| 
 
 
 | 
Galeta Unlu Poğaça | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117245 
Gönderme Tarihi: 31.May.2016 
1,987 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram margarin
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Tuz
 
1 adet yumurta
 
3 su bardağı un
 
1 çay bardağı galeta unu
 
4 adet orta boy haşlanmış patates
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam kırmızı biber
 
1 tutam tuz
 
50 gram rende beyaz peynir
 
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
 
 
Un dışındaki tüm malzemeyi karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar unu kaşıkla kontrollü bir biçimde ekleyin. Hamuru ikiye bölün ve unlu zeminde merdane yardımıyla açın. Fazla kalın ya da ince olmayacak. İç malzemesinin tümünü karıştırın.
 
İçin yarısını açtığınız hamurun tümüne yayın ve hamuru rulo yaparak kapatın. Rulonun üst tarafına yumurta akını sürün. Galeta ununun birazını zemine boşaltın ve yumurta sarılı kısmı üzerine yuvarlayın. Bu biçimde rulonun etrafının tamamını galeta ununa güzelce bulayın. Verev dilimleyerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Diğer hamur içinde aynı işlemi uygulayın ve 190 dereceli önceden ısınmış fırında poğaçaları pişirin.
 
 
 
  
 | 
Galeta Unlu Poğaça | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166739 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2022 
380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
3 paket kabartma tozu
 
Alabildiğince un (hamur ele yapışmayacak şekilde yumuşak olmalı)
 
Tuz
 
İçi için:
 
250 gr peynir (isterseniz patates veya ıspanak, kıyma ile de yapabilirsiniz)
 
Yarım demet maydanoz
 
Üzeri için:
 
Galeta unu
 
 
Bir kaba yoğurdu, yağı, kabartma tozu ve tuzu koyun. Biraz karıştırdıktan sonra ele yapışmayacak yumuşaklığa gelinceye kadar unu ekleyin. Yoğurup istediğiniz boyutta parçalara ayırın. Avucunuzda bezeleri açarak içine peynir yada isteğinize göre hazırladığınız malzemeyi koyup yuvarlayın, en sonunda galeta ununa bulayıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Galeta Unlu Poğaça | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172092 
Gönderme Tarihi: 16.May.2023 
343 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
3 paket kabartma tozu
 
Alabildiğince un (hamur ele yapışmayacak şekilde yumuşak olmalı)
 
Tuz
 
İçi için:
 
250 gr. peynir (isterseniz patates, ıspanak, kıyma ile de yapabilirsiniz)
 
Yarım demet maydanoz
 
Üzeri için:
 
Galeta unu
 
 
Yoğurt, yağ, kabartma tozu ve tuzu karıştırıyoruz. Ele yapışmayacak kıvama gelen bir hamur yoğuruyoruz. Avucumuzun içinde bezeleri açıp içine malzemeyi koyarak yuvarlıyoruz. Önce yumurta sarısına, ardından galeta ununa buluyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |