| 
 
 
 | 
Haşhaşlı Börek | 
  | 
canay kurt 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.11.2009 
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43956 
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2009 
3,039 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg un
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yeteri kadar su 
 
İçi için:
 
1 kase dövülmüş haşhaş
 
1 su bardağı ceviz
 
1 su bardağı eritilmiş margarin
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurta
 
 
Yoğurma kabına un konur, havuz gibi ortası açılır. Bu çukura yumurta, sirke, tuz ve az su konur. Kenarlardan içeri doğru alarak yoğurmaya başlanır. Azar azar su ekleyerek orta sertlikte bir hamur yapılır. Hamur yarım saat dinlendirildikten sonra 5 eşit parçaya ayrılır. Her parça olabildiğince ince açılır. İlk katın üzerine yağ gezdirilir, haşhaş ve ceviz serpilir. Bu şekilde 5 kat üst üste konur. 4 parmak boyunda ve 2 parmak eninde şeritler kesilir. Şeritler iki ucundan bükülerek burgu şekli verilir. Sonra börekler yağlanmış tepsiye dzilir. Üzerine yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
  
 | 
Haşhaşlı Börek | 
  | 
adem elması 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.10.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Kocaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68807 
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011 
2,094 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket yaş maya
 
2 su bardağı su
 
Aldığı kadar un
 
7 yemek kaşığı haşhaş
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
1 yumurta
 
 
Malzemeler karıştırılıp yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.ılık oda ortamında kabarana kadar dinlendirilir, kabaran hamur 4 bezeye ayrılır.bir beze alınır, sıvıyağ ve el yardımıyla açılarak üzerine haşhaş sürülür üzerine diğer beze açılıp konur,yine haşhaş sürülür. 4 beze aynı şekilde üst üste eklenir. Son bezenin üzeri boş bırakılır. Açılan hamur bıçak yardımıyla 5-6 şerit olacak şekilde kesilir.şeritler tek tek burularak tepsiye konur, üzerine yumurta sürülüp fırına verilir.
  
 | 
HAŞHAŞLI BÖREK | 
  | 
napolitan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.10.2011 
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71729 
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2012 
1,792 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı haşhaş
 
2 kg un
 
Aldığı kadar su
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı tereyağ
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
 
Bir kaba unu, tuzu, suyu ilave edip hamuru yoğururuz. Bezeleri dökeriz. Sonra bezeleri oklavayla açarız. Açtıktan sonra haşhaşla yağını süreriz. Tepsiyi yağlarız. İkinci bezeyi açarız yağlarız, birinci bezeyi içine bohçalarız. Diğer bezeleri de aynı şekilde uygularız. Yaptığımız yağlı hamuru ikiye böler ve iki kişi yardımı ile elle açarızve tepsiye yerleştiririz. İçine isteğe göre ufalanmış peynir, kıyma, ıspanak, pancar yaprağı ilave ederiz. Tepsideki hamurun üstünü tekrar yağlarız. Fırınına koyarız, üzeri kızarıncaya kadar pişiririz.
  
 | 
Haşhaşlı Börek | 
  | 
kır çiçeği 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.12.2010 
Mesajlar: 22 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74105 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012 
2,079 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı haşhaş
 
Yarım paket (125 gr) margarin
 
3 su bardağı un
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
2 tatlı kaşığı toz maya
 
2 tatlı kaşığı tozşeker
 
1 Adet yumurta
 
1 su bardağı çekilmiş ceviz
 
2 çay kaşığı tuz
 
 
Margarini eritip ılıtın. Haşhaşı tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak kavurun. Soğuyunca havanda ya da robotta ezip eritilmiş ılık margarinle karıştırın. 1 kaşık sütü ayırıp kalanı su ile ayrı bir tencerede ılıtın. Tozşeker ve mayayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve kabarması için bekletin. Yumurtanın akını sarısından ayırın. Yumurta akı, tuz, mayalı karışım ve un ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir yerde iki misli kabarıncaya kadar bekletin. Hamuru altı parçaya ayırın. Üç tanesini merdane ile yufka şeklinde açın. Aralarına haşhaşlı yağ sürüp ceviz serpin ve üst üste dizin. En üste haşhaşlı yağı sürün. Üst üste konmuş üç yufkadan 3 parmak genişliğinde şeritler kesin. Her şeritin uçlarını ayrı yönlere çevirerek bükün. Orta büyüklükte yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını yarım kaşık sütle karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.
  
 | 
Haşhaşlı Börek | 
  | 
Ebruli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.01.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95069 
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2014 
1,566 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 su bardağı un
 
1,5 yemek kaşığı toz maya
 
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
3 yemek kaşığı sıvıyağ
 
1 su bardağı dövülmüş haşhaş
 
 
Un yoğurma kabına alınır. Bir tarafta ılık suyla şeker ve toz maya ile mayalanır. 5 dakika bekletilen maya ve şeker una katılır ve yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Haşhaş bir kapta karıştırılır. Mayalanan hamur 6 bezeye ayrılarak oklava yardımıyla cok ince olarak açılır ve üzerine haşhaşlı karışımdan sürülür. Diğer bezelerde açılır. Her actığımız bezeye yağlı haşhaş sürülür. Üst üste gelir ve bu işlemi 3 beze olarak yapılır. Aynı işlem diğer 3 bezeyede uygulanır. Rulo yapılır ve tepsiye yerleştirilir. İnce uzun bir biçimde kesilir mayalanması icin bekletilir. Mayalanınca üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımdan sürülür. 180 derecede pişirilir.
  
 | 
Haşhaşlı Börek | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95644 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2014 
2,614 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Milli Eğitim Bakanlığı
 
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
 
Ankara 2007
 
 
500 gr. Un
 
2 tatlı toz maya
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Aldığı kadar su
 
250 gr. Haşhaş (ezilmiş)
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 adet yumurta (üstüne)
 
 
Mayayı biraz ılık su ile kabartınız.
 
Unun ortasını açınız, kabarmış maya, tuz ve ılık su ilavesi ile ekmek hamuru yumuşaklığında bir hamur yapınız.
 
Ilık bir yerde kabarması (mayalanması) için bekleyiniz.
 
Hamuru 12 eşit parçaya bölünüz.
 
Bir parça hamuru 3-4 mm. kalınlığında açınız.
 
Sıvı yağ ile haşhaşı bir kasede karıştırınız.
 
Yufkanın içine kaşıkla bu içten koyup her tarafına yayınız.
 
Sonra alttan başlayarak rulo şeklinde sarınız ve yağlanmış tepsiye yerleştiriniz.
 
Kalan diğer yufkaları da aynı işlemle hazırlayınız ve tepsiye yerleştiriniz.
 
Tepsideki böreklerin üzerine fırça ile yağ sürünüz. (İstenirse susamla da süslenebilir veya çörekotu serpilebilir).
 
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz.
 
Soğuyunca servis ediniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |