|
Gül Reçeli (Isparta) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105479
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2015
2,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yarım kg Gül Yaprağı
2,5 kg Toz Şeker
Yarım Litre Su
Önce gül yapraklarının beyaz kısmı kesilerek ayrılır, kalan pembe yapraklar 1,5 kg toz şekerle, 1 sıra gül yaprağı, bir sıra şeker olmak üzere bir kâseye istif edilir ve üstü kapatılır.
Beyaz yapraklar başka kâseye alınır, üzerlerine kaynar su dökülür ve hemen ıslak bir bezle üzeri kapatılır.
2 gün sonra pembe yaprakların olduğu kâse açılır ve hamur gibi yoğrularak tekrar üzeri örtülür.
1 gün sonra beyaz yaprak bölümünün suyu süzülür ve bu suyla 1 kg şeker kestirilir. Hepsi birden yoğrulan yaprakların üzerine konup kaynatılır.
Köpükleri sürekli alınarak kıvamına gelince ocaktan alınır, soğumaya bırakılır. Renk vermesi için şalgam kaynatılarak suyundan bir miktar konabilir.
|
Gül Reçeli (Isparta) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144751
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2019
631 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
250 gr reçellik Isparta kırmızı gülü
2 su bardağı toz şeker
1 litreye yakın su
½ limonun suyu
Şekeri suya katın ve tencerede 10-15 dakika kaynatın. Limon suyu ilave ederek beş dakika daha kaynatılır. Ocaktan alınır, soğumaya bırakın.
Hamuru için hafif yumuşatılan tereyağına pudra şekeri, vanilya ve yumurtalar, sonra da irmik ilave ilave edin. Karışıma un ile birlikte kabartma tozu ilave edin; yumuşak bir hamur hazırlayın. Top top kopardığınız hamura şekil verilir; hafif yağlı fırına dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Ortalarına fındık bastırın. 170 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Şekerpareler sıcakken üzerlerine soğuk şerbet dökün. Soğuk servis edin.
|
|