| 
 
 
 | 
Gevrek Börek | 
  | 
anneeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.06.2015 
Mesajlar: 22 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108340 
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2015 
1,239 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı su
 
İçi için:
 
3 adet haşlanmış patates
 
1 adet soğan
 
4 adet sivri biber
 
Tuz, karabiber
 
1 su bardağı galeta unu
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Patatesleri haşladıktan sonra soğanla beraber bir kabın içinde rendeleyin. İnce kıyılmış sivri biberleri ve baharatları da üzerine ekleyin, karıştırıp iç harcı hazırlayın.
 
Yufkalardan birini tezgah üzerinde açın, üçgen şeklinde kesin. Üzerine su ve sıvı yağı karışımıyla ıslatın. İç harcı üzerine serin. Yufkaları rulo yapın. Galeta ununa bulayın, bu şekilde ister fırında pişirin isterseniz de yağda kızartıp tepsiye dizin. Domates kabuklarıyla gül şekli verip tabağı süsleyin.
  
 | 
Gevrek Börek | 
  | 
fazlı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2015 
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108124 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2015 
1,329 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
4 adet haşlanmış patates
 
1 demet taze soğan
 
200 gram lor peyniri
 
1 yumurta
 
1 çay bardağı süt
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
1 çay bardağı su
 
 
Taze soğanları temizleyip ince ince kıyın. Üzerine yumurtanın akını da ekleyip harmanlayın. Peyniri ve baharatları ilave edip iç malzemeyi hazırlayın. İçine haşlanmış patatesi de ekleyip ezin. Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. Üçgen şeklinde kesin. İç malzemeyi uç kısmına koyup sarın ve tepsiye dizin. Tüm tepsi dolunca üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip sıcak olarak ikram edin.
  
 | 
Hazır Yufkadan Gevrek Börek | 
  | 
hünerli kız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.11.2012 
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100355 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2014 
3,443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
200 gram lor peyniri
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı su
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
 
Öncelikle suyu ve yağı çırpın. Bu karışımla yufkaları ıslayın. Her bir yufkanın üzerine rendelenmiş soğanlı karışmış lor peynirini serpin. Büzdürerek tepsiye dizin. Üzerine kalan yağlı su karışımını sürüp 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak sıcak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
Gevrek Börek (hazır yufka) | 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc100297 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2014 
1,819 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yufka
 
1 su bardağı galeta unu
 
200 gram taze kaşar peyniri
 
2 adet yumurta
 
Kızartmak için sıvı yağ
 
 
Yufkaları üçgenler halinde kesin. Rendelenmiş peyniri yufkaların içlerine paylaştırın. İnce bir şekilde sarın ve önce çırpılmış yumurtaya bulayın. Ardından da galeta ununa bulayıp kızdırılmış yağın içinde kızartın. Servis tabağına alıp domateslerle, maydanozlarla süsleyip ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |