Kısa URL: https://ml.md/lc3757
Gönderme Tarihi: 14.May.2006
2,429 defa indirildi / yazdırıldı
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
50 gram (bir buçuk çorba kaşığı) antepfıstığı
Tuz
2 adet sivri biber
1 adet domates
Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın. Her parçayı rulo yapıp şişe geçirin. Ortasına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin. Mangal ateşinde pişmeye bırakın. Diğer taftan, sumaklı soğanı hazırlayın. Pişen kebabı tabağa alın. Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın.
Fotoğraf "maskeli" tarafından gönderildi. 04.02.2021
Kısa URL: https://ml.md/lc144028
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2021
560 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram yağsız kuzu eti
300 gram kuzu boşluğu
Tuz
150 gram iri çekilmiş antepfıstığı
Patates püresi için:
4 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık süt
2-3 çorba kaşığı iri dövülmüş antepfıstığı
Tuz
Karabiber
Servis için:
Domates
Biber
Etleri kasabınızda bıçakla kıyma haline getirtin. Bıçak kıymasını geniş bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyip yoğurun. Harçtan parçalar alıp, yuvarlak köfteler hazırlayın ve şişlere geçirin. Çok az yağladığınız döküm tavada önlü arkalı pişirin. Püre için soyduğunuz patatesleri tuzlu suda haşlayın. Sudan alıp ezin. Tereyağını bir tencereye alıp üzerine ezilmiş patates ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Azar azar ve karıştırarak sütü ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Servis kabına alıp üzerine antepfıstığı serpin. Domatesi ve biberleri arzunuza göre doğrayın ve çok az yağladığınız döküm tavada pişirin. Fıstıklı kebabı patates püresi, domates ve biber eşliğinde servis yapın.