Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Alt Üst Böreği Tarifleri > Haşhaşlı Börek (6 adet - 166,162 defa bakıldı)

Haşhaşlı Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Haşhaşlı Börek

canay kurt
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.11.2009
Mesajlar: 34
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc43956
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2009
2,929 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg un
1 çorba kaşığı sirke
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
İçi için:
1 kase dövülmüş haşhaş
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı eritilmiş margarin
Üzeri için:
1 adet yumurta

Yoğurma kabına un konur, havuz gibi ortası açılır. Bu çukura yumurta, sirke, tuz ve az su konur. Kenarlardan içeri doğru alarak yoğurmaya başlanır. Azar azar su ekleyerek orta sertlikte bir hamur yapılır. Hamur yarım saat dinlendirildikten sonra 5 eşit parçaya ayrılır. Her parça olabildiğince ince açılır. İlk katın üzerine yağ gezdirilir, haşhaş ve ceviz serpilir. Bu şekilde 5 kat üst üste konur. 4 parmak boyunda ve 2 parmak eninde şeritler kesilir. Şeritler iki ucundan bükülerek burgu şekli verilir. Sonra börekler yağlanmış tepsiye dzilir. Üzerine yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.


Haşhaşlı Börek

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc95644
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2014
2,477 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2007


500 gr. Un
2 tatlı toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
250 gr. Haşhaş (ezilmiş)
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (üstüne)

Mayayı biraz ılık su ile kabartınız.
Unun ortasını açınız, kabarmış maya, tuz ve ılık su ilavesi ile ekmek hamuru yumuşaklığında bir hamur yapınız.
Ilık bir yerde kabarması (mayalanması) için bekleyiniz.
Hamuru 12 eşit parçaya bölünüz.
Bir parça hamuru 3-4 mm. kalınlığında açınız.
Sıvı yağ ile haşhaşı bir kasede karıştırınız.
Yufkanın içine kaşıkla bu içten koyup her tarafına yayınız.
Sonra alttan başlayarak rulo şeklinde sarınız ve yağlanmış tepsiye yerleştiriniz.
Kalan diğer yufkaları da aynı işlemle hazırlayınız ve tepsiye yerleştiriniz.
Tepsideki böreklerin üzerine fırça ile yağ sürünüz. (İstenirse susamla da süslenebilir veya çörekotu serpilebilir).
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Soğuyunca servis ediniz.



Haşhaşlı Börek

adem elması
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.10.2011
Mesajlar: 46
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc68807
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2011
1,982 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket yaş maya
2 su bardağı su
Aldığı kadar un
7 yemek kaşığı haşhaş
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 yumurta

Malzemeler karıştırılıp yumuşak kıvamlı hamur elde edilir.ılık oda ortamında kabarana kadar dinlendirilir, kabaran hamur 4 bezeye ayrılır.bir beze alınır, sıvıyağ ve el yardımıyla açılarak üzerine haşhaş sürülür üzerine diğer beze açılıp konur,yine haşhaş sürülür. 4 beze aynı şekilde üst üste eklenir. Son bezenin üzeri boş bırakılır. Açılan hamur bıçak yardımıyla 5-6 şerit olacak şekilde kesilir.şeritler tek tek burularak tepsiye konur, üzerine yumurta sürülüp fırına verilir.


Haşhaşlı Börek

kır çiçeği
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.12.2010
Mesajlar: 22
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc74105
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012
1,962 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı haşhaş
Yarım paket (125 gr) margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz maya
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 Adet yumurta
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 çay kaşığı tuz

Margarini eritip ılıtın. Haşhaşı tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak kavurun. Soğuyunca havanda ya da robotta ezip eritilmiş ılık margarinle karıştırın. 1 kaşık sütü ayırıp kalanı su ile ayrı bir tencerede ılıtın. Tozşeker ve mayayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve kabarması için bekletin. Yumurtanın akını sarısından ayırın. Yumurta akı, tuz, mayalı karışım ve un ile yumuşak bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir yerde iki misli kabarıncaya kadar bekletin. Hamuru altı parçaya ayırın. Üç tanesini merdane ile yufka şeklinde açın. Aralarına haşhaşlı yağ sürüp ceviz serpin ve üst üste dizin. En üste haşhaşlı yağı sürün. Üst üste konmuş üç yufkadan 3 parmak genişliğinde şeritler kesin. Her şeritin uçlarını ayrı yönlere çevirerek bükün. Orta büyüklükte yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Yumurta sarısını yarım kaşık sütle karıştırıp böreklerin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.


HAŞHAŞLI BÖREK

napolitan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2011
Mesajlar: 70
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc71729
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2012
1,694 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı haşhaş
2 kg un
Aldığı kadar su
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı sıvı yağ

Bir kaba unu, tuzu, suyu ilave edip hamuru yoğururuz. Bezeleri dökeriz. Sonra bezeleri oklavayla açarız. Açtıktan sonra haşhaşla yağını süreriz. Tepsiyi yağlarız. İkinci bezeyi açarız yağlarız, birinci bezeyi içine bohçalarız. Diğer bezeleri de aynı şekilde uygularız. Yaptığımız yağlı hamuru ikiye böler ve iki kişi yardımı ile elle açarızve tepsiye yerleştiririz. İçine isteğe göre ufalanmış peynir, kıyma, ıspanak, pancar yaprağı ilave ederiz. Tepsideki hamurun üstünü tekrar yağlarız. Fırınına koyarız, üzeri kızarıncaya kadar pişiririz.


Haşhaşlı Börek

Ebruli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.01.2014
Mesajlar: 26
Şehir: Gaziantep
Kısa URL: https://ml.md/lc95069
Gönderme Tarihi: 12.Oca.2014
1,470 defa indirildi / yazdırıldı




6 su bardağı un
1,5 yemek kaşığı toz maya
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı dövülmüş haşhaş

Un yoğurma kabına alınır. Bir tarafta ılık suyla şeker ve toz maya ile mayalanır. 5 dakika bekletilen maya ve şeker una katılır ve yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Haşhaş bir kapta karıştırılır. Mayalanan hamur 6 bezeye ayrılarak oklava yardımıyla cok ince olarak açılır ve üzerine haşhaşlı karışımdan sürülür. Diğer bezelerde açılır. Her actığımız bezeye yağlı haşhaş sürülür. Üst üste gelir ve bu işlemi 3 beze olarak yapılır. Aynı işlem diğer 3 bezeyede uygulanır. Rulo yapılır ve tepsiye yerleştirilir. İnce uzun bir biçimde kesilir mayalanması icin bekletilir. Mayalanınca üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımdan sürülür. 180 derecede pişirilir.






Haşhaşlı Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri



(6 adet Haşhaşlı Börek 166,162 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort