| 
 
 
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc181097 
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2025 
144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg taze hamsi
 
1 su bardağı mısır unu
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber (isteğe bağlı)
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Hamsilerin başlarını koparın ve iç organlarını temizleyin. Bol suyla iyice yıkayıp süzülmeye bırakın.
 
Mısır ununu bir tabağa alın, içine tuzu ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Hamsileri bu karışıma bulayın, her tarafının iyice kaplandığından emin olun.
 
Geniş bir tavaya sıvı yağı ekleyin ve ısıtın. Yağın kızgın olması, hamsilerin çıtır çıtır olmasını sağlar.
 
Hamsileri tavaya sıkıca, dairesel bir şekilde sırt üstü yerleştirin. Orta ateşte, alt kısımları altın rengini alana kadar kızartın.
 
Hamsilerin diğer yüzünü çevirmek için bir tabak ya da kapak yardımıyla ters çevirin ve tekrar tavaya kaydırarak kızartmaya devam edin.
 
Hamsileriniz tamamen kızardığında, fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın. Limon dilimleri ve yanında roka, soğan ve mısır ekmeğiyle servis yapabilirsiniz.
 
 
Not: Mısır ununa ekstra çıtırlık için biraz galeta unu ekleyebilirsiniz. Hamsilerin taze olması, lezzetini büyük ölçüde etkiler.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180943 
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2024 
148 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg taze hamsi (temizlenmiş)
 
1 su bardağı mısır unu
 
Tuz
 
Sıvı yağ (kızartmak için)
 
Limon dilimleri (servis için)
 
 
Hamsileri bol su ile iyice yıkayın ve süzgece alarak suyunun süzülmesini bekleyin.
 
Fazla suyu kağıt havlu ile alın, böylece un daha iyi yapışacaktır.
 
Geniş bir kaba mısır ununu koyun.
 
Hamsilerin her iki tarafını hafifçe tuzlayın.
 
Hamsileri mısır ununa bulayın, fazla unun dökülmesi için hafifçe silkeleyin.
 
Geniş bir tavaya yaklaşık yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyin ve orta ateşte ısıtın.
 
Yağın kızgın olduğundan emin olun; unun küçük bir parçasını atarak test edebilirsiniz.
 
Hamsileri tavaya sıra sıra dizin, mümkünse kuyrukları merkeze gelecek şekilde dairesel olarak yerleştirin.
 
Yaklaşık 4-5 dakika alt tarafı kızarana kadar pişirin.
 
Bir tabak veya kapak yardımıyla hamsileri dikkatlice ters çevirin.
 
Diğer tarafını da aynı şekilde kızartın.
 
Kızaran hamsileri servis tabağına alın.
 
Yanında limon dilimleri, roka ve soğan salatası ile sıcak olarak servis yapın.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc180454 
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2024 
226 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg taze hamsi
 
1 su bardağı mısır unu
 
1 çay bardağı un (isteğe bağlı)
 
Tuz
 
Zeytinyağı veya ayçiçek yağı (kızartmak için)
 
1 limon (servis için)
 
 
Hamsilerin kafa ve kılçıklarını temizleyip güzelce yıkayın. İyice süzülmesi için bir süzgeçte bekletin. Hamsilerin kuru olması, tavada daha çıtır bir sonuç almanızı sağlayacaktır.
 
Bir tabağın içine mısır ununu ve isteğe bağlı olarak unu ekleyin. Tuz ilave ederek karıştırın. Mısır unu, hamsiye çıtır bir doku verirken, normal un balıkların daha hafif kızarmasını sağlar.
 
Temizleyip süzdüğünüz hamsileri tek tek un karışımına bulayın. Fazla unlarını hafifçe silkeleyin.
 
Geniş bir tavayı ocağa alın ve yağı ekleyip iyice ısıtın. Yağ yeterince sıcak olduğunda hamsileri tavaya dizmeye başlayın. Hamsileri dairesel şekilde sık sık dizmek, hem daha kolay çevrilmelerini sağlar hem de görsel olarak şık bir sunum oluşturur.
 
Hamsileri orta ateşte, altları iyice kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 4-5 dakika sonra hamsileri bir kapak yardımıyla çevirin ve diğer tarafını da aynı şekilde kızartın. Hamsilerin her iki tarafı da altın renginde çıtır çıtır olmalıdır.
 
Kızaran hamsileri bir tabağa alın. Yanına dilimlenmiş limon ekleyerek sıcak servis yapın. Hamsi tavanın yanında roka, soğan ve mısır ekmeği gibi garnitürlerle servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179349 
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024 
150 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo kadar hamsi
 
Mısır unu(Hamsiyi bulamak için)
 
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
 
Hamsiler güzelce temizlenir, yıkanır ve mısır ununa bulanır balık tavasına sıra sıra yerleştirilir arkalı önlü 20 dk kadar pişirilir.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176986 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2024 
209 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr hamsi
 
1 su bardağı mısır unu
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Servis için:
 
Limon dilimleri
 
Maydanoz
 
 
Öncelikle hamsileri başları ve iç organları dahil iyice temizleyip, yıkayın ve suyunu süzün. Hamsileri temizlerken tuzlu suyun içinde atın. Bu işlem hamsilerin tazeliklerini ve lezzetlerini korumalarına yardımcı olur. Hamsileri süzün. Mısır ununu geniş tepside yayın. Unun içine tuz ekleyip karıştırın. Hamsileri una bulayın, fazla unu silkeleyerek çıkarın ve bir kenara alın. Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın ve içine sıvı yağı ekleyin. Hamsileri tavaya tek sıra halinde dizin ve altın rengi olana kadar pişirin. Daha sonra kapak veya tabak yardımıyla hamsileri çevirin. Diğer tarafını da aynı şekilde pişirin. Ayrıca limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175709 
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2023 
317 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamsi tavaya tek tek sıralı bir şekilde dizin.
 
Hamsilerin her biri aynı tarafa bakacak şekilde tavaya tek tek sıralı şekilde dizin. Hamsi 4 dakikada pişen bir balık.
 
Ateş aşırı harlı olmaması lazım. Harlı olduğu zaman dışı yanar hamsinin.
 
Ateşi orta seviyede olması gerekiyor. Hemen ve çabuk pişebilen bir balık. Hamsi pişirirken tavası çok önemli. Her tavada olmaz. Bol yağ atılmaması lazım. Kendi yağı vardır.
 
Az mısır unu ile çok daha lezzetli olur. Kendi suyu ve kendi yağı kaybolmaması lazım.
 
 
Not: Balık uzmanları genelde ızgarada hamsi pişirmeyi öneriyor. Tavada yağda hamsi sevenler hamsiyi az tuz, mısır unu, tavaya biraz az yağ atarak tavada pişirilebilir. Fırında buğulaması da çok iyi olur. Giresun usulü çevirdik yapılır. Çığırtma şeklinde de hamsi güzel olur. Sebzeli hamside yapılabilir.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170435 
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2023 
354 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Mısır Unu 1.5 Su Bardağı
 
Sofra Tuzu 2 Çorba Kaşığı
 
Galeta Unu 0.5 Su Bardağı
 
Hamsi 1 Kilogram
 
 
COOK kilitli buzdolabı poşetinin içine galeta ununu, mısır ununu ve tuzu koyup ayıklanmış ve sadece kafaları alınmış (kılçıkları dursun) hamsileri, poşetin kilidini sıkıca kapatarak sallayıp, hamsilerin her tarafının unlanmasını sağlayın. İyice unlanan hamsileri tezgahınıza düzgünce yayın. Kızartırken çok yağ çekmemesi için kızartma tavanıza tercihan 3 çorba kaşığı kadar fındık yağını koyun ve iyice kızdırın. Yağ kızdıktan sonra hızlıca, hamsilerin kuyruk kısımları ortaya gelecek şekilde ve sırtları iyice birbirine yapışık olacak şekilde dizin. Ortada boş kalan kısma da yanlamasına 4 - 5 hamsiyi yerleştirin. 3-4 dakika kadar bir tarafı kızardıktan sonra, tavanın üzerine tavanın iyice içine oturacak büyüklükte düz bir tencere kapağı ya da düz bir tabak kapatıp, evyenin içerisinde hızlıca çevirin. Bu esnada tavadaki yağ akacağından kolunuzun yanmamasına dikkat edin. Kapağın kenarından taşan yağ evyenin içine aksın ve tavada yağ kalmasın. Balıkların diğer tarafını kızartmak için tavaya tekrar çok az yağ ilave edip, tersini çevirdiğiniz hamsileri hızlıca tavanın içine sıyırın. 3-4 dakika kadar da bu tarafı kızardıktan sonra servis tabağınıza alıp sıcak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156946 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2021 
647 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi
 
Mısır unu
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
Sıvı yağ
 
 
İlk olarak hamsilerimizin kılçıklarını temizleyip, bol su ile yıkıyoruz.
 
Yıkadığımız hamsilerimizin suyunu iyice süzdürüyoruz ve üzerlerine tuz serpip, harmanlıyoruz.
 
Ardından hamsilerimizi mısır unumuza buluyoruz.
 
Pişireceğimiz tavamızı ocağa alıp, sıvı yağımızı ekliyoruz.
 
Yağımız ısınınca mısır ununa buladığımız hamsilerimizi pişireceğimiz tava içerisine diziyoruz.
 
Tavamıza dizdiğimiz balıkları önlü arkalı pişiriyoruz ve servis tabağımıza ters çevirerek alıyoruz.
 
Balık tarifimiz artık servis edilmek için hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153595 
Gönderme Tarihi: 19.Ekm.2020 
442 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
1 kg. hamsi
 
Tuz
 
Un
 
Sıvı yağ
 
 
Hamsileri 30 dakika su dolu bir kabın içerisinde bekletiyoruz. Hamsileri bir kaba alıyoruz. Ayıkladığımız hamsileri yıkıyoruz ve süzgece koyuyoruz. Suyu süzülen hamsilere tuz ilave ediyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Bir kabın içerisine hamsileri alıyoruz, üzerine fırınlanmış mısır ununu ilave ediyoruz. Tavaya sıvı yağımızı koyuyoruz. Yağ kızdıktan sonra unladığımız hamsileri tavaya diziyoruz. Orta ateşte pişiriyoruz. Düz bir kapak yardımıyla ters çevirip diğer yüzünü de pişiriyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.12.2023
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145972 
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2019 
788 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram hamsi
 
2 yemek kaşığı mısır unu
 
2 yemek kaşığı pane harcı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
 
Pane harcı ile mısır ununu karıştırın. Balıkların kılçıklarını ayıklayıp yıkayın ve kağıt havlu ile iyice kurulayın. Hamsilerin her tarafını mısır unlu karışıma bulayın. Derin bir tencereye ya da fritöze zeytinyağını koyun 2 dakika sonra hamsileri 250 gramlık porsiyonlar halinde yağa atıp her seferinde 10-12 dakika pişirin. Hamsileri yanında roka, limon dilimleri ve kiraz domatesler ile servis yapabilirsiniz.
 
 
Not: Bu tariften mükemmel sonuç almak için; balıkları temizleyip yıkadıktan sonra iyice kurulayın.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145522 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019 
1,222 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo hamsi
 
1 su bardağı mısır unu
 
1 Tk tuz
 
Kızartmak için sıvı yağ 
 
 
Hamsileri temizliyoruz. Daha sonra soğuk su ile hamsileri ezmeden yıkıyoruz ve suyunun süzülmesi için bir kenara ayırıyoruz. Aldığımız büyük bir tabakta mısır unu ve tuzu karıştırıyoruz. Tercihe bağlı olarak mısır ununa karabiber, pul biber ilave edebiliriz. Süzülen hamsileri mısır unuyla harmanlıyoruz ve yağ eklediğimiz tavada kızartıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
altın file 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2019 
Mesajlar: 52 Şehir: Düzce | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141112 
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2019 
780 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram hamsi
 
1-2 su bardağı mısır unu ya da un
 
Tuz
 
Sıvı yağ
 
 
Hamsileri kafalarını kopararak, kılçıklarını çıkartmadan temizleyin. Bol su ile yıkayın ve kevgirde birkaç dakika süzülmeye bırakın. Tavada yağı iyice kızdırın. Hamsileri una bulayın ve hafifçe silkeleyip 2'li 3'lü gruplar halinde tavaya koyun. Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın. Sıcak servis yapın. Kızartmadan önce unu ve tuzu karıştırmanız balığın lezzeti açısından daha iyi olur. Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri tavaya azar azar koyun.
 
 
 
  
 | 
Tavada Hamsi | 
  | 
günler 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133421 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2018 
576 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi
 
Mısır unu
 
Tuz
 
Sıvı yağ
 
 
Hamsi kılçıkları kalacak şekilde temizlenip yıkanır, sonra tuzlanıp 10-15 dk beklenir.
 
Önceden ısıtılmış tavaya uç kısımları dışarı gelecek şekilde halka şeklinde dizilir.
 
Altlı üstlü kızartılıp servis yapılır.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
günler 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Bilecik | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133411 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2018 
733 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. iri hamsi balığı
 
1 demet maydanoz
 
1 demet taze soğan
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Tuz
 
1 çay kaşığı kekik
 
2 çay kaşığı sumak
 
 
Bakılları ayıklayıp kılçıklarını aldıktan sonra bir süzgeçe alın.
 
Maydanoz ve taze soğanı ince ince kıydıktan sonra baharatlarla harmanlayın.
 
Önceden yağladığınız bir teflon tavaya, süzgeçteki balıkların yarısını ayırıp, sadece sırtlarını unlayarak, arada boşluk kalmayacak şekilne unlu kısımlar tavaya gelecek şekilde dizin.
 
Bu alt sırayı dizerken, tavanın kenarlarına doğru taşmaya özen gösterin, çünki daha sonra bu taşkınlıkları kenerları açık kalmaması için içe doğru katlayacağız.
 
İlk sıra balık dizimi bittikten sonra harmanladığımız soğan maydanozu balıkların üzerine bir parmak kalınlığında serin.
 
Ayırdığımız diğer balıkları yine sadece sırtlarını unlayarak karın kısımları harca gelecek şekilde dizmeden önce tavanın kenerına taşarak dizdiğimiz balıkların uçlarını harcın ustüne galacak şekilde yatırın sonra üst balık sırasını sırtları üste gelecek dizin.
 
Bir çay bardağı kızartma yağını, tavanın kenarını dolaşarak döktükten sonra, tavayı sallayarak pişirin bir kapakla çevirip kızrınca servis yapın.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133386 
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018 
905 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi
 
1 tutam tuz
 
1 su bardağı mısır unu
 
Kızartmak için sıvıyağ
 
 
Hamsilerin başlarını elimizle kesip içlerini iyice temizliyoruz. Daha sonra bol suda yıkayıp süzgeçe alıyoruz ve suyunun süzülmesini bekliyoruz. Bir tutam tuz serpip 10 dakika kadar bekliyoruz. Daha sonra tavaya sıvıyağ koyup ateşe alıyoruz. Hamsilerin üzerine mısır unu serpip karıştırıyoruz ve tavaya dizip kızartıyoruz. Bir tabak yardımı ile diğer tarafını da çevirip kızarttıktan sonra servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
zehra mardin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.02.2018 
Mesajlar: 23 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131871 
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2018 
1,423 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Avrupa Birliği Bakanlığı
 
Avrupa'yı Masanın Etrafında Buluşturmak
 
 
1 kg hamsi
 
1/3 kase un
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1/2 kase ayçiçeği yağı, kanola yağı ya da mısır yağı
 
 
Hamsinin kafalarını koparın (isteğe bağlı). İçini temizleyin ve soğuk suyla yıkayın, suyunu durulayın. Bir kaba koyun, tuz serpin ve karıştırın. Geniş bir tavaya yağ koyun ve yüksek-orta ateşte ısıtın. Bir tabağa unu koyun ve elinizle hamsiyi una bandırın. Fazla unu uzaklaştırmak için balığı silkeleyin. 4-5 dakika kızartın. Yarı sürede öbür taraflarını çevirin. Kızartma işi tamamlandığında yağını emmesi için bir kağıt havluyla hamsiyi bir tabağa koyun. Limonla servis edin. Ayrıca roka, limon, soğan ve kırmızı turpla hamsi tava daha iyi gider.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
gök türk 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.01.2018 
Mesajlar: 32 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131591 
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2018 
913 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamsi
 
Mısır unu
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
 
Balıkların temizledikten sonra iyice yıkayın ve bir kaba koyarak yeteri kadar tuz serpin. Hamsileri, tabağa koyduğunuz mısır ununa bulayın. Tavaya az miktarda sıvı yağ koyarak altını yakın ve yağ kızdıktan sonra balıkları dizin.
 
Balıkların alt kısmı kızardıktan sonra düz bir kapak varsa onunla yoksa tek tek çevirin ve her iki yüzleri kızardığında servis tabağına alın.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
İ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.09.2014 
Mesajlar: 539 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc121442 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2016 
2,651 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. hamsi
 
Mısır unu
 
Tuz
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Hamsiler kafalarından çekerek, kılçıkları, kuyruğu ve içi ile beraber çıkartılır.
 
Koparmadan ortadan ikiye ayırarak fileto elde edilir ve bu şekilde yıkanır.
 
Kızartma tavasında yağ kızdırılır, hamsi filetoları, önce tuzla karıştırılmış mısır ununa bulanır daha sonra kızartma tavasına sıkı sıkı dizilerek iki taraflı kızartılır.
 
Sıcak olarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
beyaz menekşe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.10.2014 
Mesajlar: 34 Şehir: Elazığ | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102385 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2014 
1,822 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo hamsi
 
1 su bardağı un
 
1 su bardağı mısır unu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Hamsileri yıkayıp temizleyin ve içindeki kılçıklarını çıkarın. Sonra unları bir kabın içinde harmanlayın. Yıkanmış süzülmüş hamsileri bu unun içine ekleyip karıştırın. Fazla unu silkeleyin. Hamsileri tavaya kuyrukları bir araya gelecek şekilde üzerine tereyağını yerleştirerek 10 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "fundacan" tarafından gönderildi. 27.10.2015
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101833 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2014 
1,912 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo hamsi
 
1 su bardağı un
 
200 gram pırasa
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
 
Hamsileri yıkayıp temizleyin ve içindeki kılçıklarını çıkarın. Sonra unları bir kabın içinde harmanlayın. Yıkanmış süzülmüş hamsileri bu unun içine ekleyip karıştırın. Fazla unu silkeleyin. Pırasaları ince kıyıp tavanın içine tereyağıyla kavurun. Hamsileri fırın kabına yerleştirin, kavrulan pırasayı da bırakıp, kalan hamsilerle üzerini kaplayın. Fırında 15 dakika daha pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |