| 
 
 
 | 
Hacı Osman Kebabı | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159538 
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2021 
344 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkay
 
 
1 kg. kuzu eti (iri kuşbaşı doğranmış)
 
300 gr. soğan (ince kıyılmış), (3 orta boy)
 
Tuz
 
Taze çekilmiş karabiber
 
1/2 çay kaşığı tarçın
 
 
Birbirinin içine oturabilecek iki tencere alın. Etleri yıkayıp, suyunu süzmeden küçük olanının içine koyun.
 
Etlerin üzerine ince kıyılmış soğanları yayın. Tuzu, biberi ve tarçını serpiştirin. Küçük tencereyi, kapağını kapatıp, içinde su bulunan büyük tencerenin içine oturtun. Hiç su koymadan orta ateşte, etler kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
 
Tencereyi ateşten alıp, içinden küçük olanını çıkarın. Kapağını açıp, tabaklara aktararak sıcak servis yapın.
  
 | 
Hacı Osman Kebabı | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc154837 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2020 
422 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Melceü't - Tabbahin (Mehmed Kâmil 1844)
 
Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı Yayınları
 
 
Koyun eti nin yağlıcalarından ufak ceviz gibi mikdâr-ı kifâye doğrayıp bir defa su içine atıp çıkardıktan sonra üzerine soğan çentip tuz ve biber ve tarçın koyup kapağı imtizaçlı kapanır, bir tencere içine koyup ateş üzerine vazedeler, içine hiç su komayıp mutedil ateş üzerinde dört saat miktarı dura.
 
Tamam kızardıkta indirip ekl buyuralar.
 
Gayet kolaylık ile latif olur.
 
Eğer ateşi pek hafif olur ise iyice kızarmaz; dikkat lazımdır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |