| 
 
 
 | 
Fıstıklı Kadayıf | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5378 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2006 
4,270 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 kg. çiğ tel kadayıf,
 
200 gr. antepfıstığı içi,
 
250 gr. sade yağ,
 
1.5 kg. şeker,
 
750 gr. su
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Kadayıflar tel tel kırılarak. Kadayıfların yarısı 150 gr. yağla yağlanmış tepsinin içerisine basılır, arasına fıstık serpiştirilir, kalan kadayıflar tepsiye konur. Kadayıfların üzeri aynı büyüklükte bir tepsi ile bastırılarak sıkıştırılır. Kadayıf fırında kısık ateşte üstü kızarana kadar pişirilir. Üstü pişen kadayıf başka bir tepsi yardımıyla çevrilir, tepsinin kenarlarına 50 gr. yağ damlatılır ve tekrar fırına sürülür. Kadayıfın her iki tarafı da piştikten sonra sıcak olarak şerbeti verilir ve servise sunulur.
 
 
ŞERBETİN HAZIRLANMASI:
 
1.5 kg. şeker, 750 gr. su ile kaynayıncaya kadar ocakta tutulur. Kaynara çıktıktan sonra 5 dakika daha pişirilir ve şerbet hazırlanmış olur.
 
 
 ML® Çikolatalı Tel Kadayıf için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "akdağmadenli" tarafından gönderildi. 17.02.2021
  
 | 
Antepfıstıklı Kadayıf | 
  | 
BnSONY 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.10.2007 
Mesajlar: 46
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc18422 
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2007 
2,956 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr tel kadayıfı
 
3 su bardağı iri çekilmiş antepfıstığı 
 
250 gr tereyağı
 
Şerbet için:
 
4 su bardağı tozşeker
 
6 su bardağı su 
 
2 çay kaşığı limon suyu
 
Üzeri için:
 
1 çay bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
 
200 gr kaymak
 
 
Su ve şekeri tencereye alıp koyula-şıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ekleyip tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Tereyağını eritin. Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp didikleyerek tel tel ayırın. Üzerine tereyağını gezdirip dökün. Kadayıfın yağı iyice çekmesi için elinizle iyice ovun. Kadayıfı ikiye ayırın.
 
30-40 santimlik alüminyum tepsiyi yağlayın. Kadayıfın yarısını tepsinin alt kısmına elinizle bastırıp sıkıştırarak yayın. Üzerine cevizi serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizlerin üzerine yayıp elinizle iyice bastırarak yayın. 180 dereceye ayarlı fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
 
Şerbeti sıcak hamurun üzerine dökün. Tepsinin üzerini başka bir tepsiyle örtüp yaklaşık 1 saat bekletin. Dilimlediğiniz tatlının üzerini fıstık ve kaymakla süsleyip servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "olsen" tarafından gönderildi. 12.09.2017
  
 | 
Fıstıklı Tel Kadayıf | 
  | 
hülya kuvancı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.10.2014 
Mesajlar: 33 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102407 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2014 
2,891 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
750 gr tel kadayıf
 
1,5 su bardağı dövülmüş Antep fıstığı
 
1 paket margarin
 
3,5 su bardağı toz şeker
 
4 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
 
Kadayıfları elinizle ince parçalara ayırıp yarısını yağladığınız fırın tepsisine yayın ve iyice bastırın.
 
Kadayıfların üzerine Antep fıstığını eşit bir şekilde serpin, kadayıfın kalan yarısını da Antep fıstıklarının üzerine yerleştirip yine iyice bastırın.
 
Ayrı bir yerde margarini eritin ve kadayıfların üzerinde gezdirin.
 
Kadayıfı önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
 
Şerbeti için şeker, limon suyu ve suyu kaynatın, koyu bir kıvama gelince ocaktan alın.
 
Kadayıfı fırından çıkardıktan sonra soğutun ve daha sonra üzerine ılık şerbeti dökün.
 
Kadayıf şerbeti tamamen çekince ve soğuyunca servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Antepfıstıklı Kadayıf | 
  | 
baht 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2017 
Mesajlar: 23 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc128657 
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2017 
1,246 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
400 gr tel kadayıf
 
100 gr tereyağı
 
250 gr bütün Antep fıstığı
 
Şurubu için:
 
300 ml su
 
300 gr toz şeker
 
 
Hazırlanışı
 
Tereyağını eritin. çukur bir kaba alıp kadayıfı ekleyin. Tereyağını kadayıfa iyice karıştırın. Yağlanmış yuvarlak bir kalıba elinizle bastırarak yayın. Antep fıstıklarını kadayıfın üzerine boşluk kalmayacak şekilde yayın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Şurup için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Sıcak şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökün. Yarım saat bekletin. Dilimleyip servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Antepfıstıklı Tel Kadayıf | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152288 
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2020 
544 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tel kadayıf
 
200 gram tereyağı
 
1/2 su bardağı antepfıstığı içi
 
1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
 
Şerbeti için:
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
 
 
İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Tencereye aktardığınız su ve toz şekeri karıştırdıktan sonra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
 
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 15 dakika kadar pişirdiğiniz şerbet karışımına limon suyu ekleyip 2-3 dakika sonra ocaktan alın. Soğuması için ayrı bir yerde bekletin.
 
Tel kadayıfı, yayvan bir tepsiye alın. Kadayıfları, elinizle açıp havalandırdıktan sonra açın.
 
Tereyağını, kısık ateşte eritin. Kullanacağınız tepsiyi bolca yağlayıp geri kalan tereyağını ılınması için kenarda bekletin. Bütün Antep fıstıklarını yağlanmış fırın tepsisine serpiştirin.
 
Yağlanmış ve fıstıkla kaplanmış fırın tepsisinin tabanını tel tel açtığınız kadayıfların yarısıyla kaplayın. Bu esnada kadayıfları azar azar serpiştirin ve tereyağına yapışmalarını sağlayın. İyice sıkışması için bir tepsiyle bastırarak üzerinden geçin.
 
İnce çekilmiş Antep fıstığı içini kadayıfların üzerini örtecek şekilde tepsiye serpiştirin.
 
Kalan kadayıfları azar azar ekleyin. Sıkışması için üzerlerine bastırarak fıstıkların üzerini kaplayın. Kalan eritilmiş tereyağı ile tatlının üzerini yağlayın.
 
Fıstıklı kadayıfı, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üst kısmı kızaran tatlıyı, dikkatli bir şekilde ters çevirip, diğer tarafını da 10 dakika kadar kızartın.
 
Her iki tarafı da nar gibi kızaran kadayıfı, ılınması için 2 dakika kadar bekletin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti azar azar gezdirin.
 
Şerbetini içine çeken kadayıfı, dilimledikten sonra servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fıstıklı Tel Kadayıf | 
  | 
Denememe 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 10.08.2020 
Mesajlar: 4 Şehir: Etimesgut | 
Kısa URL: https://ml.md/lc153047 
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2020 
610 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
400 gr. Tel kadayıf
 
250 gr. Tereyağı
 
250 gr. Antepfıstığı
 
Şerbeti için:
 
2 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
3-4 damla limon suyu
 
 
Şerbet için sos tenceresinde şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar kaynatın ardından limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
 
Tel kadayıfları eritilmiş tereyağı ile beraber elinizle açarak, ayırın.
 
Kadayıfların yarısını fırın kabınızın tabanına elinizle iyice bastırın. Üzerine Antep fıstıklarını serpiştirin.
 
Kadayıfın diğer yarısını da üzerine yayın ve iyice bastırın. Kadayıfları iyice sıkıştırmazsanız, istediğiniz kıvamı elde edemezsiniz.
 
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
 
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Antepfıstıklı Tel Kadayıf | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155650 
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2021 
519 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr. tel kadayıf
 
125 gr. tereyağı
 
200 gr. antepfıstığı
 
Şerbet için:
 
2 su bardağı şeker
 
2 su bardağı su
 
 
Şerbet için şeker ve suyu şeker eriyinceye kadar kaynatın ve soğutun.
 
Tel kadayıfları eritilmiş tereyağı ile beraber elinizle açarak, ayırın.
 
Kadayıfların yarısını fırın kabınızın tabanına elinizle iyice bastırın. Üzerine bütün antepfıstıklarını serpiştirin.
 
Kadayıfın diğer yarısını da üzerine yayın ve iyice bastırın. Kadayıfları iyice sıkıştırmazsanız, istediğiniz kıvamı elde edemezsiniz.
 
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirin.
 
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Fıstıklı Tel Kadayıf | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162886 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2022 
426 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram tel kadayıf
 
300 gram tereyağı
 
50 gram tereyağı (tepsiyi yağlamak ve üzerine koymak için)
 
300 gram toz fıstık
 
4,5 su bardağı su
 
4,5 su bardağı toz şeker
 
5-6 damla limon suyu
 
 
Tencereye şekeri ve suyu koyuyoruz. 15-20 dakika kadar kaynatıyoruz. Ocaktan almadan limon suyunu da ekleyip kenara soğumaya alıyoruz.
 
Tel kadayıflar satın aldığınız pakette pek tel gibi olmuyor. O yüzden elimizle iyice ayırıyoruz.
 
Bu sırada bir tavada hemen 300 gram tereyağını eritiyoruz.
 
Birbirinden ayrılan tel kadayıfları büyük boy tasın içerisine alıyoruz ve tereyağını ekliyoruz.
 
Yine aynı şekilde elimizle ayırarak hem kadayıfların yumuşamasını hem de tekrardan iyice birbirlerinden ayrılıp tel tel olmasını sağlıyoruz.
 
50 gram yağın yarısıyla tepsinin her yerini güzelce yağlıyoruz. Tel kadayıfın yarısını tepsiye düz şekilde diziyoruz. Üzerini önce elimizle sonra bir bardak yardımıyla bastırıyoruz.
 
Toz fıstığın hepsini, kadayıfın her yerini kapatacak şekilde eşitçe serpiştiriyoruz. Yine önce elimiz sonra da bardak yardımıyla bastırıyoruz.
 
Kalan tel kadayıfı da tepsiye dizip yine bastırma işlemini uyguluyoruz. Kalan 25 gram tereyağını minik parçalara bölerek kadayıfların üzerine bırakıyoruz.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı-kahverengileşmeye başlayınca fırından alıyoruz. Fırından çıkarır çıkartmaz hemen soğuk şerbeti üzerinde gezdiriyoruz.
 
 
Not: Kaymak, dondurma ve fıstıkla servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |