| 
 
 
 | 
Gül Şurubu | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1588 
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2006 
2,662 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15-20 adet kokulu pembe gül
 
5-6 kahve kaşığı limon tuzu
 
5-6 gelincik
 
 
Gülün beyaz dipleri kesilir, yıkanır.
 
Bir kavanoza doldurulup limon tuzu konur. Üzerine su doldurulur. Kapak kapatılıp 1- 1,5 ay bekletilir.
 
Kullanılacağı zaman: 1 bardak suya 1,5 çorba kaşığı esas olmak üzere şekerli su hazırlanır.
 
İstenen oranda gül şurubu ilave edilir. Karıştırılıp buz atılır.
 
 
 ML® Gül Şerbeti için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Gül Şurubu | 
  | 
neyzen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.10.2006 
Mesajlar: 169
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8216 
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2006 
3,107 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kilo gül
 
2,5 adet limon
 
2 kilo şeker
 
20 adet gelincik yaprağı
 
 
Gül yaprağı (beyazı alınmış, pembesi kalmış olacak) 20 gelincik yaprağı, 2,5 limonun suyu ve yarım kilo pudraşeker ile karıştırılıp bir kavanoza konur. Her gün yapraklar alt üst edilir. Altı gün sonra kaynamış koyu şekere hazırladığımız gül katılır ve hemen ateşten alınır. Soğuduktan sonra süzülüp şişelere bölünür. Mantarlanır, mumlanır, şişelere ters konup saklanır.
 
 
 ML® Naneli Ayran için tıklayın 
 
 
 
  
 | 
Gül Şurubu | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36855 
Gönderme Tarihi: 25.May.2009 
2,737 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram gül yaprağı
 
1 litre su
 
1500 gram şeker
 
3 çorba kaşığı limon suyu
 
 
300 gram gül yaprağı bir tencereye konulur ve 1 litre su eklenerek yarım saat kaynatılır. Sonra güllerin suyuna 1500 gram şeker ilave edilir. Şekerli gül suyu, gayet kuvvetli ateşte tam 5 dakika kaynatılır. sonra da şuruba 3 çorba kaşığı limon suyu katılır ve bir taşım daha kaynatıp tencere ateşten alınır. Sonra şurubun üstünde biriken köpükleri bir delikli kepçe ile alıp atıldıktan sonra bu başka bir tencereye süzülür ve iyice soğuduktan sonra şurup şişelere konulur.
 
 
 ML® Kızılcık Şurubu için tıklayın 
 
ML® Kızılcık Şurubu (görsel)
 
  
 | 
GÜL ŞURUBU | 
  | 
aydagül 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57268 
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2010 
2,720 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Tartı ile satılan güllerden bir iki kilo tedarik edip ayıkladıktan sonra bir cam kavanoza koymalıdır.
 
Gül yapraklarının üzerlerine bir litre kadar sıcak su döküp, kavanozun ağzını ıslâk bir bezle örtmelidir. Bu vaziyette bir gece bıraktıktan sonra, sabahleyin bezi kaldırıp gül yapraklarını bir tahta kaşıkla, kuvvetli ezerek suyu ile süzgeçten geçirip hasıl olan bu suyu kapalı şişeye almalıdır.
 
Diğer taraftan, bir kilo su ile kestirilmiş üç kilo şeker şerbetine gül suyunu da katarak şurup kıvamı elde edilinceye kadar kaynatmalıdır.
 
Güller, renk vermemişse biraz da kırmızı boyası atmalıdır. İndirilmeden içine bir limon dahi sıkmalıdır.
  
 | 
Gül Şurubu | 
  | 
tadıgüzel 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.02.2012 
Mesajlar: 229 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75668 
Gönderme Tarihi: 12.May.2012 
2,374 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Tuğrul Şavkar
 
 
50 gr. reçellik gül yaprağı
 
125 gr. şeker
 
1 limonun suyu
 
1 litre kaynak suyu (4 su bardağı)
 
 
Gül yapraklarını ve şekeri bir karıştırma kabına koyun. Yaprakları şekerle iyice ovun. Yapraklar dokularını yitirip tamamen şekere karışıncaya kadar, yaklaşık 8-10 dakika bu işlemi sürdürün. Limon suyu ve kaynak suyunu şekerli yapraklara ekleyin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaptaki malzemeyi süzdürerek bir sürahiye aktarıp buzdolabına kaldırın. Soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |