| 
 | 
| Gül Reçeli (Isparta) | 
|  | lezzetler Super MOD
 
  
 Kayıt: 25.11.2006
 Mesajlar: 259
 Şehir: Çanakkale
 | Kısa URL: https://ml.md/lc9178 Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006
 5,163 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 350 gr reçellik gül
 6 su bardağı tozşeker
 2.5 su bardağı su
 2 çorba kaşığı limon suyu
 
 Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün.
 Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin. Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın. Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın.
 
 
 ML® Gül Reçeli için tıklayın
 
 
 
 | 
| GÜL REÇELİ (Isparta) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc36038 Gönderme Tarihi: 30.Nis.2009
 4,110 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 250 gr. kokulu pembe gül
 1 adet limon suyu
 2 kg. toz şeker
 
 Gül yaprakları iyice yıkanarak üzerine bir su bardağı şeker konur ve iyice ovulur. Kalan şekerle bir tencerede kıvamlı şurup hazırlanır. Ovulan gül yaprakları çıkan suyuyla beraber şuruba atılarak kıvamına gelinceye kadar kaynatılır. Üzerine limon suyu ilave edilerek bir karışım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. 5 dakika sonra kavanoza konur, soğuyunca kapağı kapatılır.
 
 
 | 
| Gül Reçeli (Isparta) | 
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc105479 Gönderme Tarihi: 26.Şub.2015
 2,991 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Yarım kg Gül Yaprağı
 2,5 kg Toz Şeker
 Yarım Litre Su
 
 Önce gül yapraklarının beyaz kısmı kesilerek ayrılır, kalan pembe yapraklar 1,5 kg toz şekerle, 1 sıra gül yaprağı, bir sıra şeker olmak üzere bir kâseye istif edilir ve üstü kapatılır.
 Beyaz yapraklar başka kâseye alınır, üzerlerine kaynar su dökülür ve hemen ıslak bir bezle üzeri kapatılır.
 2 gün sonra pembe yaprakların olduğu kâse açılır ve hamur gibi yoğrularak tekrar üzeri örtülür.
 1 gün sonra beyaz yaprak bölümünün suyu süzülür ve bu suyla 1 kg şeker kestirilir. Hepsi birden yoğrulan yaprakların üzerine konup kaynatılır.
 Köpükleri sürekli alınarak kıvamına gelince ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Renk vermesi için şalgam kaynatılarak suyundan bir miktar konabilir.
 
 
  
 
 | 
| Gül Reçeli (Isparta) | 
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc144751 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2019
 747 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 THY Skylife
 
 250 gr reçellik Isparta kırmızı gülü
 2 su bardağı toz şeker
 1 litreye yakın su
 ½ limonun suyu
 
 Şekeri suya katın ve tencerede 10-15 dakika kaynatın. Limon suyu ilave ederek  beş dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınır, soğumaya bırakın.
 Hamuru için hafif yumuşatılan tereyağına pudra şekeri, vanilya ve yumurtalar,  sonra da irmik ilave ilave edin. Karışıma un ile birlikte kabartma tozu ilave edin; yumuşak bir hamur hazırlayın. Top top kopardığınız hamura şekil verilir; hafif yağlı fırına dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Ortalarına fındık bastırın. 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Şekerpareler sıcakken üzerlerine soğuk şerbet dökün. Soğuk servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |