Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kroket Tarifleri > Harput Köftesi (Elazığ) (26 adet - 2,777,221 defa bakıldı)

Harput Köftesi (Elazığ)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Balık Köfte Tarifleri
Bulgur Köfte Tarifleri
Ciğer Köfte Tarifleri
Çiğ Köfte Tarifleri
Ekşili Köfte Tarifleri
İçli Köfte Tarifleri
Kadınbudu Köfte Tarifleri
Mercimek Köfte Tarifleri
Kroket Tarifleri
Nohut Köfte Tarifleri
Patates Köfte Tarifleri
Patlıcan Köfte Tarifleri
Peynirli Köfte Tarifleri
Pirinç Köfte Tarifleri
Püreli Köfte Tarifleri
Rulo Köfte Tarifleri
Salçalı Köfte Tarifleri
Sebze Köfte Tarifleri
Sulu Köfte Tarifleri
Sucuk Köfte Tarifleri
Şiş Köfte Tarifleri
Tavuk Köfte Tarifleri
Terbiyeli Köfte Tarifleri
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Harput Köftesi (Elazığ)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178446
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2024
45 defa indirildi / yazdırıldı




Selçuk Altugan

500 gr çiğ köftelik dana kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı reyhan
2 tatlı kaşığı nane
1 tutam maydanoz
1 yemek kaşığı domates salça
1 yemek kaşığı biber salça
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Soğan rendelenir.
Kıyma, yumurta, baharatlar, bulgur ve maydanoz karıştırılarak yoğurulur. Bu işleme bulgurlar yumuşayıncaya kadar devam edilir.
Kiraz büyüklüğünde köfteler yuvarlanır, sonrasında tekerlek şekli verilir.
Sosu için tereyağı ve zeytinyağı kızdırılır, salçalar ilave edilir.
Üzerine 1 tatlı kaşığı nane eklenir.
4 su bardağı sıcak su ilave edilir, sos kaynayınca köfteler de eklenir ve 10 dakika pişirilir.


Harput Köftesi (Elazığ)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178387
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2024
46 defa indirildi / yazdırıldı




Gülşah Hoşses

500 gr yağsız incik kıyma
400 gr köftelik bulgur
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı reyhan
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 kaşık tereyağı
Yarım kaşık salça

Soğan, pirinç büyüklüğünde doğranır.
Kıyma, bulgur, reyhan, maydanoz, tuz ve pul biberle birlikte yoğrulur.
Misket büyüklüğünde küçük parçalar halinde yuvarlanır.
Orta kısımları içeriye doğru bastırılarak tekerlek formuna getirilir.
Tereyağı salçayla birlikte kavrulur.
Suyu ilave edilerek kaynatılır.
Hazırlanan köfteler kaynayan suya katılır, pişirilir.
Salçalı suyuyla servis yapılır.


Harput Köfte

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172400
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2023
198 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.hasata.com.tr

1 su bardağı Hasata Köftelik Kadim® Horasan Bulguru
yarım kilo az yağlı dana kıyma
1 adet soğan
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan
1 çay kaşığı pul biber
1 avuç kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı (sosu için)
1 yemek kaşığı domates salçası (sosu için)
1 yemek kaşığı biber salçası (sosu için)
1 tatlı kaşığı kurutulmuş reyhan (sosu için)
5 su bardağı su (sosu için)
1 çay kaşığı tuz (sosu için)

Geniş bir tepsi içine kıyma, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve reyhan ilave edin.
Üstüne bir yumurta kırın.
Üzerine Hasata Köftelik Kadim® Horasan Bulgurunu ekleyin ve yavaşça birkaç dakika yoğurun.
Ayrı bir tepside küçük yuvarlaklar halinde ortasını parmağınızla basarak şekillendirin.
Sosu için tereyağında salçayı kavurun ve baharatlarını ilave edin. Ardından tuz ve elinizle ovalayarak reyhanı ekleyin. Baharatların kokusu çıkınca su ilave edin.
Kaynayan sosun içine köfteleri ilave edin. Birkaç dakika pişirin.
Köfteler şiştiğinde ocağı kapatarak servis edin.

Not: Kaynatma yaparken bulgurun dağılmaması için yavaş yavaş yoğurun ve elinizi düz şekilde tutun. Böylece bulgur yumuşayacak, kıyma ile özdeşleşecektir.



Harput Köfte (Elazığ)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167976
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2022
229 defa indirildi / yazdırıldı




https://esenler.bel.tr/

1 adet bayat ekmek
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 çay bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı kırık ceviz
2 adet domates
2 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber, kekik, kimyon
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Ekmeği rondoda çekerek ufaltın. Soğanın bir tanesini rondodan geçirin. Karıştırma kabında ekmek ufağını, soğanı, kıymayı, ince bulguru, ince kıyılmış maydanozu, kırık cevizi ve baharatları yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. İki tarafından bastırıp bir kaba alın. Tencereye su koyarak salçayı ilave edin. Kaynayınca içine köfteleri atın. Pişince delikli kepçe ile servis tabağına alın. Domatesi küp küp doğrayarak erimiş tereyağına katıp sos yapın. Servis tabağındaki köftelerin üzerine dökün. Servis yapın.



Harput Köfte (Elazığ)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167515
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2022
397 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ il Kültür ve Turizm Müdürlüğü

500 gr yağsız kıyma
2 su bardağı köftelik bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
5 bardak su
Kuru reyhan
Maydanoz
Pul biber
Tuz

Yoğurma kabına kuru soğan rendelenir.
Üzerine kıyma, biber salçası, reyhan, pul biber ve tuz katılarak karıştırılır. Daha sonra köftelik bulgur ve ince kıyılmış maydanozlar eklenerek yoğrulur. Yoğurma işlemi bitimine doğru harcın içine bir adet yumurta kırılır.
Yoğurma işlemine biraz daha devam edilir.
Yoğurulan harçtan misket şeklinde küçük parçalar alınır.
Alınan parçalar avuç içinde yuvarlanır.
Daha sonra yuvarlanmış köftelere parmak yardımıyla tekerlek şekli verilir.
Bir tencerede domates salçası tereyağında kavrulur.
Salça kavrulduktan sonra 5 bardak su ilave edilir.
Su kaynadığında hazırlanan köfteler yavaş yavaş içine dökülür.
Köfteler yaklaşık olarak 10-12 dk pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.



Harput Köftesi (Elazığ)

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163232
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2022
180 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği

400 g yağsız kıyma
250 g ufak bulgur (kıymalık)
2 rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı pul biber
Bir avuç reyhan
Tuz
1 çay kaşığı karbonat (dağılmaması için)

Yukarıdaki malzemeler yoğrularak köfte kıyması hazırlanır.
Daha sonra baş ve orta parmakların yardımı ile tekerlek şeklinde küçük köfteler dökülür.
Tencerede yağ ve salça kavrulup beş bardak su kaynatılır ve köfteler içine atılarak pişirilir.
Köfteler pişince işkenesi (suyu) ayrı bir kaba alınır ki dağılmasın.
Servis yapılacağı zaman işkenesi ile tabaklara bırakılır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.09.2022


Harput Köftesi

navteks
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.08.2020
Mesajlar: 27
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc152802
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2020
452 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı köftelik ince bulgur
400 gram yarım yağlı koyun kıyması
3 çorba kaşığı toz reyhan
2 adet soğan, 2 su bardağı su
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Bulguru yıkayıp süzün. Üzerine kıyma, kıyılmış soğan, reyhan, tuz ve karabiber ilave edip yarım saat yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak yassı köfteler yapın. Ayrı bir yerde su, domates salçası, biber salçası ve tereyağını tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynayana dek karıştırarak pişirin. Köfteleri ilave edip 20 dakika sosla birlikte pişirin. Sıcak servis yapın.



Harput Köfte

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145633
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2019
901 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

İçi için:
250 gram küçük küçük doğranmış kuşbaşı et
125 gram tereyağı
2 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
½ demet maydanoz
1 tutam reyhan
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Köftenin Dışı için:
250 gram yağsız kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 lt su
2-3 yemek kaşığı salça

Bir tencerede kuşbaşı et 15 dakika kadar haşladıktan sonra bir tavaya alınır.
Yağ ilave edilerek etler iyice kızartılır.
İnce ince doğranmış soğanları eklenip sarartılır; salça ve baharatlar ilave edilir.
Ceviz ile maydanoz ilave edilip karıştırdıktan sonra ocağın altı kapatılır.
Kıyma, bulgur, salça, yumurta ve tuz derin bir kâseye alınır, 1 çay bardağı ılık su ilave edilip çiğköfte gibi yoğrulur.
Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır; parmak yardımıyla içleri çukurlaştırılır.
Sonra da bir tatlı kaşığı yardımı ile iç malzemeyi içine konur ve tekrar köftenin ağzı kapatılır. Köftenin ağzının düzgün kapatılması önemlidir.
Sos için, bir tavada veya sahanda yağ eritilir; salça ilave edilip biraz karıştırılır.
1 litre su ilave edilip bir taşım kaynatılır; kaynayan suyun içine köfteler eklendikten sonra 10-12 dakika kadar pişirilir.
Köfteler süzdürülüp çıkarılır, servis tabağına alınır (İsterseniz suyuyla da servis yapabilirsiniz.)



Harput Köftesi (Elazığ)

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144477
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2019
690 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram küçük küçük doğranmış kuşbaşı et
125 gram tereyağı
2 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 tutam reyhan
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Köftenin dışı için:
250 gram yağsız kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
7-8 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça

Önce köftenin içini hazırlayın. Bir tencerede kuşbaşı eti suda hafifçe, 15 dakika kadar haşladıktan sonra bir tavaya alın. Yağı ilave ederek, etleri iyice kızartın. İnce ince doğranmış soğanları ekleyip, sarartın. Salçayı ve baharatları ilave ederek karıştırın. Sonra ceviz ile maydanozu ilave edip, karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatın.
Kıyma, bulgur, salça ve tuzu derin bir kaseye alın, 1 çay bardağı ılık suyu ilave edip, çiğ köfte gibi yoğurun. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Sonra da parmak yardımıyla içlerine çukurluklar açın. Bir tatlı kaşığı yardımı ile iç malzemeyi içine koyun ve tekrar köftenin ağzını kapatın. Köftenin ağzını düzgün olarak kapatma işlemi yemeğiniz için çok önemlidir.
Bir tavada veya sahanda yağı eritin. Sonra salçayı ilave edip, biraz karıştırın. 1 litre suyu ilave edip, bir taşım kaynatın. Kaynayan suyun içine köfteleri ekledikten sonra 10-12 dakika kadar pişirin. Sonra köfteleri süzdürerek çıkarıp, servis tabağına alın. İsterseniz suyuyla da servis yapın.
Arzu ederseniz, süslemek için yanına bir kase yoğurt ve domates dilimlerini dizerek süsleyin. Yoğurdu köftenin üzerine sürmeyin, servis tabağının bir köşesine alın.



Harput Köftesi (Elazığ)

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 614
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc141343
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2019
2,241 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı ince bulgur
250 gram az yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
15 - 20 dal maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Karabiber
Haşlama için:
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Tuz
Su

Soğanlar çok ince kıyılır, bir yoğurma kabında soğan, bulgur, salça, tuz, karabiber ve reyhan biraz su ilavesiyle iyice yoğurulur, kıyma, un ve kıyılmış maydanoz da eklenir çok iyi bir şekilde yoğurulur.
Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar alınır, yuvarlanır, iki parmak arasında tekerlek gibi döndürerek, iki taraftan ortaları çukurlaştırılır.
Bir tencere ateşe oturtulur, içine sıvı yağ ve salçalar konur, eritilir, tuz eklenir.
Üzerine takribi 6 bardak kaynar su eklenir.
Köfteler tek tek kaynayan suya atılır, 10 - 15 dakika pişirilir.
Pişen köfteler suyu ile birlikte sıcak servis yapılır.



Harput Köfte

haşmet baş
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.02.2019
Mesajlar: 25
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc140843
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2019
960 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı köftelik bulgur
1 kahve fincanı irmik
1 su bardağı sıcak su
1 adet büyük boy haşlanmış patates
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Haşlamak için:
5 su bardağı su
Napoliten sos:
1 adet küçük boy soğan
2 diş kıyılmış sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
5 adet domates
Tuz
Karabiber

Bulgur, irmik, sıcak su, rendelenmiş patates, tuz, karabiber ve pulbiberi derin bir kaba alın. Karıştırdıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarladıktan sonra baş parmağınızla ortasını çukur hale getirin. Hazırladığınız köfteleri kaynamış suda haşlayın ve kevgir yardımıyla sudan çıkarın. Napoliten sos için kıyılmış soğanı sarmısakla birlikte zeytinyağında soteleyin. Salça ilave edip, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyin ve 15-20 dakika kısık ateşte kaynatın. Tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın. Servis tabağına alın ve üzerine Harput köfteleri yerleştirip, sıcak olarak servis yapın.



Harput Köfte (Elazığ)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc116710
Gönderme Tarihi: 07.May.2016
3,546 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.kulturportali.gov.tr

500 gr kıyma
1 kuru soğan
400 gr. köftelik bulgur
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Bir tutam mor reyhan
Yarım demet maydanoz
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Tuz
Sos için:
1 çorba kaşığı domates salçası veya 1 domates rendesi
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Yoğurma leğenine kuru soğan rendelenir. Tuz, biber salçası, reyhan, pul biber ve kıyma katılıp elle ovulur. Üzerine köftelik bulgur ilave edilir yoğrulur. Maydanoz ince ince kıyılır karıştırılır. İyice yoğrulan karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlanır. Sonra sağ elinizin baş parmağı ile orta parmak arasına alın sol elinizin orta parmağı avuç içine gelecek şekilde alınır, Köftelere tekerlek şekli verilir. Bir tencereye tereyağı ve salça (ya da domates rendesi) koyulur, biraz pişirildikten sonra bir kase su ilave edilir. Su kaynadığında köfteler alınıp 15 dakika pişirilir, pişirildikten sonra artan su bir kaba koyulup süzülür. Servis yapılırken köftelerin üzerine süzülen sudan ilave edilir.



Harput Köftesi (Elazığ)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105636
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2015
3,078 defa indirildi / yazdırıldı




Gazi Üniversitesi Türk Halkbilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi

1 paket köftelik bulgur
Yarım kilo yağsız kıyma
1 adet soğan
Maydanoz
Salça
Tuz
Pul biber
Karabiber
Tereyağı

Soğan kuşbaşı doğranıp reyhan, pul biber, karabiber ve tuz ile yoğrulur. Cevizden küçük parçalar koparılarak yuvarlak toplar yapılır ve parmak yardımıyla ortası çukurlaştırılır. Bir tencerede tereyağı ve biraz salça ile birlikte bir süre pişirilir. İçine bir kase su ilave edilir. Su kaynadığında köfteler alınır yirmi dakika kadar daha pişirilir. Servis yapılacağı zaman bu sudan köftelerin üzerine biraz dökülür.

Not: Harput yöresine has bu köfte yörede bayram, düğün, şenlik festival gibi birçok önemli günde yapılmaktadır. İlçenin adını taşıyan bu yemek şehir dışından ve ülke dışından gelen birçok turiste bölgeyi tanıtırken ilk tattırdıkları lezzetlerdendir. Bölgede yer alan, yöresel yemekleri menülerinde bulunduran lokanta ve restoranların konuklarına sunduğu önemli yemeklerdendir.



HARPUT KÖFTESİ

ironii
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2014
Mesajlar: 25
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc103733
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2014
3,144 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı ince bulgur
1 kahve fincanı irmik
2 adet haşlanmış patates
1 demet maydanoz
Sıcak su
Tuz
Nane
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
3 adet domates
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Yoğurma kabının içine bulguru ve ıslatacak kadar sıcak suyu alın. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletin. Daha sonra unu, irmiği, haşlanmış patatesi, tuzu ve kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Bu harçtan küçük parçalar kopartıp avuç içinde köfteler yapın ve orasına bastırın. Bu şekilde hazırlanan köfteleri kaynayan tuzlu suda haşlayın. Sürüp servis tabağına alın. Üzerine eritilmiş kırmızıbiberli tereyağını, rendelenmiş domatesi, salçayı ve sarımsağı bırakarak sos yapın. Bulgur köftelerinin üzerine gezdirip servis yapın.


Harput Köftesi (Elazığ)

abbas
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.01.2012
Mesajlar: 105
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc98665
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2014
3,266 defa indirildi / yazdırıldı




Bulguru yıkayıp süzün. Maydanozu yıkayıp incecik kıyınız. Bulgur, kıyma, soğan ve maydanozu bir kaseye koyup tuz ve karabiberle tatlandırınız. 30 dakika yoğurunuz. Fındık büyüklüğünde parçalara ayırıp top yapınız. ½ lt. suya 1 çorba kaşığı domates salçası ilave ediniz. Tereyağı ve tuz koyup kaynatınız. Köfteleri ilave edip pişiriniz.


HARPUT KÖFTESİ

zorbey
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2013
Mesajlar: 33
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc90724
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2013
3,293 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr yağsız köftelik kıyma
1 kâse köftelik bulgur
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı margarin
Yeterince Pul biber
Yeterince Reyhan otu
Yeterince tuz

İlk olarak soğanı rendeleyelim. İnce kıyılmış maydanoz, kıyma, tuz, pul biber ve reyhan otu karıştıralım. Daha sonra üzerine bulgur ekleyelim. Malzemeleri karıştıralım. İçine azar azar su ilave edelim ve hamur kıvamına gelinceye kadar yoğuralım. İyice macun kıvamına gelince, hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım. Bu parçaları avucumuzun içi ile yuvarlayalım. Üzerine bastırarak yassı şekli verelim. Diğer taraftan salçayı margarinin içinde kavuralım.Daha sonra üzerini kapatacak kadar su dökelim. Su kaynamaya başlayınca içine hazırlamış olduğumuz köfteleri atalım. Su üzerine çıkmıyorsa, biraz kaynamış su ilave edelim ve suyun köftelerin üzerine çıkmasını sağlayalım. Köfteler pişinceye kadar suyun bir kısmını çeker. Geri kalan suyu köftelerle beraber servise sunalım.


Harput Köftesi

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc88862
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2013
3,915 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı ince bulgur
1 kahve fincanı irmik
2 haşlanmış patates
1 demet maydanoz
Sıcak su
Tuz, nane
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
3 domates
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber, nane

Bulgurun üzerine ıslatacak kadar sıcak su koyun, 10 dakika bekletin. Üzerine unu, irmiği, haşlanmış patatesi, tuzu ve kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun. Bu harçtan küçük parçalar kopartıp köfteler yapın ve parmağınızla ortasına bastırın. Bu şekilde hazırlanan köfteleri kaynayan tuzlu suda haşlayın. Süzüp servis tabağına alın. Rendelenmiş domatesi tereyağında pişirin. Üzerine salça, sarımsak, pul biber, nane ekleyip sos yapın. Bulgur köftelerinin üzerine gezdirin. Lezzetli ve diyet yapanlar için de ideal bir yemek.


Harput Köftesi

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc54357
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010
3,807 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
yağsız kıyma
Bulgur
1 adet soğan
Baharat tuz
Maydanoz
Suyu için:
Yağ ve salça

Hazırlanışı: Soğanlar yemeklik doğranır Tüm malzeme karıştırılır ve yoğrulur Yağlı ve salçalı kaynayan suyun içine atılarak haşlanır.


Harput Köftesi

yeni sofra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 35
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc45545
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2010
3,808 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMELER
350 GR. KIYMA (ORTA YAĞLI)
1 YUMURTA SARISI
1 ORTA BOY SOĞAN
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
1/2 ÇORBA KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1/2 ÇORBA KAŞIĞI DOMATES
SALÇASI
1/2 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
4 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
TUZ
KARABİBER
KÖFTE BAHARATI

Kıymayı bir kaba alalım. İçine yumurta sarısını, unu, tuzu, baharatları, ince bulguru, ekleyelim. Soğanı rendeleyip suyunu sıkarak posasını ekleyelim. İyice yoğuralım. Yuvarlak ve yassı köfteler hazırlayalım. Köfteleri bir tencereye dizelim. Tavaya sıvı yağı alalım. Domates ve biber salçasını ekleyip 1/2 dk. kavuralım. 1 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ekleyelim, bir taşım kaynatarak ateşten alıp köftelerin üzerine gezdirelim. Ağır ateşte köfteler yumuşayana dek pişirip servis yapalım.


HARPUT KÖFTE (Elazığ)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40369
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2009
4,453 defa indirildi / yazdırıldı




Elazığ Valiliği

1 kg yağsız kıyma
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
et ölçüsünde ince bulgur
bir avuç yarma
1 yumurta
salça
tuz
baharat
isteğe bağlı maydonoz ve reyhan

Bütün malzemeler büyük bir leğene konulur.
Et, soğan ve salça çiğköfte gibi yoğrulur.Daha sonra yavaş yavaş bulgur yoğrularak ete dahil edilir.Yoğrulurken bulgurun yumuşaması için ara sıra su serpilir.
Bulgur ve et dağılıncaya kadar yoğrulur
Fındıktan biraz büyük parçalar bölünür.
Başparmakla işaret parmağı arasında sıkıştırılarak tek tek tencereye dökülür.
Ayrıca bir tencerede kaynayan yağlı ve salçalı suya katılarak pişirilir.







Harput Köftesi (Elazığ) Tarifleri Kroket Tarifleri



(26 adet Harput Köftesi (Elazığ) 2,777,221 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort