Kısa URL: https://ml.md/lc155796
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2021
622 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo havuç
1 su bardağı şeker
1 paket bebe bisküvisi
1 limon suyu
2 su bardağı çekilmiş fındık
1 paket hindistancevizi
Havuçları rendeleyip bir tencerede pişinceye kadar kavuruyoruz
Sonra şekerini ilave ediyoruz, sulanıp suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz
İçine ezdiğimiz bisküvileri katıyoruz pişirmeye devam ediyoruz
Findığı da atıp karıştırıyoruz fındıktan süslemek için bir miktar ayirabilirsiniz
Sıcak durumdayken tepsiye döküyoruz
Düz bir kasik yardımıyla düzeltiyoruz
Üzerine hindistancevizini serpiyoruz ve fındıkla süslüyoruz
Soğuduktan sonra kesip servis yapıyoruz
Kısa URL: https://ml.md/lc161837
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2021
233 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg havuç, yeteri kadar su
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı toz badem
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı toz antepfıstığı
Havuçları hafifçe yumuşayana dek haşlayın. Daha sonra ince rendeleyin. Bir tencereye alıp, üzerine tozşeker ekleyin ve ocağa oturtup şeker eriyene dek soteleyin. Bademi ve vanilyayı ekleyin. Nişastayı 1 su bardağı suda açıp azar azar ve karıştırarak tatlıya ekleyin. Koyulaşana dek pişirin. Kare cam bir kabı ıslatın. Tatlıyı içine boşaltıp soğutun. Dilimleyip kenarlarını toz antepfıstığına buladıktan sonra servis yapın.
Havuçlu karışım:
500 g havuç
1 su bardağı toz şeker
5 - 6 adet sade petit beurre bisküvi
0,5 çay bardağı fındık kırığı
Krem şanti:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için:
2 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (20x25 cm)
Havuçları soyup rendeleyin ve bir tencereye alın. Toz şekeri ilave edip orta ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 5-10 dakika pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Bisküvileri eliniz ile kırarak ufalayın ve fındıklarla birlikte soğuyan havuca ekleyin. Karıştırın ve kalıba alın, kaşığın tersi ile bastırarak yayın.
Krem şantiyi soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın ve havuçların üzerine yayın. Üzerine hindistancevizi serpin ve buzdolabında 3-4 saat bekletin. Dilimleyerek servis yapın.