| 
 
 
 | 
Fıstıklı Kebap | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144028 
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2021 
668 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
300 gram yağsız kuzu eti
 
300 gram kuzu boşluğu
 
Tuz
 
150 gram iri çekilmiş antepfıstığı
 
Patates püresi için:
 
4 adet patates
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 su bardağı ılık süt
 
2-3 çorba kaşığı iri dövülmüş antepfıstığı
 
Tuz
 
Karabiber
 
Servis için:
 
Domates
 
Biber
 
 
Etleri kasabınızda bıçakla kıyma haline getirtin. Bıçak kıymasını geniş bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyip yoğurun. Harçtan parçalar alıp, yuvarlak köfteler hazırlayın ve şişlere geçirin. Çok az yağladığınız döküm tavada önlü arkalı pişirin. Püre için soyduğunuz patatesleri tuzlu suda haşlayın. Sudan alıp ezin. Tereyağını bir tencereye alıp üzerine ezilmiş patates ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Azar azar ve karıştırarak sütü ilave edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp ocaktan alın. Servis kabına alıp üzerine antepfıstığı serpin. Domatesi ve biberleri arzunuza göre doğrayın ve çok az yağladığınız döküm tavada pişirin. Fıstıklı kebabı patates püresi, domates ve biber eşliğinde servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Fıstıklı Kebap | 
  | 
cin mısır 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.03.2019 
Mesajlar: 27 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc141540 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2019 
698 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
100 gram kuzu döş kıyma
 
100 gram dana döş kıyma
 
1 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
 
1 adet soğan
 
1 diş sarımsak
 
2-3 yemek kaşığı kaynar su
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
4 adet küçük şiş
 
Servis için:
 
2 adet kırmızı soğan
 
1 yemek kaşığı sumak
 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
 
2 adet lavaş ekmeği
 
Üzeri için:
 
1 yemek kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
 
 
Kıymaları geniş bir kaba alıp üzerine Antep fıstığını, rendelediğiniz soğan, sarımsak, su, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Harçtan bir avuç dolusu alın ve aşağı doğru sıkarak şiş boyunca yayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp şişe dizdiğiniz kebapları kızartın.
 
Servis için soğanları ince piyazlık doğrayıp bir kaseye alın. Üzerine nar ekşisi gezdirip sumak serpin ve karıştırın.
 
Lavaş ekmeklerini yapışmaz yüzeyli bir tavada ısıtıp bir servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla soğanları ve kebapları şişleri ile beraber yerleştirin. İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek sıcak servis yapın.
  
 | 
Fıstıklı Kebap | 
  | 
alarm 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.03.2013 
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc89152 
Gönderme Tarihi: 12.May.2013 
1,998 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr kuzu kol eti
 
80 gr kuzu boşluğu
 
80 gr kuyruk yağı
 
2 dolu kaşık kırmızı pul biber
 
2 tane kırmızı biber
 
4 tutam tuz
 
100 gr antepfıstığı içi
 
garnitürü için 2 adet soğan
 
1 tutam sumak
 
1 demet kıyılmış maydonoz
 
 
Kasabınızdan bosluk etini makineden gecirtin
 
Kuzu kol ve kuyruk yağını tezgahınıza alın önce küçük parcalara kesin, sonra en büyük boy bıçagınız ile bıçak çekmesi denecek sekilde kıyma haline gelene kadar dograyın
 
Pul biberi, boşluk etini tuz ve karabiberi de ekleyin
 
Elinize bir parça et alın içine 6 adet fıstık koyup yoğurun
 
Elinizi bir kaptaki soguk suya hafif daldırın ve köftelik harçtan bir tutam alın
 
Şişin kendinize yakın kısmına harcı yapıştırın ve avucunuzun icine alip baş ve küçük parmaklariniz dışındaki 3 parmagınızla sıkıştırarak yukari dogru şişe sarmaya başlayın
 
Her sarmada elinizi biraz ıslatmayı ihmal etmeyin
 
işin ucuna geldiginizde son yapısma yerini iyice kapatın ki şişiniz pişerken açılmasin
 
Mangalda ya da elektrikli ızgarada surekli çevirerek güzelce pişirin
 
Soğanları ince ince doğrayın,sumak ve maydanozla karıştırın.
  
 | 
Fıstıklı Kebap | 
  | 
Hale 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2006 
Mesajlar: 33 Şehir: Berlin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3757 
Gönderme Tarihi: 14.May.2006 
2,600 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram kuzu eti (boşluk kısmından)
 
50 gram (bir buçuk çorba kaşığı) antepfıstığı
 
Tuz 
 
2 adet sivri biber 
 
1 adet domates
 
 
Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın. Her parçayı rulo yapıp şişe geçirin. Ortasına hafifçe bastırarak iplik makarası şekline getirin. Mangal ateşinde pişmeye bırakın. Diğer taftan, sumaklı soğanı hazırlayın. Pişen kebabı tabağa alın. Sumaklı soğan, bulgur pilavı, közlenmiş biber ve domatesle birlikte servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "maskeli" tarafından gönderildi. 04.02.2021
  
 | 
 
 
 
 
 
 |