2 yemek kaşığı un
1 adet küçük karnabahar
1 adet havuç
1 tutam dereotu
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
Tereyağı
Tuz
Öncelikle karnabaharı bir miktar parçalayıp küçültüyoruz. Havucu soyup doğruyoruz. Dereotunu da kıyıyoruz. Havucu ve karnabaharı 1 bardak kadar suda haşlayıp çok fazla dağılmadan alıyoruz. Unu tereyağında kavuruyoruz. Yemeğin suyunu ekliyoruz. Haşladığımız karnabahar ve havucu da çorbamıza karıştırıyoruz. Tuzunu da ayarladıktan sonra kaynamaya yakın sütü ve dereotunu döküyoruz. Çorbamız tekrar kaynadığında kısık ateşte 10 dakika kadar pişirip sıcak servis ediyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc46155
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2010
3,154 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet karnabahar
2 adet havuç
2 adet soğan
8 bardak et suyu
3 kaşık tereyağı
Yarım kahve fincanı un
Tuz
Karnabahar ve havuçları ince doğrayıp iyice haşlayınız. Suyunu süzünüz. Soğanları ince doğrayıp üç kaşık yağda kavurunuz. Havuç ve karnabaharı katıp hepsini kavurunuz. Beş dakika kavurup unu katıp tekrar kavurunuz. Et suyunu koyup on dakika kaynatıp indiriniz. Süzgeçten geçirip bir taşım kaynatınız. Kâselere koyup servis yapınız.