1 kg havuç
1.5 su bardağı toz şeker
125 g tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı Hindistan cevizi
Havuçları rendeleyip bir tencereye alın. Toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Havuçlar piştikten sonra tereyağını ekleyip karıştırın. Vanilya ve iri çekilmiş cevizi ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Elinizle küçük parçalara ayırdığınız pötibör bisküviyi ekleyin. Bir tezgaha yağlı kağıt serip üzerine Hindistan cevizi serpin. Havuçlu harcı üzerine dökerek piramit şekli verin. Buzdolabında 4 saat dinlendirip servis yapın.
1/2 paket margarin
2 su bardağı şeker
2 paket vanilya
2 paket bisküvi
1 kg. havuç
50 gr. ceviz (iri dövülmüş)
Bisküvileri küçük kıralım. Havuçları soyup rendeleyelim. Havuç rendesini şekerle birlikte bıraktığı suyu çekene dek pişirelim. Havuç rendesini şekerle birlikte bıraktığı suyu çekene dek pişirelim. Havuç rendesini ateşten alıp içine kırılmış bisküvileri, erimiş margarini, iri dövülmüş cevizi, vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Şeffaf folyoyu serip üzerine havuçlu malzemeyi uzunlamasına yerleştirelim. Bisküvi pastasına folyo ile birlikte düzgün, yuvarlak bir şekil vererek buzlukta birkaç saat bekletelim. Ruloyu buzluktan alıp dilimleyerek servis yapalım.
1 kilogram havuç
2 paket pötibör bisküvi
1,5 su bardağı toz şeker
125 gram tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı parça ceviz
1 su bardağı hindistancevizi
Havuçları rendeleyin ve yayvan bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcakken tereyağını ekleyip karıştırın. Ceviz ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştırın. Bisküvileri parçalara ayırın ve harca ekleyip karıştırın.
Tezgaha streç film serin. Ortasına uzunlamasına harcı koyun. Elinizle piramit ya da rulo şekli verin. Yanlardan streç filmi kaldırın ve harcı güzelce sarın. Sararken şeklini düzeltin.
Havuçlu mozaik pastayı kesilecek kıvam alıncaya kadar dolapta bekletin. Acilse dondurucuya koyun. Dilimleyerek servis yapın.