| 
 
 
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
Bahariye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.03.2006 
Mesajlar: 89 Şehir: Kadikoy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4340 
Gönderme Tarihi: 30.May.2006 
3,756 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1350 gr Hamsi
 
1.5 Yemek Kasigi Tuz
 
4.5 Yemek Kasigi Sivi yag (kizarirken çektigi)
 
6 Yemek Kasigi Misir Unu
 
 
Baliklari temizle, yika, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet, alti gruba böl. Tavaya 1 tatli kasigi kadar yag koy, isit, baliklarin bir grubunu misir ununa bulayip kuyruklari ayni yöne gelecek sekilde yan yana dizerek daire olustur, bir yüzü kizarinca düz bir tabak kullanarak seklini bozmadan ters çevir, diger yüzünü de kizart. Kalan yagi azar azar ekleyerek digerlerini de ayni sekilde kizartmaya devam et.
  
 | 
Hamsi Tavası | 
  | 
Karakol 
Editor 
 
  
Kayıt: 10.11.2005 
Mesajlar: 157 Şehir: Emek/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1004 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2006 
3,905 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg. hamsi
 
2 su bardağı zeytinyağı
 
2 yumurta
 
6 çorba kaşığı un
 
1 limon
 
tuz
 
 
Hamsiler ayıklanıp temizlendikten sonra iyice yıkanıp bir kevgire alınır. Yumurtalar un ve tuz iyice çırpılır. zeytinyağı bir tavada kızdırılır. Yumurtalı una bulanan hamsiler kızgın yağa atılarak pişirilir.
 
 
 ML® Hamsi Tava için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |