| 
 
 
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179347 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2024 
171 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
5-6 adet soğan
 
7-8 diş sarımsak
 
3 adet limon
 
Kekik
 
Pulbiber
 
Sıvıyağ
 
Tuz
 
 
Öncelikle tepsimizin dibine ince dilimler haline getirdiğimiz soğanı ve boş kalan yerlere sarımsağı seriyoruz. Daha sonra temizlenmiş hamsileri bir kapta tuz yağ kekik ve pulbiberle karıştırıp soğanların üzerine diziyoruz.
 
En sonra da ince dilimler haline getirdiğimiz limonu dizip biraz yağ gezdirip fırında 30 dk pişiriyoruz.
 
 
Not: Eğer fazla kızarmış seviyorsanız fırınınızın sadece alt kısmını beş dk daha pişirebilirsiniz.
  
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc176296 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2024 
348 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamsi
 
Soğan
 
Patates
 
Tereyağı
 
Limon
 
Domates (İsteğe göre)
 
Tuz
 
Baharat
 
 
Önce hamsileri temizleyin. Güzelce tuzlayın. Poşete geçirin ve vakit varsa dolapta bekletin.
 
Hamsiler dinlenirken patates ve soğan soyın. Bir tane de domates yıkayın.
 
Patatesleri ve soğanları yuvarlak doğrayın. Üzerine biraz tuz, yağ ve karabiber, pulbiber gezdirin. Hepsini harmanlayın ve tepsinin altına döşeyin.
 
Ardından hamsileri dolaptan çıkarın patateslerin ve soğanların üzerine sırayla dizin.
 
Domatesleri de yuvarlak dilimleyin ve hamsilerin üzerine koyun. Birkaç dilimde limon ekleyin. Son olarak birkaç tatlı kaşığı tereyağı da koyduktan sonra hamsileri 200 derece fırında 30-40 dakika pişirin.
 
Fırında hamsi tarifi yemek için hazır.
 
 
 
  
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170543 
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2023 
363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Zeytinyağı 2 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tutam
 
Maydanoz 4 Dal
 
Hamsi 500 Gram
 
Kırmızı Biber 1 Adet
 
Patates 1 Adet
 
Sarımsak 2 Diş
 
Soğan 1 Adet
 
Limon 1 Adet
 
 
Fırına dayanıklı yuvarlak bir fırın kabının altını yağlayıp, üzerine sırasıyla halka halka doğranmış soğanları ve patatesleri üst üste sıralayın. Üstüne hamsileri kuyrukları ortaya gelecek şekilde düzgünce sıralayın. Tabağın tam ortasını bir dilim limon ile süsleyin. Minik minik doğranmış kırmızı biber, maydanoz ve sarımsağı üstüne serpiştirip biraz zeytinyağı gezdiriyoruz. COOK Aliminyum folyoyla fırın kabınızın üzerini kapatıp fırında patatesler pişene kadar pişirin. Piştikten sonra folyoyu çıkarıp 4-5 dakika daha hamsiler kızarana kadar fırında bekletin. Hamsiler servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166518 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2022 
539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamsi
 
Mısır unu
 
Tuz
 
Zeytinyağı
 
 
Fırın kabına pişirme kağıdını yayın ve kağıda zeytinyağı gezdirin. Ayıklayıp yıkadığınız hamsileri mısır ununa bulayın. Balıkları aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin. Balıklara zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin. Taze biberiye otlarını da tepsiye bırakın. 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Limon dilimleri ile servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154275 
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2020 
447 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilogram hamsi
 
1 adet kuru soğan
 
1 adet patates
 
3 diş sarımsak
 
1 adet domates
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım limon
 
 
Hamsileri ayıklayıp yıkayın ve kurulayın.
 
Derin bir kasede üzerine baharatları, zeytinyağını ve salçayı eklediğiniz hamsileri güzelce harmanlayın.
 
Baharatların tadını çekmesi için hamsileri üzerine streç film geçirip buzdolabında dinlenmeye bırakın.
 
O sırada patates ve soğanı yuvarlak yuvarlak dilimleyin.
 
Fırın tepsisini yağlayıp en alta soğan ve patatesleri dizin.
 
Üzerine balıkları yayıp dilimlediğiniz domatesleri ve limonları ekleyin.
 
Sarımsakları da irice doğrayıp balıkların üzerine yerleştirin.
 
Önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırına verin.
 
35 dakika kadar pişirdiğiniz balıklarınız servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
güzelbey 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc139953 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2019 
3,068 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi 
 
1/3 fincan zeytinyağı 
 
7-8 çorba kaşığı limon suyu 
 
1 çorba kaşığı kekik 
 
1 tatlı kaşığı dağ kekiği 
 
1 çorba kaşığı biberiye 
 
1/2 çorba kaşığı rezene tohumu (isteğe bağlı) 
 
1 tatlı kaşığı taze çekilmiş, iri parçalı yeşil ve pembe biber 
 
1 tatlı kaşığı iri parçalı kaya tuzu
 
 
Hamsiyi, kafalarını ve içini ayıklayarak iyice temizliyoruz. 
 
Fırın tepsisini 1-2 kaşık zeytinyağıyla yağlayıp hamsileri bütün tepsiyi dolduracak şekilde yan yana diziyoruz.
 
Kekik, dağ kekiği, biberiye ve rezene tohumlarını hamsilerin üzerine serpiyoruz. Karabiber ve tuz ekliyoruz.
 
Zeytinyağının geri kalanını da koyduktan sonra yemeğimizi, suyunu çekip de balıklar iyice pişene kadar, önceden 180°Cde ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35' dakika tutuyoruz.
 
Fırını kapatmadan biraz önce limon suyunu ekliyoruz. 
 
 
Not: Hamsi yerine sardalye de kullanabiliriz.
 
 
 
  
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc124841 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2017 
1,662 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kılçıkları çıkarılmış hamsi
 
İri taneli mısır unu
 
 
Hamsileri mısır ununa buladıktan sonra açık bir şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Pistikten sonra servise sunun.
  
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
hanım abla 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.11.2012 
Mesajlar: 35 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83623 
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2012 
3,686 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo hamsi
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı un
 
 
Hamsileri iyice yıkayıp kurulayın. Kılçıklarını çıkartıp tüm hamsilerin üzerine un serpin. Balıkların deri kısmı yukarıya gelecek şekilde fırın tepsisine düzgünce dizin. Üzerine tereyağı parçalarını ekleyip 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
  
 | 
Hamsi Fırın | 
  | 
hayriye abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2011 
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75371 
Gönderme Tarihi: 01.May.2012 
3,637 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
2 adet domates
 
1 adet limon
 
 
Hamsiler temizlenir. Fırın tepsisini hafifce yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz. Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğrayınız. Balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine domates ve limonları eşit aralıklarla diziniz. 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
  
 | 
Hamsi Fırında | 
  | 
ahugökşen 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 16.05.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Afyon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23853 
Gönderme Tarihi: 16.May.2008 
4,347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
5 adet orta boy kuru soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Tepsi yağlanır. Temizlenmiş hamsiler düzgün bir şekilde sıralanır. Tuz serpilir. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanlar üzerine konur, biraz daha tuz serpilir. En son zeytinyağı gezdirilir. 180 derece fırında pişirilir.
  
 | 
Fırında Hamsi | 
  | 
merhamet 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.04.2008 
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23084 
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2008 
12,875 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
3 adet kuru soğan
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
 
Hamsiler temizlenir, yağlanmış fırın kabına sıralanır.Soğanlar halka şeklinde doğranır, tuzla ovulur. Hamsilerin üzerine yerleştirilir. Zeytinyağı gezdirilir. Fırın kabının ağzı aliminyum folyo ya da yağlı kağıtla sarılır. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
 
 
 ML® Fırında Mantarlı Hamsi için tıklayın
 
 
  
 | 
Hamsi Fırında | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5624 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006 
5,398 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 kg. hamsi
 
4 orta boy soğan
 
zeytinyağı
 
tuz
 
 
İyice yıkanıp temizlenen hamsiler yağlanmış bir tepsiye dizilir. Yuvarlak dilimler halinde kesilen soğanlar tuzlanıp hamsilerin üzerine yayılır. Zeytinyağı da gezdirildikten sonra yağlı kağıt ya da alüminyum kağıtla örtülerek fırına verilir.
 
 
 ML® Hamsi Köftesi için tıklayın
 
  
 | 
Hamsi Fırın | 
  | 
nurnur 
Editor 
 
  
Kayıt: 29.07.2005 
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4923 
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2006 
5,100 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg hamsi
 
2 adet domates
 
1 adet limon
 
sıvı yağ
 
tuz
 
 
Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz.
 
Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.
 
Fırın tepsisini hafifce yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz.
 
Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğrayınız. Balıkları tuzladıktan sonra üzerlerine domates ve limonları eşit aralıklarla diziniz.
 
180oCa ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriniz.
 
Sıcak servis yapınız.
 
 
Not: Hamsiler fırında iken zaman zaman kurumaması için kontrol ediniz. Eğer kuruyorsa ki bu hamsilerin yağsız olmasından kaynaklanır, üzerlerine hafifce sıvı yağ gezdiriniz.
 
 
 ML® Fırında Mantarlı Hamsi için tıklayın 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |