|
Hacı Osman Kebabı |
|
sapan
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc154837
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2020
260 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melceü't - Tabbahin (Mehmed Kâmil 1844)
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yayınları
Koyun eti nin yağlıcalarından ufak ceviz gibi mikdâr-ı kifâye doğrayıp bir defa su içine atıp çıkardıktan sonra üzerine soğan çentip tuz ve biber ve tarçın koyup kapağı imtizaçlı kapanır, bir tencere içine koyup ateş üzerine vazedeler, içine hiç su komayıp mutedil ateş üzerinde dört saat miktarı dura.
Tamam kızardıkta indirip ekl buyuralar.
Gayet kolaylık ile latif olur.
Eğer ateşi pek hafif olur ise iyice kızarmaz; dikkat lazımdır.
|
Hacı Osman Kebabı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159538
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2021
231 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tuğrul Şavkay
1 kg. kuzu eti (iri kuşbaşı doğranmış)
300 gr. soğan (ince kıyılmış), (3 orta boy)
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
Birbirinin içine oturabilecek iki tencere alın. Etleri yıkayıp, suyunu süzmeden küçük olanının içine koyun.
Etlerin üzerine ince kıyılmış soğanları yayın. Tuzu, biberi ve tarçını serpiştirin. Küçük tencereyi, kapağını kapatıp, içinde su bulunan büyük tencerenin içine oturtun. Hiç su koymadan orta ateşte, etler kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Tencereyi ateşten alıp, içinden küçük olanını çıkarın. Kapağını açıp, tabaklara aktararak sıcak servis yapın.
|
|