| 
 
 
 | 
Galeta Unlu Poğaça | 
  | 
bcigerli 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.05.2006 
Mesajlar: 67 Şehir: Paris | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4298 
Gönderme Tarihi: 29.May.2006 
3,219 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hamuru için :
 
1 Paket margarin
 
1 Çay bardagi siviyag
 
1 Çay bardagi yoğurt
 
1 Adet yumurta aki
 
1 Paket kabartma tozu
 
5 su bardagi un
 
1 Tatli kasigi tuz
 
Iç malzemesi için:
 
3 Adet patates
 
Tuz, kirmizibiber ve karabiber
 
Üzeri için:
 
1 Adet yumurtanin sarisi
 
 
Patatesleri haslayip kabuklarini soyun ve çatalla ezin. Tuz, karabiber ve kirmizibiber ekleyip iç malzemesini hazirlayin. Margarin, siviyag, yoğurt, yumurta aki, kabartma tozu, un ve tuzu karistirip kulak memesi yumusakliginda hamur elde edin. Yumurta büyüklügünde parçalara ayirip yuvarlayin. Her bir parçayi elinile açin ve içine patatesli karisimi yerlestirip kapatin. Kenarlarina bir çatal yardimi ile sekil verin. Üzerlerine çirpilmis yumurta sarisi sürüp galeta ununa batirin ve yaglanmis firin tepsisine dizin. Orta isili firinda pisirin.
 
 
Not: Pogaçalarin sadece üzerine yumurta sarisi sürüp galeta ununa bulayin. Aksi takdirde tepsiye yapisir.
 
 
 ML® Galeta için tıklayın ML® Mısır Unlu Poğaça için tıklayın
 
  
 | 
Galeta Unlu Poğaça | 
  | 
temaşa 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2011 
Mesajlar: 79 Şehir: İstanbul | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66499 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2011 
3,330 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
Yarım kahve fincanı
 
sirke
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta
 
1 çay kaşığı tuz
 
6 su bardağıun
 
1 paket kabartma tozu
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
1 çaybardağı galeta unu
 
 
Tereyağını eritip, ılıtın ve derin bir kâseye alın. İçine sirke, sıvı yağ, yoğurt, tuz ve yumurtayı ilave edip karıştırın.Un ve kabartma tozunu da ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika bekletin.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve hemen galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servise sunun.
  
 | 
Galeta Unlu Poğaça | 
  | 
Uyvar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.04.2011 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74064 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2012 
2,232 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. margarin
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 adet yumurtanın akı
 
1 paket kabartma tozu
 
5 su bardağı un
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
İç malzemesi:
 
3 adet patates
 
Tuz
 
Pul biber
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
1 adet yumurtanın sarısı
 
1 su bardağı galeta unu
 
 
Haşlanıp ezilmiş patatesleri, tuz, karabiber ve pul biberle karıştırın. Hamur için verilen tüm malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp elinizle açın. İçine patatesli karışımdan koyup kapatın ve yuvarlayın. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, galeta ununa bulayın. 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  
 | 
Galeta Unlu Poğaça | 
  | 
rekortmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.09.2011 
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75260 
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012 
2,275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gr yumuşak margarin
 
1/2 su bardağı sıvıyağ
 
1/2 su bardağı yoğurt
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 adet yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
 
3 su bardağı un
 
1 su bardağı galeta unu
 
4 tane haşlanmış patates
 
İçi için:
 
50 gr beyaz peynir
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı kırmızı biber
 
1 tutam maydonoz
 
 
Şeker ile yumurta cırpılır. Bir paket krem şanti 1 bardak süt ile hazırlanır. Bisküviler iri iri kırılır. Dogranmış bütün malzemeler içine ilave edilir. Hepsi ( sekerli yumurta ve diger malzemeler ) krem şantinin içinde karıştırılır. Bir kasenin içine strec film serilir. Hazırlanan karısım içine koyulur. Buzdolabında bir gece bekletilir. Ters cevrilip üzerine sogutulmuş cikolata sosu dökülür.
  
 | 
Galeta Unlu Poğaça | 
  | 
Soner Yenier 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.12.2013 
Mesajlar: 23 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc94817 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2013 
2,159 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı eritilmiş margarin
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 yumurta sarısı
 
1 çorba kaşığı sirke
 
1 paket kabartma tozu
 
Aldığı kadar un
 
Biraz tuz
 
İç malzeme için;
 
200 gr kıyma
 
3 patates
 
Biraz Tuz
 
Biraz Karabiber
 
Bir tutam Maydanoz
 
Üzeri için;
 
1 yumurta akı
 
Galeta unu
 
 
Patatesleri haşlayıp soyun ve iyice ezin. Az sıvıyağda kıymayı kavurun. Kıyma kavrulunca patatesleri, tuzu, karabiberi ve kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın. Derin bir kapta hamur malzemelerini yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda düzeltin. İçine bir miktar kıymalı patatesli içten koyup yuvarlak şekil verin. Kapatılan taraf alta gelecek şekilde tutarak önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri renk alana kadar pişirin.
  
 | 
Galeta Unlu Poğaça | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc117245 
Gönderme Tarihi: 31.May.2016 
1,987 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
150 gram margarin
 
Yarım su bardağı yoğurt
 
1 çay kaşığı kabartma tozu
 
Tuz
 
1 adet yumurta
 
3 su bardağı un
 
1 çay bardağı galeta unu
 
4 adet orta boy haşlanmış patates
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam kırmızı biber
 
1 tutam tuz
 
50 gram rende beyaz peynir
 
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
 
 
Un dışındaki tüm malzemeyi karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar unu kaşıkla kontrollü bir biçimde ekleyin. Hamuru ikiye bölün ve unlu zeminde merdane yardımıyla açın. Fazla kalın ya da ince olmayacak. İç malzemesinin tümünü karıştırın.
 
İçin yarısını açtığınız hamurun tümüne yayın ve hamuru rulo yaparak kapatın. Rulonun üst tarafına yumurta akını sürün. Galeta ununun birazını zemine boşaltın ve yumurta sarılı kısmı üzerine yuvarlayın. Bu biçimde rulonun etrafının tamamını galeta ununa güzelce bulayın. Verev dilimleyerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Diğer hamur içinde aynı işlemi uygulayın ve 190 dereceli önceden ısınmış fırında poğaçaları pişirin.
 
 
 
  
 | 
Galeta Unlu Poğaça | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166739 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2022 
380 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
3 paket kabartma tozu
 
Alabildiğince un (hamur ele yapışmayacak şekilde yumuşak olmalı)
 
Tuz
 
İçi için:
 
250 gr peynir (isterseniz patates veya ıspanak, kıyma ile de yapabilirsiniz)
 
Yarım demet maydanoz
 
Üzeri için:
 
Galeta unu
 
 
Bir kaba yoğurdu, yağı, kabartma tozu ve tuzu koyun. Biraz karıştırdıktan sonra ele yapışmayacak yumuşaklığa gelinceye kadar unu ekleyin. Yoğurup istediğiniz boyutta parçalara ayırın. Avucunuzda bezeleri açarak içine peynir yada isteğinize göre hazırladığınız malzemeyi koyup yuvarlayın, en sonunda galeta ununa bulayıp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Galeta Unlu Poğaça | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc172092 
Gönderme Tarihi: 16.May.2023 
343 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
3 paket kabartma tozu
 
Alabildiğince un (hamur ele yapışmayacak şekilde yumuşak olmalı)
 
Tuz
 
İçi için:
 
250 gr. peynir (isterseniz patates, ıspanak, kıyma ile de yapabilirsiniz)
 
Yarım demet maydanoz
 
Üzeri için:
 
Galeta unu
 
 
Yoğurt, yağ, kabartma tozu ve tuzu karıştırıyoruz. Ele yapışmayacak kıvama gelen bir hamur yoğuruyoruz. Avucumuzun içinde bezeleri açıp içine malzemeyi koyarak yuvarlıyoruz. Önce yumurta sarısına, ardından galeta ununa buluyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |