| 
 
 
 | 
Frambuazlı pasta | 
  | 
Pembe 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.08.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17126 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2007 
2,517 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Hazır kekin yarısı, 
 
1 su bardağı süt, 
 
3 adet şeker, 
 
1 paket krem şanti, 
 
4 çorba kaşığı frambuaz reçeli
 
1 tatlı kaşığı nişasta, 
 
2 çay bardağı sıcak su, 
 
1 çorba kasesi frambuaz,
 
süslemek için rendelenmiş bitter çikolata
 
 
Sütü ısıtın. Şekeri süte katıp, karıştırarak eritin. Kekin üzerine kaşıkla iyice gezdirin.
 
Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kekin üzerine yayın. Frambuaz reçeli, nişasta ve sıcak suyu karıştırın. Kekin kenarlarından akıtın. Frambuazları üzerine dizin. Rendelenmiş çikolatayla süsleyip servis yapın.
  
 | 
Frambuazlı Pasta | 
  | 
seçmen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.06.2011 
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc64098 
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011 
2,310 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
1 adet hazır kek
 
1 su bardağı süt
 
3 adet şeker
 
1 paket krem şanti
 
4 çorba kaşığı frambuaz reçeli
 
1 tatlı kaşığı nişasta
 
2 çay bardağı sıcak su
 
1 çorba kasesi frambuaz
 
 
Isıtılmış sütte şekeri eritin, kekin üzerine kaşıkla gezdirin. Krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Kekin üzerine yayın. Frambuaz reçeli, nişasta ve sıcak suyu karıştırın. Kekin kenarlarından akıtın. Frambuazları kekin üzerine döşeyin. Rendelenmiş çikolatayla süsleyerek servis yapın.
  
 | 
Frambuazlı Pasta | 
  | 
Aydın havası 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.06.2011 
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65011 
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011 
2,104 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
 
2 adet yumurta
 
1.5 çay bardağı toz şeker
 
1 çay bardağı süt
 
1 paket kakao
 
3 paket pötibör bisküvi
 
1 su bardağı frambuaz
 
 
Tereyağı, yumurta ve şekeri çırpın. Süt ve kakaoyu ekleyin. İri kırılmış bisküvileri ekleyip karıştırın. Frambuazları çatalla ezip karışıma ekleyin. Çukur bir kabı streç filmle kaplayıp bisküvili karışımı içine dökün. Buzlukta 3 saat bekletip kalıbı ters çevirerek servis tabağına çıkarın.
  
 | 
Frambuazlı Pasta | 
  | 
Lokma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2006 
Mesajlar: 34 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc65636 
Gönderme Tarihi: 10.Tem.2011 
2,688 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 adet sade pandispanya
 
1 su bardağı frambuaz
 
240 gr. beyaz çikolata
 
1 paket hazır pasta kreması
 
Pandispanyayı ıslatmak için:
 
1 su bardağı süt
 
4 çorba kaşığı toz şeker
 
 
Kremayı üzerindeki tarife göre hazırlayın. Süt ve şekeri karıştırın. Pandispanyanın alt parçasını servis tabağına yerleştirin. Şekerli sütle ıslatın. Üzerine biraz krema yayın. Frambuazları kremanın üzerine koyup ikinci pandispanyayı ıslatıp üzerine kapatın. Kalan krema ile keki kaplayın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve pastanın üstüne yayın.
  
 | 
Frambuazlı Pasta | 
  | 
doğanay 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2011 
Mesajlar: 60 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68262 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2011 
2,053 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr frambuaz
 
2 bardak şeker
 
Şerbet:
 
1 bardak su
 
3 kaşık şeker
 
4 adet yumurta
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
3 su bardağı un
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı şeker
 
4 su bardağı süt
 
4 yemek kaşığı un
 
5 yemek kaşığı damla çikolata
 
1 paket kremşanti
 
 
1 su bardağı şekeri eriyene kadar yumurta ile çırpın. Ardından vanilya, kabartma tozu ve 3 su bardağı unu ekleyin, iyice karıştırın. Yağlanmış kalıba aktarıp, 170 derecede 30 dk pişirin. Bir tencere içinde 3 su bardağı sütü, 1 su bardağı şekeri, 4 yemek kaşığı unu karıştırarak kaynatın. Kaynayınca soğumaya bırakın. Kalan süt ile kremşantiyi hazırlayın. Soğuyan hamuru ikiye ayırın parçaları önce şerbet ile ıslayın ardından krema sürün, taban kısmına ayrıca kremşanti sürün, frambuaz ve çikolata serpin. Üstünü diğer parçayla kapatın. Kalan krema ve kremşantiyi karıştırarak hamurun tepesine bulayın. Kalan çikolatadan ve frambuazdan süs yapın. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servise sunun.
  
 | 
Frambuazlı Pasta | 
  | 
Lokma 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.10.2006 
Mesajlar: 34 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71995 
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2012 
2,421 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram bitter çikolata
 
4 adet yumurta (akları ile sarıları ayrılmış)
 
200 gram toz şeker
 
250 ml krema (kreması için)
 
250 gram bitter çikolata
 
200 gram frambuaz
 
50 gram tereyağı
 
2 yemek kaşığı kakao
 
2 yemek kaşığı kek unu
 
 
23 cm'lik yuvarlak bir kek kalıbını yağlı kağıt ile kaplayın. Üzerine hafifçe tereyağı sürün. Çikolata ve tereyağını bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye çikolata kasesini yerleştirin ve eriyinceye kadar bekleyin. Yumurta sarılarını şekerin yarısıyla çırpın. Kakao, un ve eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın, Şekerin kalan yarısını ilave edip biraz daha çırpın ve metal bir kaşık yardımıyla yumurta aklarını çok söndürmeden çikolataya karıştırın. 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika veya kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Eritilmiş çikolatayı kremaya ekleyip katılaşıncaya kadar çırpın. Kremayı yıldız uç takılı sıkma torbasına doldurup kekin üzerine sıkın. Frambuazları kremanın üzerine dizin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin ve servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "parol" tarafından gönderildi. 09.06.2017
  
 | 
Frambuazlı Pasta | 
  | 
turfanda 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.05.2008 
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76989 
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2012 
2,161 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet yumurta
 
1 çay bardağı toz şeker
 
4 çorba kaşığı un
 
1/2 çay bardağı su
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1.5 su bardağı krema
 
2 paket bitter çikolata
 
1 kase frambuaz
 
 
Yumurta ve şekeri mikserle beş dakika çırpın. Su, un, vanilya ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Karışımı 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin. Kremayı ısıtın, çikolatayı katıp eriyene kadar ocakta tutun, cam kaseye alıp soğutun. Kek soğuduktan sonra üzerine kremanın yarısını sürüp frambuazları koyun ve rulo şeklinde sarın. Etrafını kremayla kaplayın.
  
 | 
Frambuazlı Pasta | 
  | 
alfa&beta 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2019 
Mesajlar: 40 Şehir: Yozgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142674 
Gönderme Tarihi: 12.May.2019 
701 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 adet yumurta
 
250 gram tereyağı
 
5 su bardağı un
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 bardak kuş üzümü
 
2 yemek kaşığı kakao
 
Sos için:
 
3 bardak süt
 
6 yemek kaşığı frambuaz reçeli veya bir bardak taze frambuaz
 
1 bardak hindistancevizi
 
1 yemek kaşığı mısır nişastası
 
1 paket vanilya
 
1 yumurta
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Yumurtayı şekerle 5 dakika çırpın. Yağı eritip karıştırın. Un, kabartma tozu, kuş üzümü, kakao ve vanilyayı ekleyip yağlanmış kek kalıbına dökün. 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
 
Sos için 3 bardak sütü, yumurta, un ve mısır nişastası ile çırpın. Karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırma işlemini sürdürün. Pişirip altını kapatın. İçine bir kaşık tereyağ ile frambuaz reçelinin suyunu süzüp ekleyin. Hindistancevizini de muhallebiye karıştırıp mikserle 3 dakika çırpın.
 
Hazırladığınız sos soğuduktan sonra keki enlemesine ortadan kesin. Muhallebi kıvamındaki sosu ilk katın arasına sürün. İkinci katı üstüne koyun. Hindistanceviziyle süsleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |