Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Armut Tatlısı Tarifleri > Havuç Tatlısı (15 adet - 1,117,414 defa bakıldı)

Havuç Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Havuç Tatlısı

aras
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.07.2006
Mesajlar: 29
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc6298
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2006
4,164 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı toz şeker
10 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Yarım yemek kaşığı limon suyu
4 su bardağı su
1 portakal kabuğu rendesi
Yaklaşık 1 kg. havuç

Havuç, (1 kg.) 4 su bardağı su ile haşlanır. Pişince püre yapılır. (robotta olabilir) Nişasta, şeker, limon suyu, portakal kabuğu rendesi, vanilya ve havucu pişirirken kullandığımız artan su eklenir. Karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir. Islak tepsiye kalınlığı 3 cm. olacak kadar dökülür. Soğuyunca istendiği şekilde dilimlenir. Üzerine hindistancevizi serpilerek servis yapılır.


ML® Havuç Tatlısı için tıklayın


Havuçlu Tatlı

mehtap
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc16374
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
6,459 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. havuç (soyulmuş ve iri rendelenmiş)
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı iri dövülmüş ceviz
4 yemek kaşığı hindistancevizi
1 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağı
1 paket bisküvi
Ayrıca:
1 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 dolu yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı suda erittiğiniz 1 tatlı kaşığı buğday ya da patates nişastası
1 yumurtanın sarısı

Rendelenmiş havuçlar, toz şeker ve suyu bir tencereye alm ve karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Kaynayınca kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pişen havuçlara hindistancevizi, dövülmüş ceviz, elinizle ufaladığınız bisküviler ve yumuşak tereyağını ilave edin ve tereyağı eriyene kadar karıştırıp bir köşede bekletin. Başka bir tencerede süt, toz şeker, un ve suda erimiş nişastayı topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına geldiğinde yumurta sarısını ekleyin ve hızlıca karıştırarak biraz daha pişirin. Muhallebiyi havuçtu karışıma ilave edip karıştırın. Karışımı isterseniz tek kişilik sufle kaplarına, isterseniz 20 cm çapındaki kek kalıbınıza döküp bastırarak yerleştirin. Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini stretch folyo örtüp en az 2-3 saat buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman kalıplardan ters çevirerek çıkarın ve servis tabaklarına alın. (Kalıptan çıkarırken kolaylık olması için dibini yağlı kağıtla kaplayabilirsiniz. Büyük kalıpta yapacaksanız dilimleyerek servis yapabilirsiniz.) Üzerine bol miktarda hindistancevizi serpin.


ML® Havuç Dolması Tatlısı için tıklayın


Havuç Tatlısı

tuğra
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 11.02.2008
Mesajlar: 19
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc21295
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2008
3,422 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı iri havuç rendesi
1 su bardağı şeker
Bir avuç ceviz içi

Havucu yıkayıp kazıyınız. İrice rendeleyip tencereye koyunuz. Üzerine şekeri döküp 1 kahve fincanı su ilave ederek hafif hararetli ısıda ağzı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar Disiriniz. Kapağını açıp suyunu buharlaştırınız.
İrice kıyılmış cevizi katıp karıştırınız. Hafif ıslatılmış servis tabağına sıcak olarak döküp üstten bastırarak her tarafının aynı kalınlıkta olmasını sağlayınız. Soğuyunca dilimlere keserek servis yapınız.


Havuç Tatlısı

yaren
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.02.2008
Mesajlar: 45
Kısa URL: https://ml.md/lc23437
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2008
2,995 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet körpe havuç
10 su bardağı su
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Hindistancevizi

Tencereye 5 bardak su konur. Kaynayınca doğranmış havuçlar eklenir ve yumuşayana kadar haşlanır. Robottan geçirerek püre yapılır. Üzerine 4 su bardağı soğuk su, şeker, tarçın ve 1 su bardağı soğuk suyla karıştırılmış nişasta katılır. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Kaselere konur, buzdolabında soğutulur. Servise sunarken hindistanceviziyle süslenir.


Havuç Tatlısı

sarmaşık
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2008
Mesajlar: 29
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc24401
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2008
3,407 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet iri havuç
4 su bardağı toz şeker
2 çay bardağı su
1 su bardağı çekilmiş fındık
2 tatlı kaşığı nişasta

Havuç rendelenir ve bir tencereye aktarılır. Üzerine şeker, 1 çay bardağı su eklenir. Orta ateşte yumuşayana dek pişirilir. Nişasta ve 1 çay bardağı su iyice karıştırılır, havucun üzerine eklenir. En son fındık katılır, karıştırılır. Tatlı uygun büyüklükte fırın kabına dökülür. Kaşığın tersiyle bastırarak düzeltilir. Buzdolabında soğuduktan sonra kare kare kesilerek servise sunulur.


Havuç Tatlısı

hasat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.07.2009
Mesajlar: 41
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc49444
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2010
3,356 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER:
800 gr havuç
1 su bardağı tozşeker
2 tatlı kaşığı hindistancevizi
100 gr ceviz içi
2 çorba kaşığı vanilya

HAZIRLANIŞI:
Havuçları yıkayın, kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tencere içerisine alıp üzerine tozşekeri ilave edin. Hafif ateş üzerinde suyunu çekene kadar kaynatın. Hindistancevizi ve vanilyayı ilave edin. İnce kırılmış ceviz içini ekleyip suyunu tamamen çekene kadar hafif ateşte bekletin. Düz bir tepsi içerisine serip soğutun ve dilimleyerek üzerine hindistancevizi serpiştirip, servis yapın.


Havuç Tatlısı

Ala Turca
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.05.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc51407
Gönderme Tarihi: 05.May.2010
3,571 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. havuç
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
Hazırlanmış krem şanti veya dövülmüş bol ceviz

Temizlenmiş havuçlar rendelenerek 4 su bardağı suyla 1 saat pişirilir. Vanilya, şeker ilave edildikten sonra un ve nişastayı az suyla ezilip havuca eklenir. Pişirilir. İyice koyu hale gelen havuç tatlısı servis tabağına boşaltılır. Soğuduktan sonra üzerine krem şanti veya bol ceviz serpilerek buzdolabında bir kaç saat bekletilir. Dilimlenerek servis yapılır.


Havuç Tatlısı

Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64426
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
3,010 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. havuç
Yeteri kadar su
1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Üzerine:
3 çorba kaşığı hindistancevizi
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Havuçları temizleyip üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika haşlayın. Ilındıktan sonra rendeleyin. Toz şeker, vanilya ve nişastayı bir su bardağı suda eritin. Havucu koyarak koyulaşana dek pişirin. Dövülmüş yerfıstığını ekleyip ocaktan alın. Suyla ıslatılmış cam bir kaba döküp dolapta soğutun. Üzerine hindistancevizi ve limon kabuğu rendesi karışımı serpin.


Havuç Tatlısı

kinot
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2011
Mesajlar: 129
Şehir: Katmandu
Kısa URL: https://ml.md/lc66200
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2011
3,478 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

4 adet havuç
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 tutam tarçın
5 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çorba kaşığı tereyağı
6 adet pötibör bisküvi

Havuçları rendeleyip tereyağıyla 8 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerine şekeri katıp karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz. Ocaktan alıp içine toz haline gelmiş bisküvileri, kıyılmış cevizler, tarçın ve hindistancevizini blendırdan geçirip pürüzsüz bir karışım elde ediyoruz. Cevizden büyük parçalar kopartıp yuvarlayarak, hindistancevizine bulayıp servis tabağına yerleştiriyoruz.


Havuç Tatlısı

beyazit
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.06.2007
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc77850
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2012
2,805 defa indirildi / yazdırıldı




4 havuç
1 çay bardağı hindistancevizi
2 paket vanilya
2 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı fındık
1 çay kaşığı tarçın

Havuçları çok ince rendeleyip, zeytinyağında 5 dakika kadar kavurun. Havuçlar yumuşayınca üzerine şekeri ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. İçine vanilya, Hindistan cevizi ve kıyılmış fındıkları katın, elinizle yoğurup iyice yumuşatın. Biraz soğuduktan sonra top şekli verip servis tabaklarına dizin.


Havuç Tatlısı

buzlu çay
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2014
Mesajlar: 37
Şehir: Muş
Kısa URL: https://ml.md/lc134929
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2018
1,082 defa indirildi / yazdırıldı




3-4 tane büyük boy havuç
2 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı nişasta
2 su bardağı süt
İçi için:
1 su bardağı hindistancevizi
1 paket pasta kreması
Yarım su bardağı süt

Havuçlarımızı yıkayıp soyalım ve halkalar halinde doğrayarak tencereye alalım. Üzerine toz şekerimizi ve iki bardak suyu dökelim. Orta ateşte pişmeye bırakalım. Havuçlarımız iyice piştikten sonra ateşten alalım. Robottan veya blenderdan geçirelim. Üzerine 1 çay bardağı irmik 2 su bardağı süt dökelim. Bir çorba kaşığı nişastayı yarım çay bardağı su ile açarak havuçların üzerine dökelim. İyice çırpalım ve tenceremizi ocağa alalım. Orta ateşte sürekli karıştırarak dibine tutturmadan kıvamı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim ateşten alalım. Şimdi içinin toplarını hazırlamak için bir kaba pasta kremamızı yarım bardak sütümüzü dökelim, mikserle çırpalım. Daha sonra bir su bardağı veya daha fazla olabilir, hindistan cevizi dökelim elimizle yoğurmaya başlayalım. Çok sert bir hamur olması gerekiyor. Yani ortalama kurabiye hamuru gibi bir hamur elde edelim. Hindistan cevizli hamurumuzdan yuvarlak ceviz büyüklüğünde toplar yapalım. Hazırladığımız havuçlu muhallebiden muffin kalıplarının alt kısmına birer ikişer çorba kaşığı dökelim. Orta kısımlarına hazırladığımız toplardan birer tane yerleştirelim tekrar üzerlerine havuçlu muhallebimizden dökelim. Üzerini kaşıkla düzeltelim. Bu hazırlamış olduğumuz tatlılarımızı buzdolabında yarım saat bekledikten sonra dolaptan çıkarıp servis tabağına ters çevirerek alalım ve servis yapalım.


Havuç Tatlısı

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc155796
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2021
622 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo havuç
1 su bardağı şeker
1 paket bebe bisküvisi
1 limon suyu
2 su bardağı çekilmiş fındık
1 paket hindistancevizi

Havuçları rendeleyip bir tencerede pişinceye kadar kavuruyoruz
Sonra şekerini ilave ediyoruz, sulanıp suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz
İçine ezdiğimiz bisküvileri katıyoruz pişirmeye devam ediyoruz
Findığı da atıp karıştırıyoruz fındıktan süslemek için bir miktar ayirabilirsiniz
Sıcak durumdayken tepsiye döküyoruz
Düz bir kasik yardımıyla düzeltiyoruz
Üzerine hindistancevizini serpiyoruz ve fındıkla süslüyoruz
Soğuduktan sonra kesip servis yapıyoruz

Not: Limonu havucu kavururken dökelim.



Havuç Tatlısı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161837
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2021
231 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg havuç, yeteri kadar su
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı toz badem
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı toz antepfıstığı

Havuçları hafifçe yumuşayana dek haşlayın. Daha sonra ince rendeleyin. Bir tencereye alıp, üzerine tozşeker ekleyin ve ocağa oturtup şeker eriyene dek soteleyin. Bademi ve vanilyayı ekleyin. Nişastayı 1 su bardağı suda açıp azar azar ve karıştırarak tatlıya ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. Kare cam bir kabı ıslatın. Tatlıyı içine boşaltıp soğutun. Dilimleyip kenarlarını toz antepfıstığına buladıktan sonra servis yapın.



Havuç Tatlısı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169904
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2023
240 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Havuçlu karışım:
500 g havuç
1 su bardağı toz şeker
5 - 6 adet sade petit beurre bisküvi
0,5 çay bardağı fındık kırığı
Krem şanti:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
2 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (20x25 cm)

Havuçları soyup rendeleyin ve bir tencereye alın. Toz şekeri ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bisküvileri eliniz ile kırarak ufalayın ve fındıklarla birlikte soğuyan havuca ekleyin. Karıştırın ve kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak yayın.
Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ve havuçların üzerine yayın. Üzerine hindistancevizi serpin ve buzdolabında 3-4 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.



Havuç Tatlısı

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1562
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179749
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2024
36 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

500 g havuç
1.5 çay bardağı toz şeker
6-7 adet sade pötibör bisküvi
Yarım çay bardağı fındık kırığı
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1.5 çay bardağı soğuk süt
2 yemek kaşığı hindistancevizi

Havuçları rendeleyip şeker ile birlikte suyunu çekinceye kadar ( 5-10 dakika ) pişirin. Soğuduktan sonra ufalanmış bisküvi ve fındık kırığını ilave edin. Karıştırıp 20x25 cm ölçülerindeki kalıba yayın.
Krem şantiyi süt ile çırpın ve havuçların üzerine yayın. Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.






Havuç Tatlısı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(15 adet Havuç Tatlısı 1,117,414 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort