| 
 
 
 | 
Hamsi Fırın | 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4923 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2006 
5,100 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
2 adet domates
 
1 adet limon
 
sıvı yağ
 
tuz
 
 
Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz.
 
Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.
 
Fırın tepsisini hafifce yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz.
 
Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğrayınız. Balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine domates ve limonları eşit aralıklarla diziniz.
 
180oCa ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriniz.
 
Sıcak servis yapınız.
 
 
Not: Hamsiler fırında iken zaman zaman kurumaması için kontrol ediniz. Eğer kuruyorsa ki bu hamsilerin yağsız olmasından kaynaklanır, üzerlerine hafifce sıvı yağ gezdiriniz.
 
 
 ML® Fırında Mantarlı Hamsi için tıklayın 
 
 
  
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
güzelbey 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139953 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2019 
3,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi 
 
1/3 fincan zeytinyağı 
 
7-8 çorba kaşığı limon suyu 
 
1 çorba kaşığı kekik 
 
1 tatlı kaşığı dağ kekiği 
 
1 çorba kaşığı biberiye 
 
1/2 çorba kaşığı rezene tohumu (isteğe bağlı) 
 
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş, iri parçalı yeşil ve pembe biber 
 
1 tatlı kaşığı iri parçalı kaya tuzu
 
 
Hamsiyi, kafalarını ve içini ayıklayarak iyice temizliyoruz. 
 
Fırın tepsisini 1-2 kaşık zeytinyağıyla yağlayıp hamsileri bütün tepsiyi dolduracak şekilde yan yana diziyoruz.
 
Kekik, dağ kekiği, biberiye ve rezene tohumlarını hamsilerin üzerine serpiyoruz. Karabiber ve tuz ekliyoruz.
 
Zeytinyağının geri kalanını da koyduktan sonra yemeğimizi, suyunu çekip de balıklar iyice pişene kadar, önceden 180°Cde ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35' dakika tutuyoruz.
 
Fırını kapatmadan biraz önce limon suyunu ekliyoruz. 
 
 
Not: Hamsi yerine sardalye de kullanabiliriz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154275 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2020 
447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram hamsi
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet patates
 
3 diş sarımsak
 
1 adet domates
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limon
 
 
Hamsileri ayıklayıp yıkayın ve kurulayın.
 
Derin bir kasede üzerine baharatları, zeytinyağını ve salçayı eklediğiniz hamsileri güzelce harmanlayın.
 
Baharatların tadını çekmesi için hamsileri üzerine streç film geçirip buzdolabında dinlenmeye bırakın.
 
O sırada patates ve soğanı yuvarlak yuvarlak dilimleyin.
 
Fırın tepsisini yağlayıp en alta soğan ve patatesleri dizin.
 
Üzerine balıkları yayıp dilimlediğiniz domatesleri ve limonları ekleyin.
 
Sarımsakları da irice doğrayıp balıkların üzerine yerleştirin.
 
Önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırına verin.
 
35 dakika kadar pişirdiğiniz balıklarınız servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166518 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2022 
539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamsi
 
Mısır unu
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
 
Fırın kabına pişirme kağıdını yayın ve kağıda zeytinyağı gezdirin. Ayıklayıp yıkadığınız hamsileri mısır ununa bulayın. Balıkları aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin. Balıklara zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin. Taze biberiye otlarını da tepsiye bırakın. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Limon dilimleri ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170543 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2023 
363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Maydanoz 4 Dal
 
Hamsi 500 Gram
 
Kırmızı Biber 1 Adet
 
Patates 1 Adet
 
Sarımsak 2 Diş
 
Soğan 1 Adet
 
Limon 1 Adet
 
 
Fırına dayanıklı yuvarlak bir fırın kabının altını yağlayıp, üzerine sırasıyla halka halka doğranmış soğanları ve patatesleri üst üste sıralayın. Üstüne hamsileri kuyrukları ortaya gelecek şekilde düzgünce sıralayın. Tabağın tam ortasını bir dilim limon ile süsleyin. Minik minik doğranmış kırmızı biber, maydanoz ve sarımsağı üstüne serpiştirip biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. COOK Aliminyum folyoyla fırın kabınızın üzerini kapatıp fırında patatesler pişene kadar pişirin. Piştikten sonra folyoyu çıkarıp 4-5 dakika daha hamsiler kızarana kadar fırında bekletin. Hamsiler servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176296 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2024 
348 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamsi
 
Soğan
 
Patates
 
Tereyağı
 
Limon
 
Domates (İsteğe göre)
 
Tuz
 
Baharat
 
 
Önce hamsileri temizleyin. Güzelce tuzlayın. Poşete geçirin ve vakit varsa dolapta bekletin.
 
Hamsiler dinlenirken patates ve soğan soyın. Bir tane de domates yıkayın.
 
Patatesleri ve soğanları yuvarlak doğrayın. Üzerine biraz tuz, yağ ve karabiber, pulbiber gezdirin. Hepsini harmanlayın ve tepsinin altına döşeyin.
 
Ardından hamsileri dolaptan çıkarın patateslerin ve soğanların üzerine sırayla dizin.
 
Domatesleri de yuvarlak dilimleyin ve hamsilerin üzerine koyun. Birkaç dilimde limon ekleyin. Son olarak birkaç tatlı kaşığı tereyağı da koyduktan sonra hamsileri 200 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
 
Fırında hamsi tarifi yemek için hazır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |