|
Hasanpaşa Köftesi |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1047
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2006
3,801 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr dana kıyma
1 soğan
3 dilim bayat ekmek içi
2 yumurta
3 yemek kaşığı margarin
Karabiber
1 yemek kaşığı tuzot
Püresi için:
3-4 adet patates
2 yemek kaşığı margarin
1 yumurta
1 yemek kaşığı tuzot
3-4 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı salça
Soğanı rendeleyin. Ekmek içini ufalayın. Kıymayı yoğurma kabına alın.
Yumurtaları kırın. Karabiber, tuzotu ekleyin. Ekmekleri ekleyip iyice yoğurun. Etten yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasını parmakla bastırıp çukurlaştırın. Bir fırın kabına dizip her köftenin üzerine minik yağ parçaları koyun. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Patatesi haşlayıp püre yapın. Yumurta, süt, tuzot, margarini ekleyip iyice karıştırın.
Köftelerin ortalarını bu harçla doldurun. Salçayı bir çay bardağı su ile ezip köftelerin üzerine gezdirin. Tekrar fırına verin. 10 dakika sonra fırından alıp servis yapın.
ML® Hasanpaşa Köftesi için tıklayın
|
Hasan Paşa Köftesi |
|
mis
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc27188
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2008
3,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr. köftelik kıyma,
1 kuru soğan,
2 dilim ekmek içi,
1 tutam maydanoz
4 tane patates
250 gr. süt
200 gr. kaşar peyniri
1 yemek kaşığı salça
Biraz su
1 kaşık sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın. Soğanları soyup robotta kıyın. Ekmek dilimlerini, yıkanmış maydanozu ekleyip robotu bir daha çalıştırın. Bu karışımı kıyma, tuz, karabiber, kimyonla beraber yoğurun. Oluşturduğunuz bu köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alarak top haline getirin ve başparmağınızla ortasına bastırıp hafifçe çukurlaştırın. Bu köfteleri yağlanmış cam tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 15 dk. kadar kızartın. Onlar fırındayken haşlanmış patatesleri soyun, ikiye üçe bölerek robota koyun. Üzerine süt, kaşar peynirinin yarısını ve biraz tuz ekleyerek ezip püre haline getirin. Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine! püreyi yayıp, köftelerin çukurlarına dolmasını sağlayın. Bir kaşık salçayı su ile ezerek hepsinin üstünde gezdirin.
Fotoğraf "kısmetse" tarafından gönderildi. 20.10.2015
|
Hasanpaşa Köftesi |
|
lokman
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc63645
Gönderme Tarihi: 30.May.2011
3,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Köftesi için:
500 gram kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek
Karabiber, tuz, kekik
İçi için:
4 adet patates
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
1,5 su bardağı su
Köfte harcı için; Kıymayı, rendelenmiş soğanı, ıslatılıp suyu sıkılmış ya da kurutulmuş, ufalanmış ekmek ve yumurtayı bir kapta yoğurun. İçine baharatları da ekleyip irice köfte yapın. İçlerini çukurlaştırın ve 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Patatesi haşlayıp süzün, süt tereyağı ve yumurtayı da içine koyup karıştırın. Bu karışımı az pişen köftelerin içine paylaştırın. Sosu için gereken malzemeleri sıcak suda karıştırıp köfteyi koyduğumuz fırın tepsisinin dibine döküp yine sıcak fırına koyup 20 dakika pişin. Sıcak servis yapın.
|
Hasanpaşa Köfte |
|
Asegul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc1080
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2006
3,274 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg. kıyma
3-4 patates
1 bardak süt
1 soğan
2-3 dilim bayat ekmek
1 yumurta
1 kaşık salça
tuz
karabiber
Bir kap içine kıyma konur. Ortası açılıp ufalanmış ekmek içi, yumurta, salça, tuz, karabiber konup iyice yoğrulur. Yoğrulan kıymadan küçük parçalar alınıp, avuç içinde yuvarlanır. Köftelerin ortası parmakla bastırılp çukurlaştırılır. Hafif yağlanmış tepsiye yerleştirilip, fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Diğer taraftan patatesler haşlanıp, kabukları soyulduktan sonra ezilip püre haline getirilir. Patatesler sıcakken süt yedirilir. Bir tatlı kaşığı yağ konup püre iyice karıştırılır. Fırından çıkarılan köftelerin çukur yerlerine patates püresi doldurulup, tekrar fırına konur. Hafif pişirilip sıcak servis edilir.
ML® Bademli Köfte için tıklayın
|
Hasan Paşa Köftesi |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc5820
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
3,235 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 patates
3 ince dilim bayat ekmek, ıslatılıp sıkılmış
2 soğan, ince doğranmış
2 yumurta
tuz, karabiber
500 g kıyma
¼ bardak süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
1,5 bardak su
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri haşlayın.
Islatılıp sıkılmış ekmek içini, ince doğranmış soğanı, 1 yumurtayı, 2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi kıymayla birlikte 2-3 dakika yoğurun. 12 parçaya bölüp yuvarlayın ve ortalarını elinizle bastırarak çukur tabak şekli verin.
Tepsiyi sıvıyağ ile yağlayıp köfteleri dizin. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişirin.
Süt ve tereyağını birlikte ısıtıp haşlanmış patatesle birlikte iyice ezin. Kalan tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Püreyi kaşıkla köftelerin üzerine bölüştürün.
Salça ile suyu ezip kaynayana dek ısıtın. Köftelerin aralarından tepsiye döküp fırında 10 dakika daha pişirin.
ML® Dilli Köfte için tıklayın
|
HASAN PAŞA KÖFTESİ |
|
Şule
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.04.2006
Mesajlar: 60 Şehir: öveçler/ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc9604
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2006
3,196 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi: (6 kişilik)
750 gram, yağsız koyun kıyması
6 orta boy patates
1/3 bardak süt
3 dilim bayat ekmek içi
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
6 çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi.
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber
1/2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı un
2 bardak et suyu
Hazırlanışı:
Önce fırınınızı orta hararette ısıtın. Ön hazırlık olarak, patatesleri haşlayın. Soğutup kabuklarını soyduktan sonra, süt ilave ederek, püre yapın. Ekmeği bir bardak suyla ıslatıp, iyice sıktıktan sonra, ufalayın. Soğanı rendeleyin. Domateslerin kabuklanm soyup, çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Ekmek içi, soğan, tuz ve biberi, kıymayla birlikte 10 dakika yoğurun. Malzemenin tümünü 6 eşit parçaya ayırıp yuvarlayın. Köftelerin ortasını bastırıp, birer çukur oluşturun. Bu çukur kısımlara patates püresini bir torbayla sıkın. (Eğer sıkma torbanız yoksa, püreyi bir kaşıkla da yerleştirebilirsiniz.) Borcam m dibine domatesleri yerleştirin. Domateslerin üzerine köfteleri koyun. Köftelerin üstüne de l'er çorba kaşığı peynir rendesi serpin. Küçük bir kapta, salçayı, unu da ilave ederek sık sık karıştırarak, 2 dakika ağır ateşte kavurun. Et suyunu katıp, 3 dakika daha pişirin. Salçalı et suyunu, köftelerin arasından, Borcam'a dökün. Kabı fırına sürüp, 25-30 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, köfteleri sıcak olarak, salçasıyla birlikte servis edin.
|
Hasan Paşa Köftesi |
|
flaş
Aşçı
Kayıt: 30.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc45485
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2009
3,119 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik Malzemesi
Yarım kg kıyma (iki kez çekilmiş)
2 dilim bayat ekmek içi
1 soğan
2 yumurta
3-4 patates
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı süt
Tuz
Karabiber
Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın. Soğanı rendeleyin. Kıymayı bir kaba alıp ekmek içi, soğan, 2 yumurta, tuz ve karabiber ilave ederek iyice yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hafifçe bastırarak yassılaştırıp ortasını çukurlaştırın. Fırın tepsisini 1 kaşık sıvıyağla yağlayın. Köfteleri tepsiye dizip üzerlerine 2 kaşık sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Çatalla ezerek püre haline getirin. Süt ve tuz ekleyip iyice karıştırın.
Köfteleri fırından çıkarıp çukur yerlerine patates püresini paylaştırın. Tekrar fırına verip üzerleri kızarıncaya dek 4-5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Hasanpaşa Köfte |
|
köfteci
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Adapazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc54897
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2010
2,989 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 kişilik Malzemeler:
Kıyma (yağsız, yarım kg)
Soğan (yarım adet)
Patates (haşlanmış 4 adet)
Yumurta (1 adet)
Bayat ekmek (4-5 dilim)
Salça (1 çorba kaşığı)
Maydanoz (1 tutam)
Tereyağı ya da Margarin (3 çorba kaşığı)
Sıvıyağ (sos için yarım çay bardağı)
Süt (1 su bardağı)
Kaşar peyniri (1 su bardağı, rendelenmiş), Un (tercihe göre 1 çorba kaşığı), Su (3 su bardağı), Kimyon (1 çay kaşığı), Tuz ve karabiber
4-5 dilim bayat ekmek içini 1 su bardağı su ile derin çukur kapta yoğurun. Yarım kg kıyma, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı kimyon ve 1 adet yumurtayı da ekledikten sonra iyice yoğurun. 1 tutam maydanozu ince ince kıyın ve köfte içine ekleyin.
Hazırladığınız malzemeyi bir bütün olarak yuvarlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 150 derecede 25 dakika pişirin.
Püre hazırlığı: Haşlanmış 4 adet patatesi çukur bir kaba koyun. 1 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı tereyağı da ekledikten sonra çırpma teli ile iyice ezerek birkaç dakika karıştırın.
Sos hazırlığı: Tencerede 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Yağ kızarken yarım baş soğanı küçük küpler halinde doğrayın. 1 çorba kaşığı unu ekleyip iyice kavurun. 1 çorba kaşığı salçayı da ekleyin.
Unun kokusu gelene kadar kısık ateşte karıştırmaya devam edin. 2 su bardağı sıcak suyu tencereye dökün ve un topaklanmayacak şekilde iyice karıştırın.
Köfteleri 25 dakika sonra fırından çıkartın ve dilimleyin. Dilimlediğiniz köfteleri fırın tepsisine ya da borcama dizin. Köftelerin üzerine 1 çorba kaşığı püre koyun. Hazırladığınız sosu bir süzgeçle köftelerin arasına akacak şekilde dökün. Pürenin üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. 200 derecede 10 dakika pişirdikten sonra servise yapabilirsiniz.
|
Hasanpaşa köfte |
|
URLALI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2006
Mesajlar: 47
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12355
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2007
2,968 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
500 gr köftelik kıyma
2 adet soğan, rendelenmiş
1 diş sarımsak, dövülmüş
2 dilim ekmek içi, ıslatılıp suyu sıkılmış
1 yumurta
biraz tuz,
Üzerine;
2-3 kaşık mozerella rendesi
Sosuna;
4-5 yemek kaşığı ezilmiş domates
3/4 kap su ile karıştırılmış tuz
karabiber
Haşlanmış patatesleri tencerenin içinde ezin, içine süt, tereyağı ve tuzu katın. Orta ısıda karıştırarak püre haline getirin. Yumurtayı ilave edin, karıştırın ve kenara alm. Fırını ısıtın. Köfte malzemelerini yoğurun. Birer parça koparıp yuvarlatın. Sonra ortasını çukur yapın, küçük bir dolma haline getirin. İçine tatlı kaşığı ile patates püresi doldurun. Hafif yağlanmış büyük boy tepsi içine yerleştirip, 25 dakika kadar fırında pişirin. Tepsiyi dışarı alm, üzerine kaşar rendesi koyun. Hazırladığınız domates sosundan birer kaşık köftelerin üzerlerine dökün. Geri kalan sosu köftelerin aralarından kabın içine boşaltın ve tekrar fırına sürün ve 10 dakika kadar daha peynirler eriyene kadar pişirin.
|
Hasanpaşa Köftesi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36613
Gönderme Tarihi: 18.May.2009
2,952 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
500 gr. kıyma
1 baş kuru soğan
2 dilim bayat ekmek
3 yumurta
Tuz, karabiber
2 kaşık domates salçası
Püre Malzemesi
3-4 tane patates
2-3 kaşık yağ
Yarım çay bardağı süt
1 yumurta
Tuz
Rendelenmiş soğan, kıyma, yumurta, tuz , karabiber ve ufalanan bayat ekmek içi iyice yoğurulur. Köfte yumurta büyüklüğünde alıiniıp oval şekle getirilir ve ortaları çukurlaştırılarak, tepsiye dizilir. Köftelerin üzerinden hafifçe yağ gezdirilerek, fırında 20-25 dakika pişirilir. Diğer yanda patatesler haşlanıp, ezilerek püre haline getirilir. Bir tencereye konulan patateslerin üzerine 1 kaşık yağ, yumurta, süt ve tuz konup karıştırılarak, yaklaşık 5 dakika pişirilir. Bu püreden alınarak, köftelerin çukur kısmına doldurulur. 2 kaşık salça ve kafi miktardaki su karıştırılıp, köftelerin üzerinde gezdirilir ve fırınlanır. Köftelerin üzeri pembeleştiğinde yemek fırından alınır. Şekli bozulmadan servis yapılır.
|
HASANPAŞA KÖFTESİ |
|
davet
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.02.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc34209
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2009
2,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kıyma
3/4 bardak su
120 gram iç ekmek (3 dilim)
Tuz ve karabiber
100 gram soğan (1 büyük)
2 yumurta
60 gram sadeyağı ya da margarin (3 çorba kaşığı)
1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası
PATATES PÜRESİ:
400 gram patates
30 gram margarini (1,5 çorba kaş.)
1 yumurta
1 çorba kaşığı süt
Tuz
1 İki kez et makinesinden geçirilmiş 600 gram kemiksiz kıymaya suda ıslatılmış ve ufalanmış 3 dilim iç bayat ekmek, rendelenmiş 1 büyük baş soğan, 2 adet yumurta, yarım çorba kaşığı tuz ile karabiber ilâve ederek 10 dakika yoğurmak, sonra yoğurulmuş kıymadan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak, bunları ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlamak, sonra da hafifçe üstlerine bastırmak suretiyle yuvarlak bir şekil vermeli, sonra da yuvarlatılmış bu köftelerin ortalarını hafifçe bastırarak, çukurlaştırmak suretiyle köftelere içleri çukurumsu birer küçük tas şekli vermeli ve yanyana olmak üzere fırın tepsisine. yerleştirmelidir.
2 Bu işlem sona erince; tepsiye 3 silme çorba kaşığı sadeyağı ya da margarin ilâve ederek, tepsiyi orta kuvvetteki fırına sürmeli ve köftelerin üstleri kızarıp da pişmiş bir hal alıncaya kadar 25 - 30 dakika arasında pişirmeli ve fırından alarak bir tarafa bırakmalıdır.
3 Köfteler pişmekteyken diğer taraftan da bir kuşaneye 400 gram patates ile üstlerini kaplayabilecek kadar su koyduktan sonra patatesler yumuşayıncaya kadar 30 dakika haşlamalı, süzmeli, kabuklarını soy-malı ve et makinesi ya da pompresten geçirmek suretiyle püre haline getirmeli, sonra da bu püre patateslere bir buçuk silme çorba kaşığı margarin ya da tereyağı, 1 adet bütün yumurta, 1 çorba kaşığı süt ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, karıştırmak suretiyle birbirleriyle karıştırma-lı, sonra da bu sıvıkçe püreden kaşıkla alarak tepsideki pişmiş köftelerin oyuk kısımlarına bütün köftelere yetecek miktarda püre doldurmalıdır.
4 Bundan sonra tepsiye; içine yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası katılmış üç çeyrek bardak da su ilâve ederek, tepsiyi tekrar kızgınca fırına sürmeli ve köftelerin üstlerindeki patates pembemsi bir renk alıncaya kadar kızartmalı ve köfteleri salçasiyle tabağa alarak servis yapmalıdır.
|
Hasan Paşa Köftesi |
|
Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54305
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2010
2,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
400 gr. köftelik kıyma
4-5 dilim bayat ekmek içi
1 yumurta sarısı
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
tuz
karabiber
köfte baharatı
Püresi için:
1 yumurta
5 orta boy patates (haşlanmış)
75 gr. kaşar rendesi
1/2 çay bardağı süt
tuz
Kıymayı bir kaba alalım. İçine bayat ekmek içini, tuzu, baharatları ve yumurta sarısını ekleyelim. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. Köfte harcını iyice yoğurarak yumurta iriliğinde parçalar koparalım. Elimizle yuvarlak şekil verip iç kısmını oyarak köftelerin kâse şekli almasını sağlayalım. (Köftelerin taban kısmını ve yan kenarlarını mümkün olduğunca incelterek oyun.) Köfteleri, hafifçe yağlanmış fırın kabına dizerek 200°'de ısıtılmış fırında hafifçe kızarana dek pişirelim. Haşlanmış patatesleri sıcakken rendeleyip içine sütü, kaşar rendesini ve tuzu ekleyip karıştıralım. Püre biraz ılıyınca içine yumurtayı ilave edip karıştıralım. Köfteleri fırından alıp püreyi boşluklarına dolduralım. Salçayı, 1-1,5 su bardağı sıcak su ile inceltip fırın kabının kenarından boşaltıp, köfteleri 200°'de ısıtılmış fırında, pürenin üzeri hafifçe pembeleşene dek ikinci kez pişirelim.
|
HASAN PAŞA KÖFTESİ |
|
jülide
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.12.2010
Mesajlar: 22 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58537
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2010
2,727 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kıyma
2 dilim ekmek
1 adet soğan
1 kaşık salça
2 adet yumurta
3-4 adet patates
3 kaşık yağ
1 yumurta
2 kaşık süt
Tuz
Karabiber
İki defa çekilmiş etin İçerisine ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içini rendelenmiş soğanı, 2 yumurtayı, tuzu karabiberi koyup iyice yoğurunuz. Etten yumurta büyüklüğünde parçaları oval şekle getirip tam ortalarını iyice bir tepsiye diziniz. Üzerine 2 kaşık yağ koyup orta hararetli fırında 20 - 25 dakika pişiriniz. Diğer tarafta patatesleri iyice haşlayıp püre haline getiriniz. Ezilmiş patatesleri bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, 1 adet yumurta, 2 kaşık süt, tuz karabiber koyup karıştırarak 5 dakika pişiriniz. Sonra bu püreden kaşıkla alıp tepsideki köftelerin çukur kısmına iyice doldurunuz. 2 kaşık salçayı 1 çay bardağı suyla sulandırıp tepsideki köftelerin üzerine dökerek orta hararetli bir fırına koyunuz. Köftelerin üzeri pembemsi bir hal alınca fırından alınız. Servis tabağına şeklini bozmadan alıp servis yapınız.
|
Hasanpaşa Köfte |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc53971
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2010
2,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
500 g kuzu-dana kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
8 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
100 g kaşar peyniri
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam pul biber
1 su bardağı süt
Hazırlanışı
Kıymanın içine; soğan, sarımsak, galeta unu ve yumurta konularak yoğrulur. Bir süre sonra baharatlar da eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Kıyma kıvama geldikten sonra rulo hâline getirilerek fırında 180 derecede pişirilmeye bırakılır. Üzeri ve içi piştikten sonra ince dilimler hâlinde kesilir. Kesilmiş olan dilimler fırın tepsisine yerleştirilir. Patatesler de haşlanıp, soyulduktan sonra, tereyağ, tuz ve süt de katılarak çırpılır ve püre hâline getirilir. Daha önceden fırın tepsisine dizilmiş olan köftelerin üzerine hazırlanan püre dökülür ve üzerine kaşar peyniri serpiştirilir. 150 derecelik fırına sürülür. Kaşarlar eridiğinde servise hazır hâle gelir. Sıcak servis yapılır.
|
Hasan Paşa Köfte |
|
tacir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2012
Mesajlar: 33 Şehir: Venedik |
Kısa URL: https://ml.md/lc74977
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2012
2,546 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr köftelik kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
2 dilim ekmek
1 paket hazır patates püresi
100 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
Bir miktar tuz
Bir miktar karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 bardak su
Bir miktar süt (püre için)
Kıyma rondoda çekilmiş 2 dilim ekmek dövülmüş sarımsak soğan ve ince kıyılmış maydonozu yoğurun. Ortaları çukur kalacak şekilde borcama dizin. İçlerini, üzerinde yazan tarife göre hazırladığınız patates püresi ile doldurun. Salça ve 1 bardak suyu karıştırıp az miktarda sıvı yağ ekleyerek köfteleri koydugunuz borcama dökün. 200 derece fırında 25-30 dk pişirin. Çıkarmadan önce rende kaşarı üzerlerine dökün ve bir 5-6 dk daha fırında pişirin. Kaşarlar kızarınca servise hazırdır. Pişerken su azalırsa, ilave edin.
|
Hasan Paşa Köftesi |
|
kırmızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Kilis |
Kısa URL: https://ml.md/lc66570
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2011
2,525 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr. kıyma
3 dilim ekmek içi
2 yumurta
1 büyük soğan
Yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Püresi için:
400 gr. patates
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 yumurta
1 çorba kaşığı süt
Tuz
İki kez çekilmiş kıyma, ıslatılmış, sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 2 yumurta, 1 kahve kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz 10 dakika yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde koparılan parçalar, ıslatılmış avuç içinde yuvarlanır. Üzerlerine bastınlarak biraz yassılaştınlır. Sonra ortalan hafifçe çukurlaştınlır ve tepsiye yerleştirilir.
3 çorba kaşığı yağ ilave edilerek, tepsi fırına sürülür ve köftelerin üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişirilir.
Tepsi fırından çıkarılır. Köfte pişerken, yıkanmış patatesler üzerlerini kaplayacak kadar suyla 30 dakika haşlanır, süzülür ve kabukları soyulur. Püre aleti veya blenderden geçirilir. Elde edilen püreye 1.5 yemek kaşığı yağ, 1 yumurta, süt ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek karıştırılır. Sonra bu püre kaşıkla alınıp, pişmiş köftelerin çukur kısımlarına doldurulur. Üç çeyrek bardak suya salça karıştırılır ve tepsiye ilave edilerek köfteler fırına koyulur. Üzerlerindeki patates pembeleşene kadar kızartılır.
Salçasıyla tabağa alınır ve servis yapılır.
|
Hasan Paşa Köftesi |
|
marmelat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.05.2010
Mesajlar: 31 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc73134
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2012
2,439 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patates (orta boy)
2 adet soğan (orta boy)
2 dilim bayat ekmek (orta boy)
2 adet Yumurta
1/2 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Karabiber
4/5 su bardağı Kıyma
1 yemek kaşığı Sıvı yağ
1/4 su bardağı Süt
1 yemek kaşığı Margarin
2 yemek kaşığı Salça
1/2 su bardağı Su
Patatesleri yıkayıp, 30 dakika haşlayın. Soğanı soyup, ince ince doğrayın. Ekmeğin kenarlarını çıkartıp, içini ıslatıp, iyice sıkın. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya katıp karıştırın ve 2-3 dakika yoğurun. Yoğurduğunuz harcı oniki parçaya bölüp, yuvarlayın ve yassıltıp ortalarını çukurlaştırarak tabak şekli verin. Tepsiyi sıvı yağ ile yağlayıp köfteleri dizin. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişirin. Süt ve margarini birlikte ısıtıp, patatesleri bun karışıma ilave edip iyice ezin. Kalan tuz ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Püreyi kaşıkla veya krema şırıngası ile köftelerin üzerine ekleyin. Salçayı su ile ezip, ısıtarak kaynama derecesine getirin. Daha sonra köftelerin aralarından tepsiye döküp, fırında 10 dakika kadar pişirin.
|
Hasanpaşa Köftesi |
|
direnç
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.08.2011
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67192
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2011
2,431 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
Tuz
Karabiber
İçi için:
4 adet patates
Tuz
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı un
1.5 su bardağı su
Soğanları robotta çok ince kıyıp, tavuk kıymasının üzerine ekleyin. Ekmek içlerini suda bekletip sıkın. Harcın üzerine ekmek içini karabiber ve tuzu ekleyip, yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın ve kase şeklinde köfteler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak bir kapta ezin. Süt, yağ ve yumurtayı karıştırıp, patatese ekleyerek püre haline getirin. Pişen köftelerin ortalarına hazırladığınız püreden koyun. Sos için; tüm malzemeleri bir tencerede pişirin. Sosu köftelerin üzerine koyun ve tekrar fırına verip, pürenin üstü kızarana kadar pişirin.
|
Hasanpaşa Köftesi |
|
gümüş kepçe
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2010
Mesajlar: 26 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc72710
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2012
2,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1 soğan
2 adet ekmek içi
Tuz
Karabiber
2 diş sarımsak
2 patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
100 gram kaşar peyniri
Köftesini yapmak için kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsağı yoğurmaya başlayın. İçine ufalanmış ekmek içini ve baharatları ilave edip köfte harcını hazırlayın. Bu harçtan cevizden büyük parçalar kopartıp içlerini çanak gibi açın ve fırın tepsisine yerleştirin. 15 dakika fırında pişirin. Bu arada patatesleri haşlayıp sıcakken içine tereyağı ve sütü ekleyip püre haline getirin. İçine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip sıkma torbası içine koyup pişiren köftelerin içlerine paylaştırın. Tekrar fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişmeye bırakın. Çıkartıp sıcak servis yapın.
|
HASAN PAŞA KÖFTESİ |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72894
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2012
2,405 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
750 gr kıyma
1 adet kuru soğan
1/2 bayat ekmek içi
2 adet yumurta
1 su bardağı bezelye
Tuz
Karabiber
PÜRESİ İÇİN:
500 gr patates
2 adet yumurta
50 gram margarin
Tuz
SALÇASI İÇİN:
1/4 paket margarin
2 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası (isteğe göre)
1 litre su
Tuz
Karabiber
Rendelediğimiz kuru soğanı, yumurtaları, kabuğunu soyup ıslattığımız ve suyunu sıktığımız bayat ekmek içini ve yeterince baharatı kıymayla birlikte iyice yoğuralım.
Mandalina büyüklüğünde kıymalar alarak yuvarlak kase gibi biçimlendirip, yağladımız fırın tepsisine dizelim. Fırında kızartıp, çıkartalım. Patatesleri haşlayıp püre yaptıktan sonra, içine yeterince tuzunu, yumurtaları ve margarin yağını ilave edip, iyice karıştıralım. Bezelyeleri, pişirdiğimiz köftelerin içlerine bölüştürelim. Hazırladığımız patates püresini de köftelerin üzerini kaplayacak şekilde yayalım. Başka bir tencerede, margarin yağında 1-2 dakika kavurduğumuz salçanın üzerine, yeterince tuz, karabiber ve su ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra, tepsiye ilave edelim.
Tekrar fırına atıp, püre hafif renk alıncaya kadar fırınlayıp, çıkartalım ve sıcak sıcak servis yapalım.
|
|