|
Hasanpaşa Köftesi |
|
gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
|
Kısa URL: https://ml.md/lc1047
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2006
3,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr dana kıyma
1 soğan
3 dilim bayat ekmek içi
2 yumurta
3 yemek kaşığı margarin
Karabiber
1 yemek kaşığı tuzot
Püresi için:
3-4 adet patates
2 yemek kaşığı margarin
1 yumurta
1 yemek kaşığı tuzot
3-4 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı salça
Soğanı rendeleyin. Ekmek içini ufalayın. Kıymayı yoğurma kabına alın.
Yumurtaları kırın. Karabiber, tuzotu ekleyin. Ekmekleri ekleyip iyice yoğurun. Etten yumurta büyüklüğünde parçalar alıp ortasını parmakla bastırıp çukurlaştırın. Bir fırın kabına dizip her köftenin üzerine minik yağ parçaları koyun. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Patatesi haşlayıp püre yapın. Yumurta, süt, tuzot, margarini ekleyip iyice karıştırın.
Köftelerin ortalarını bu harçla doldurun. Salçayı bir çay bardağı su ile ezip köftelerin üzerine gezdirin. Tekrar fırına verin. 10 dakika sonra fırından alıp servis yapın.
ML® Hasanpaşa Köftesi için tıklayın
|
Hasan Paşa Köftesi |
|
mis
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.09.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc27188
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2008
3,463 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
500 gr. köftelik kıyma,
1 kuru soğan,
2 dilim ekmek içi,
1 tutam maydanoz
4 tane patates
250 gr. süt
200 gr. kaşar peyniri
1 yemek kaşığı salça
Biraz su
1 kaşık sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın. Soğanları soyup robotta kıyın. Ekmek dilimlerini, yıkanmış maydanozu ekleyip robotu bir daha çalıştırın. Bu karışımı kıyma, tuz, karabiber, kimyonla beraber yoğurun. Oluşturduğunuz bu köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar alarak top haline getirin ve başparmağınızla ortasına bastırıp hafifçe çukurlaştırın. Bu köfteleri yağlanmış cam tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında 15 dk. kadar kızartın. Onlar fırındayken haşlanmış patatesleri soyun, ikiye üçe bölerek robota koyun. Üzerine süt, kaşar peynirinin yarısını ve biraz tuz ekleyerek ezip püre haline getirin. Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine! püreyi yayıp, köftelerin çukurlarına dolmasını sağlayın. Bir kaşık salçayı su ile ezerek hepsinin üstünde gezdirin.
Fotoğraf "kısmetse" tarafından gönderildi. 20.10.2015
|
Hasan Paşa Köftesi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc118073
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2016
1,450 defa indirildi / yazdırıldı
|
Meltem Demirci
500 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
Maydanoz
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Püresi için:
3-4 adet patates
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Sos için:
1 tatlı kaşığı salça
½ çay bardağı su
Öncelikle patatesleri tencereye alıp haşlayalım. Haşlandıktan sonra sıcakken tuz tereyağı tereyağı ve sütü ilave edip ezerek püre haline getirelim. Yoğurma kabımızın içerisine kıyma galeta unu baharatlar yumurta rendelenmiş kuru soğan ve rendelenmiş sarımsak ince kıyılmış maydanozu ekleyip yoğuralım. Yoğurulan köfte harcından yuvarlak parçalar alıp iç kısmını oyarak çanak şekli verelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Köfte harcı bitene kadar aynı işlemi yapalım 200 derecede pişirelim. Piştikten sonra püreyi üzerine ekleyelim. Hafif üzeri pembeleşene kadar fırında tutalım. Tekrar fırından alalım ufak bir tavanın içerisine biraz sıvı yağ alıp salçayı kavuralım. Üzerine su ekleyip salçayı açalım. Pişen köftelerin üzerlerine ekleyelim
|
Hasanpaşa Köftesi |
|
çeyrek
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2018
Mesajlar: 22 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc133541
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2018
669 defa indirildi / yazdırıldı
|
Köfte için:
750 gr kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarımsak
Tuz
2-3 dilim ekmek içi
1 kuru soğan
Üstü için:
7-8 adet patates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz
Köfte için tüm malzemeleri derin bir kap içerisinde karıştırıp elimizle iyice yoğuruyoruz (Yaklaşık 15 dakika).
Hazırlanan köfte hamurundan avuç içi kadar orta büyüklükte parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve üzerinden bastırıp ortasını çukurlaştırarak şekil veriyoruz. (Üzerine patates püresini düzgünce yerleştirebilmek için köftenin üzerini çukurlaştırıyoruz.)
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığımız köfteleri dizip 200 derece fırında 15-20 dakika çok kızarmayacak şekilde pişiriyoruz.
Diğer tarafta patatesleri soyup haşlıyoruz ve haşlanan patatesleri püre hazırlamak üzere eziyoruz. İçerisine 1,5 yemek kaşığı tereyağı ve tuz ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
Hafif kızaran köftelerimizi fırından alıp üzerlerini patates püresi ile düzgünce (dilerseniz pasta süsleme torbası yardımıyla) süslüyoruz.
Bir kase içerisinde salçayı, sıvı yağı ve çok az su ve tuz ile karıştırıp koyu kıvamda hazırlıyoruz.
Patates püresi ile süslediğimiz köftelerin üzerine kaşık yardımıyla salça sosunu döküyoruz ve köfteleri tekrar üzerindeki püre ve salça tam pişene kadar fırında pişiriyoruz.
Son olarak servis yapmadan önce köftelerin üzerine rendelediğimiz kaşar peynirinden serpip kaşarların erimesi için birkaç dakika daha fırında bekletiyoruz ve servise hazır.
|
Hasanpaşa Köftesi |
|
hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc144568
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2019
764 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1 soğan
1 yumurta
3 dilim bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
4 çorba kaşığı domates suyu
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Kimyon
2 domates
Püresi için:
2 patates
2 çorba kaşığı süt
10 gram tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Püreyi yapmakla başlayın, patateslerin kabuklarını soyun ve yıkayın. Dilimleyerek tencereye alın. Patateslerin üstü kaplanacak kadar su ekleyin. Haşlayarak süzün. Patatesleri ezin, tereyağını, sütünü, kaşar peynirini ve tuzunu ilave edin. Kıvamı pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın. İster sıkma torbasına aktarın, isterseniz kaşık yardımıyla doldurmak üzere kenarda bekletin.
Köfteleri hazırlamak için, bayat ekmeklerin içlerini ıslatarak ufalayın. Soğanı rendeleyerek suyunu süzdürün. Yumurtayı, ekmek içlerini, soğanı, tuzu ve baharatları bir kapta karıştırın. İyice yoğurun. Köfte harcınızdan, cevizden biraz büyük parçalar kopararak elinizle şekillendirerek yassı köfteler yapın. Her köftenin içini çanağa benzeterek çukurlaştırın.
Köfteleri yağladığınız fırın tepsisine dizin. 160 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Köfteler kızarınca fırından alın bu sürede fırını kapatmayın, sıcak kalsın. Köftelerin içine patates püresini ister sıkarak, isterseniz de kaşık yardımıyla çukurları kapatacak şekilde doldurun. Domatesleri kalın kalın doğrayın. Köfteleri domates dilimlerinin üzerine yerleştirin. Üzerlerine de domates suyunu dökün ve tekrar fırında verin. 10 dakika daha pişirdikten sonra köfteleri fırından alıp servis edebilirsiniz.
|
Hasanpaşa Köftesi |
|
navteks
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.08.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc152811
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2020
356 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kıyma
1 adet soğan
2 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Püre için:
3 adet patates
1 su bardağı süt
125 gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Üzeri için:
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
Kıymayı geniş bir kaba alıp üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, tuz ve karabiber ekleyip iyice yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın ve ortası boş kase şeklinde köfteler hazırlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerine ayçiçeği yağı gezdirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakın. Diğer taraftan patatesleri haşlayıp ezin. Üzerine süt, kaşar peyniri, ayçiçeği yağı ve tuzu ekleyin. Ocağa oturtun ve peynir eriyene kadar karıştırarak pişirin. Yarım saat dinlendirin. Daha sonra püreyi bir sıkma torbasına alın. Köfteleri fırından çıkarıp harcı ortalarına sıkın. Suyla açtığınız salçayı tepsinin dibine dökün. Yeniden fırına verip üzerleri kızarana kadar pişirin. Kekik yaprakları ile süsleyin ve ayran eşliğinde servis yapın.
|
Hasanpaşa Köftesi |
|
oktay sel
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2020
Mesajlar: 28 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc154546
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2020
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
3 dilim bayat ekmek
1 çay kaşığı tuz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Püresi için:
2 adet patates
2 yemek kaşığı süt
10 gram tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Püre için patatesleri haşlayıp soyun.
Ezdiğiniz patateslere tereyağı, süt, kaşar peyniri ve tuzu ilave edin.
Pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezdiğiniz püreyi varsa bir sıkma torbasına doldurup kenara alın.
Köfte için ekmek içini ıslatıp ufalayın.
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
Tüm köfte malzemelerini derin bir kasede güzelce yoğurun.
Köfteden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarına parmağınızla bastırın.
Hazırladığınız çanak şeklindeki köfteleri yağladığınız fırın kabına yerleştirin.
Fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra köfteleri fırına verin ve yarım saat kadar kızartın.
Kızaran köfteleri fırından alıp ortalarını patates püresiyle doldurun.
Üzerine hazırladığınız salçalı suyu gezdirip köfteleri yeniden fırına verin.
10 dakika daha fırınladığınız köfteleri sıcak servis edin.
|
Hasanpaşa Köftesi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc158132
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2021
260 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Köftesi için:
350 gram dana kıyma
2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
Patates püresi için:
1 adet patates
Yarım çay kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber
Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kuru kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Su
Tuz
Karabiber
Elma dilimi doğradığımız patatesleri tuzlu suda haşlıyoruz. Haşladığımız patatesleri; tereyağı süt, yumurta sarısı, tuz ve karabiberle blenderda çekiyoruz. Püreyi sıkma torbasına alıyoruz.
Bir kaba kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, pul biber, kimyon, yumurta, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ilave edip yoğuruyoruz. Harca Akçaabat köftesi gibi şekil veriyoruz. Köfteleri bol yağda kızartıyoruz.
Salça, kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağına su ekleyip çırpıyoruz. Kızarttığımız köfteleri fırın kabına alıyoruz. Köftelerin üzerine patates pürelerini sıkıyoruz. Son olarak sosu ilave edip fırında 180 derecede pürenin üzeri kızarıncaya kadar bekletiyoruz. Köfteleri tabaklayıp üzerine sos gezdirerek servis ediyoruz.
|
Hasanpaşa Köfte |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162680
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2022
245 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Püresi için:
4 tane patates
1 kase kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kekik
Ayrıca:
1 su bardağı kadar bezelye
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Kıyma derin bir kaba alınır.
Üzerine rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, ekmek kırıntısı (yoksa galeta unu da kullanabilirsiniz), 1 yumurta, tuz, kimyon, pul biber alınır ve güzelce yoğurulur.
Püresi için patatesler küp küp doğranır üzerini geçecek kadar su eklenip haşlamaya alınır.
Yumuşayan patateslerin suyu süzülür.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı ve tuz alınıp blenderda güzelce ezilir.
Hazırlanan köftelerden parçalar kopartılarak çanak şekli verilir.
Yağlanmış fırın kabına köfteler dizilir.
Köftelerin içine önce birer kaşık bezelye koyulur.
Hazırlanan patates püresi sıkılır.
Önceden ısıtılmış 200 derecede 25-30 dk pişirilir.
Sosu için bir tavaya su, salça ve kekik alınıp ocakta kaynatılır.
Fırında pişme süresini tamamlayan köftelere sos eklenir.
Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyularak kaşarlar kızarana kadar tekrar fırına verilir.
|
Hasanpaşa Köftesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166607
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2022
222 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
Köfte harcı:
500 gr dana kıyma
1 su bardağı bayat ekmek içi
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta Kimyon
Karabiber
Tuz
Püre için:
3 tane orta boy haşlanmış patates
1,5 çay bardağı süt
2 kaşık sıvı yağ (veya tereyağı)
Tuz
Domates sosu için:
1 yemek kaşığı salça
2-3 tane domates Sıvı yağ
Üzerini süslemek için:
Kaşar peyniri (dilimleyin veya rendeleyin)
Domates
Yeşil biber
Yoğurma kabına kıyma, soğan, ekmek içi, yumurta, kimyon, karabiber ve tuzu koyup özdeşleşene kadar yoğurun.
Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avucunuzda yuvarlayın. Elinizi ıslatıp başparmağınızla köftelerin içini oyarak çanak şekli verin (çanaklar küçük olmasın pişince küçülüyor).
Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. 200 derece fırında köfteler kızarana kadar pişirin.
Kızaran köftelerin içlerini püre ile doldurun.
Pürenin üzerine kaşar peyniri koyup, zevkinize göre domates ve biberle süsleyin.
Hazırladığınız domates sosunu köftelerin kenarına dökerek, tepsiyi tekrar fırına koyun.
Kaşarlar eriyip kızarana kadar fırında pişirin.
Sos: Bir kaşık salçayı sıvıyağda kavurun, rendelediğiniz domatesleri ilave edin.
Domatesler pişince, üzerine iki bardak sıcak su ve tuzunu ekleyip bir taşım kaynatın
Püre: rendelediğiniz patatesleri derince bir kaba koyun, üzerine sıvıyağ (veya tereyağı), süt, tuz ilave edin çırpma teli veya el blenderi ile karıştırın.
|
Hasanpaşa Köfte |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167804
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2022
172 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://esenler.bel.tr/
Köfte için:
500 gr kıyma
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
1 su bardağı bayat ekmek
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Püresi için:
3 patates
2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
Sosu için:
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kekik
Üzeri için:
Kaşar peyniri
Yemeğe öncelikle köfteyi yoğurmakla başlayın. Kıymayı bir yoğurma kabına alarak üzerine rendelenmiş soğanı ekleyin. 1 su bardağı bayat ekmek, 1 yumurta, tuz, kimyon ve pul biberi yoğurma kabına alın. 1 tutam ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yoğurma işlemi bittikten sonra kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil verin ve tepsiye dizin.
Püreyi hazırlamak için küp küp doğranmış patatesleri suda haşlayın. Pişen patatesleri püre haline getirmek için bir kabın içerisine alarak üzerine tereyağı, sütü, kaşarı ve tuzu ekleyerek blenderdan geçirin.
Sosu için bir tencereye salça su kekik ve tuzu koyarak pişirin. Hazırladığınız püreyi kase şeklindeki köftelere eşit şekilde koyun.
200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika köfteleri pişirin. Fırından çıkardığınız köftelerin üzerine önceden hazırladığınız salça sosu dökün. Ardından üzerine rendelenmiş kaşarı ekleyerek 5 dakika daha fırına verin. Fırından çıkardığımız Hasanpaşa Köfte servise hazır.
Not: Köfteye su bardağının tabanıyla şekil vererek kâse görünümü elde edebilirsiniz.
|
Hasanpaşa Köftesi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170904
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2023
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Ayçiçek Yağı 10 Gram
Sofra Tuzu 2.5 Tatlı Kaşığı
Karabiber 1 Tatlı Kaşığı
Su 1.5 Su Bardağı
Dana Kıyma 500 Gram
Bayat Ekmek 2 Dilim
Patates 4 Adet
Soğan 2 Adet
Yağlı İnek Sütü 50 Gram
Domates Salcası 20 Gram
Yumurta 2 Adet
Margarin 10 Gram
Patatesleri yıka, 30 dakika haşla. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini ıslat, iyice sık. Soğan, ekmek, 1 yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve kara biberi kıymaya kat karıştır, 2-3 dakika yoğur, oniki parçaya böl, yuvarla, yassılatıp ortalarını çukurlaştırarak tabak şekli ver. Tepsiyi sıvı yağ ile yağla ve köfteleri diz. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişir. Süt ve margarini birlikte ısıt, patatesleri soy ve sütlü karışım ile iyice ez, kalan tuz ve yumurtayı ekle karıştır. Püreyi kaşıkla veya krema, şırıngası ile köftelerin üzerine taksim et. Salçayı su ile ez, ısıtarak kaynama derecesine getir, köftelerin aralarından tepsiye dök, fırında 10 dakika kadar pişir.
|
Hasanpaşa Köfte |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173128
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2023
178 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
Köfte için:
1 Bili Bili yumurta
1 soğan
400 gr Emin dana kıyma
4 çorba kaşığı (80 gr) Ekmecik galeta unu
1 dolu çay kaşığı Rafine sofra tuzu
½ çay kaşığı Destan karabiber
1 tatlı kaşığı Destan kimyon
1 tatlı kaşığı Destan toz tatlı biber
7 dal maydanoz
1 kavanoz Yurdum garnitür
Patates Püresi için:
3 orta boy patates
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 silme tatlı kaşığı Rafine sofra tuzu
1 su bardağı Dost süt
1 su bardağı Binvezir rende kaşar
Sosu için:
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çay kaşığı Rafine sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çorba kaşığı Destan kekik
1 su bardağı su
Patates püresi için 3 orta boy patatesin kabuklarını soyup iri küpler şeklinde doğrayın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Ardından süzüp patatesleri ezici ya da çatal ile ezip üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 silme tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ekleyince püre hazır.
Sosu için, 1 çorba kaşığı domates salçasına 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı kekik, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ve 2 su bardağı sıcak su ekleyip salça açılıncaya kadar karıştırın.
Hasanpaşa köftenin köftesi için 400 gr kıymaya 4 çorba kaşığı galeta unu, 1 rendelenmiş soğan, ince kıyılmış 7 dal maydanoz, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber ekleyin.
Tüm malzemeler bir araya gelinceye kadar yoğurun.
Ardından 80 gr bezelere porsiyonlayın.
Bir fırın tepsisine köfteleri yerleştirin ve su bardağının dibi ile köftelere çukur açın.
Çukurların içerisine 1 kavanoz garnitürü paylaştırın.
Köftelerin üzerine domates sosu gezdirin ve patates püresinden yerleştirin.
Pürelerin üzerini düzleyin ve 200 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Son olarak ince kıyılmış maydanoz serpin ve servis edin.
|
Hasanpaşa Köfte |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176884
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2024
83 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
İnce bulgur
Dana kıyma
Soğan
Biber salçası
Domates salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
Taze soğan
Maydanoz
Patates püresi
İnce bulgur, soğan, biber salçası, domates salçası ve baharatlar karıştırılır. Dana kıyma bu karışıma eklenir ve iyice yoğrulur. Hazırlanan bu karışım yuvarlak veya oval şekillerde köfteler haline getirilir.
Hasanpaşa köfte, patates püresi ile servis edilir.
|
Hasanpaşa Köfte |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177877
Gönderme Tarihi: 23.May.2024
126 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Köfte harcı için:
500 gram orta yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek kırıntısı
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
Patates püresi için:
4 adet orta boy haşlanmış patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay kaşığı tuz
Garnitürü için:
1 su bardağı bezelye
2 adet orta boy havuç (küp doğranmış)
Domates sosu için:
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Patates püresini hazırlamak için; kabuklarıyla birlikte haşladığınız patateslerin kabuklarını sıcağı sıcağına soyun. Haşlanmış patatesleri bir aparat ya da çatal yardımıyla ezerek püre haline getirin.
Bir tencereye aldığınız haşlanmış patatesleri oda sıcaklığında beklettiğiniz süt ve tereyağı ilavesiyle kıvamlı bir püre haline getirene kadar kısık ateşte pişirin.
Tuz ilavesiyle tatlandırın.
Arzuya göre ekleyeceğiniz ve köfteye tat verecek olan garnitür karışımı için; kabuğunu soyduğunuz havuçları minik küpler halinde kesin.
Kaynar suda havuçları ve bezelyeleri haşlayıp soğuk ve buzlu suda şoklayın.
Köfte harcı için; bir kapta kıyma, soğan, tuz, kimyon, pul biber, ekmek kırıntıları, yumurta ve bir tutam maydanozu kıvama gelene kadar yoğurun.
Yoğurduktan sonra üzerini streçleyip 2 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
Kıvam alıp özleşen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
Avuç içinizde yuvarlayın ve limon sıkacağı yardımıyla kase şekline getirin.
Hazırladığınız köfteleri aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin.
Orta kısımlarına parmağınızla bastırıp küçük çukurlar açın.
Domates sosu için; su, salça ve zeytinyağını karıştırın.
Fırın tepsisindeki köftelerin üzerine bezelye ve havuçları birer kaşık koyun.
Üzerine patates püresini sıkarak doldurun. 200 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkarıp üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini yerleştirin.
Salçalı sosu da üzerlerine gezdirdikten sonra fırın ısısını 180 dereceye düşürün ve kaşarlar eriyip, hafif kızarana kadar, yaklaşık 8-10 dakika kadar daha pişirin.
Fırından çıkarıp, sıcak olarak servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
|
|