|
|
Havuçlu Kurabiye |
 |
Mavi Ay
Italiano Admin
Kayıt: 27.05.2005
Mesajlar: 8623 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc501
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2005
3,264 defa indirildi / yazdırıldı
|
5,5 su bardağı un
2,5 su bardağı rende havuç
250 gr. margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Arası İçin;
Çilek reçeli
1 çay bardağı dövülmüş antepfıstığı
üzeri İçin;
pudra şekeri
Unu, rendelenmiş havucu, derin bir kaba alın, margarin, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu ekleyin, iyice yoğurun. Hazırlanan hamurdan birkaç beze koparıp, merdaneyle açın. Ağzı geniş su bardağı ile 28 adet yuvarlak kesin. Yuvarlaklardan 14 adedine, yüzük yardımızla göz ve bıçak yardımıyla ağız şekli vererek kesin. Yağlanmış fırın tepsisine bütün yuvarlakları dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Daha sonra fırından aldığınızsade yuvarlakların üzerine reçel sürün, delikli yuvarlakları üzerine yapıştırın. Gözlere ve ağıza antepfıstığı doldurun, üzerine de pudra şekeri serpin, servis sunun.
ML® Havuçlu Kurabiye için tıklayın ML® Havuçlu Kurabiye (görsel)
|
Havuçlu Kurabiye |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99695
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2014
2,485 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı erimiş margarin
Aldığı kadar un
1 adet vanilya
1 paket kabartma tozu
2 adet havuç
1 çay brdğı şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 çay brdğı kıyılmış ceviz
Önce havucumu rendeleyip 1 çay bardağı suyla tencereye alıyoruz üzerine 1 çay bardağı şekerini döküp pişiriyoruz sonra tarçın ve cevizi katıp kenara alıp soğutuyoruz daha sonra hamur içi tüm malzemelerimizi yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu yarım santim kalınlığında açıp kareler kesiyoruz karelerin her birine bıçakla3 erçentik atıyoruz sonra havuçlu harcımızı koyup çaprazlamasına katatıyoruz fırına veriyoruz dilerseniz fırından çıktıktan sonra üzerlerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Fotoğraf "Saadet" tarafından gönderildi. 08.07.2014
|
Havuçlu Kurabiye |
 |
bekçi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2013
Mesajlar: 60 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc85468
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2013
2,011 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 Gr margarin
1 Adet yumurta
1 Su Bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
1 Adet havuç
3 Su Bardağı un
2 Su Bardağı şeker
Oda sıcaklığında erimiş margarini bir kaba alın. Havucu rendeleyip margarin ve şekerle karıştırın. Yoğurt, kabartma tozu ve yumurtayı ekleyip, unu ilave edin ve orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın ve hafif yassılaştırıp yağlanmış tepsiye dizin. Fırında pembeleşene kadar pişirin.
|
Havuçlu Kurabiye |
 |
meftune
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc77717
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2012
1,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 Gr margarin
1 Çay Bardağı pudra şekeri
1 Çorba Kaşığı kakao
3 Adet havuç
2 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
1 Adet aldığı kadar nişasta
1 Paket vanilya
1 Su Bardağı un
1 Tatlı Kaşığı tarçın
1 Bardak hindistancevizi
1 Adet yumurta akı
1 Çay Bardağı toz şeker
İlk olarak kakao ve 1 yumurtanın sarısını ayıralım. Diğer malzemeleri ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Daha sonra hamuru ikiye ayıralım. Ayırmış olduğumuz hamurun birine kakao ve biraz nişasta ilave edelim. Tekrar yoğuralım ve hamuru dinlendirelim. Ayırmış olduğumuz hamurun birine kakao ve biraz nişasta ilave edip tekrar yoğuralım. Diğer taraftan havuçları rendeleyelim. Üzerine toz şeker ve tarçın ilave edelim. Daha sonra hamurları kalıp yardımıyla yuvarlak şekiller halinde keselim. Zemine kakaolu hamur üzerine havuçlu karışım üzerine de beyaz hamur gelecek şekilde tepsiye dizelim. Ayırmış olduğumuz yumurta sarısı ile hindistancevizini karıştırıp üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış fırına sürelim ve kurabiyelerimizi pişirelim.
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 23.10.2025
|
Havuçlu Kurabiye |
 |
DeliDana
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc82857
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2012
1,589 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya
120 gr margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı kakao
1 çay fincanı un
Alabildiği kadar nişasta
Arası için:
2 tane havuç
1 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri İçin:
1 yumurta akı
Hindistancevizi
Geniş bir kaba oda sıcaklığındaki margarini alalım. Pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilyayı ilave edelim. Yumurtaları kıralım(bir tanesinin sarısını ayırıp.) Un ve nişasta ekleyip yoğuralım. Kıvama gelince hamuru ikiye bölelim. Bir parçasına kakao ekleyip yoğuralım. Hazırladığımız hamuru bir kenara alalım. Biz bu arada iç harcını hazırlayalım. Rendelediğimiz havucu bir tavaya alalım. Üzerine şeker ve tarcını ilave edip sote edelim. Ocaktan alalım soğutalım. Hamurlarımızı ayrı ayrı açalım yuvarlak keselim. Kestidiğimiz hamurdan önce kakaolu parçayı alta gelecek şekilde koyup üzerine havuçlu harctan koyup sade hamurla kapatalım. Hamur bitinceye kadar devam edelim. Kasede yumurta sarısı ile hindistancevizini karıştırıp hamurun üzerine sürelim.180 derecelik fırında pişirin.
|
|