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4 diş sarımsak
 
4 yemek kaşığı tahin
 
4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
 
Arzuya göre 1-2 yemek kaşığı mayonez
 
Tuz
 
 
Kabuğunu soyduğunuz havuçları rendeleyin.
 
Zeytinyağını tavaya alın rendelediğiniz havucu ekleyip soteleyin.
 
Tavayı ocaktan alıp havucu ılınmasını bekleyin.
 
Ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt, ceviz ve tuzu ekleyip iyice karıştırıp havuca ekleyin ve güzelce karıştırın.
 
Servis tabağına alın.
 
Üzerine iri parça halinde doğranmış cevizi toz kırmızı biberle birlikte zeytinyağında kavurup dökün.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156882 
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2021 
446 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5-6 adet rendelenmiş iri boy havuç
 
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
1 bardak yoğurt (yoğurdu sulu kullanmayın)
 
2 yemek kaşığı mayonez
 
1-2 diş rendelenmiş sarımsak
 
Üzeri için:
 
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
1 avuç parçalanmış ceviz
 
 
Tavaya sıvı yağ alınarak üzerine rendelenmiş havuç koyulur.Ocağın altı yakılarak yaklaşık 10 dakika sürekli karıştırılarak kavrulur.
 
Havuç bir zaman sonra yumuşayıp diriliğini kaybedecektir.Üzerine tuzu eklenip karıştırılır.Soğumaya bırakılır.
 
Sosu için yoğurt, mayonez, sarımsak güzelce karıştırılır.
 
Soğumuş olan havuçla birleştirilir.
 
Üzerine yağda iyice kızdırılmış kırmızı toz biber ve ceviz karışımı dökülür.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157705 
Gönderme Tarihi: 14.May.2021 
1,572 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet havuç
 
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
 
2 diş sarımsak
 
4 yemek kaşığı yoğurt
 
Tuz
 
 
Sıvı yağ genişçe bir tavaya dökülür.
 
Küçük doğradığımız sarımsaklar kokusu çıkana kadar kavrulur.
 
Son olarak rendelediğimiz havuçlar karışıma eklenir.
 
Havuçlar yumuşayana kadar kavrulur.
 
Yumuşayan havuçlar ocaktan alınır.
 
Soğuyana kadar bekletilir.
 
Soğuyan havuçlar çırpılmış ve tuz eklenmiş yoğurdun içerisine dökülür.
 
Servis tabağına alınarak sunuma hazır hale gelir.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157741 
Gönderme Tarihi: 17.May.2021 
609 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Önce havuçları rendeleyin.
 
Ardından tencerede çok az yağla kavurun.
 
Havuçlar ölünce altını kapatın.
 
Biraz sıcağı çıkınca yoğurtla karıştırın.
 
 
Not: İsteyenler sarımsaklı yoğurt da kullanabilir ve üzerine biberli yağ da kızartabilir. Havuç taratoru istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc158291 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2021 
554 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4-5 adet havuç
 
3-4 diş sarımsak
 
1,5-2 bardak süzme yoğurt
 
1 kase çekilmiş ceviz
 
2 kaşık zeytinyağı
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Nane
 
Tuz
 
 
Havuçları temizleyip rendeleyin. Zeytinyağında havuçları kızartın. Kavrulma işlemi tamamlandığında ceviz içini de ekleyip soğuması için bekleyin. Bu esnada süzme yoğurdu ezilmiş sarımsaklar ile birlikte çırpın. Soğuyan havuç kızartması ile süzme yoğurtlu karışımı iyice harmanlayın. Üzerine karabiber, pul biber ve dilediğiniz baharatları serpin.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc160803 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2021 
400 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 orta boy havuç
 
1 kâse yoğurt
 
1 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı sıvıyağ
 
 
Havuç tarator tarifi için önce havuçları soyun ve rendeleyin. Ardından tencerede bir yemek kaşığı yağ ile kavurun. Eğer sarımsağın yoğurtta kokmasını istemiyorsanız havuçla birlikte sarımsağı da kavurun.
 
Ölen havuçları başka bir kaba alın ve birkaç dakika soğumasını bekleyin. Ardından yoğurtla bir güzel karıştırın. Sarımsağı yoğurtla sevenler yoğurda ekleyebilir.
 
 
Not: Dileyenler üzerine biber ve yağ ekleyebilir ya da cevizle süsleyebilir.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164370 
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2022 
474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 büyük havuç
 
1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
1 kase dövülmüş ceviz
 
1 büyük diş sarımsak
 
 
Havuçları temizleyip rendeleyin.
 
Bir tavada yağla beraber yumuşayıncaya kadar soteleyin.
 
Soğuması için bekletin.
 
Bir kapta yoğurtları çırpın.
 
Sarımsakları ezerek yoğurda ekleyip karıştırın.
 
Havuç ve cevizleri ekleyerek iyice harmanlayın.
 
Üzerine zeytinyağında pul biber eritip gezdirebilirsiniz.
 
Servis ederken iri ceviz taneleri serpiştirin.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166722 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2022 
358 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
4 tane havuç
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
2 diş sarımsak
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 kase yoğurt
 
Yarım çay bardağı su
 
Mayonez
 
 
Havuçları soyup yıkıyoruz, sonrada rendeliyoruz. Tavaya sıvı yağımızı koyuyoruz. Üzerine de sarımsakları küçük küçük doğrayıp koyuyoruz. Ocağın altını açıyoruz ve sarımsakları biraz soteledikten sonra havuçları koyup karıştırıyoruz. Üzerine su ve tuz koyuyoruz. Tavanın ağzını da kapatıyoruz. Bütün suyunu çektikten sonra ocaktan alıyoruz. Tavanın kapağını pişene kadar açmayın, yoksa yumuşak olmaz havuçlar sert olur. Sıcaklığı gittikten sonra yoğurt ve mayonezle karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171812 
Gönderme Tarihi: 02.May.2023 
385 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet havuç
 
4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 diş rendelenmiş sarımsak
 
5 adet ceviz
 
Tuz
 
 
Havucu güzel temizleyip rendeleyin.
 
Zeytinyağını tavaya alın ve havucu ekleyip soteleyin.
 
Havuçlar kavurulunca soğuması için kenara alın.
 
Geniş bir kasede yoğurt, sarımsak ve zeytinyağını karıştırın.
 
Üzerine de soğuyan havuçları ilave edip harmanlayın.
 
Mezeyi servis tabağına alın.
 
Üzerini de iri parça halinde çekilmiş cevizle süsleyip servis edin.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174973 
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2023 
310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 tane havuç
 
3 diş sarımsak
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 kaşık sıvı yağ
 
Tuz
 
 
Yoğurt ve sarımsağı birleştirerek sarımsaklı yoğurt elde etmeniz gerekir. 
 
Bir tavada havuçları kavurarak hafifçe pişirebilirsiniz. Pişirme işlemi bittiğinde soğumaya bırakabilir, soğuma işleminin ardından yoğurt ile birlikte bu karışımı tamamlayabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176821 
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2024 
235 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
3 adet orta boy havuç
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak 
 
Yarım su bardağı ceviz içi
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Yarım limon suyu
 
Tuz 
 
Taze nane veya maydanoz 
 
 
Havuçları iyice yıkayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin.
 
Rendelenmiş havuçları geniş bir kaba alın.
 
Üzerine yoğurdu ekleyin ve karıştırın.
 
Sarımsakları dövün veya rendeleyin, yoğurtlu havuç karışımına ekleyin.
 
Zeytinyağını ve limon suyunu da ekleyerek malzemeleri birleştirin.
 
Damak zevkinize göre tuz ekleyin ve karışımı iyice karıştırın.
 
İsteğe bağlı olarak ceviz içi ekleyebilirsiniz; ceviz içini iri dövülmüş veya doğranmış olarak eklemek lezzeti artırabilir.
 
Hazırladığınız havuç taratoru servis tabağına alın.
 
Üzerini taze nane veya maydanozla süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176951 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2024 
326 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.aksam.com.tr
 
 
3 adet orta boy havuç
 
1 su bardağı süzme yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi
 
Tuz
 
Sıvı yağ
 
 
Öncelikle havuçları rendeleyelim.
 
Rendelenen havuçları, tavada sıvı yağın içerisinde kavuralım.
 
Havuç yumuşayınca, kavrulmuş hale gelecektir.
 
Sarımsağın 1 dişini, havuç içerisine; 1 dişini de yoğurt içerisine doğrayalım.
 
Havucun içerisine; sarımsaklı yoğurdu, ceviz içini ve dilediğimiz miktarda tuzu ekleyip karıştıralım.
 
Ben içerisine mayonez de ekledim, tadını güzelleştirdi. Dilerseniz, ekleyebilirsiniz.
 
Karıştırdığımız taratoru servise alalım.
 
Ben dondurma kaşığı ile şekil verdim, siz dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Havuç Tarator | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177236 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2024 
248 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet havuç
 
2 yemek kaşığı ceviz
 
Tuz
 
Çok az karabiber
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yoğurtlu harcı:
 
3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
 
2 yemek kaşığı dolusu labne
 
İsterseniz 2 küçük diş sarımsak
 
Çok az tuz
 
Sosu için:
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 çay kaşığı nane
 
1 çay kaşığı pul biber
 
 
Öncelikle havuçları soyup rendeleyelim.
 
Cevizleri de bıçak yardımıyla ufaltalım.
 
Tavamıza yağ ekleyip ısınmasını bekleyelim.
 
Havuçları, cevizi biraz tuz ekleyip tavada rengi sarılaşana kadar kısık ateşte soteleyelim.
 
Bu sırada yoğurtlu harcını hazırlayalım. Sarımsağı ezip yoğurt, labne ve tuz ile güzelce karıştıralım.
 
Havuçlar sarılaşınca ocaktan alıp servis kasesine aktaralım.
 
Yoğurtlu harcın yarısını aktarıp karıştıralım.
 
Kalan yarısını en üstte tam üstünü örtecek şekilde dökelim şekil verelim.
 
Sosu için minik sos tavasında/ cezvede hafif ısıtalım.
 
Çok ısıtmaya gerek yok baharatlar yanar.
 
En son sosumuzu gezdirelim.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |