| 
 
| 
 
 
 | 
 
Hamsi Güveç | 
 
  | 
enderun 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.03.2010 
Mesajlar: 41 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc47957 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2010 
2,844 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg. hamsi
 
2 domates
 
2 yeşil biber
 
1 patates
 
1/4 bağ pazı
 
1 çay bardağı mısır unu
 
1 yumurta
 
1 soğan
 
2 bardak su
 
1 fincan zeytinyağı
 
tuz
 
 
Hamsilerin filetosunu çıkarın. Domatesleri küp kup, biberlen enine pazıyı 2 dk. kadar haşlayıp ince ince doğrayın; patatesleri rendeleyin, soğanı ince kıyınız. Bu malzemeleri, hamsiler, mısır unu, yumurta, yağ, su ilebirlikte tuzunu ayarlayarak harmanlayın. 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişiriniz.
 
 
 
  
 | 
 
Hamsi Güveç | 
 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182997 
Gönderme Tarihi: 12.May.2025 
89 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
400 gram hamsi
 
2 adet domates
 
Yarım demet taze soğan
 
4 adet sivri biber
 
12 adet mantar
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 tatlı kaşığı kurutulmuş defne yaprağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.
 
1 adet domates, taze soğan, 2 adet sivri biber ve 10 adet mantarı ince kıyın.
 
Kekik, sıvıyağ, kurutulmuş defne yaprağı, tuz ve karabiber ilave edip bütün malzemeyi karıştırın.
 
Güvecin içine bu karışımı yayın ve üzerini kapatacak şekilde hamsiyi dizin.
 
En üste de ortadan ikiye kesilmiş 2 adet mantar, 1 adet domates, 2 adet sivri biber yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Hamsi Güveç Tarifleri Morina Tarifleri
 | 
 
 
 
 |