Kısa URL: https://ml.md/lc67081
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2011
2,265 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı mercimek
1 adet soğan
2 adet havuç
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
6 kase su
1 çorba kaşığı un
Tuz, karabiber
Tereyağını tencerenin içinde eritip, soğanları rendeleyerek 2 dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş havuçları, ezilmiş sarımsağı koyup 2 dakika daha kavurun. Sonra mercimeği, suyu ilave edip 20 dakika pişirin. Daha sonra robottan geçirip baharatları da ekleyip sıcak servis yapın.
Fotoğraf "Göksen" tarafından gönderildi. 01.01.2016
Kısa URL: https://ml.md/lc133295
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2018
680 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet havuç
1 adet patates
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
Tereyağı veya margarin
Kuru nane
Tuz
Havuç ve patatesi yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. Pirinç ve mercimeği de yıkayın.
Bütün bu malzemeleri biraraya koyup, su ve tuz ilave ettikten sonra, düdüklüde veya normal tencerede pişirin.
İyice piştikten sonra, 1 orta boy soğanı küçük küçük doğrayarak, kızgın yağda kavurmaya başlayın.
İçine domates veya salçayı naneyi ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.