|
Hazır Yufkadan Gevrek Börek |
|
hünerli kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2012
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc100355
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2014
3,323 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
200 gram lor peyniri
1 adet soğan
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
Öncelikle suyu ve yağı çırpın. Bu karışımla yufkaları ıslayın. Her bir yufkanın üzerine rendelenmiş soğanlı karışmış lor peynirini serpin. Büzdürerek tepsiye dizin. Üzerine kalan yağlı su karışımını sürüp 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak ikram edin.
|
Gevrek Börek (hazır yufka) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100297
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2014
1,719 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
1 su bardağı galeta unu
200 gram taze kaşar peyniri
2 adet yumurta
Kızartmak için sıvı yağ
Yufkaları üçgenler halinde kesin. Rendelenmiş peyniri yufkaların içlerine paylaştırın. İnce bir şekilde sarın ve önce çırpılmış yumurtaya bulayın. Ardından da galeta ununa bulayıp kızdırılmış yağın içinde kızartın. Servis tabağına alıp domateslerle, maydanozlarla süsleyip ikram edin.
|
Gevrek Börek |
|
fazlı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc108124
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2015
1,238 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
4 adet haşlanmış patates
1 demet taze soğan
200 gram lor peyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ilave edip iç malzemeyi hazırlayın. İçine haşlanmış patatesi de ekleyip ezin. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. Üçgen şeklinde kesin. İç malzemeyi uç kısmına koyup sarın ve tepsiye dizin. Tüm tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin.
|
Gevrek Börek |
|
anneeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.06.2015
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc108340
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2015
1,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İçi için:
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
4 adet sivri biber
Tuz, karabiber
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ
Patatesleri haşladıktan sonra soğanla beraber bir kabın içinde rendeleyin. İnce kıyılmış sivri biberleri ve baharatları da üzerine ekleyin, karıştırıp iç harcı hazırlayın.
Yufkalardan birini tezgah üzerinde açın, üçgen şeklinde kesin. Üzerine su ve sıvı yağı karışımıyla ıslatın. İç harcı üzerine serin. Yufkaları rulo yapın. Galeta ununa bulayın, bu şekilde ister fırında pişirin isterseniz de yağda kızartıp tepsiye dizin. Domates kabuklarıyla gül şekli verip tabağı süsleyin.
|
|