|
|
Hamsi Güveç |
 |
enderun
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.03.2010
Mesajlar: 41 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc47957
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2010
2,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. hamsi
2 domates
2 yeşil biber
1 patates
1/4 bağ pazı
1 çay bardağı mısır unu
1 yumurta
1 soğan
2 bardak su
1 fincan zeytinyağı
tuz
Hamsilerin filetosunu çıkarın. Domatesleri küp kup, biberlen enine pazıyı 2 dk. kadar haşlayıp ince ince doğrayın; patatesleri rendeleyin, soğanı ince kıyınız. Bu malzemeleri, hamsiler, mısır unu, yumurta, yağ, su ilebirlikte tuzunu ayarlayarak harmanlayın. 180 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişiriniz.

|
Hamsi Güveç |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1143 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182997
Gönderme Tarihi: 12.May.2025
44 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram hamsi
2 adet domates
Yarım demet taze soğan
4 adet sivri biber
12 adet mantar
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kurutulmuş defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.
1 adet domates, taze soğan, 2 adet sivri biber ve 10 adet mantarı ince kıyın.
Kekik, sıvıyağ, kurutulmuş defne yaprağı, tuz ve karabiber ilave edip bütün malzemeyi karıştırın.
Güvecin içine bu karışımı yayın ve üzerini kapatacak şekilde hamsiyi dizin.
En üste de ortadan ikiye kesilmiş 2 adet mantar, 1 adet domates, 2 adet sivri biber yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

|
|
Hamsi Güveç Tarifleri Çinekop Tarifleri
|
|