| 
 
 
 | 
Havuçlu Mozaik Pasta | 
  | 
johnsons_baby 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.11.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc30483 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2008 
3,572 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket petit beurre (kare) bisküvi
 
1 kg. havuç
 
2 su bardağı toz şeker
 
Yarım paket margarin
 
2 paket vanilya
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
1 paket krem şanti
 
1 çay bardağı süt
 
 
Kare bisküvileri elimizle ufak ufak kırın. Havuçların kabuklarını soyduktan sonra, rendeleyin. Sonra, rendelenmiş havucu bir kaba alın. 2 su bardağı toz şekeri ilave ederek, ağır ateşte ara sıra karıştırarak, havuçların kendi bıraktıkları su ile pişmelerini sağlayın. Havuçlar iyice yumuşadığında, ateşten alıp içine bisküvileri, erimiş margarini, cevizi, vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. 
 
Temiz bir naylon ya da folyo kağıdı üzerine bu karışımı döküp rulo halinde sarın. Düzgün, yuvarlak bir şekil verip buzdolabında yarım gün bekletin. Havuçlu mozaik pastayı buzdolabından alınca, folyoyu çıkartın. Krem şanti, veya hindistancevizi ile süsleyip servis yapın.
  
 | 
HAVUÇLU MOZAİK PASTA | 
  | 
ferman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2010 
Mesajlar: 45 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc51271 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2010 
2,867 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket petit beurre bisküi
 
1 kg. havuç
 
2 su bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
 
125 gr. margarin
 
hindistancevizi
 
 
Rendelenmiş havuç 2 su bardağı toz şekerle ağır ateşte pişirilir. Havuçlar yumuşayınca içine elde kırılmış bisküiler erimiş margarin, ceviz ilave ederek iyice yoğrulur. Temiz bir naylon üzerine dökerek rulo halinde sarıp buzdolabında 2-3 saat bekletilir. Dolaptan almca etrafındaki naylon çıkarılır. Hindistancevizi serperek süslenir.
  
 | 
Havuçlu Mozaik Pasta | 
  | 
MelisU. 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.10.2007 
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74574 
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2012 
2,132 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 paket pötibör bisküvi
 
1 kg havuç
 
125 gr margarin
 
1 su bardağı ceviz
 
5 çay fincanı toz şeker
 
 
Havucu rendeleyelim, tavaya alalım üzerine toz şeker serpelim ve ocağın üzerinde suyunu çekene kadar pişirelim. Margarini ekleyip karıştıralım üzerine ceviz ve vanilyayı ekleyelim. Son olanakta kırılmış bisküvileri katalım iyice karıştırıp, hindistan cevizi serptiğimiz yağlı kâğıda dökelim rulo bir şekilde saralım. Buzdolabında birkaç saat dinlendirip servise sunalım.
  
 | 
Havuçlu Mozaik Pasta | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94310 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2013 
1,908 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg havuç
 
2 paket pötibör bisküvi
 
1.5 çay fincanı toz şeker
 
250 gr margarin
 
1 su bardağı ceviz 
 
1 çay fincanı hindistancevizi
 
1 paket vanilya
 
 
Öncelikle havucu rendeleyelim, tavaya alalım üzerine toz şeker serpelim ve ocağın üzerinde suyunu çekene kadar pişirelim. Margarini ekleyip karıştıralım üzerine ceviz ve vanilyayı ekleyelim. Son olanakta kırılmış bisküvileri katalım iyice karıştırıp, hindistan cevizi serptiğimiz yağlı kâğıda dökelim rulo bir şekilde saralım.
 
Buzdolabında birkaç saat dinlendirip servise sunalım.
  
 | 
Havuçlu Mozaik Pasta | 
  | 
mavi menekşe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2017 
Mesajlar: 26 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129545 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2017 
937 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
1 kg havuç
 
1.5 su bardağı toz şeker
 
125 g tereyağı
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
 
2 paket pötibör bisküvi
 
1 su bardağı Hindistan cevizi
 
 
Havuçları rendeleyip bir tencereye alın. Toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Havuçlar piştikten sonra tereyağını ekleyip karıştırın. Vanilya ve iri çekilmiş cevizi ilave edip karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Elinizle küçük parçalara ayırdığınız pötibör bisküviyi ekleyin. Bir tezgaha yağlı kağıt serip üzerine Hindistan cevizi serpin. Havuçlu harcı üzerine dökerek piramit şekli verin. Buzdolabında 4 saat dinlendirip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Havuçlu Mozaik Pasta | 
  | 
dedecan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.02.2016 
Mesajlar: 43 Şehir: Van | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140472 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2019 
773 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1/2 paket margarin
 
2 su bardağı şeker
 
2 paket vanilya
 
2 paket bisküvi
 
1 kg. havuç
 
50 gr. ceviz (iri dövülmüş)
 
 
Bisküvileri küçük kıralım. Havuçları soyup rendeleyelim. Havuç rendesini şekerle birlikte bıraktığı suyu çekene dek pişirelim. Havuç rendesini şekerle birlikte bıraktığı suyu çekene dek pişirelim. Havuç rendesini ateşten alıp içine kırılmış bisküvileri, erimiş margarini, iri dövülmüş cevizi, vanilyayı ekleyerek karıştıralım. Şeffaf folyoyu serip üzerine havuçlu malzemeyi uzunlamasına yerleştirelim. Bisküvi pastasına folyo ile birlikte düzgün, yuvarlak bir şekil vererek buzlukta birkaç saat bekletelim. Ruloyu buzluktan alıp dilimleyerek servis yapalım.
 
 
 
  
 | 
Havuçlu Mozaik Pasta | 
  | 
kardiyak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142681 
Gönderme Tarihi: 13.May.2019 
539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
1 kilogram havuç
 
2 paket pötibör bisküvi
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
125 gram tereyağı
 
1 paket vanilya
 
1 su bardağı parça ceviz
 
1 su bardağı hindistancevizi
 
 
Havuçları rendeleyin ve yayvan bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Sıcakken tereyağını ekleyip karıştırın. Ceviz ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştırın. Bisküvileri parçalara ayırın ve harca ekleyip karıştırın.
 
Tezgaha streç film serin. Ortasına uzunlamasına harcı koyun. Elinizle piramit ya da rulo şekli verin. Yanlardan streç filmi kaldırın ve harcı güzelce sarın. Sararken şeklini düzeltin.
 
Havuçlu mozaik pastayı kesilecek kıvam alıncaya kadar dolapta bekletin. Acilse dondurucuya koyun. Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Havuçlu Mozaik | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169905 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2023 
213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
500 g rendelenmiş havuç
 
0,5 su bardağı toz şeker
 
25 adet sade petit beurre bisküvi (ufalanmış)
 
75 g margarin
 
1 çay bardağı öğütülmüş ceviz
 
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 
1 portakal kabuğu rendesi
 
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
 
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
 
Rendelenmiş havuçları toz şekerle kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alın içine ufalanmış bisküvi, margarin, öğütülmüş ceviz, şekerli vanilin ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın.
 
Krem şantiyi süt ile 2-3 dakika çırpın ve soğuyan havuçlu karışıma ekleyin. Streç film üzerine dökerek 30 cm uzunluğunda rulo yapın streç filmle kapatın ve buzdolabının dondurucu bölümünde 5-6 saat bekletin.
 
Servisten 10-15 dakika önce dışarıda bekletin. Dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |