| 
 
 
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
arşın 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.11.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Bakü | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93852 
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2013 
1,659 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. ayıklanmış hamsi 
 
1 su bardağı un 
 
2 çorba kaşığı mısır unu 
 
4 çorba kaşığı sıvı yağ 
 
Tuz 
 
Karabiber
 
 
Hamsileri yıkayıp suyunu süzün. Unu, mısır ununu, tuzu ve karabiberi karıştırın. Hamsileri bu karışıma koyup harmanlayın. Bir tavaya kuyrukları ortada kalacak şekilde dizin. Kuyrukların ortasına yağı döküp iki yüzünü de beşer dakika kadar pişirin.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
araka 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.10.2013 
Mesajlar: 46 Şehir: Bingöl | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93416 
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2013 
1,784 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo hamsi
 
1 çay bardağı mısır unu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet yumurta
 
2 dal taze soğan
 
Maydanoz
 
 
 
Hamsileri yıkayıp temizleyin ve kılçıklarını çıkarın. Sonra mısır unuyla bir kabın içinde harmanlayın. Fazla unu silkeleyip bir kaba alın. Diğer taraftan eritilmiş tereyağının içinde kıyılmış taze soğanı, maydanozu, yumurta akını ekleyip karıştırın. Bu harcı mısır ununa bulanmış iki hamsinin arasına yerleştirip hazırlayın. Daha sonra ister tavada isterseniz fırında pişirebilirsiniz. Hamsilerin yanında maydanozlu krep hazırlayıp ikram edin.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
sevginur 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.03.2013 
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87562 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2013 
2,541 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo hamsi
 
1 çay bardağı un
 
1 çay bardağı mısır unu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
4 patates
 
100 gram kaşar peyniri
 
 
Hamsilerin kılçıklarını çıkarın, yıkayın, süzün. Bir kapta harmanladığınız un karışımına hamsileri ekleyip karıştırın. Fazla unu silkeleyin. Tavada erittiğiniz tereyağının üzerine hamsileri dizip iki yüzünü de 4'er dakika kızartın. İkiye bölünmüş patatesleri hafifçe yağlayarak fırında pişirin, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini tereyağıyla ezip yerleştirin. 5 dakika daha fırında tutun. Hamsinin yanında sunun.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
Hande Hekimoğlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2012 
Mesajlar: 31 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc82809 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2012 
2,679 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo ayıklanmış hamsi
 
4 çorba kaşığı sıvıyağı
 
1 su bardağı un
 
2 çorba kaşığı mısır unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamsileri güzelce yıkayıp süzün. Unu ve mısır ununu bir kap içinde karıştırın. İçine tuz, karabiber ekleyin bu karışıma hamsiler batırıp bulayın. Bir tavaya kuyruklarını bir getirecek şekilde dizin. Sonra tam kuyrukların ortasına yağı döküp iki yüzünü de 5 dakika kadar pişirip servis tabağına alın.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
mesutbey 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.10.2007 
Mesajlar: 55 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74693 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2012 
3,364 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Kilogram Hamsi
 
1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
1 Su Bardağı Mısır Unu
 
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
 
 
Hamsi seçerken mutlaka taze olmasına dikkat edin. Taze hamsi kızartma yaptıktan sonra evin içinde koku bırakmaz. Taze olmasını hamsinin dış yüzeyinin ve gözlerinin parlak olmasından anlayabilrisiniz. Elinize aldığınızda dik durur. Eti yumuşak olmaz. Hamsileri ayıklarken bıçak kullanmanız gerekmez. Başlarını elinizle kopardıktan sonra işaret parmağınızla içini temizleyerek çıkarın. Başları temizlenmiş hamsileri yıkayın ve bir süzgeçe alın. Balıkları yıkadıktan sonra sularını süzmek için sadece balık için kullanmak üzere bir süzgeç edinebilrisiniz. Balıkların üzerine tuz serpiştirin ve harmanlayın. Sularının süzülmesi için bekletin. Mutfak tezgahının üzerine temiz bir kağıt serin ve üzerine bir bardak kadar mısır unu koyun. Dilerseniz beyaz un da kullanabilirsiniz ancak mısır unu daha lezzetli olacaktır. Hamsileri teker teker una bulayın. Unun hamsilerin içine bulaşmamasını sağlayın. Bu nedenle tek tek unlama tavsiye edilmektedir. Balık tavasına yarım çay bardağını geçecek kadar ayçiçek yağı dökün. Balık kızartmak için en uygun yağ ayçiçek yağıdır. Yağ kızdıktan sonra ocağın altını kapatın ve hamsileri tavaya kuyrukları ortada kalacak şekilde dizin. Daha sonra ocağın altını yeniden yakın. Eğer siz hamsileri dizerken bir yandan da ocağın altı açık kalırsa ilk dizdikleriniz pişecek, son olarak tavaya koyduklarınız ise çiğ kalacaktır. Ocağınız da fazla hararetli değil orta derecede yanıyor olsun. Hamsilerin altta kalan kısımlarının kızarıp kızarmadığını kontrol etmek için üst kısımlarının renginin hafifçe değişmesini ve kuyruklarının da hafifçe çıtır olmasını bekleyin. Hepsini aynı anda çevirebilmek için tavanın boyutuna gore düz bir kapak kullanın. Hamsilerin üzerine kapatın. Tavanın içindeki yağı çevirirken dökülmemesi için bir kaseye tavanın kenarından süzdürün. Tüm hamsileri kapağın üzerine alın ve pişmemiş tarafını tavaya koyun. Üzerine kasedeki yağı yeniden ekleyin. Çevirdiğiniz hamsileri daha kısık ateşte pişirin. Zaten sıcak oldukları için de daha kısa sürede pişeceklerdir. Eğer balıkları çevirmek için düz bir kapak kullanıyor iseniz hem bir seferde hepsini çevirmiş olursunuz hem de balıkları bölmeden bütün halde çevirebilrisiniz. Kızarttğınız hamsileri havlu kağıt üzerine alarak fazla yağını süzdürün ve servis edin. 
 
 
Not: Hamsi ile birlikte patates salatası ya da yeşil salata servis edebilirsiniz. Eğer evinizde düzenli olarak balık tava yapıyor iseniz balık için her seferinde aynı tavayı kullanırsanız ve bu tavayı sadece balık tavalamak için kullanırsanız, aynı tavada yapacağınız başka yemeklerle kokularının karışmasını engellersiniz. Balık tavasının yüzeyi ne kadar geniş olursa o kadar çok balık alacaktır. Geniş yüzeyli ve düz kapağı bulunan ve balık tavası olarak adlandırılan tavalardan edinmenizi tavsiye ederiz.
  
 | 
Tavada Hamsi | 
  | 
mihmandar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.12.2011 
Mesajlar: 30 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70382 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2011 
2,746 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram hamsi
 
4 çorba kaşığı un
 
6 çorba kaşığı sıvı yağ
 
Maydanoz
 
Domates
 
 
Yapılışı: Hamsileri iyice temizleyin. İçlerini ve kafalarını alın ama kılçık kısımları kalsın. Bol suda hamsileri yıkayıp süzün. Temiz bir poşetin içini unlayın. Süzülmüş balıkları koyup poşeti sallayarak unun dağılmasını sağlayın. Hafifçe silkelediğiniz balıkları yağsız bir tavaya kuyruklarını birleştirip yan yana dizin. Tavanın tam ortasına iki çorba kaşığı sıvı yağı döküp tavayı ocak üzerinde orta ateşe koyun. Her iki yüzünü de 4 dakika pişirip sıcak sıcak servis yapın. Bu şekilde az yağda pişirilen balıklar hem hafif hem lezzetli olacaktır. Yanında domates ve maydanozla servis yapın.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
akbabuş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.07.2011 
Mesajlar: 28
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65329 
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011 
2,928 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. hamsi
 
1 çay bardağı un
 
1 çorba kaşığı zeytinyağı
 
 
Hamsiyi, una bulayın. Fazla ununu silkeleyin. Tavaya kuyruk kısımları birleşecek biçimde dizin. Tavayı ocağa koyun. Hamsilerin kuyruklarının birleştiği yere bir çorba kaşığı sıvı yağ koyun. Tavayı sallayarak pişirin. Daha sonra diğer tarafını çevirin. Diğer taraflarını da aynı şekilde kızartıp servis yapın.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
bitmeyen şarkı 
Editor 
 
  
Kayıt: 07.01.2011 
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc60802 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2011 
3,266 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr hamsi balığı (temizlenmiş ve yıkanıp kurulanmış)
 
60 gr (1 2 su bardağı) un
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 kahve kaşığı karabiber
 
1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
 
2 su bardağı kızartma yağı
 
 
Büyük bir tabakta un, tuz. karabiber ve maydanozu iyice karıştırınız. Hamsileri bu karışıma iyice bulayarak fazla unlarını silkeleyip bir kenara bırakınız.
 
Büyük bir tavaya kızartma yağını koyup orta ateşte 50 saniye, içine atılan bayat bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız. Bir avuç dolusu hamsi alıp yağs atarak 2-3 dakika, renkleri hafif kahverengi olana kadar kızartınız. (Balıklar birbirlerine yapışırlarsa tavayı ara sıra yavaş yavaş sallayınız). Kepçeyle balıkları çıkarıp kağıt peçete üstünde fazla yağlarını süzdürerek öteki balıklar kızarana kadar sıcak tutunuz.
 
Bütün balıklar kızarınca ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip servis ediniz.
 
 
Not: Hamsi tavayı kızarmış patates ve yeşil salata ile servis edebilirsiniz.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39042 
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2009 
3,468 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
800 gr - 1 kg iri hamsi
 
Mısır unu
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
 
Yapılışı: 
 
Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan ve kılçıklarını çıkartmadan temizleyin. Bilahare bir kaba alın ve bol su ile kanları tamamiyle gidinceye kadar yıkayın. 
 
Hamsileri tuzlayıp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin. Tavada yağı iyice kızdırın. 
 
Hamsileri mısır ununa bulayın ve fazla unu atmak için hafifce silkeleyip tavaya serbest bir şekilde ve azar azar dizin. Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın. 
 
Sıcak servis yapın. 
 
 
Notlar: 
 
Mısır unu balığa çok hoş bir gevreklik verir. Bu nedenle kılçıkları çıkarılmadan pişirilmesi ve böylece yenmesi tavsiye olunur.
 
Mısır unu fazla yağ emmeyeceği için kağıt havluya gerek yoktur. 
 
Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri azar azar tavaya koyun.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
Çağrı Bey 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.09.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27102 
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2008 
3,332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi tava
 
1 kahve fincanı çiçek yağ
 
1 su bardağı mısır unu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Yarım tatlı kaşığı karabiber
 
 
Hamsiler temizlenir, yıkanır suyu süzülür. Mısır unu, tuz, karabiber karıştırılır. Hamsiler bu karışıma bulanır ve yağlanmış tavaya kuyrukları merkezde olacak biçimde, tam yelpaze şeklinde dizilir. 10 dakika orta ateşte piştikten sonra tabak yardımıyla çevrilir. Diğer yüzü de kızarınca servise hazır olur.
  
 | 
HAMSİ BUĞULAMASI | 
  | 
Nurcan Öz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.08.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26871 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2008 
3,527 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
tuz
 
taze çekilmiş karabiber
 
1 limon
 
300 gr (yaklaşık 1 su bardağı) domates
 
150 gr (2 küçük) soğan (ince kıyılmış)
 
3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
 
1 defneyaprağı
 
30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
 
 
Temizlenmiş hamsi balıklarını düzgünce yan yana derin bir tavaya dizin. Tavadaki balıkların üzerine domatesi ve ince kıyılmış soğanı yayın. Limon dilimlerini, maydanozu ve defneyaprağını üzerine yerleştirin. Diğer malzemeleri de üzerine döktükten sonra ağır ateşte pişirin.
  
 | 
HAMSİ TAVA | 
  | 
Nurcan Öz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.08.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26870 
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2008 
3,506 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
1/2 çay bardağı sıvıyağ
 
Mısır unu
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamsileri ayıkladıktan sonra güzelce yıkayın. Mısır ununu tuz ve karabiberle karıştırın. Suları iyice süzdükten sonra hamsileri alarak mısır ununa batırın. Tavaya yağ koyun ve mısır ununa batırdığınız hamsileri kuyrukları tavanın ortasına bakacak şekilde daire olarak dizin. Orta ateşte 6-7 dakika kadar kızarttıktan sonra bir tabak yardımıyla çevirip diğer yüzlerini de kızartın ve servis yapın.
  
 | 
Hamsi Tavası | 
  | 
eylül35 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.07.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25818 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2008 
3,251 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
3 çorba kaşığı sıvıyağ
 
2 çorba kaşığı un
 
Tuz
 
 
Hamsilerin başı dahil kılçıkları temizlenir, yıkanır. Tavaya yağ konur. Hamsiler kuyruk kısımlarından tutarak birkaç tanesi birlikte tutulur ve una bulanır. Daha sonra ortaya kuyruk bölümleri gelecek şekilde tavaya yuvarlak biçimde dizilir. Üzerine piyaz şekinde doğranmış ve tuzla ovulmuş soğan serpilir. Tavanın ağzıkapatılır. Önce harlı ateşte 5 dakika sonra kısık ateşte 25 dakika pişirilir.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
ERBAP 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2008 
Mesajlar: 74 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25054 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2008 
3,285 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kg hamsi
 
mısırunu
 
sıvı yağ
 
tuz
 
 
Hamsileri temizledikten sonra yıkayın. Tuzu, mısır unu ile karıştırın. Hamsileri mısır ununa buladıktan sonra sıvı yağ koyduğunuz tavada kızartın.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
Araba Sevdası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.07.2008 
Mesajlar: 20
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24989 
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2008 
3,725 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi
 
2 adet limon
 
Yarım bardak ayçiçek yağı
 
Mısır unu
 
Tuz
 
 
Hamsileri ayıklayıp kenara bırakın ve tuzlayın. Yağı tavaya koyun. Hamsileri mısır ununa tek tek bulayıp tavaya dizin ve ağzını kapatın. Bir tarafı pişsin. Ters çevirip diğer tarafını pişirin. Mevsim salatasıyla servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tavası | 
  | 
pür-i pak 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.05.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc24117 
Gönderme Tarihi: 27.May.2008 
3,139 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
1 su bardağı un
 
3 adet yumurta
 
1,5 çay bardağı maya
 
1 çay bardağı su
 
Kızartmalık yağ
 
Tuz
 
 
Hamsileri ayıklayıp, yıkayın ve büyük olanların kılçıklarını çıkartın. Suyunu süzerek temiz bir peçete arasında kurulayıp tuz ekin. Çukur bir kaba un koyup yumurtaları kırın; tuz ekip maya ve biraz suyla bir bulamaç yaparak 1-2 saat mayalanmaya bırakın. Kullanacağınız zaman iki yumurta akını kar haline gelinceye kadar çırpıp bulamaca ekleyin. Hamsileri bu bulamaca batırarak kızgın yağda kızartın. Dağıtım tabağına alarak dilerseniz limon suyu eşliğinde servis yapın.
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
sanatkar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.09.2007 
Mesajlar: 51
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23432 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2008 
3,107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo temizlenmiş hamsi
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
2 kaşık un
 
Tuz
 
Limon
 
3-4 tane roka
 
 
Balıkları tuzlayıp güzelce unlayınız. Yağı tavada kızartınız, una bulanmış balıkları kızartınız. Servis tabağına dizerek etrafını roka, limon ile süsleyiniz.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
AdıgüzelUğurla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.08.2007 
Mesajlar: 24
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17168 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2007 
3,744 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
Tuz
 
100 gr. soğan (ince kıyılmış)
 
Ayçiçek yağı
 
15 gr. un (2 çorba kaşığı)
 
10 diş sarımsak dövülmüş
 
45 mi sirke (3 çorba kaşığı)
 
 
Hamsileri yıkayıp süzdürün, tuz ve soğanla biraz ovuşturun ve 1 saat dinlenmeye bırakın.
 
Ayçiçek yağını bir tavada kızdırın. Hamsilerin 5-6 sini kuyruklarından birleştirerek tutun. Una bulayın ve kuyrukları tavanın ortasına bakacak biçimde kızgın yağa yerleştirin. Geri kalanları da aynı biçimde tavaya yerleştirerek altın sarısı renk alıncıya kadar kızardıktan sonra süzdürerek tavadan alın. Üzerine havlu kağıt serilmiş tabağa çıkarın.
 
Bir kapta sirke ve sarımsağı karıştırın. Balıkların yânında sarımsaklı sirke ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tavası | 
  | 
SiBemol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.07.2007 
Mesajlar: 27
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc16244 
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007 
3,513 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr. Hamsi
 
4 Çorba kaşığı un
 
1 Su bardağı zeytinyağı
 
Yarım limon
 
2 Yumurta
 
Tuz
 
 
Hamsiler bol suda yıkandıktan sonra başları ile birlikte içleri ayıklanır. Tekrar yıkanır, tuzlanır sularının süzülmesi için kevgir içinde bırakılır. Diğer tarafta bir kabın içine yumurtalar kırılır. İçine un, su ve tuz eklenir. Çatal ile çarpılır zeytinyağı tavada kızdırılır. Balık ikisi üçü bir arada kuyruğundan tutulup unlu bulamaca batırılır ve zeytinyağına bırakılarak iki tarafı kızartılır. Sıcak olarak limon sıkıp servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
Hamsi Tava | 
  | 
otelman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.04.2006 
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6803 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006 
3,417 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg. hamsi
 
1 cay bardagi misir unu
 
Tuz
 
1 kahve fincani siviyag
 
 
Hamsilerin baslarini koparilir icleri temizlenir veyikadiktan sonra sulari iyice suzdurulur.
 
Bir kaba misir unu, tuz konulup karistirilir. Hamsiler una bulanip tavadaki kizgin yagin icinde alt ust edilerek kizartilir.
 
Sicak servis yapilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |